רק מה? בעוד החבר החילוני שלך הולך כל יומים לדיסקוטק וזה לא מזיז לו את מכל נפילה קטנה באינטרנט בדיכאון במשך חודש???
זה לא פייר!!! למה בגלל התורה אני צריך כל הזמן להיות בעצבים ודיכאון!!! למה לי אסור גם להנות בחיים הארורים האלה???
לפני כמה ימים שאלתי מישהו את אותה השאלה. הוא אמר לי ככה:
ההבדל בין החילונים לדתיים הוא בכיוון של החיים שלהם. בעוד אנחנו מכוונים את החיים שלנו ל "ליהיות יותר טוב, יותר נקי, לקיים יותר מצוות וביותר הקפדה", הם יותר "חיים את הרגע."
אז נכון, הם נהנים יותר מאיתנו. בחיים האלה.
אבל מה יישאר להם בעולם הבא? כלום.
אז אנחנו מועידים את החיים שלנו פה לעבודת ה'. אבל כשנגיע למעלה- נקבל את השכר האמיתי. ותאמין לי ששם למעלה לא תתחרט לשנייה שהקדשת את הלילות שלך לערבית ולימוד תורה מאשר ללכת לשתות בירה ולחפש חתיכות בברים.
מקווה שעזרתי 
מוזמן תמיד לאישי אם צריך 
אני אדבר בהתחלה על הכלל ואח"כ על המקרה הספציפי שהדגמת.
התורה לא באה לחנוק אותנו,אלא לקחת את כל הכוחות שלנו(כן כן,אין דבר כזה יצר "הרע")ולעדן אותם,כך שנשלוט בהם ולא הם בנו.
לגבי המקרה הספציפי.
ההוא הולך לדיסקוטק. נהנה שם ממש. אבל אין לו מושג אח"כ מה זה אישה. הוא חושב שזה כלי שנועד לספק את היצרים שלו. הוא חי בתוך הבוץ של עצמו,לא שולט בכוחות החיים שלו. לא סתם יש מעל 30% גירושין בציבור החילוני. פשוט התעוותו להם המושגים. בעצם זה מובן. מה ציפית שיקר אחרי שהם עסוקים בלספק את היצרים שלהם במשך שנים?
לעומת זאת- אתה שומר על עצמך. אתה מבין שבחורה לא צריכה לספק לך פורקן יצירים ולכן אתה מכבד אותה,אוהב אותה באמת. וגם,אתה אדם ששולט בעצמו. הרווח כולו שלך.
פעם הר"מ שלי היה במילואים והוא שמע את אחד החברים שלו אומר לאישתו" להתראות,אני אוהב אותך"
בא אליו חייל אחר ואמר לו "מה?? אתה אוהב את אישתך גם אחרי גיל 40..?"(כשהיא כבר לא יפה כמו פעם)
זה המצב שם. הם לא נהנים אני מבטיח לך.
זה טוב לך גם בעולם הזה.
לעומת זאת, הוא נופל שוב ושוב ולא אכפת לו- כי הוא לא רוצה להתקדם!
למשל אחותי, תמיד ראיתי אותה משקיעה ומשקיעה בלימודים, ולא היו חסרות פעמים שהיא לא הצליחה ונפלה והייתה בדיכאון במשך חודשים, ואני תמיד ראיתי אותה ואמרתי לעצמי אני לא מוכנה ליהיות כמוה- להשקיע ליפול ולהתבאס. אז מה אעשה? לא אשקיע! ככה גם כשאפול לא אתבאס!
זה ניראה לך אידאולוגיה נכונה?
יופי, גם לי לא
בסוף הבנתי שכן צריך להשקיע. והביאוס והדיכאון ונפילות תמיד יהיה. אז קח את הבאסה של הנפילה למקום אחר. עכשיו אני מרגיש ככה- ופעם הבאה אני אעשה הכל כדי לא להגיע לשם.
הסברתי את עצמי?
בהצלחה
האם יעורר אצלך טרוניה לראות אדם שמכה עצמו ונהנה ?
כל הרצון שלנו להנות הוא מדברים שיש להם תכלית,הם בריאים ויש להם כיוון.אני לא חושב שיש עניין להסתכל במקומות שאנשים חושבים שהם נהנים אבל אין להם תכלית בחיים,הכל סביבם זה דמיון ואשליה.
תעלה את הסוגיה הזו בפני הרב שלך והוא בע"ה יעזור לך לנתח את המציאות הזו
גם לאיבר מת כבר לא מפריע לקבל מכות,לעומת איבר חי שכן.
איך אפשר לומר זאת ? אותו אדם שתיארת פוגע בעצמו,חי במציאות רקובה,וזה כל מה שהוא יודע תוך כלים פסיכולוגים-חברתיים מובנים אצלם שמשמשים לו עזר לברוח מן המציאות.מועדון,טלויזיה,סרטים,משחקי מחשב...וכו' הוא בכלל לא חי את החיים,הוא בורח מהם,וחי במציאות וירטואלית שהוא לא יכול להניע בה דבר ואין לו שום חלק בה ! זו אשליה.
ואני אומר את זה כמי שבחר לשמור מצוות ולא בא מבית דתי(שאמנם ב"ה זכיתי לבית כזה שתמך בי באופן כללי,בתהליך שלי).
אדם מכובד בעל מעמד, שיתבזה מאוד, זה יגרום לו להרגיש רע, נכון?
לעומת זאת אדם שחי באשפתות שיתבזה- סבבה...
ז"א, שאם אתה מרגיש כ"כ בדיכאון על עבירה שאתה עושה-זה מעיד על ההבנה שלך שאתה הפסדת עכשיו משהו גדול.
עכשיו תחשוב, על כל הרגעים שבהם אתה כן עשית את מה שחשבת שנכון לעשות, על כל הרגעים שעשית מצוות. באותם רגעים היתה לך ההנאה והשמחה של הליכה ע"פ האמת, הנאה גדולה פי אלף מכל ההנאות שלהם, כמו שהדיכאון בחיסרון של זה גדול יותר מהדיכאון שלהם... וגדולה מידה טובה ממידת פורענות....
וחוץ מזה, הרי המרדף שלך הוא אחרי האמת, ולפעמים אתה נכשל ומתבאס. המרדף שלהם הוא אחרי הנאה, אתה חושב שהם תמיד משיגים את תאוותיהם?! אין אדם יוצא מן העולם וחצי תאוותו בידו! יש לו מנה רוצה מאתיים! הם מתבאסים הרבה יותר ממך.
אשריך שבחרת בדרך הטובה.
כמו שאמרו כאן כבר:
אנו רצים והם רצים, אנו רצים לחיי העולם הבא, והם רצים לבאר שחת, אז לפעמים אנחנו מפסידים קצת עולם הבא, ולפעמים הם מפסידים קצת באר שחת...
אל תצטער...
יש הנאות שהם בתת מודע.
תוכל לראות שאנשים שמרבים להיות שמחים, אם תשאל אותם למה הם שמחים, הם לא בדיוק ידעו לענות. זאת צורת החיים שלהם.
המצוות נותנות לך שמחה, יכול להיות שהשמחה שלך במצוות לא מספיקה לך (או בגלל כמות המצוות או בגלל אופן קיומם), ולכן אתה לא מרגיש בה, או שאתה לא משייך את השמחה שלך למצוות שאתה מקיים. אבל אני יכול להבטיח לך שעם כל מצוה שלך השמחה שלך רבה.
השמחה היא תחושת שלמות. הליכה עם אמת. הרמוניה בין האמת לבין מה שאתה...
לא.אני לא מרגישה שדפקו אותי.
יש לנו סיכויי לא לפול.הוא לא גדול,אבל הוא קיים.
מי אמר שלאותו חבר חילוני טוב? ואולי נגיד שטוב לו, זה רק כאן.זה מה שהוא חושב.
אתה יודע איך זה מזיק לו בפנים?בנשמה?
ובעולם הבא שלו?
בגלל התורה אתה ממש לא צריך להיות כל הזמן בעצבים ובדיכאון.ממש לא!!
בזכות התורה אתה יכול להיות כל הזמן שמח ומאושר!!
התורה הקדושה היא מתנה,מתנה נפלאה.
זאת דרך חיים שמנחה אותנו בדיוק בדיוק,גם בעולם תאוותני וחומרי כמו שלנו.
מה אתה חושב? שרק היום יש לנו בעיות וקשיים?כי אנחנו ב"עידן המודרני"?
בזמן נֹח היה את היצר של הגזל,
בזמן מלכי ישראל- היה יצר עבודה זרה וגילוי עריות,
בכל דור יש יצר אחר שמתחזק וכנגדו יש את הדברים הטובים.
לפני שנחרב בית המקדש-היו נביאים,למרות שהיו חטאים גדולים ממש.
התפללו שיפסק יצר הע"ז,וכך נפסקה גם הנבואה.
הקב"ה מודע לקשיים שלנו ולתאוות שלנו.
ובקשר לשאלה האחרונה-ברור שמותר להנות!!
השאלה היא-מה זה בעיניך הנאה?
לראות סרטים לא צנועים באינטרנט? לאכול שוקולד לא כשר?
אם נחשוב על זה,התורה רק דואגת לנו שנהנה!
מה זה שבת?יום מנוחה!
אז נכון שנראה לנו שאם היה מותר להכנס למחשב,או לנסוע לקניון היה יותר כיף..אבל זה נראה,
כי מה?אם מותר להכנס למחשב ולנסוע לקניון אז מותר גם לעשות דברים אחרים כמו לקפל כביסה או ללמוד לבגרות במת'..
מה זה כיבוד הורים?מתנה נפלאה!
אז נכון שעכשיו קצת קשה,ונראה שההורים תמיד רק לרעתינו,אבל כשאנחנו נהיה הורים בעזרת ה',לא נרצה קצת כבוד והכרת הטוב מהילדים שלנו?
אנחנו צריכים לחפש ולמצוא את ההנאה שבתורה,לעבוד את ה' בשמחה, באמונה ובאהבה כי זה אפשרי וכי זה שווה
לא רק כי זה איזה משפט נחמד עם שלוש מילים יפות כאלה..
מקווה שבערך עניתי.הלוואי שנצליח.שיהיה בהצלחה.
כ. כל דבר שממש קריטי לך אתה יכול למצוא קולות שתוכל לעשות את זה(אני מדברת בדברים הגדולים,חלום חיים או משהו)
ובדברים האלה שנתת דוג' אז באמת א"א לעשות,אבל זה לא דבר כ"כ חשוב וגם אם נפלת אז כאילו כולם נופלים אז לא נורא יעבור.
פעם הייתי בדיכאונות אבל כאילו בשביל מי זה יעזור?? לאלוקים לא ובטח לא לי אז לא נורא אפילו אברהם חטא אז כאילו ברור שגם אני.
תחשוב, בכללי אני די טובה ובטח גם אתה(אתה לא כאילו רוצח סידרתי) אז פסדר עכשיו קשה לך במשהו באיזהו שלב זה יעבור (במה שאמרת שווה לך להגיד כאילו אני יראה אח"כ וככה באיזה שהוא שלב די תפסיק)
והכי חשוב על תהיה בדיכאון!! דיכאון זה חרה!!
מה המטרה שלהם בחיים?
אני לא יודעת.
עכשו הוא נהנה, אבל ההנאה שלו רגעית וחולפת ואחרי זה הוא נכנס לדכאון מזה...
אני לא מדבר על עוד כמה שנים איזה אומלל הוא יהיה, לא תהיה לו את האחת שלו, הוא לא יחיה עם אישתו חיים אמיתים, הוא יתגרש כל יומיים מאישתו וילך לחיות עם אישה אחרת, הילדים שלו יהיו מסכנים ואומללים כי לא יהיה להם אבא או אמא
ההלכה מציבה גבולות טובים שגורמים לנו לחיות חיי משפחה טהורים נכונים וטובים, תמיד יש קשיים אבל בראיית ארוכת טווח אנחנו אלה שמרביחים מכל הספור הזה
גירושין לא מתבססים על רק על אמון, חלק משמעותי הוא מצב כלכלי
וגיל נישואין וכו', לאו דווקא במישור שהצגת.
חוץ מזה, כפי שגם הזכרתי בכותרת, חיי המשפחה הם לא המדד היחיד
לנכונות דרכו של האדם. ההוויה לא מצטמצמת לנשים. אנחנו לא מקיימים
מצוות כדי שלא נתגרש, גם אם זה משפיע.
וגם אם באמת היו נופלים פחות (נניח), למה התורה צריכה להתאים את עצמה לבני-האדם?
הפוך!! התורה נתנה כדי שבני-אדם יתאימו את עצמה אליה. התפקיד של התורה הוא לא לתת
לנו היתרים למה שאנחנו רוצים, אחרת אין פה בכלל מחויבות. מה החכמה לעשות מה שאתה
רוצה ולקבל על זה שכר?
החבר החילוני שלך הוא המודל שלך לחיים טובים? אם כן, אז אתה צריך להעמיק את האמונה
שלך. אנחנו עושים מה שאנחנו עושים הוא אמת ולא כי הוא כיף. אך יחד עם זאת, ברגע שתפנים
את האמת היא באמת יכולה להיות כיפית ונעימה.
קשה? נכון.
מתמודדים.
לא מחפשים איך לשבור את הכלים.
וטובעים בג'יפה שלהם, עד שזה פשוט כבר לא מגעיל אותם, לא עובד עליהם..
מי שזוכה לקיים מצוות ושומר על עצמו מכל זה -- זה קשה לו כשהוא מרגיש אפילו קצת מהתחושה הזאת, זה ישר משפיע עליו כי הוא לא רגיל לזה..
אתה שומע מאנשים חילונים כל שני וחמישי "זהו. אני הולך להתאבד. אין לי כלום בחיים חוץ ממנה ואחרי שהיא זרקה/עזבה/הלכה אין לי כלום בחיים"
אתה לא חושב שאלו חיים אומללים?!
אני חושבת שכל נער 3 בערך חשב להתאבד אי פעם (במגזר החילוני).
המצב שם מחריד!!
משהו נורא..
הם פשוט אנשים אומללים!!
אין להם כלום בחיים. הם רצים ורצים ל.. שומקום! חוסר תכלית.
ומכאן נגזרת גם הרדיפה אחרי תאוות.
תגיד, באמת באלך לחיות חיים כ"כ שקריים עם אשתך לעתיד?!
אולי נראה לך שטוב להם, אבל הם אוכלים ת'צמם מבפנים.
הם באמת באמת מסכנים.
אני רואה בהפרדות של התורה, בגדרים ובסייגים משהו מאוד קדוש. משהו מאוד נעלה וטהור.
זה אולי קשה לשמור עליהם, אבל תכל'ס? הכי כיף לחיות ככה.
חיים טהורים.
אני לא חושבת שבזה שהם מבלים כל היום בחברה מעורבת גורם להם להיות יותר שמחים. אני כמעט בטוחה שלא.
אני גם לא בטוחה שרוב האנשים שם באמת אוהבים את בן/בת הזוג שלהם.
עובדה שאחוזי הגירושין שם הם פשוט מחרידים.
וגם מי שלא גרוש, לפעמים בסכסוכים נוראיים..
יש לי המון מה לומר, אבל זה קשה לכתוב הכל.. זה בערך מה שאני רוצה לומר.
אבל אם יש לך שאלות על מה שכתבתי - תשאל ואני אפרט.
מקווה שעזרתי במשהו.. יומקסים!
נה?
והאחוזים של הרצון (כשרציניים) להתאבדות אצל חילונים גבוה בהרבה.
זה מעיד משהו על הדרך חיים הזו.
אני לא אומרת שזה רק מזה, אבל גם.
ולהזכירכם, המתאבדים הם פסיק בחברה,
אפשר ללמוד מהם בערבון מאוד מאוד מוגבל.
שזה עושה לך טוב אז אתה תראה שבאמת יש משמעות לחיים שלך לעומת החילוני שאו, לא מחפש משמעות לחיים
(לפחות עכשיו) או שהוא מחפש אבל לא מוצא את זה בתורה/לא מאמין שהתורה תתן לו משמעות וזה לא נוח לו...
ככה נראלי בינתיים..(ד"א, גם לי זה עולה לפעמים..)
הוא יכול לאכול דברים מגעילים ולא להרגיש שזה מגעיל.. כנ"ל לגבי חוש הקדושה..
אם את מחפשת תשובה מספקת באמת את צריכה לכתוה את זה באתר חברים מקשיבים ולא בפורום...
בלי לזלזל ח"ו פשוט יש יותר סיכויים ששם תקבלי תשובה מספקת...
בהצלחה
1. לוקח להם דורות עד שהם עונים.
2. תשובות בפורום יכולות להיות מספקות
באות מידה כמו אצל חברים מקשיבים.
"למטרות החיים" של הרב הלל רוטנברג.
אני אעתיק לך חלק..זה ממש לא כל הספרון..(הוא בערך 60 עמודים..)
אנו אומרים כי תכלית החיים היא להנות. א"כ אולי ההנאה היא אוכל,מסעדות יוקרה וכדומה?אולי לראות וידיאו ללא הפסקה?אולי לאהוב קבוצות ספורט,ואח"כ "לנצח" במשחקים? שמא העיקר הוא לבלות עם חברים ולפטפט ללא סוף. שמא התכלית היא לגור בדירת פאר בעלת 4 מפלסים ומספר כזה של מכוניות ,בצירוף כמות כפולה של טלפונים ניידים.
ואולי בכיוון אחר,התכלית היא לעבוד בבורסה כדי שנוכל בכל חודש לצאת לחו"ל?לבנות חשבון בנק כדי לעשות מסיבות ובילויים עם חברים,באמת ב"כיף" וביופי. לא מתחת ענן אלכוהול באיזה עמק..או אולי לטייל בעולם עם תרמיל על הגב כל החיים? הבה ונבדוק.
א.כמה אחוזים מהאוכלוסיה מתים לפני שמתחילים את הרשימה הנ"ל.
ב.כמה עשירים מתים בפתאומיות לני סיום כל הנ"ל
ג.כמה צרות וסבל,רעב ומלחמות שוררות בעולם,שמונעות לקיים את הנ"ל.
ד.הרי יתכן שאדם יעמול כל חייו,וגל צונאמי אחד ימחה וימחוק הכל.
ה.אדם שגר בדירת 4 חדרים ושאף לעבור ל-5, וכן בעל רכב בינוני שחולן לקנות מרצדס ,ו"זכו" לממש את שאיפותיהם וחלומותיהם.
כעת מטייל הראשון בחמשת חדריו,והשני אוחז בהגה הגרמני שלו.כמה זמן חולף עד שמתרגלים הם למצב החדש,ומפסיקים ליהנות כפי שחלמו? לא הרבה זמן. כי לא אורך זמן,ונדלקת לו שאיפה חדשה ל"התקדם"..
דוגמא נוספת:
אנשים נהנים לאכול פיצה.מי לא?מי שלא יכול לאכול,הוא המוכר בפיצריה שכבר איננו מכניסה לפה כי היא יוצאת לו מהאף..
הרעיון הוא,שבתענוגי עולם הזה אין הנאה אמיתית ואושר נצחי.שואפים למשהו וכשמגיעים אליו מתרגלים,ותוך זמן קצר דועכת ההנאה. שוב מחפשים "קורבן" חדש לשאוף כדי להתאכזב בסופו של דבר.
ובכיוון אחר.
ואפילו אם נניח שזו היא התכלית,וכי מסתבר שכל החכמה הכבירה המרכיבה את פלאי הטבע,התחכום העצום המתגלה במערכות בעלי החיים,מפיל ודולפין עד זבוב וחיידק,מפרח עד צמח מירח ועד קרח. האוורסט והניגארה,יכולת תפקוד העין ופעימות הלב הנפלאות,האם כל זאת קיים רק כדי שמישהו יוכל לאכול ציפס?..
"העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא,התקן עצמך בפרוזדור כדי שתכנס לטרקלין" אמרו חכמינו ז"ל במסכת אבות. זהו,יש כינוי לעולמנו.הוא בעצם רק פרוזדור,מקום מעבר,כמו תחנת ביניים. ואילו עיקר החיים הוא העולם הבא. המכונה במשנה:טרקלין.
נמשיל זאת כך:
אדם חש כאב שיניים עז. מפנים אותו לרופא ומרגיעים אותו:שם,יגמר הסיוט. הוא מגיע למרפאה,רואה שלט:מרפאת שיניים,דפוק בדלת והכנס.הוא עושה כן.לפניו חדר נעים,בו מספר עיתונים צבעוניים וכורסאות ישיבה נוחות,הוא מתיישב ומבחין כי על הקיר תלויות תמונות מעניינות.
ידידינו מהרהר לעצמו:באמת נחמד פה,אפילו שומעים ברקע מוסיקה קלאסית. אחרי המתנה של שעה,עדיין הכאבים חזקים ואולי אף יותר.
הוא חוזר בכעס לידידיו:שקרנים!-הוא מכנה אותם-החדר ההוא לא עזר לי בכלום!
אנו מלגלגים,ובעצם מרחמים על אדם חסר תרבות זה,מגיע לרופא שיניים ו"נתקע" בפרוזדור מבלי להבין שכאן עליו להמתין רק כדי להגיע לעיקר: כלומר,להיכנס לחדר הטיפולים של הרופא ולקבל טיפול ממנו!
יש בספר עוד מלא קטעים יפים..אם אתה רוצה,בשמחה באישי..
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.