היי...אחות שלה

טוב זה ניק סמוי שלי שפתחתי הרגע....

אני לא מסוגלת יותר.

יש לי אחות שגדולה ממני בשנה. 

בא נגיד שהיא לקחה את כל היופי ואני את כל הכיעור.

כל הזמן מרכלים ואומרים עליה כמה היא יפה ומדהימה.

ואני יושבת בצד  ומקנאה.

"וואי שילתת, אחותך מהממת!!"

"אני ימסור לה"

"איןןן מלאאא זמן לא ראיתי יופי כזה.. השיער העיניים הכללל"

אני באמת אוהבת אותה.את אחותי. באמת. אבל גם נורא מקנאה. 

הכל הולך לה בקלות, היופי פותח לה דלתות...

זה נשמע כאילו אני איזה קנאית אובססיבית בת שנתיים.

אני בכיתה י'. היא ביא'.

אווף

מבינה אותך...מאוד...יעל נ
אצלי המצב הוא הפוך - אחותי הקטנה הרבה יותר יפה ממני...
כולם כל הזמן אומרים לי איזו אחות יפה יש לי וכו'... בדיוק המצב שאת תיארת!!
בשלב כלשהו הפסקתי להשקיע באיך שאני נראית כי ממילא זה לא משנה - במיוחד באירועים משפחתיים...
אחר כך חזרתי לדאוג למראה שלי בשביל עצמי, אני כרגע מנסה לעבוד על זה שלא יהיה אכפת לי ושאני אהיה מסוגלת להתעלם מכל זה...

בכל מקרה, תזכרי שאת לא מכוערת!!
אז נכון, לה יש מראה שגורם לכולם להתפעל...
אבל זה לא הופך אותך למכוערת!
אני למדתי לפחות להנות מזה קצת - אני יכולה להתלבש איך שאני רוצה וזה לא יעניין אף אחד - זה כואב, נכון...
אבל מצד שני - אחותי כל הזמן צריכה לבדוק מה יותר מדי גורר מבטים בעוד אני לא צריכה לחשוב על זה בכלל...
ממש ממש בהצלחה!!!
שמחי במה שקיבלת!מישי=)=)

צדיקהההההההה!!!!!!!!!!!

בטוח קיבלת מה' מתנות שהיא לא קיבלה (זה גם יכול להיות במידות ובאישיות שלך!)

כל אחד והחבילה שלו.........

כל אחד מקבל את מה שיעזור לו למלאות את התפקיד שלו פה בעולם!

שמחייייייי במה שיש! ה' בדיוק יודע מה טוב לכל אחד ואחת!!!!! אין צורך לקנאות!!!!!!!!!! אין!!!!!!!!!!!!!!

ותזכרי שהיופי הוא לא הכי חשוב בחיים!!!!!! ;) ;)

לילה טווווווווווווווווווווווובב!!!!!!!!

ברגע שסיימתי ליקרוא הבנתי:ליק המדליק123

אל תסתכל בקנן אלא במה שיש בו לא מדובר
לסתם אדם שהולך ברחוב ורואה קנקן
מדובר גם אם האדם שהקנקן שייך לו 
  גם אם הוא יודע מה יש שם הוא צריך תמיד
ליזכור מה יש לו בקנקן!

בהצלחה!

גמני מאמינה בזהלמה לא?!

נשמה גדולה שכמוך!!

ההרגשה קשה, בתור אחת שעומדת בצד השני ברוך ה',

אבל לכל אחד יש את ה"משו" הטוב שבו, משהו שאף אחר לא יוכל לקחת לו או לעשות אותו טוב כמוהו

את מוכשרת במשו אחר, גם אם הנסיון שלך מול אחותך הוא ביופי(שזה דבר קשה, במיוחד אצלנו, הבנות)

אבל בבקשה,

תמצאי את המשו הטוב שבך, שלך- רק שלך!

