משהו מאוד חשוב שאני רוצה לומר. בבקשה תגיבו.*בננית*

זה די כהמשך לנושא של הגרביים, אבל ממש לא באתי לדון פה על העניין עצמו האם צריך גרביים או לא.

הייתה כאן נקודה שמאוד הפריעה לי בדיון שהיה פה.

יש בנושא 2 דעות. שתיהן מכובדות ורציניות. אחת שצריך לשים גרביים, ואחת שמותר בלי.

בלי לדון מה כל אחד עושה,

מה כ"כ מסובך בלקבל את העובדה שיש כאן 2 דעות וכל אחד הולך עפ"י רבו?!

אז נכון, הן 2 דעות סותרות, וזה לא הופך אף אחד מהן לטעות!

מעניין שבדיוק היום היה בחוברת לימוד יומי של החמ"ד את העניין הזה. (איזו השגחה! מדהים..) רעיון מאוד יפה. ציטוט:

השאלה: "הגמרא מספרת ש'שלש שנים נחלקו בית שמאי ובית הלל. יצאה בת קול ואמרה: 'אלו ואלו דברי אלוקים חיים''.

אני לא מבין, איך יכול להיות שכל אחד אומר ההפך מהשני, ובכל זאת שניהם 'דברי אלוקים חיים'?"

תשובה: "אולי התרגלנו לחשוב ש-ה' כתב את התורה באופן חד משמעי. כאילו לכל פסוק יש כוונה אחת ויחידה. אם זה היה כך, אז הייתה לנו בעייה גדולה עם כל המחלוקות של חז"ל והפוסקים. אם יש רק אפשרות אחת להסביר את פסוקי התורה, זה אומר שמישהו פה טועה. אבל האמת היא ש-ה' נתן לנו תורה שאינה מגלה בפירוש את הכל.

הריטב"א, מגדולי הראשונים בספרד, כותב שכאשר משה למד את התורה בשמים, הוא ראה שבכל דבר יש אפשרות להתיר ויש אפשרות לאסור. הוא שאל את ה' איך זה יכול להיות ו-ה' ענה לו "שיהיה זה מסור לחכמי ישראל שבכל דור ודור, ויהיה הכרעה כמותם". התורה כתובה בכוונה תחילה בצורה כזו שמשאירה מקום לדיון. ה' רצה שחכמי ישראל ישימו לב שאפשר להבין את התורה בכמה דרכים. בפועל אנחנו מכריעים כאחת מהדעות, מפני שהיא דעת הרוב וכדומה, ולא מפני שהשנייה מוטעית. כש-ה' כתב את התורה הוא באמת התכוון לשתי הדעות שבמחלוקת."

אני חושבת שזה מתמצת את כל מה שרציתי לומר.

בואו נתחיל לכבד כל אחד ומה שהרב שלו אמר.

אני לא מדברת על הלכות שיש בהן קונצנזוס שהן מותרות/אסורות. אלא על מחלוקות.

"כל מחלוקת שהיא לשם שמים, סופה להתקיים. ושאינה לשם שמים, אין סופה להתקיים. איזו היא מחלוקת שהיא לשם שמים? זו מחלוקת הלל ושמאי. ושאינה לשם שמים? זו מחלוקת קרח וכל עדתו."

ובקשר לעניין עצמו -

אני הולכת לפי הדעה המקילה ואני לא רואה בזה שום בעייה. זו השיטה לפיה אנחנו הולכים.

אני ממש לא מאלה שמחפשים הקלות, חותמת לכם. אז אל תהפכו אותי לכזאת.

לדעתי אני הולכת בצניעות (ואני מאלה שהכי מקפידים על זה..) אז אל תקבעו שאני עוברת על משהו.

את מה שהרב שלנו אומר לעשות - אני עושה עד הסוף.

כל אחד שיישמע לרבו. ובא לציון גואל.

אני אשמח לשמוע מה דעתכם. (בנחת, כן?)

נכון מאד.! אין מה להוסיף,כתבת מצויין!חג'דומט
פששש....כל הכבוד!אני! =]
אחלה דעה!!נעמי7
מצטערת,לא אמרתי שאת חוטאת או משושִׁירָה

התכוונתי לומר שזה לא נכון שרק הרב שך פסק שצריך גרביים

זה הכל.

סבבה אם ככה אתם חושבים אז מצבנו מצויין*בננית*
זה בדיוק מה שאמרתדתי לאומי

אתה אמרת לה להגיד ש"ל תטהרי את השרץ!!!!!!!!!!!!   תגידי אסור אבל לא בא לי לשמור!"

זה להגיד: "את חוטאת".

לא רק זה, אתה רמזת בדברייך על רב מסויים שהוא לא רב, ועדיין לא חזרת בך.

כמה מצחיק שכל זה היה בשרשור על צניעות. איפה צניעות, ואיפה צורת הדיבור הפרוצה שלך, כאילו אתה יודע הכל.

אבל העיקר שאתה חושב שצריך גרביים, זה הכי חשוב לא? אפשר להגיד רפורמים על תלמידי חכמים, אפשר לדבר בפראות כלפי ניקים אחרים (כלפי בננית), אבל העיקר שיהיה גרביים.

עולם הפוך ראיתי.

סליחה שירה דבריי לא מכוונים אלייך, טעיתידתי לאומיאחרונה

זה היה מישהו אחר שאמר

סליחה

צודקת לגמרי, ולדעתי-להבה=)

אין על מה להתווכח בכאלו נושאים כי לתורה 70 פנים... בהצלחה!!!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך