סקר לאמהות: מה עדיף לילד בן שנה וחצי גן /מעון או להיות שמרית 2008
מה זאת אומרתיהודיה מא"י
"הוא מתפתח יפה אפילו שהוא עם אמא בבית"???
בטח שילד שעם אימא בבית מתפתח יפה. להיות עם אמא בבית לא פוגע בהתפתחות, בדיוק להפך.
לדעתי בטח שעדיף בבית עם אמא, ובגיל שנתיים כבר כדאי לדאוג למפגש עם ילדים אחרים. אפשר למשל בגן שעשועים, או להזמין חברים או חוג וכו'.
לא בטוח בכלל שילד מתפתח יפה עם אמא בביתאישה קטנה
מבחינה רגשית זה אחלה דבר, מאוד חשוב,
אבל צריך לבדוק צדדים נוספים- מוטוריקה, שפה... זה לא ברור מאליו. תלוי בגירויים שיש לו בבית
צסכימה מאוד עם יהודיה.. ורוצה להוסיףאהבה של אימא
סיפור שקרה אצלנו - היינו בטיפת חלב, והאחות ביקשה ממנו לעשות משהו, כדי לראות את ההתפתחות שלו.. ואני קצת נבהלתי, כי לא לימדתי אותו את זה.. והוא לא במעון... וחשבתי לעצמי "בטח כל הילדים שבמעון יודעים, כי במעון עובדים בדיוק לפי ההתפתחות שלהם, ואני לא ידעתי שהוא כבר אמור לדעת כזה דבר.."
והוא, בלי להתבלבל... עשה בדיוק מה שהיא אמרה, וגם יותר, בהרבה... עם ביטחון עצמי והכל.. היא התפלאה בעצמה... 
אז בעיני? בגילאים כאלה?! העיקר העיקר העיקר - חום ואהבה, הקשבה, ויחס של כבוד. ומי תעשה את זה טוב יותר מאמא?! את השאר מסתבר שהם לומדים בעצמם 
אני הייתי מכניסה למעון לכתחילהאוריה שמחה
כלומר, לא משאירה אצל מטפלת, ולא איתי.
אם את גם ככה לא עובדת ויכולה להיות איתו, ומאוד רוצה את זה, או לא רוצה את זה ואין תקציב למעון אז נראה לי להשאיר איתך זה כן אופציה, אבל התלבטות בין מעון למטפלת ברור שבגיל הזה מעון.
זה תלוי בגישה ש ל ך ...אור חיי
אם יש לך יכולת פיזית ופיננסית להשאיר אותו, אז תשאירי!!כי אין כמו עם אמא....כך עשו אמי וחמותי וכו'...
א ב ל לצערי כיום מבחינת הרבה אמהות ונשים האופציה הזאת אינה לגיטימית כלל...יש צורך שגם האישה תצא לעבוד וממילא זה לא רלוונטי...
אני כיום עובדת מחוץ לבית בגלל הצורך בעוד זוג ידים עובדות...אבל למפרע זה יצא לטובה כי יש מצב שהיה לי קשה להשאר עם הילד יום שלם...לפעמים זה יכול ליצור תחושה של תסכול ומרמור ואז כל ההישארות כבר לא שווה...
מעריכה את הכנות שלך! בניגוד לכמה שיקפצו עלייךאישה קטנה
ויעשו לך מצפון- "מה זא" קשה לך להיות איתו יום שלם"?! זכותך המלאה וזה לא עושה אותך אמא פחות טובה.
ברור שקשה להיות בבית ימים שלמים עם ילדים.בת 30
במובן מסוים זה הרבה יותר קשה מאשר לצאת לעבוד.מי שעובדת,לא מתמודדת 24 שעות עם ענינים של ילדים, ויש לה הרבה זמן שהיא מתעסקת בעניניה שלה, גם אם אלה דורשים ממנה הרבה.
אמא בבית זה לא פשוט וזה גם דורש לימוד.
הכי מרגיז אותי כשאומרים "אה, את אז יושבת בבית"... יושבת? זה הדבר האחרון שאני עושה!!
אז בהחלט נורמלי לומר שקשה להיות עם הילד כל היום. כל אחת תעשה עם הקושי הזה מה שנראה לה לנכון- או לצאת או ללמוד איך לעשות את זה, או גם וגם, תלוי בתקופות שונות.
כל מילה!!
אהבה של אימא
למה ברור שמעון? אולי משפחתון קטן?אישה קטנה
הכי טוב עם אמא!!!!פיגא
בהנחה שמדובר בבית נורמטיבי, לא מתעלל ולא מכורים לאלכוהול וסמים, בוודאי ובוודאי שאמא היא הכי טובה!!!!
ילד זקוק לאמא, כל השאר הם בונוס.
ילד שנשאר עם אמא בבית זוכה ליחס מועדף שלעולם לא יקבל במשפחתון או במעון.
ילד עם אמא לומד לשטוף כלים (מוטוריקה), לומד לשטוף רצפה (מוטוריקה), לומד לעשות כביסה (גם מוטוריקה וגם צבעים לבנים לעומת בהירים לעומת כהים), לומד שאמא תמיד שם בשבילו, וזה הדבר החשוב ביותר שיש!!!
בקיצור, כל מי שיכולה (כלכלית ונפשית), עדיף ילד עם אמא.
אגב, בארצות הברית, שם החינוך הביתי מבוסס מאוד, רבים המשפחות הבוחרות לחנך את צאצאיהם בבית, לא עם מערכת לימודים מקובעת כמו בבית הספר, אלא בהתאם להתענינויות של הילד\הנער. ו... האוניברסיטאות ממש "רבים" על כל תלמיד כזה ומנסים להביא אותו ללמוד אצלם, כי ילד\נער כזה עדיין רוצה ללמוד!!! הלימוד הממוסד גוזל את חדוות הלימוד מהילד.
אז, כן, הילד יתפתח נהדר בבית עם אמא, הרבה יותר טוב מאשר בכל מקום אחר!!!
ילד בן שנתיים שוטף כלים ועושה כביסה??אישה קטנה
מסכן,כבר עדיף שילמד כישורים חברתיים ולשחק עם בני גילו במשחקים שמפתחים אותו. תפסיקו לזלזל במעון ובגן ולראות בהם אילוץ. לדעתי עד גיל שנתיים סבבה עם האמא, אח"כ כבר מתאים חברים. כבר כמה ילדים שלי היו איתי ככה וזה היה מצויין, בלי שום ייסורי מצפון.
במחילה, מה כ"כ נורא?אהבה של אימא
מי אמר לך שזה במקום חברים? ועוד לקרוא לו "מסכן"?!
ילד בבית עם אמא יכול גם להיות בחברה. זה תלוי במקום מגורים וכו'.. זה דבר ראשון..
דבר שני, מניסיון - הם כל כך נהנים מזה!! מלעזור לאימא.. מלקחת חלק.. להרגיש גדולים.. להצליח... הם עושים את זה במרץ ובשמחה!! ממש ללמוד מהם 
מה רע בזה שילד "יעזור" בבית??! זה נפלא!!!
מי אמר שזה עומד בסתירה לחברה??
אני בע"ה שולחת את הילד שלי למעון שנה הבאה (יהיה בן רבע לשלוש בע"ה), וזה רק כי בפירוש אין לי אפשרות לתת לו מסגרת של חברים במקום בו אנו גרים. אחרת - בלב שלם הייתי משאירה אותו בבית עד גיל גן לפחות...
הכי כיף לשטוף כליםבת 30
זה נותן להם כזה סיפוק.
הם הצליחו לעשות משהו של גדולים.
נהנו מההתעסקות במים וסבון, מה רע? רק כיף.
אף אחת לא תכריח ילד בגיל הזה לשטוף כלים, ברור. אבל בזרימה הטבעית של ילד בבית עם אמא זה קורה הרבה וזה רק כיף. גם לי זה כיף...כשבת שלוש מקפלת את כל המגבות הקטנות ושמה במקום...
לדעתי, אם יש לך כוחות נפשיים להישאר- הכי טובמשיח עכשיו!
אני בחופש הגדול (סטודנטית) עם הילדים בבית, ולא נעים להגיד, אבל בזמן כזה אני כבר מחכה בקוצר רוח ללימודים...
אני מעריצה של אימהות שהן עקרות בית. בחיים לא הייתי יכולה להיות אחת כזאת
תלוי בילדשיר-שיראחרונה
יש ילדים חברותיים יותר ויש פחות...
הבכורה שלי בת שנתיים מאוד אוהבת חברה, ושמחה כל יום ללכת לגן...
בחופשים משעמם לה בבית הקטן שלנו ![]()
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות
אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
מגוריםמחפש_מקום
מישהו מכיר שכונות בירושלים ?
למשל קריית יובל, איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?
הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?