לפי הדעה שההורים שלי הולכים-אסור לישמוע. אבל אני לא מצליחה לא לשמוע מוזיקה!!! אני חייהה על מוזיקקהה!!!!!!!

ולמרות שאסור אני שומעת
לפי הדעה שההורים שלי הולכים-אסור לישמוע. אבל אני לא מצליחה לא לשמוע מוזיקה!!! אני חייהה על מוזיקקהה!!!!!!!

ולמרות שאסור אני שומעת
אפשר לחפש...
חג'דומטובקושי יש כאלה..
בתור התחלה תנסי לפחות להגביל את עצמך לשירים שקטים, או שירים על ירושלים. ומר"ח אב לשמוע ווקאלי.
אם תקבעי לעצמך יעד שתוכלי לעמוד בו, תוכלי גם להתקדם. אין ספק שביום אחד להפסיק לשמוע שירים בכלל, לאחת שחייה על מוזיקה זה לא קל. אז לקבוע יעדים, תוך כדי התקדמות.
בהצלחה!
אבל רק שירים שקטים..לא שמחים..
ומר"ח כבר אסור בכלל.
גם לי קשה בלי..בעז"ה שיעבור מהר..
וכן זה ממש ממש קשה.אבל שורדים את זה!!!!ושתדעי לך שאח"כ יש(לי לפחות)תחושת סיפוק גדולה שכן.הצלחתי!!!
ותלכי אחרי הרב שלכם(של הישוב או של הקהילה\שכונה...)
וממש ממש בהצלחה נשמה..
ולכולם זה מציק
יש דעה שמתירה ודעה שאוסרת.
תלוי לפי מה הרב שלכם פוסק.
תשאלו את הרב.
מה שהוא יגיד - את צריכה לעשות.
לנו הרב פסק שמותר שירים רגילים ועצובים (ז"א רק לא שמחים..) עד ר"ח אב ואני ככה נוהגת.
אבל אל תסתמכי על זה, תשאלי את אבא שלך מה אתם עושים.
הקונצנזוס -
שירים שמחים - בכלל לא. כל 3 השבועות.
שירים רגילים - מר"ח אב ממש אסור.
עצובים - יש כאלה שמתירים ויש כאלה שלא.
(פניני הלכה)
בס"ד
אני 6\24 עם מוזיקה וזה באמת קשה אבל..
יש להקה אחת שנקראת מכביטס (באנגלית- Maccabeats) וכל השירים שלהם ווקאלים (!) אז אני שומעת אותם גם בשלושת השבועות וגם בכלל בכל השנה כי באמת יש להם שירים יפים אז אני ממש ממליצה עליה!!!
קישור לשיר שלדעתי הכי יפה שלהם-
תהני וב"הצלחה בציפייה לבניין הגואל ב-מ-ה-ר-ה!
מוזיקה זה החיים שלי בערך..
קשה לי...
בס"ד
אני שומעת אותם כל השנה אז גם ככה זה לא כ"כ משנה לי..למרות שבדיוק הורדתי שירים יפים לפני שלושת השבועות ואני רוצה לשמוע אותם.. 
אבל המכביטס ממש ממש מומלץ!!!
תסתכלי בקישור ששמתי למעלה.. (:
ב"הצלחה ותהני D-;
יש דעות שאומרות שכלי אלקטרוני כמו מחשב/ פלאפון/ רדיו/ טלוויזיה
נחשב כמו כלי נגינה. ויש גם שפסקו שמקהלה אנושית שאי-אפשר להבדיל
בינה לבין כלי נגינה, נחשבת כמו כלי נגינה.
אני לא זוכר מקורות, אבל כדאי לברר.
שירים באנגלית!!!
ש-ו-נ-א-ת!!!
וכן,גם לי זה קשה,ואפילו מאוד,כי כל היום אני עם מוזיקה,אבל בעז"ה נשרוד כמו ששרדנו בספירת העומר...[הצלחתי להחזיק מעמד,ולא שמעתי כ-ל ספירת העומר!!!!]
שקד יפרח..ואת לא צריכה להתמכר למוזיקה..
תנסי שמוזיקה זה לא יהיה כל עולמך..
אבל אסור,אם את יודעת שזה אסור אז למה את שומעת??
חבל לעבור על איסור שאת יודעת שזה איסור..
בגלל חורבן הבית,
אך הקלו בכך.
אז קל וחומר בשלושת השבועות-לא נשמע מוזיקה!-
מי אנחנו שנקל בכך?
מה ביקשו ממנו-שלושה שבועות??-לא שנה!!
. .
אני לא מדברת מהצד,
גמאני אחת שהמוזיקה זה עיקר חיי'ה.
בעיקרון לאחר החורבן היה בדין שלא נשמע אך דבר זה רוב הציבור לא יכול לעמוד בו ולכן הוא לא נפסק להלכה ולכן מה שאמרת זה לא קשור. ולגבי שמיעה בשלושת השבועות יש לברר מה דעת הפוסקים והתשובה היא שמכל השלחן ערוך +מפרשים לא מצינו לשמוע מוזיקה הדבר היחיד שכן זה מחולות!! אסור לצאת בריקודים אבל לשמוע שירים שמחים זה המצאה מאוחרת והרוצה להחמיר יש לו על מי שיסמוך.
סעיף ג' וכן גזרו שלא לנגן בכלי שיר וכל מיני זמר וכל משמיעי קול של שיר לשמח בהם. הגה: ויש אומרים דוקא מי שרגיל בהם כגון המלכים שעומדים ושוכבים בכלי שיר או בבית המשתה (טור). ואסור לשומעם מפני החורבן ואפילו שיר בפה על היין אסורה שנאמר בשיר לא ישתו יין וכבר נהגו כל ישראל לומר דברי תשבחות או שיר של הודאות וזכרון חסדי הקדוש ברוך הוא על היין. הגה: וכן לצורך מצוה כגון בבית חתן וכלה הכל שרי (תוספות וסמ''ג והגהות מיימוני):
לא יאומן איך בפורום הזה פעם אחרי פעם יש אנשים שלא מסוגלים להכיל דעה הלכתית שונה משלהם.
מותר עצוב ורגיל אסור שמח
בתשעת הימים מותר רק עצוב
אם אסור, אז אסור.
מה יש להתפלסף?
אני מכורה למוזיקה ממש..
אני משתדלת לשמוע א-קפלה של מייק טומפינקס (יש לו ביצועים טובים לשירים יפים..) -- מומלץ לחפש ביוטיוב..
אבל דוגרי אני עדיין שומעת, אפילו לא מתוך שמחה לא תמיד זה גורם לשמחה פשוט זה כבר ברגיל אצלי..
מישהי=)אבל כל פעם אני מדליקה בטעות שירים ואז נזכרת..
וזה באמת שיא בשבילי, שבוע לא לשמוע.
אני מרגישה שזה באמת עושה משהו. זה באמת נותן לתקופה הזאת מבט אחר. ב"ה.
אגב, שיטה שעזרה לי כבר כמה פעמים:
1. לתת לאחיינים להרוס את הפלאפון, ככה אי אפשר לשמוע בנסיעות...(
)
2 והעצה הרצינית - תנתקו את הרדיו מהחשמל!
אני לרוב פותחת את הבוקר בשירים ברדיו, כבר כמה פעמים באתי להדליק עד שקלטתי שהתקע בחוץ...
להבדיל, אבל מזכיר - זה כמו ההגנה של אינטרנט...
מחכה לרגע שהתקע יתחבר לשקע...
בהצלחה לכולנ"ו.
ובע"ה שתהיה תקופה משמעותית.
מנסים לשרוודד..איכשהווא..
רק ווקאלי....
או שצריך להעביר את הקטע בו יש מוזיקה??
יש דעה שאומרת שמותר לשמוע שירים בשלושת השבועות כי המציאות השתנתה מהקצה אל הקצה.
פעם כדי לשמוע שירים היית צריך להעמיד תזמורת עם כלי נגינה וציוד... וזה היה באמת משהו מיוחד ומשמח מאוד.
היום, זה בסה"כ להדליק את השיר בפלאפון, וזה כבר משהו שגרתי ולא מיוחד!
*בננית*לכן כל אחד ישאל את רבו.
רובם מסכימים עם זה איסור לרקוד ולחגוג ולשיר בשלושת השבועות, ויותר חמור בתשעת הימים!!!
אלא מה, פעם כששרו זה היה בחגיגות, והיה מוביל לריקודים ( כמובן שזה היה עם כלי נגינה), ולכן יש מעט מאוד שסוברים שאפילו מוזיקה של ריקודים (בסיגנון חתונות ונשפים וכד') מותרת כשזה כשזה מגיע ממכשיר אלקטרוני-
א) זה לא כלי נגינה
ב)אנו היום חיים ורגילים לשמוע מוזיקה בכל שעות היום, ושלא כמו פעם המוזיקה לא באה תמיד עם ריקודים...
אך רוב הדעות הולכות לפי פסק (הובא למעלה).
יש שאוסרים כל סוגי המוזיקה חוץ ממנגינות עצובות כל שלושת השבועות,
יש להחמיר יותר בתשעת הימים מבאר שלושת השבועות, כלומר עם הלכת לפי הדעה שאפשר לשמוע ממכשירים אלקטרונים בתשעת הימים תחמיר\י.
נ.ב. אני לא מבין מה כל כך קשה לא לשמוע שירים, נכון זה מציק, אבל לסבל של ממש... תאפשרו לעצמכם לקבל עוד סוגי מקורות אנרגיה וחיים יצירתיות ומיוחדות...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים