מצד אחד זה מעשה טוב ומצד שני כואב הלב...ענבל

בס"ד

מסכנה הבגרות שלי

יש לי בגרות בהיסטוריה ביום שלישי הקרוב ועדיין לא עשינו מתכונות אז אין עוד ציון מגן.

שישי הזה יש לי מתכונת.

היום היו לי תגבורים ומישהי שאלה את המורה איך הוא מחשב את הציון, הוא הסביר לה והוא גם אמר שלבנות שיש להן ציונים נמוכים הוא מפרגן יותר מלבנות עם הציונים הגבוהים, אז אותה אחת כעסה עליו ואמרה "למה שמישהי שלא השקיעה ומקבלת נמוך יפרגנו לה יותר משיפרגנו לי שהשקעתי ועבדתי כל השנה בשביל זה??", אז המורה הסביר לה שכמובן זה רק לאלה שהשקיעו וקיבלו נמוך ובלה בלה בלה..

העניין הוא שאני אחרי זה הסתכלתי במה שהוא שלח (הוא שלח לנו את כל הממוצע והשקלול ואיך הוא מחשב וכו' ואת הציון הסופי בלי המתכונות) וראיתי שהציון הסופי שלי מאה.

הוי אומר, ממוצע מבחנים היה מלוא הנקודות (כמובן שהוא העלה קצת אבל זאת לא הבעיה) ותלמידאות גם מלוא הנקודות ופה טמונה הבעיה.

אחרי שהסתכלתי חשבתי על מה שאותה בת אמרה והרגשתי קצת רע עם עצמי..

תבינו, אני לא בת שמשקיעה יותר מדי... לא נכנסתי השנה לשיעורי היסטוריה כמעט, לא הכנתי שיעורים מעולם.. וקיבלתי מאה.

אז התלבטתי מה לעשות ובסוף פניתי למורה שלי ואמרתי לו שאני חושבת שלא מגיע לי לקבל מאה אז הוא אמר לי שאגיש ערעור ואגיד כמה אני חושבת שמגיע לי..

אז רשמתי לו 90-93 (כי ייאמר לזכותי שהתלמידאות [ש"ב, הגעה, התנהגות בשיעורים וכו'] זה הציון היחיד שהרגיש לי רע..) והוא אמר שהערעור התקבל (אני מניחה שזה אומר שהוא באמת הוריד לי..).

ועכשיו זה מרגיש לי רע

במקום לקבל מגן מאה, שכביכול אם הייתי משקיעה בשיעורים וכו' הייתי מגיעה לזה כי ב"ה את הידע יש לי.. אני מקבלת תשעים אם לא פחות כי זה תלוי גם במתכונות..

לפני הערעור היה לי סיכוי לגשת על 96-100 עכשיו יש לי סיכוי לגשת על 87-95..

וזה מתסכל .

ה' יעזור לך... צדיקה בהצלחחהה..אורושקה...

ד"א ראיתי אותו היום...

כן, משום מה... אולי כי היה לנו תגבורים?ענבל
בס"ד

בעצם בכלל לא היית באולפנית...

אם היית באה היית זוכה גם לראות את זיו פניי

ותודה
עוד משו:את יודעת שהוא הולך להיות...אורושקה...

המחנך שלך שנהבאה... אז בהצלחחהה

ששש זה סוד!! אני יודעת אבל אסור בעיקרון לדעת...ענבל
בס"ד

ואין על המורה הזה!!

אחח...
גם את אחותי הוא חינך בשמינית....ישי .א.

למרות שזה נראלי ממש הזוי שמחנך ילמד בנות בגילאים כאלה, אבל אני סומך על גדולים ממני שהתירו את זה...

את אחותך הוא חינך כי המורה יצאה לחופשת לידה לא?ענבל

בס"ד

אותנו הוא יחנך מלכתחילה..

וגם לי זה מוזר אבל אני יודעת שלא היו להם הרבה ברירות..

והוא יהיה מחנך טוב לכיתה שלי..

מקווה שגם אני אסתדר.

הבגרות זה לא תעודת השקעהצוללן

נחלק את תהליך קביעת המגן ל-4 חלקים:

א. השקעה:

המורה מעריך את ההשקעה בלימודים ומפנק במגן בהתאם.

ב. ציונים:

לפי הממוצע היבש+מתכונת.

ג. השקה לציון הבגרות:

כדאי למורה שציון המגן יהיה קרוב ביותר לציון הבגרות, כדי שהוא לא ידפק מזה (אם יש הפרש של 20 נק' בין ממוצע ציוני הבגרות לממוצע המגנים אז המורה מקבל נזיפה.. חיוך\עצוב{תלוי במורה..} )

ד. עזרה לתלמיד:

המורה מעלה את ציון המגן מעל ציון הבגרות המוערך כדי לעזור לתלמיד.

רוב המורים משלבים בין ארבעת הרכיבים הנ"ל, למרות שנתקלתי במורים שרק משתמשים באחד או שניים (בלי ד'  עצבני).

מכיוון שיש שיטות שונות לשימוש במגן, ואין הגבלה על הנקודות (להבדיל מהפסיכומטרי, ששם חייב להיות איזון בין הציונים הנמוכים לגבוהים, ואם מעלים לאחד מורידים לאחר), לדעתי אין סיבה להוריד את המגן סתם. את צריכה כל נקודה שאת יכולה להשיג בשביל ממוצע הבגרות.

את מוזמנת להיכנס לאתרים של האוניברסיטאות השונות ולחשב ממוצע בגרות ולראות לאיזה מקצוע את יכולה להתקבל.

אני מאוד מעריך את חוש היושר שלך, וכן את המעשה שלך, אבל כאן הוא פשוט מיותר.

נראלי צדיקות מידי..asaf300

להגיד שלא מגיע לך על משו לדעתי זה צדיקות מידי.. הוא נתן לך, וזה לא שקר או משו.. אלא באמת זה מה שהוא העריך.. אז למה את אומרת לו להוריד?? אני ממש תמוהה על כך.. אני חושב שיאללה אם הוא נתן לך את זה ,זה בסדר. ותסמכי על שיקול דעתו של המורה.. זאת היא דעתי, וזכותך לחלוק עליי..

מממ...ענבל

בס"ד

א. כי יש משהו בדבריה של חברה שלי שזה לא צודק..

ב. כי למה שאקבל משהו שלא מגיע לי?

הוא נתן לי את זה אבל הוא לא החשיב לי את מה שלא עשיתי... וזה מה שכביכול לא היה הוגן.

וסליחה, אבל להרויח ממשהו לא צודק זה נראה לי ממש לא לעניין, בכל תחום בחיים.

מה את לוקחת לעצמך את הסמכות להחליט מה מגיע לך??cookie_monster

אם הוא נתן לך 100 כנראה שזה מה שהוא חושב שאת צריכה לקבל, ותאמיני לי שהוא יודע מה הוא עושה! הוא חינך הרבה תלמידות ואת לא הראשונה שמקבלת ממנו ציון מגן... פרגן? אז פרגן! תגידי תודה! זה כמו שקיבלתי 90 בתעודה במדעים למרות שהוצע בחנים היה 72.. אני לא אלך למורה להגיד לה שתוריד לי- א'. כי היא יודעת יותר טוב מני, ב'. כי לדעתי זה קצת חוסר כבוד.

אבל סבבה, עשית עשית... עכשיו תהיי שלמה עם עצך ולכי עם הציון עד הסוף!

בהצלחה!!

מצטערת, ייצא תוקפני, לא התכוונתי

חוסר כבוד?? למה?? ענבל
בס"ד

וא. ציון בתעודה זה ממש לא אותו דבר.

ב. אז למה אפשר לבקש העלאה והורדה לא??
אם הוא יודע כל כך טוב למה שיעלה??
זה אותו דבר...

חוץ מזה שמצד היושר כלפי עצמי זה היה נכון לעשות.
את צודקת, גם לבקש העלאה זה לא בסדרcookie_monster

ולדעתי זה חוסר כבוד כי זה כמו להגיד למורה אתה טועה, זה לא נכון מה שכתבת. טוב, אולי הקצנתי את זה קצת, אל זה מה שנראה לי

כמה דברים:ענבל

בס"ד

א. לא יהיה הפרש כזה לא אמור להיות לי לפחות.. וגם אם יש הפרש אחד כזה זה לא מה שמזיק לבית ספר. (בספרות העלו לי חמישים נקודות במגן... ולא נראה לי שההפרש היה עשרים, נראה לי הוא היה פחות אבל עדיין... יש המון שיקולים).

ב. אף אחד לא אמר שקיבלתי על חשבונה, אבל זה מרגיש לא צודק שלי נותנים ולאחרות לא..

חוץ מזה שבכללי זה לא צודק שיתנו לי מאה כי לא הייתי מאה.

(הבהרה: זה עוד לא הציון מגן. עדיין לא עשיתי מתכונות. זה הציון לפני המתכונות.. מה שמשתקלל איתן אחרי זה.).

אולי זה באמת לא היה נכון, אבל זה כבר נעשה, בעז"ה יהיה בסדר..

נ.ב. יושר ומעשה טוב לעולם לא מיותרים.

גם אם המעשה הלא נכון לא בא על חשבון אף אחד זה עדיין לא בסדר.

יושר זה להיות ישר גם עם עצמך מול בורא עולם ולא רק אם אחרים מפסידים מכך..

ממש אהבתי את הנ.במזמור לעצמי
זה דורש כנות עם עצמך ברמה מטורפת...מרימוש!

(כשאני חשבתי את זה אמרתי למורה אבל ל בקטע שהיא באמת תשנה לי.מעריכה ממש על המוחלטות וההליכה עד הסוף.)

והמורה ממש אמיתי ומאמין שהוא הוריד לך.הרבה מורים היו מעדיפים להתעלם.

שיהיו בע"ה רק החלטות טובות והסרת ספקות!

אבל,צוללן

להבדיל מהבגרות, כאן המורה קובע את ציון המגן. כולנו מכירים את הסיטואציה של להתחנן למורה שיעלה לנו בכמה נקודות ("נו, בחייאת, תעלה לי למאה..").

אנחנו רוצים שיהיה לנו ציון גבוה בבגרות, חרף זאת אסור להעתיק ולרמות במבחן עצמו, כי המדד הוא כמה על כמה שאלות אנחנו מסוגלים לענות בזמן מוגבל.

אבל במגן, המורה קובע. זה מאוד מקובל שהמורה עוזר לתלמידים. ומעלה להם קצת. אני מבין שלא תבקשי עוד כי את חושבת שלא מגיע לך, אבל אם הוא החליט לפרגן, למה להרוס? אולי במתמטיקה, למשל, תקבלי מגן לא הוגן ואז מה תעשי אם לא מוכנים להעלות לך?

הלכת עם מה שאת חושבת שזה חשוב היושר הזה מכל דבר...געגוע..
צאאדיקה!!batsheva100אחרונה

לפחות לא יהיה לך מצפון.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך