בזכות נשים כפרעלינו! |עף על עצמו|מסר מסתתר(פ"ש)

בס"ד

"ותקרבנה בנות צלופחד...ותעמודנה לפני משה ולפני אלעזר הכהן ולפני הנשיאים..."

"ויקרב משה את משפטן לפני ה'..ויאמר ה' אל משה לאמור: כן בנות צלפחד דוברות..."

פרשתינו פרשת פנחס, מתחילה בתגובת ה' (החיובית!) למעשה הקנאי של פנחס, ממשיכה בספירת בני ישראל, ועוברת לבנות צלופחד. (אח"כ מסופר על העברת סמכויות ממשה ליהושע, ועל קורבנות לימים מיוחדים בשנה)

בנות צלופחד אישה (מחלה, נעה, חגלה, מלכה, ותרצה), שאביהן, צלופחד מת במדבר, ולא היו להן אחים, פונות למשה ולבכירי העדה בבקשה לקבל נחלה בארץ ישראל.

ונשאלת השאלה הפשוטה. מאיפה היה להן את האומץ? 5 בנות, הולכות לדבר עם משה מיקרופון, האדם הגדול ביותר בעם ישראל..מישהו ממנו היה מעיז לעשות את זה?!?!

נתבונן התבוננות מדהימה, שתסביר לנו את הפניה שלהן למשה בראיה יפה מאוד....

מה בקשו בנות צלופחד ממשה? הן ביקשו נחלה. הן באו לדון איתו על הלכה. אפשר לתאר לעצמינו מה היתה הרמה שלהן בידע תורני ביחס למשה..

ו-הפלא ופלא – משה לא יודע את התשובה*!! הוא שואל את הקב"ה וה' עונה לו –"כן בנות צלופחד דוברות"! כן, הן צודקות בטענתן..

לבנות צלופחד היתה ידיעה מיוחדת. ידיעה נשית. הן פשוט ידעו שמשהו לא סגור כאן..שמגיע להן חלק בארץ ישראל. הן כ"כ אהבו את הארץ עד למצב שהן החליטו, בענווה ובכבוד, לפנות למשה הענק שבענקים, ולבקש ממנו לדון בענינן. הן רוצות להגיע לאמת. הן מרגישות קרובות לארץ ישראל בכל פנימיותן!!

יש לנשים כח, שלא קיים אצל הגברים, לחתור לאמת עמוקה, ולהמשיך לרצות להגיע אליה בכל מצב.

[הכח הזה הוא גם יכול להיות שלילי. ניתן לראות איך בנות מדיין פיתו את נערי ישראל וגרמו למוות איום ונורא בעמ"י..]

גם בימינו אנו, יש לבנות ישראל כח מיוחד. כח שיכול להיות להן לעזר להתקדם ביראת שמיים ולחנך את בניהם עגלהעל אדני תורת ישראל. כח של בירור אמיתי ועמוק בכל דבר.

פרחזכו – הכח הזה מוביל אותן ללמעלה. למקום גבוה ואמיתי..ע"י רצון אמיתי להתקדם הן מבינות את החשיבות בחינוך בניהן לתורה ולמצוות.

לא זכו(ח"ו) – הכח הזה מוביל אותן לצד השני, לשימוש בכח פנימי ועמוק למטרות לא נכונות..  מת

N-US">

שנזכה ל"ויהיו כל מעשינו לשם שמיים..."

*ע"פ חלק מהפירושים..

פ"ש++ מסר מסתתר(פ"ש)

דניאלה .יע.: לשבת שתכננו לעלות למבשרת אדומים ועשינו אותה בסוף באגם של מעלה אדומים  הרב דב ליאור שליט"א הגיע.. הוא ישב איתנו- הבנות בסעודה שניה.

אישית פשוט התרגשתי. שמעתי מישהי לידי שאמרה "וואו, אתן קולטות? הרב דב ליאור יושב מולנו.. לרעוד"

המשכנו לסעוד ואז הרב שר שירים עם משפחתו והאנשים שישבו סביבו.

ואז הוא קם ואמר דברי תורה.. הוא אמר משהו שמתקשר לנושא שלנו כאן:

[לא מצוטטת במדויק] "דעו לכן בנות, שלנשים יש יותר את כח החיבור בפנימי לארץ ישראל הרצון והכמיהה והחיבור"

[בנים אל תהרגו אותנו זה פשוט כח פנימי בנפש וזה מה שהרב אמר ]

גם אחת הנשים שהיתה גרה בישא ברכה אמרה לנו כמעט את אותו הדבר.. והיה מגניב לשמוע את זה פעמיים אחד אחרי השני.

אה...חשבתי שהוא היה עם המשפחות בסעודה שניהי.ל.

אז אתם יותר מחוברות לא"י.העיקר שתעשו משהו חוץ מלהתאבד ברעב

האדמו"ר אלעד- לא העזתי לערוך דבר ממה שכתבת כי פשוטדניאלה .ד.

כתבת מקסים! לא רציתי לקלקל.

וואי אם בנות צלופחד היו בדורנו, אולי הייתי דואגת לשדך לך אחת מהן

או נושי104 שדכנית הפורום 

ממש לא מסכים עם מה שכתבת!מזמור לעצמי
תוכל לפרט? נשמע לשמוע דניאלה .ד.
כן מי החליט שלנשים יש יותר חתירה לאמת???מזמור לעצמי
משהו יותר עמוק ואמיתי??? הכל תלוי באדם עצמו! הרגיז אותי המשפט הזה...
ככה:אאלעד

יש להם חתירה במובן מסויים יותר מהגברים.

אתה צודק, המשפט הזה היה יכול להיות מנוסח אחת..

אבל מה שניסינו לומר, שלאשה, בגלל הרגש הפעיל (יותר) שלה, יש אפשרות להנחיל דרך. להטמיע עמוק בלב של ילדיה את הדרך התורנית...

הגברים גם חותרים לאמת, במקום אחר. הנקודה היא שגבר לא יגיע לעמק רגשי כמו האישה. כי הוא גבר.

שבת שלום

סלח לי אבל אני חושבת שאתה טועה!מזמור לעצמי
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך כ' בתמוז תשע"ג 03:43
זה אולי נכון לקוב הגברים אבל ממש לא נכון להכליל זאת עם כולם ישנם יחידי סגולה שמסוגלים לרמת גישות גבוה בהרבה משל נשים רבות אל תצא סתם בהצהרות אם אין להם שוב בסיס עובדתי
זה לא תיוג פייסבוקי חבר דניאלה .ד.
עבר עריכה על ידי דניאלה .יע. בתאריך כ' בתמוז תשע"ג 12:48

זה דברים שמבוססים עובדתית  מהתורה הקדושה.. [אגב אם את מתכוון ע" המדע, אז כן, גם במדע]

זה לא שהנשים יותר מהגברים או שהגברים יותר מהנשים

זה פשוט עניין של תפקידים שונים וגם מבנה גופני ונפשי שונה

ומהות שונה.

זה מה שהוא מנסה לומר. זה העניין..

יש משהו במה שאתה אומר...לך דומיה תהילהאחרונה

אבל עמקות יכולה להיות גם בגבר וגם באישה רק לכיוונים שונים. 

בעצם לא הייתי אומר "חתירה לאמת", אולי יותר דבקות במקום מסוים...

אבל מדובר בהבדלים דקים שעושים את ההבדל. צודק שברמת המיקרו

לא שייך לעשות את ההבחנות האלה, אבל ברמת המאקרו אפשר לראות

קווי דמיון ושוני.

שכוייחישראליתת
ד"ת לנשים בלבד?עץ על מים

סתם...

יפה...

פפפשש...הפעם עפנו על עצמנו...סתם.זה מגיע לנו!!אביה!!!

שכויח! יפה!!

שכוייח עצום! תודה! מוריה.ר =)
תודה!! יפה סתם אחת
יפה! מישי =]
ללמעלה!אאלעד

תאמת, ציפיתי שזה יראה אחרת. אבל ה' רצה אחרת..

יפה מאוד!!שכוייח..חגי לנדסברג
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך