תופעה חדשה!! ילד כבן שנתיים- לא רוצה להתקלח!אישה אישה

הבן שלי, מגיל קטן אהב את המקלחת את המים הסבון הקצף... רק חיכה לרגע של המקלחת היה מסוגל בחודשים האחרונים שלו ללכת לכיון המקלחת ולחכות שאקלח אותו.. אפילו 3-4 פעמים ביום.. (בגיל שנה ו- 8 חודשים)

ועכשיו, תופעה של שבוע ממש הייתה מופתעת לגביי.. הוא לא רוצה להתקלח!! בוכה כשאני מתחילה לארגן אותו למקלחת.. ותמיד הכל היה בגישה כייפית.. והוא היה מריץ אותי למקלחת כמה שיותר מהר.. כ"כ התרגלתי לזה שעד שהרגע שהברז נפתח...

כמה צרחות כמה בכי.. הייתי בשוק! אז סגרתי את המים הוצאתי אותו מהאמבטיה והתחלתי להסביר לו שזה חשוב להתקלח שנהיה נקיים.. הכל בחיוך.. הכל באהבה.. 

פעם אחת זה כמעט עבד אך ליווה בצעקות קטנטנות.. והתרגל למים. ושכח מהכל הכי הפתיע אותי שכבר סיימתי לקלח אותו יישר נתן לי את האפשרות להרים אותו לחדר הלבשה.

מה שקודם הוא היה צורח שסיימתי לקלח אותו. כי רצה עוד מים עוד סבון.. 

כל המצב הזה נהיה הפוך לגמריי!!

מה זו התופעה החדשה הזו? זה מצב טבעי? 

איך משנים את הרגל הזה? 

לפעמים הוא הולך לישון ללא מקלחת רק כדי לא לגרום לו צער ובכי. 

חייבת את עזרתכם.

תודה!! 

כמה זמן זה ככה? יש מצב לשאול אותו למה?אישה קטנה

אולי לקנות/ליצור צעצוע חדש או פעילות חדשה שטרם הייתה באמבטיה?

זו תופעה בדיוק של שבוע האחרון...אישה אישה
מעניין מה קרהאורין

אולי נכנס לו סבון לעיניים באמבטיות האחרונות או שפתחתם מים יותר מדי חמים... צריך לעשות חוויה מתקנת

יש הרבה ילדים בגילו שלא אוהבים להתקלחender13

אולי מישהו בגן אמר וזה נתפס אצלו?

בכל מקרה אני מסכים עם אורין.

מוזרסתם פה

חח בד"כ זה הפוך שונאים להתקלח בגיל קטן וכשגדלים אז מתחילים לאהוב בכל אופן כנראה שאורין צודקת תנסי להיזכר אם קרה לו משהו במקלחת אולי נפל או משהו דומה או שיש משהו שמפחיד אותו שם אולי שיניתם משהו במקלחת, אם הוא מדבר תנסי לדובב אותו , שיהיה בהצלחה ומקלחת נעימה

מזדההצהלה

בדיוק לאחרונה, ביתי בת השנתיים וחודשיים, שהייתה מאוהבת באמבטיה, מתנהגת בדיוק כמו שאת מתארת...

צורחת, לא משתכנעת מפעלולים ומשחקים חדשים, ומתנגדת בנחרצות להתרחץ.

האמבטיה הפכה להיות ס י ו ט!!

לא להאמין שזו אותה ילדה שעד לפני חודשים ספורים רק חיכתה להתרחץ בקוצר רוח.

ולא, אני לא נזכרת בשום טראומה או חוויה שלילית שיצרה את השינוי.

אולי יש פה איזו אישיות מקצועית שתוכל להתייחס לתופעה?

עם השכל מגיעם גם פחדיםמקל סבא

כשילד גדל ומתפתח בין השאר הוא לומד גם לפחד.

אולי כדאי להעביר ממקלחת לאמבטיה ( או להפך)

יתכן שמפחיד אותו המים שנכנסים לעיניים . אז להזהר עם זה .

אני חושבת שזה תופעה נורמאלית גם הבן שליזו

עובר את זה עכשיו אבל הוא בן שנה וחודשים אבל מאוד מפותח לגיל שלו בהבנה ובהתנהגות,ולפי מה שזכור לי כל הילדים שלי (5) היה להם את הקטע הזה אני חושבת שמציק להם שהמים נכנסים להם לעינים או שהם מפחדים מהזרם,כדאי לעשות לו אמבטיה ולא מקלחת עם מים חזקים שנכנסים לעינים.אני לא חושבת שזה איזשהי בעיה זה יעבור לו .ראיתי משהו מאוד נחמד זה מין פלסטיק ששמים על המצח בדיוק בשביל ילדים קטנים כדאי שלא יכנס להם מים לעינים במקלחת,רעיון גאוני

מה הוא משיגמאמן אישי
נסי לראות מה הוא מנסה להשיג מההתנגדות?
מה הוא מקבל ממך כתוצאה מכך?
מציעד.

שלא תנסי לראות כך.

לדעתי, ה"נוסחה" הקבועה הזאת מעוותת את ההסתכלות על הילד ואת היחס אליו.

[אם כי, לא הייתי מציע לעשות מזה כזו "חגיגה" של הסברה, כדי לשכנעו כמה זה חשוב וכו'..]

גם לבת שלי היה שלב כזהאמא!!

ואז גיליתי שפתאום התחיל להפריע לה מאד שלפעמים טיפות מים גולשות לה מהשיער ונכנסות לעיניים.

כשהסברתי ונזהרתי יותר בעניין חל שיפור (עדין לא מספיק) ובכל מקרה, אני חופפת לה מיד בהתחלה, מנגבת את השיער ואז היא נשארת בשמחה לשחק...

כדאי לבדוק באמת אם משהו מציק- אולי פתאום מפחד מהטוש וכו'...

ואולי- סתם ויעבור. אם לא מצאת שום דבר שמפריע- אל תעשי סיפור.

תחלקי בזריזות ואם לא חייבים-אל תרחצי ותראי- אולי זה עניין של כמה ימים ויעבור.

קרה גם לנו אבל כבר עברdb81

שימי לב כמו שאמרו למים שנוזלים לעינים/אזניים. למדי אותו להטות הראש אחורה או קני מצחיה המיועדת לכך.

אפשר לא להתקלח באמבטיה הגדולה אלא בגיגית בתוך האמבטיה.

משחק חדש שאפשר רק עם מים.

זה  עובר. צריך הרבה סבלנות

ולא קורה כלום אם מדלגים על אמבטיה יום אחד.

תנסי לחשוב עם עצמךלבבה

חישבי קודם כל האם זה באמת הכרחי שיתקלח כל יום

אם כן, האם את חושבת שהמקלחת תעשה לו טוב, בסופו של דבר? או שאולי הוא באמת סובל והמקלחת רק תורמת לדיומי האימהי הטוב שלי..

ואם הגעת למסקנה שהילד צריך להתקלח וגם שהמקלחת באמת עושה לו טוב ( גם אם כרגע הילד מראה אחרת)

את כבר בנקודת פתיחה חיובית!

עכשיו: אפשר לשתף את הילד: לאפשר בחירה כמה שיותר ( רוצה להתקלח לאחר משחק הקוביות או אחרי?/  שמפו או סבון מוצק? וכו)

להכין אותו בהדרגה ( עוד ממעט נסיים לאכול ואז נתקלח) ולספר מה יהיה אח"F ( סיפור/ סרט/ משוהו אהוב)

לשאול אם יש משהו שמפריע לו במקלחת, ואם הוא קטן מידי- להציע בעצמך רעיונות, כמו שכתבו פה כמה רעיונות מצוינים)

ועכשיו, כשתמו ההכנות, לקרוא לו למקלחת פעם אחת, ואז הוא אולי יבכה ולא יבוא- תישארי רגועה, תזכרי שבאמת בתוך תוכו הוא כן רוצה להתקלח, רק מה, קצת קשה לו, אז תשבי באמבטיה ותדברי בקול "הנה דניאל החמוד מגיע להתקלח, איזה ילד מתוק! לפתוח כבר את המים? וכו

על ידי הדמיית המצב ה"אידיאלי" ושמירה על רוגע, הילד ימשך לאט לאט להגיע למקלחת בכוחות עצמו, ה"הצגה" משדרת לו אמון בהצלחתו לבוא למקלחת, ויחד עןם ההכנות משדרת לו תמיכה והבנה בקושי, יחד עם אמון ביכולות להצליח

נוסה על ידי עם בני בן ה3 והצליח יופי, ב"ה!

בהצלחה רבה

תופעה רגילהאדמה אדמה
זה קרה לבת שלי
היא היתה נכנסת לבד לאמבטיה בכל הזדמנות ופתאום היא הפסיקה לאהוב וכל אמבטיה זה או בכח או בשיכנועים...ביררתי עם שכנות וכולם אמרו לי שזה רגיל שתינוקים מאד אוהבים מים עד שמגיע הגיל שזה מפסיק..
גם אצלינו!1289

הוא בן שנה וחודש, אבל הוא אוהב להתקלח רק בעמידה כך שבכל מקרה החוויה לא משהו... ניסינו לקנות לו צעצועים לאבמטיה, עד כה לא נרשמה הצלחה... רעיונות, מישהו?

תודה רבה לכולם על העזרה והתמיכה. בנוסףאישה אישה
קראתי את תגובתכם ולקחתי לתשומת ליבי. בהחלט הסבון היה נשפך לעיניו מתוך זה שעשיתי לו מקלחת מהירה וכנראה זה מה שמנע ממנו להיכנס שוב. ולכן החלטתי שאני עושה לו מקלחת רגועה איטית ואז קלטתי שברגע שהוא רואה את השמפו שלו הוא צורח. אז קישרתי בין הדברים. ולכן התחלתי לשים לו שמפו מבלי שיראה וירגיש ומעסיקה אותו בדברים אחרים. היום קילחתי אותו שוב זה היה קצת יותר קל אבל הוא דרש ממני את שפורפרת המקלחת בכדי לקלח את עצמו... עשיתי לו זרם חלש ויש לציין שהוא ממש נהנה להתקלח לא רציתי לאבד לו את הכייף הזה. הייתי עליו בהשגחה. האם זה בסדר?
זה מצוין.ד.

ואח"כ לעשות "השלמות"..

וחשוב לראות מכאן שוב, כמה חשוב להפעיל קודם כל את השכל הישר.

מה אמרו האימהות המנוסות? תראי אם השמפו לא נכנס לו לעיניים..  כ"כ לא "שיטה", אבל לגמרי נכון.

עם הזמן - אפשר להסביר שירים קצת את הראש ונשים יד על המצח, כדי שהמים לא יכנסו לעיניים.

את מדהימהלבבה

תראי איזו אימא נפלאה את! איזו רגישות לילד! להבחין בדקויות " ואז קלטתי שברגע שהוא את השמפו שלו הוא צורח"

והנה, בזכות הרגישות לילד וההשקעה הצלחת די מהר !

כנ"ל רגש לתינוק בן חודשחודשיים :להכניס לאט לאמבטיהzmil
אפשר גם לשחק במקלחתנגיעות

אפשר למלא לו קצת מים באמבטיה ולשים לו משחקים צפים ושוקעים ... אפשר גם לקנות צבעי אצבעות ולתת לו לצייר על דפנות המקלחת ועל הגוף (זה יורד עם מים ומאוד כיף) אפשר להכניס כלי אוכל ו"לבשל " ... ועוד כיד הדמיון .. חיות חיילים וכד'                                     יום קסום ואת מקסימה ... אורלי " נגיעות "

לשאול אותו, ולנסות לעודד אותו לענות לךחייוך

אולי לא נעים לך? למה לא נעים לך?

כואב לך? מה כואב לך?

וכד'...

אפילו שהוא קטן תנסי לדובב אותו

כמו שאמרו-כנראה שחווה משהו לא נעיםנונימיאחרונה

כדאי לשים מוזיקה מרגיעה, משחקים, אולי לנסות אמבטיה ולא עם הטווש ולאט לאט להרגיל שוב.

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

אולי יעניין אותך