בס"ד
וכולם יאלצו לסלוח לי על ניפוצה.
אם נשאר לך לפחות 3 שנים לחתונה את כנראה בת 15.
חיי נישואים זה בכלל לא קל! (לא מנסיון). להפך- הרבה יותר קשה להיות נשואה מאשר רווקה. בתור נשואה את בקשר עם מישהו, שנכון- את אוהבת והכל, אבל הוא לא את, אלא החצי השני שלך. את צריכה לדעת לחיות עם שטויות של אדם אחר. לרדת מהסרט- לא תאהבי בו ה-כ-ל. מושלם הוא לא יהיה, אלא מושלם בשבילך. ולכן תאלצי לחנך אותו להרים את הגרביים שלו, לדוגמא. דוגמא מטומטמת שמביאה לפירוק משפחות.
את יכולה לתאר לעצמך כמה קשה לנהל בית? מסמכים של הבנק ושל הביטוח ודברים שאין לך מושג בהם. הצורך לממן את עצמך (2 צעירים, כנראה שניכם לומדים תורה/מקצוע, עוד אין פרנסה, ואם כן- משו קטן מאד). את חושבת שאחרי החתונה תוכלי לקנות להורים שלך דברים? סביר להניח שתקני לעצמך פחות מבגד ב-50 ש"ח לחודש. תתחילי לחסוך- קופת חולים לוקחת כסף, שכר דירה, שכר לימודים, חשמל, מים, אוכל לכל השבוע. אחרי שמתחתנים, כדי לדעת- צריך לחסוך. אני יכולה להגיד לך על עצמי- ב"ה בבית שלי לא חסר כלום, ובעז"ה אחרי החתונה ההורים שלי יעזרו לי/לנו מאד. אבל אם ההורים שלך לא במצב כלכלי מי יודע מה, וגם סתם ככה מי שרוצה לנתק את החבל (לפעמים הילדים, לפעמים ההורים)- כבר לא רוצים להישען על ההורים. מבחינה כלכלית המצב בד"כ קשה, ותצטרכי לא רק לא לקנות מכשירים שווים לאמא שלך- את לא תקני גם לך. לא בשנים הראשונות, לפחות.
ועבודה- את חושבת שזה פשוט?! הלימודים האקדמיים יתישו אותך. לא בטוח שתתקבלי למה שתרצי ואיפה שתרצי. ואחרי שנות הלימוד (תואר שני?) שעליהן את משלמת, בכלל לא בטוח שתמצאי עבודה. ואולי התנאים יהיו ממש מעפנים. רוב האנשים לא מתעשרים עם יציאתם לשוק העבודה. לא תמיד מתקבלים, וגם אם התקבלת- את עובדת צעירה ובגל הקיצוצים הראשון את גם הראשונה לעזוב. וא לכל מקצוע יש ביקוש. וגם אם יש לך עבודה- את חושבת שאין מריבות, סכסוכים, תסכולים?! עם הבוס והקולגות?! עם שעות העבודה, עם העבודה הלפעמים משעממת ומתישה והתהתחייבות לקום כל יום באותה שעה, להתארגן וללכת לאותו מקום.
ובעלך- נכון, אוהבים. אבל יש גם המון חיכוכים, וכדי להיות מאושרים שניכם חייבים לעבוד מאד קשה. את תלמדי לקבל אותו כמו שהוא ולהשתנות בשבילו. וגם הוא ילמד. לא הכל ורוד ומתוק- ולפעמים תריבו. ואת תצפי ממנו להיות שם בשבילך אבל הוא ישלים עבודה לאוניברסיטה. וכמה שנים אח"כ הוא ירצה אותך בשבילו, אבל את תיהיה מתוסכלת מהעבודה ותתעלמי. זה לא חייב לקרות, אבל את חייבת להיות מודעת- בחיי נישואים יש עליות וירידות. בנוסף, זוג צעיר שבד"כ עוד לא עובד רציני ואין לו הכנסה מובטחת ומסודרת הוא בד"כ גם מתוסכל. קושי כלכלי גורם בד"כ לחץ, עצבנות, חרדה ומתח שיגרמו לפחות פניות לבן/בת הזוג . קושי כלכלי (שכמעט תמיד קיים אצל זוג צעיר, ברמה זו או אחרת) גורם למתח, ותצטרכו לעבוד על עצמכם קשה כדי לא להתפרץ אחד על השני.
וילדים זה בכלל.. אם ח"ו אין ילדים, זה מעציב ומלחיץ וכואב. לא עלינו. אבל ב"ה כשיש ילדים- מחליפים את החשיבה מ"אני" ל"אנחנו". אז חוץ מהוצאות (ביגוד, טיטולים, אוכל ואח"כ עוד ועוד ועוד...) יש המון אחריות. הקושי בתפקוד כהורה במשרה מלאה, כרעיה במשרה מלאה וכאדם עובד במשרה מלאה. הלחץ יכול לשגע כל אדם. גם בלי להכניס את ההריון והלידה (הפרעה לרצף הלמידה באקדמיה לפני הלידה ואחריה = הצטברות מבחנים ועבודות וחומר. בתקופת ההריון- עיפות, הקאות, קושי פיזי ונפשי, אחרי הלידה- קושי בחזרה לשיגרה), קשה לתפקד אחרי שיום שלם למדת/ עבדת, אחה"צ ירדת עם הילדים לגינה, את מכינה א.ע. עם מוצץ ביד ומחברת בשניה, מרדימה אותם שעות, הולכת ללמוד, הם מתעוררים, את שוב מרדימה אותם, מרגיעה, ושוב ושוב, ואת מתקלחת קצר כדי שלא יבכו ולא תשמעי, והולכת לישון ורצה להניק, וכל הלילה את לא ישנה שעה ברצף, ובבוקר שוב את הולכת ללמוד/לעבוד והסיבוב ממשיך. בלי לחשב את המחלות וכו'. ותוך כדי זה לתפעל בית- לבשל, לנקות, לכבס, לשטוף.
אז נכון, זה לא חייב להיות ככה. אבל התמונה שמצוירת למעלה לא מאד רחוקה מהמציאות של רוב הזוגות הצעירים. ונכון, ההורים עוזרים, וההורים שלו, ואחיות שלו/שלך וכו'. אבל לא תמיד זה מספיק. אני לא אומרת שכל הזמן יהיה מתח וקשה, אבל חוץ מהעליות יהיה גם קושי. וכדאי לדעת את זה. אם ציירת תמונה של בית קטן/גדול נקי ומסודר כשאת יושבת על כסא נדנדה מפנק ומחבקת ילד אחד כשהשני יושב ומשחק במכוניות עם בעלך- זו תמונה מקסימה שכנראה תבוא ביום מן הימים. אבל לפניה ואחריה יהיו, לצד עוד המון כמותה, ימים של עיפות ומתח וקשיים וריב ואחריו פיוס.
מקווה שהתמונה הובנה.
אז למה תיארתי לך את זה? שתביני שחיי נישואין זה המון עבודה- על הנפש, על המידות. המון דחיקה של הצורך הפרטי. שזה גם ורוד ומתוק וגם מלחיץ ומתיש. הקשיים האלו הם לא סיבה לדחיית נישואין ל"כשיהיה לי כסף", וההסבר- בשמחה (אם תרצי). אבל הם כן סיבה להנות מהזמן שבו העול המתוק הזה לא עלייך. תהני- את לא סוחבת עוד אנשים עלייך, כרגע את לא "משועבדת" לילדים (שזה שיעבוד מרצון ובשמחה, אבל כן- את מבטלת את עצמך למענם), אין עלייך לחץ כלכלי, לפחות לא לחץ אמיתי וכבד(כי גם אם אמא אמרה שתקני בכסף שלך חולצה, ה-50 ש"ח האלו או החולצה לא כ"כ חיונים. כסף לבשר, לעומת זאת, הוא חיוני...). את יכולה לפתח את עצמך בתחום החברתי, מה שתצמצמי מאד אחרי החתונה. נכון, תיהי מאושרת בע"ה עם בעלך, אבל הקשר עם חברות מדרך הטבע ידהה, (ואם לא- ליבי על בעלך. כשאישה נשארת עם חברות בקשר צמוד אחרי החתונה היא לא משקיעה בבעלה כמו שצריך, והקשר בינה לבינו נפגע מאד). היום את מרשה לעצמך להוציא כסף על בגד (מכספך או משל ההורים), אבל בעתיד את תחשבי לא פעמיים אלא 100 פעמים אם זה חיוני.
בקיצור- נערה. את יכולה עכשיו לפתח את עצמך, את האישיות, וגם להנות. אחרי שתתחתני, בע"ה, לצד האושר יבוא הקושי, שהוא הכרחי וחיוני בשביל ליצור קשר נכון עם בעלך ולקבל את האחריות לעתיד. ובע"ה תצליחו להיות מאושרים לצידו ותבססו את הקשר בזכות הקשיים וחוסר ההסכמות וגם הריבים והמתחים. אבל היום זכותך לחשוב על עצמך, ובעתיד- על בעלך והילדים. תצאי מהסרט שבעתיד יהיה מושלם, ותתחילי להנות מהאפשרות להיות אדם לעצמו (גם בקטע של לפתח את עצמך, וגם- לפנק את עצמך) לעוד, בע"ה 3 שנים.