ותיהיי גאה בו, ובך

את כל כך שווה את זה

(ואם הובנתי לא נכון, אז ברור שאת מאמינה בו כבר מעכשיו, אבל זה יעזור לך להבין כמה את מיוחדת(ולאו דווקא מעליה)- אלא בפני עצמך,

גם אם היופי הוא הדבר הפחות חשוב אצלך

מתוקה את!!מחזקת אותך מרחוק

זה באמת ניסיו קשה,מעפר אני באה

והגיוני שתקנאי! זה ממש קשה לא לקנא...

הגבתי לך במסר.חג'דומט
מבינה לגמרי..goldNsunshine

בס"ד

את לא קנאית אובססיבית בת שנתיים, ממש לא!! זה שיא הטבעי להרגיש ככה במצב כזה..

וגם היופי לא פותח דלתות, ממש לא!! אני רואה הרבה בנות שבוא נגיד שהיופי אצלהן לא הצד החזק והן מצליחות..וגם בנות שבדיוק ההפך..יופי לא אומר הכל בכלל!! 

העצה שלי:

אל תחשבי על כל העניין הזה הרבה אם זה לא עושה לך טוב..ותלכי תשקיעי בעצמך, תתרכזי בעצמך ובתכונות הטובות שיש לך ותגדילי אותם, בטוח יש לך המון תכונות טובות!!

שיהיה המון ב"הצלחה!!!

אם את צריכה עוד משו מוזמנת לאישי בכיף! (:

מה זה להשקיע במידות??י.ל.

תכלס שבני אדם בוחנים מישהו לכל מטרה שהיא מסתכלים על היופי החיצוני לא מתחילים לחקור את האדם בשיחות נפש

שטויות במיץ.goldNsunshine

בס"ד

זה אולי רק התרשמות ראשונית אבל אנשים ערכיים ואיכותיים לא מסתכלים רק על יופי חיצוני.. אנשים שטחיים מסתכלים *רק* על החיצוניות אז אם אנשים לא מעריכים אותך בגלל שאולי לדעתם את לא יפה אז הפגם הוא בהם ולא בך!!!!

תשקיעי בעצמך במה שאת טובה ואוהבת לעשות וגם תטפחי את עצמך מבחינה חיצונית- טיפוח הרבה יותר חשוב מיופי טבעי.. אני מכירה בנות שהן לא מלכות היופי אבל בגלל שהן מטפחות את עצמן אז זה מוסיף להן..

המון ב"הצלחה (:

התבונני ביתרונות שיש לךNamy

קנאה נובעת מגאווה (כיוון שאדם אומר לעצמו שהוא היה ראוי לקבל את מה שיש לאחר וזו גאווה כשאתה חושב שהכל מגיע לך) יש צורך לראות בעין טובה את הכלל ולהשתדל לשמוח בשמחתו.

בנוסף לכך, בטח יש משהו שאת טובה בו בצורה יוצאת דופן יותר מכלל החברה.

תפתחי ותתעסקי יותר בו, כך תגיעי לתחושת מיצוי ובטחון עצמי אמיתי.

שווה לך לקרוא את הספר 'הדס'נעמי7
גם אני חשבתי על זה כשקראתי את ה'פתיח'...בבושקה!

הספר קצת יותר קיצוני אולי אבל מהמממם!!!

ממש שווה לך לקרוא אותו..

מדבר על הנושא הזה..

הכל עניין של הסתכלותנושיק

אני בטוחה שאת לא לקחת את כל הכיעור. אני בטוחה שאת יפה!

עם כל הקושי (ויש קושי) את צריכה לדעת לסנן את התגובות, וההשוואות,

ולראות את היופי שלך והיופי שבך! היופי הפנימי מקרין החוצה יופי מיוחד!!

וצריך לזכור, שיופי זה לא הכל בחיים.

אני יודעת שזה משפט קלישאתי, אבל הוא נכון.

המון ב"הצלחה נשמה!

חח איזה מתוקים כולכם!!!די אני מתההבדמייך חיי

בסיעתא..

ילדונת יקירה,שמעי נא

לדעתי כן צריך יופי,ויופי הוא חשוב מאוד...אבל יש הבדל בין יופי שאת עושה לבין יופי שהוא עשה לך,קודם כל תכניסי לעצמך לראש טוב טוב את הדבר הבא:

אין דבר כזה מכוער!!!כיעור זה משהו שהעין לא רגילה לראות! זה לא באמת מכוער,זה סתם משהוא שלא רגילים אליו!

ועכשיו להמשך זה שהיא יותר יפה ממך,פסדרר..יש הרבה בלונדיניות עם עיניים כחולות אשכנתוזות מהמהמות..יש באמת מלא [לכי למשל תראי את זה במסעות וסמינריונים של בנ"ע..] אז אני אבכה עכשיו שאני וואחד ג'וקסיטית?מה יופי יעזור לי בלהקים בית?והרי ממילא יופי הולך אחרי 20,30,40,50 שנה..לא?! את צודקץ,למרות הכל יופי הוא דבר חשוב...אז תעשי את עצמך יפה!!תדעי שגם אם תהיי הכי הכי הכיייי מכוערת בעולם [ואני ממש בטוחה שאת לאא ]ותהיי מטופחת,לבושה יפה והחזות שלך תהיה חזות טובה ונעימה למראה,זה היופי שהכי הכי מספיק בעולם,כל עוד תעבדי על האישיות שלך ותעצימי אותה...ערך וטיפוח מתעלה על יופי לדעתי...! וזה שהיא יפה ממך..?זאת אחותך,ובראש ובראשונה את צריכה לאהוב אותה ולהיות כנה איתה,ולכן  אני גם מאוד חושבת שאת צריכה לדבר איתה על זה ולפתוח את הקלפים האלו...אולי לשמוע דעה ממנה יחזק אותך יותר! בהצלחה בהכל מתוקית אני פה תמיד תמיד תמיד 24\7 בשבילך [אשתדל לענות בעז"ה!!]

אה...ואם את רוצה,רק אם את ממש רוצה..ישלי שיר מאוד נחמד בנושא להביא לך

הסתכלו עלייך ככה כי אתה גרמת לזהי.ל.

ורצית בזה.ולרוב זאת לא היתה קינאה   זה היה זילזול

מנסה להבין אותך רק אצלי זה הפוך..ישראליתת

כול הזמן מחמיאים לי ואומרים לי כמה שאני זהה... ואיך שאני זה..... ואני מסתכלת על אחיות שלי  ואומרת לעצמי ואוו אני מקנאא בהםם!! איזה כיף להם שלא כול שניה מחמיאים(כי זה במאת חופר ומציק.. וכל שניה כשמחמיאים לך את צריכה לענות בחיוך ולהגיד תודה!! וזה נימאאסס!!!!)

הם נגיד יותר חכמות ממני.. לא צריכות להשקיע כ"כ בלימודים ואני כן!!

לכול אחד ה' נתן את הקשיים שלו.. ולך ה' נתן להתמודד עם זה..!

לפעמים אני לא רוצה לבוא לאירועים משפחתיים רק בגלל שיחמיאו לי!! זה מחרפןן!!!!!!!! אני ממש מנסה להחמיא לאחיות שלי ולפרגן להם.. כי אני רואה אותם מהצד ופשוט כואב לי הלב!! ואני חושבת לעצמי שהלוואי שימחיאו להם ! שיגדו להם גם!! לכן אני לא לא משקיעה בעצמי כ"כ כשאחנו נימצאות ביחד רק בשביל שלא ייתיחסו רק אליי(והם כן מטופחות.. יותר ממני)

אז שיהיה לך ממש בהצלחה

מזדהה לגמרי!אלמונית 0
מזדהה לגמרי!אלמונית 0

גם אצלי זה כך, עם אחותי שקטנה ממני..

לא במראה החיצוני אומנם, אבל אחותי כריזמתית, מרשימה, יודעת להגיד תמיד את הדבר הנכון ומצליחה בהכל...(ואני ההפך הגמור..) 

דבר שיכול לעזור- תנסי להתחבר עם בנות שלא מכירות אותה וכך לא ישוו ביניכם.

והכי הכי חשוב-

תזכרי תמיד שאנשים אחרים רואים אותך כמו איך שאת רואה את עצמך. (חוץ מבמקרים קיצוניים)

אם מישהי ממוצעת (פלוס) אומרת או חושבת שהיא שמנה- יחשבו שהיא שמנה ולעומת זאת, אם אותה אחת תחשוב שהיא נראית טוב- יחשבו שהיא נראית טוב. (ראיתי את זה יותר מדי פעמים, וגם ניסיתי על עצמי)

ולכן, אם תטפחי את עצמך (באופן יחסי, לא צריך להגזים, אבל כן כדאי ללבוש בגדים שנראים טוב ותכשיטים)

ויחד עם זה  תחשבי על עצמך שאת נראית טוב- יחשבו עליך גם טוב.

ויכול להיות שאז פחות יפריע לך מה חושבים על אחותך. (אם תרגישי שגם את נראית טוב)

ואולי זה יכול לעודד אותך- המצב הזה לא ישאר לנצח..אחרי החתונה יהיה מישהו שיחשוב עליך שאת הכי יפה...

גם אניחידניסטית

אחותי מקנאה בי על כל מיני דברים,(היא קטנה ממני ב-3 שנים) ואני מקנאה בה על דברים אחרים.

יש יתרונות ליופי אך יש גם חסרונות שלפעמים עוליםאיש השקים
עליו.

בגיל מסויים מתיחסים ליופי כמשהו מאד חשוב. בגיל אחר לכסף ובגיל אחר לכבוד.
קראי את הספר 'הדס'פינג

ממש מזכיר את מצבך..

כתבתי היום משהו ארוך והוא נמחק... שונמית

בסיכום:

אני אומרת משהו אחר מהדברים הנהדרים שכבר נכתבו.

אני מאמינה שכל אחת ואחד הם יפים באופן ייחודי ושונה. בלי לראות אותך אני בטוחה שאת יפה- ומה שאת לא אוהבת במראה שלך הופך אותך למיוחדת ומעניינת. אדם שאוהב את המראה שלו ושלם איתו, זה מקרין החוצה באופן מיידי.

עוד דבר- אני חושבת שכל אחת צריכה להכיר את עצמה ולדעת מה יפה לה ומתאים לה. תנסי למצוא דברים שמחמיאים לך: קוקס או קצת שיער אסוף בקליפס, עגילים קצרות או ארוכות, סוג משקפיים, משהו מגניב כמו אולסטאר או טבע נאות. תראי מה מבליט את החן בפנים שלך..

ממש בהצלוחה. את פשוט צריכה לאהוב את היופי שלך, ולשים קצוץ על מה שאומרים אנשים רדודים וחסרי טאקט (במחילה..) על אחותך. 

סתם דבר אחרון- לדעתי שיער חום גלי הוא הרבה יותר מעניין משיער בלונדי חלק. סתם דוגמה.

אם יש לך משהו להגיב או לשאול- מוזמנת לפנות... קצת סיכמתי כי אין לי כוח שוב לחפור.. ; )

תתפללי על זה. מתוך ענווה ורצון להגיע לשלמות.אני77

(הן על הקנאה, הן על ההערות, והן על היופי)

ותקבלי עלייך שמה שאלוקים לא רוצה לתת לך, את שמחה בזה, כי הוא המלך, וכפי שאנחנו רוצים שהוא ישפוט את העולם כולו ויביא לו צדק ויושר, כך עלינו לרצות שהוא ישפוט אותנו, ולקבל את זה בשמחה, כי זה חלק משלמותו של העולם. ועדיין אנו מבקשים רחמים, כי זה חלק מהאופציות כששופטים אותך-לבקש מחילה על הדברים הרעים שעשית, ולבקש עזרה להתפתח ולעלות.

הרגשתי שאני חייבת להגיב.בארץ אהבתי...

(טוב..אני ניק די מוכר,ראיתי את מה שרשמת בפלא, הרגשתי שאני חייבת לענות לך ועברתי למחשב. )

אהלן!

אוקיי, קודם כל שכוייח על ההכרה במצב, את מתארת מצב שלדעתי קיים בלא מעט משפחות.

אני מעריכה את זה שאת מודה במה שקורה, מעלה את הנושא ומבקשת עזרה.

קודם כל, דעי שיופי זה דבר נורא אינדיווידואלי- על טעם וריח אין להתווכח.

ובאמת. לדעתי מצב של להיות יפה בעיני כמעט כולם מביא להמון ניסיונות וקשיים.

"תכל'ס" הכי חשוב להיות יפה בעיני עצמך ובעיני בעלך.

למי אכפת מה חושב המוכר בירקניה או הבת דודה דור שלישי?

אצלנו במשפחה אנחנו שתי בנות. (ויש עוד כמה בנים..)

בשביל לחדד נקודה מסוימת אביא דוג' אישית.

יש הטוענים שאני יותר יפה מאחותי,

אני אומרת את זה ללא טיפת גאווה חלילה, פשוט מצב. ותראי בהמשך מדוע אני מזכירה את העניין.

אצלנו במשפחה למשל דווקא מחמיאים לה.

העניין הוא, שאחותי שתחי' פשוט שנונה כזו, פלפלית ומצחיקה.

בכל ליל שבת היא הכוכבת הראשית. כולם נהנים בנוכחותה.

אז אוקיי, אני יושבת איתה באותו שולחן, והמראה שלנו שונה במעט, 

אבל מה זה משנה?

יש אנשים עם אישיות כזו גדולה, עוצמתית, זה פשוט מתפרץ.

(וכן, גם היא הייתה מתמידה יותר ממני בלימודים ואני פחות)

באתי להבהיר שיופי זה ממש לא הכל, יש יופי פנימי, שסוחף. 

הנה, סיפור מכלי ראשון.

אין לי מושג מה "הצד החזק שלך".

אני כן יודעת שלכל אחד מאיתנו יש דברים שהוא חזק בהם יותר ופחות.

האחד יפה, השני אומן, השלישי מצחיק, וההוא לבבי...חברהמ'ן וכו'.

צריך למצוא את נקודות האור שבנו ולהעצים אותן.

ולהבין בסופו של דבר, (שזה בעצם לכתחילה) שיש סיבה מסוימת שה' ברא אותי דווקא כמו שאני, וזה הכי טוב לי.

המון ב"הצלחה צדיקית.

אפשר לתת חלון לצד השני?שירה חדשה~

בתור ילדה שנראית די טוב.

לא תמיד זה כזה פשוט להיראות טוב.

הרבה פעמים תופסים אותך לפי זה,ושוכחים שיש עוד דברים חוץ מיופי..

כל האולפנה בערך יודעת מי את,החמשושיות מעריצות לך תגרביים בערך,מבטים נדבקים בכל מקום..סתם,כי את יפה ואת יודעת להתלבש יפה.

זה לא כזה כיף שהיופי הוא משחק לך בחיים.כי לפעמים שוכחים להסתכל בך על דברים אחרים.

ולא נדבר פה על הקושי בצניעות..שעליו קשה מאד להתגבר.

אז הגזמתי קצת..אבל זה בערך ככה.זה לא כזה פשוט.

לא ממעיטה בקושי שלך,כי ברור לי שזה לא קל.אבל תדעי שגם הצד השני קיים.

וכדאי ללמוד לאט לא להסתכל על אחרים.זה מסוג הדברים שאי אפשר לשנות,וזה סתם עושה רע על הלב.תסתכלי על עצמך,חסר בך דברים טובים?לא מכירה אותך,אבל מנהסתם שלא.היופי לא הכי חשוב.

לכל אחד יש את הצד החיובי ואת הצד הפחות!!אפי!!
אני באמת מאמינה שלכל בת יש יופי.שיראל:)

אצל חלק הוא ברור, וחלק צריכות ללמוד לפתח אותו, ללמוד מה מתאים ומה לא, מה יפה ומה פחות.

וככה, בהדרגה, גם תרגישי שלמה יותר עם עצמך, והביטחון העצמי בתחום הגופני יעלה, ואולי גם לסביבה שתשים לב לשינויים יהיה מה להגיד.

קראתי את הדיון הזה, ואני חייבת להעיר-JustMe

א. לגבי זה ש"לכל אדם יש משהו שהוא טוב בו" - אמת, אבל-וכאן מגיע אבל גדול-כולן רוצות להיות "טובות" ביופי (כלומר יפות). למשל, אין לי שום חוש אומנותי,ואני מניחה שלהיות ציירת מוכשרת זה מאוד נחמד, אבל  זה מעולם לא הטריד אותי במיוחד. יופי זה עניין שונה.

ב. אחת הסיבות למה שכתבתי למעלה היא שיופי זה  ייחוד שרואים אותו תמיד. אם את מתמטיקאית גאונה, הייחוד שלך יבלוט בשיעורי מתמטיקה,ושם יהיה לך יתרון. יופי,לעומת זאת, יתן לך יתרון כמעט בכל מקום - ברחוב,באוטובוס,בכיתה,במוסדות רשמיים- הכישרון שלך יבלוט בכל מקום וזה יעזור לך (בד"כ ) כי אנשים מתייחסים יותר טוב למי שבא להם טוב בעין.

(ברור שליופי יש גם חסרונות- מוזיקאית מוכשרת בגיל 20,תפתח את הכישרון שלה ותהיה יותר מוכשרת בגיל 40. אישה יפה בגיל 20- לא תהיה יפה יותר בגיל 40.לרוב.)

ג. "לכל אישה יש יופי" -  זה די נכון, באמת לכל בת יש יופי מיוחד. אבל יש "יופי אוניברסלי" -ילדה שיש לה יופי כזה כמעט כל מי שיסתכל עליה יחשוב שהיא יפה, ואני מניחה שאת סוג היופי הזה רוב הבנות רוצות, ולרוב הבנות אין אותו.

ד. לגבי היפות שאומרות שגם להן יש קשיים- ברור שיש לכן קשיים,כל מתנה גדולה מביאה איתה אתגרים גדולים,אבל ...לא הייתן מוותרות על היופי כדי שהקשיים האלו ייעלמו, נכון? (רוב הבנות) אז קחו דברים בפרופורציות.

מסכים איתך לגמריDiablo
מסכים אבלשלום לxxxx
ואל תשכחי שכול הבדיחות על בלונידיניות זה על כמה שהם. מפגרות
אני ממש מבינה אותך..אבל...בת מלך=)אחרונה

בטוח יש לך משהו שלה אין והיופי באמת הוא לא הכי חשוב..

יותר חשוב זה הפנימיות!!-(המידות שלך וכו')

ובטוח יש לך משהו שלה אין ובזה תשמחי!!

לפי דעתי תגידי לעצמך אני מתקדמת במידות 1,2,3..

ותאמיני לי שבזה מי שבאמת חכם ולא מסתכל רק על החיצוניות יעריך אותך בהרבה יותרקורץ

באמת!!

בהצלוחה..!!!!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך