תכלס...היפה בנשים

אתם לא חושבים שהדבר הכי טוב זה להיות חילוני-בערך עד גיל 20 ולהנות מהחיים ולעשות חיים

ואז בערך בגיל 20 לחזור בתשובה???יש שתי סיבות שאני מקנאה בחוזרים בתשובה:

1.הם עושים כל דבר בהתלהבות,אין להם את הדבר הזה:"שוב להתפלל בבוקר""שוב לברך"? כי הם מתלהבים מהדרך החדשה ונהנים ממנה בעוד לנו לפעמים די נמאס...

2.הם הרבה יותר קרובים לה'.אומרים שמי שוחזר בתשובה יותר קרוב לה' מאשר בנאדם שכל חייו היה דתי.

אני ממש מקנאת באנשים האלה שהתנסו בשתי הדרכים ויודעים מה טוב להם באמת, והם גם הספיקו

לעשות מה שבא להם ולהנות מהחיים.

מה אתם אומרים על זה?כבר הרבה זמן השאלה הזאת מנקרת בתוכי...

שאלה מענינית וחכמה! יש למשהוא תשובה?אולפניסטית 1
אני שמעתי פעם שיחה,שונמית

והבנאדם אמר לנו המון פעמים שהמצב של החוזרים בתשובה הוא ממש לא כזה כיפי כמו שחושבים, וה"אחטא ואשוב", זה דבר גרוע.

הוא אמר שאדם שחוזר בתשובה, לא נעלם לו העבר. הוא ממשיך להציק לו ולהופיע לו ברגעים הכי טהורים שלו. הוא מייסר אותו.

עוד דבר- אדם כזה יש הרבה יותר למה להתגעגע, הוא מקריב הרבה יותר. נראה לך שתהיי חילוניה, ואז יום אחד תגידי לעצמך מול המראה: זהו, אני חוזרת להיות דתייה? יהיה לך כל כך פשוט לעזוב? תחשבי על מידה או התנהגות רעה אחת. כמה קשה לעזוב אותה. אז לזרוק הכל ואז להחזיר הכל? קשה וחסר תועלת.

דבר נוסף- את לא מאמינה בכל הדברים שאת מחזיקה בהם עכשיו? אז כדאי לך לעשות בירור. כי אם את מאמינה לדוגמה שהצניעות מעלה לנו את האיכות חיים, למה שתרצי לזרוק את זה ככה? אמנם זה קשה, אני בהחלט מבינה, אבל את באמת היית רוצה לוותר על זה?

זהו נראה לי. . אם אני אזכר במשהו, אני אוסיף.

מראה מקום קטןשמואלג

"הָאוֹמֵר, אֶחֱטָא וְאָשׁוּב, אֶחֱטָא וְאָשׁוּב, אֵין מַסְפִּיקִין בְּיָדוֹ לַעֲשׂוֹת תְּשׁוּבָה. אֶחֱטָא וְיוֹם הַכִּפּוּרִים מְכַפֵּר, אֵין יוֹם הַכִּפּוּרִים מְכַפֵּר" יומא (ח', ט')

יוני

זה כמו שמישהו יגיד שבא לו לעבור תאונה בשביל להבין כמה חשוב לשמור על הבטיחות ברכב. כי אצל מי שעבר תאונה אין את הדבר הזה: "שוב חגורת בטיחות"? "שוב לבדוק לחץ אוויר בצמיגים"? וכו'.. 

זהו.

חבר שלי עשה את זה קוד אבל פתוח

הוא נהג כמו משוגע ברמה של צלחות, דריפטים, וכו' ואמר שעד שלא יעשה תאונה הוא לא ירגע

פעם אחת נכנסה בו משאית הלך לו הרכב

ומאז הוא  ילד טוב             ע"כ ניצלו"ש

כמו שהרבה אמרו לפני החרטה של החוזר בתשובה לא שווה את זה

אבל הכי חשוב אם חסר לך ההתלהבות של הפעם הראשונה תתפלל על זה תעבוד על זה

בישיבה (מכינה הסדר או גבוהה לא תיכונית) שבה לומדים תורה לשמה ולא לבגרות התהליך הזה מוביל להתחזקות שהיא "חזרה בתשובה" ויכולה להביא לאהבת ה וכו'

להיפך, תיקח את העובדה שנולדת בבית דתי ותעוף עם זה תוכל בעז"ה להגיע לרמות של קרבה לה הרבה יותר בקלות ממי שנולד בבית חילוני.

סליחה מראש על שגיאות תחביר ופיסוק זה לא אני זה השעהישן

מזל שהוא נשאר בן אדם, אחר כך שיהיה ילד טוב....לב אדום.
"לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם!!"אני77

זה דבר ראשון. עבירה חמורה מדאורייתא.

דבר שני- האם היית בוגדת באביך, מלכך, אלוהיך, עמך ותורתך, באמת ובמוסר בשביל להנות עשרים שנה?!?

את יכולה לעבוד את ה' בדיוק כמותם ולהיות קרובה לה' כמותם, ואולי אף יותר מהם (אגב, זאת מחלוקת האם בעלי תשובה יכולים להגיע למדרגתם של צדיקים גמורים). חוץ מזה שלעניין היות בעל תשובה, כמעט כל אדם יכול להפוך לבעל תשובה, אם הוא חטא אי פעם...לא רבים מגיעים למדרגת צדיקים גמורים...

דבר שלישי- תחשבי על ייסורי המצפון של אותו אדם שבמשך שנים היה חוטא "נהנה מהחיים", ועכשיו הוא מבין את הטעויות הגדולות שהוא עשה, את הרוע שהוא הפיץ בעולם במשך שנים, את השקר שהוא חי, את הבגידה שלו בבוראו. בין אם הוא היה תינוק שנשבה, שוגג, או מזיד, הוא לעולמים עתיד להצטער על מה שהוא עשה בצעירותו...

דבר רביעי-יש דברים שלא מתכפרים אלא ע"י ייסורים, ויש דברים שמתכפרים רק במוות.

דבר חמישי, חזרה בתשובה של חוטא היא קשה הרבה יותר, מכיון שהוא כבר התרגל לחיים בצורה מסוימת, הנפש שלו תתקשה לסגל לעצמה אורח חיים חדש. תסתכלי כמה קשה לאנשים לשנות הרגלים קטנים וטפשיים...

>>>>במבה!!!

אין לי כ"כ כוח לכתוב עכשיו.אז בנקודה אחת:שתדעי שכמו ששונמית אמרה העבר לא נמחק.וזה חוזר בכל מיני סיטואציות בחיים.והיצר מנסה להכשיל דווקא בזמנים הכי טהורים.ובסיטואציות הכי פחות רצויות.כמו למשל עם האישה,או בשולחן שבת,או באמצע לימוד..

וגם לי היה פעם ת'קטע הזה שקינאתי בהם ממש.אבל ככל שאני גדלה אני מודה לקב"ה ששם אותי איפה שאני.בלי לעמוד בניסיון שלהם(שהוא ניסיון קשה!!) 

אני תמיד אומרת את זהנעמי7

זה לא ממש שאלה אבל כי כאילו  זה כמו להגיד אתם לא חושבים שהכי טוב זה להיוולד חכם? כן זה הכי טוב אבל מה לעשות לא כולם נולדים ככה...=) בקיצור אולי לפעמים זה יותר כיף(עשית דברים שדתיים לא יכולים) אבל יש גם דברים קשים זה קשה עם המשפ'(לא כולם רוצים להיות  במתח עם המשפ'..) וזה קשה להתרגל לדברים חדשים(זה קשה פתאום לא לכבות את האור וכו')

הנחת היסוד שהצגת לפיה את הדברים לא נכונהשואף לאור

1.יש הרבה שומרי מצוות שעושים הכל בהתלהבות,זה עניין של עבודה.עבודת ה' כמצות אנשים מלומדה היא לא הכרח,להפך צריך להשתחרר מזה ולעבוד על זה.

חילונים לא עושים דברים בהתלהבות,הם פשוט מתגלגלים ברוח(הגדרה שלי) ומנסים "לשרוף זמן".תיארת אוטופיה לגבי דרך חייהם אך היא אינה קיימת.החירות לעשות מה שברצונך לעשות (שאינה אלא חירות מדומת,שהרי מדובר בחטאים ומעשים רעים) אינה שווה דבר כאשר אין מטרה ומשמעות לכוון אליה את הכוחות האלו,ולפיכך הכל הולך לאיבוד.

2.אף חוזר בתשובה שעשה תשובה שלמה לא חושב שהתקופה של עד גיל 20 (נניח) הייתה מהנה,ואחרי זה הוא פשוט "חזר בתשובה".נקודת המבט שהבאת כאן לא נכונה לחלוטין,הם מצטערים על העבר ונמצאים בצער גדול שאי אפשר לתאר על החטאים שחטאו.רבים מהם היו מעדיפים להיולד לבית דתי ומתמודדים עם סביבה שאינה תורנית ויראת שמים (כמובן שעצם כך שלא נולדו,מורה שזה המסלול שלהם ואין מה להתלונן על כך,אך מבחינת התחושה,זה בודאי מה שהיו מעדיפים).זהו לא תהליך של צביעות בו אנשים כביכול "נהנים" עד גיל מסויים ולאחר מכן חוזרים בתשובה כדי לקבל שכר.עד שחזרו בתשובה הם לא ידעו על היהדות,לאחר שחזרו בתשובה הם מצטערים על עברם ומבינים כמה הוא היה שגוי ומרובה בטעויות וכתמים.

דרך החיים של היהדות היא הדרך הרחבה יותר,היא מכילה את הכל ונותנת לכל את המקום המתאים לו,תבררי ותראי.

אין תכלית מאחורי חיפושים בלתי נגמרים אחר החומר,הרבה מהאנשים שהיו אובססיבים בחיפושים בלתי נלאים אחר החומר מאסו בו בסוף לאחר שהשקיעו את כל חייהם בצבירה והתקדמות ביצר ובחומר,בסופו של יום הם לא מצאו סיפוק שם וחיפשו אחר משמעות שסוף סוף הבינו שזה מה שהיה חסר להם כל חייהם..

אדרבא,חוזר בתשובה מואס בחיים החילוניים לחלוטין,הוא לא רואה בהם איזה שהוא יתרון,אלא מקור של שליליות.הוא לא מסתכל בצורה שכתבת,הוא מבין שכל הנהתנות מאחורי הרדיפה המזוייפת אחר "עניין" כלשהו היא ללא תכלית,אלו חיים שמתנהלים סביב בריחה מהחיים עצמם ולא מקדמים שום דבר בחייהם האמיתיים,טלויזיה,משחקי מחשב,סרטים,בילויים (מלשון בלאי) וכו'...

אין משפט המתאים יותר שמתאר כמה בריחה מהחיים עצמם יש בהתנהלות הזו מאשר המשפט "לשרוף זמן" כל הדברים האלו הם בשביל לשרוף זמן,אין מטרה.

אינך רוצה לדעת איך זה לחיות עם מטען שלם של חיים מנוגדים,מוכתמים.זה בהחלט לא פקניק.

אני מרגיש שלא הצלחתי לתאר עשירית ממה שרציתי אבל אני מקווה שזה יעזור,הכל נכתב כבעל תשובה,על בשרי..

אחותי, סליחה שאני אומרת- ממש שטויותmirush

המון חוזרים בתשובה מדברים על כמה קשה להם להתנקות מכל הזבל והטומאה, וכמה הם מתחרטים על כל שניה שהם חיו  בעולם החילוני, וזה מאד קל להגיד "לחזור בתשובה " , אבל לפעמים זה עבודה יומיומית קשה מאד. תדברי קצת עם חוזר בתשובה שאת מכירה ותראי כמה הם מצטערים שלא נולדו דתיים.      

מי שמעריך ניקיון, סובל מהכתמים של העבר.לב אדום.

את חושבת שמי שחזר בתשובה לא בוכה על טעויות שעשה?..

על נגיעה שלא שמר?

על תפילין שלא הניח?

על מעשים שלעתים בלתי הפיכים..?

לחזור בתשובה זה לא ללחוץ F5.

שאלה שגם אני שואלת תמיד, בזמני הפנוי אני יקרא אתתללה...

כל המגילות שכתבתם (סתם בצחוק.....) כל הכבוד למשקיעים שכותבים כלכך הרבה ישר כוח!!!!!!!!!!!!!!!!!

שאלה טובה...הבת שלו..

גם לי זה הציק השאלה הזאת.. וענו לי כך:

*אדם שמתרחק מדבר מסויים, ומפסיק לשמור יהיה לו הבה יותר קשה לחזור ולקיים!

* זה בחירה שלך אם להתלהב בעבודת ה'!! היא מבינים בדיוק למי אתה עובד, את מי אתה עובד...אז השמחה, האהבה וההתלהבות גבוהים ומתחזקים!!

* "במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים" (משו כזה...)- אז... מי לא בעל תשובה?! כולנו בעלי תשובה!! אפחד לא נולד מושלם! כולם נופלים וחוטאים, לכולם יש לאן לשאוף ולהתקדם, כולם יכולים וצריכים לחזור בתשובה! בעלי תשובה זה לא רק אדם שהיה חלוני! זה גם אני, אתה ואת!

בהצלה רבה! ותשמחי שנולדת למציאות כזאת גבוהה ומדהימה!

מי אמר שאדם יחיה עד גיל 20?סושי בטריאקי
אולי הוא ימות קודם בלי תשובה?
אז זהו שלחוזרים בתשובה אין עולם כזה חלומי!מעפר אני באה

הם צריכים להתמודד עם כל הסביבה שלהם שמסתכלת על זה בעין עקומה ויש להם לפעמים נפילות מרב שזה קשה..

גם אני חשבתי על זה הרבה פעם..ננח=)

פעם אפילו אמרתי שאני רוצה לחזור בשאלה בשביל לחזור בתשובה אח"כ מהסיבות הנ"ל...דוס

אבל תרגעו! זה היה באמת מזמן...מוציא לשון

לרוב הם0 מתחרטים אם הם חזרו באמת בתשובה....געגוע..

והרבה פעמים קשה להם בדברים שלנו פשוט וקל.... (זה לא משתלם אם תחשבי על זה באמת..)

תשובה מפורטת. (השקעתי, תעריכו )לך דומיה תהילה

1. לטענתך, התלהבות ותחושת התחדשות אלו דברים שהם בלעדיים לחוזרים בתשובה.

לא נכון בגלל שתי סיבות. אחת, זה בדיוק עבודת המידות. אפשר להיות דתי מלידה וגם

להתלהב ולהינות מהדרך מתוך דבקות. התלהבות זה לא רק רגש ספונטני, צריך גם

לדעת לתחזק אותו. שתיים, כמו שאמרתי, צריך לתחזק אותו וגם החוזר בתשובה יגיע

לשלב בו הוא יפסיק להתקדם מכוח האינרציה ויתחיל להתמודד עם הנטייה לקיים מצוות

כמצוות אנשים מלומדה וגם הם ירגישו לעתים שנמאס להם.

2. "קרובים יותר ל-ה'". שוב, טענה שלא מחזיקה הרבה מים. קרבה ל-ה' זה לא דבר מדיד.

ומה שאמרו חז"ל על מקומם של בעלי תשובה אינו מתייחס רק לפירוש המודרני של מי

שהיו כופרים, למדו ושבו לדרך הישר. כל אחד מאיתנו הוא בעל תשובה, כל אחד במקומו.

ובכלל, יותר נראה לפרש שמדובר על שני צדיקים שהגיעו לאותן דרגות על אף שהתחילו

מנקודות פתיחה שונות. האם החוזר בתשובה עם הכיפה הלבנה שווה זכויות לרבי מליובאוויטש?

לא רוצה לעשות חשבונות שמים, אבל לא הייתי חותם על זה. אבל אם כבר מזכירים את

חז"ל, אציין כאן את העובדה שאנו מברכים את ה' על ש"הבדילנו מן התועים".

3. הזכרת גם הנאה חומרית שהייתה להם. רווח ופתיחת דף חדש. להיפך! צפויה להם התמודדות

יותר קשה לנוכח העובדה שהם מכירים בנעימות שיש בהנאות האלה. ליהודי הממוצע אין יותר

מדי תאווה כזאת גדולה לבשר חזיר כי הוא לא מכיר אותו. לגר, שמודע לוויתורים שהוא עשה

הרבה יותר קשה. אותו עיקרון עובד גם כאן.

מה שלא הזכרת אלו הנקודות הבאות:

1. צער על חטאים קודמים. העובדה שאדם חזר בתשובה, אין פירוש הדבר שהוא פטור מלתקן.

2. שינוי ביחסים המשפחתיים/ חברתיים. הדבר הזה בלתי-נמנע, תמיד יש השלכות על התחומים

האלה. בעיקר בשבתות, חגים ואירוח. התמודדויות שמוכרות למי שיש לו קרובים חילוניים, אך

מועצמות אצל חוזרים בתשובה. שלא לדבר על הערות פוגעניות שלעתים ניתן לספוג מהסביבה.

3. השלמת פערים. אתה מאוד רוצה לא לחטוא, אבל לא יודע מה נקרא חטא. הרבה פעמים ילד

יהיה בקיא בהלכה יותר ממך. לוקח זמן להשלים את הפער, זה אמנם לא בלתי-אפשרי, אבל

זה קשה.

יש עוד, אך די לפעם זו.

בשיא הקיצור:

לא נולדתם חילוניים, אין תועלת בקנאה בחוזרים בתשובה!

יש לכם התמודדויות משלכם, תעמדו בהן ואל תקנאו באף אחד אחר.

לכל אחד יש האתגרים שלו!

לפום צערא אגרא - אם יש להם שכר גדול, משמע שהדרך קשה.

תודה ללך דומיה תהילה על ההשקעה!!!דוד2001
תודה לכולם!!!!!היפה בנשים

זה ממש עזר לי!אין עליכם!!!!

בשביל לענות על התשובה הזאת צריך להבין מה זה המצוותא"י זה קשהאחרונה

אז ככה המצוות הם לא רק ציווים עלינו הם התזונה הנכונה של הנפש שלנו וכשבן אדם חוטא הוא משאיר רושם רע בנפשו ומוריד אותה למטה. ולכן בן אדם גדול שחטא יש לו על זה יסורים! חשב מחשבות רעות יש לו כביכול "כאב ראש גדול" אכל לא כשר כואב לו הבטן כי כל דבר שהוא עושה פוגע או מרומם את הנפש שלו. ולכן אני חושב שלומר שהיינו שמחים להיות חילונים להנות מהחיים ואז לחזור בתשובה זה כמו לומר שהיינו רוצים לאכול לא בריא כל החיים עד סף מוות לעשן לשתות אלכוהול לפגוע בגוף שלנו ואז לעשות דאייטה זה מחשבה קצרת טווח וטיפשית. וכל הדימוי שהבאתי הוא לא כמו בגוף שבאמת אפשר להתנקות לפעמים בנפש כל חטא משאיר רישום אין סופי שפוגע ושורט את הנפש שלו לנצח, לכן פגיעה נפשית בדוגמאת חטא היא נוראית והרצון לחטוא מגיע מרוח שטות הרי ההגיון והרצון העומק אומרים שזה דבר כל כך מטומטם לעשות אבל היצר הרע מסתכל לטווח קרוב ולא חכם ורוצה לעשות שטויות.

עד כאן הפלסף שלי סליחה על זה שזה כל כך ארוך. 

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך