כיפפללי קניתי כרטיס לאומן ראש השנה..!!!tkhvu1234
בכמה?די"מ
מילא כל השנה אבל בראש הנשה לא להיות בארץ?~מישי~
*לא באמת מילא כל השנה.. זה באמת לא טוב אבל ק"ו ראש השנה.
זה הרי לא בשביל ללמוד תורה, לא בשביל לשאת אישה ולא בשביל פרנסה...
המלך בשדה ואתה באומן?
שוקו =)
^^^ט!הר
אשרייך. כל העניין זה ראש השנה!!!ה' הוא המלך =)
גם לי כיףסושי בטריאקי
אני בראש השנה בארץ הקודש ולא על אדמת נכר.
טוב, מה יהיה? עכשיו נעביר לה סדרת חינוך?לך דומיה תהילה
אני מניח שכמנהל אתה מכיר את המושג פורום לא?סושי בטריאקי
אדם פותח שרשור מן הסתם הוא יקבל תגובות שונות ואני הבעתי את דעתי דבר לגיטימי ביותר
אם גם זה אסור אתה יכול לסגור את הפורום.
אני עונה כמשתמש רגיל.לך דומיה תהילה
זה לא אסור, אבל איזו תועלת יש בביקורת הזאת?
גם אני הבעתי את דעתי המתנגדת, שגם זה דבר
לגיטימי.
(לא מופנה דווקא כלפיך, התגובה משורשרת לשלך
רק כי היא האחרונה).
אוקיי, אולי זה באמת לא במקוםסושי בטריאקי
אבל שרשורים כאלה הם הזדמנות להביע את חוסר שביעות הרצון מזה
הזדמנות שאין צורך לקפוץ עליה, ממש לא.לב אדום.
ואני מאוד מתנגד לנסיעה.
רבינו מוציא אותך משאול התחתיות...!!!tkhvu1234
קניתי כרטיס ב2800 טס עם אל על מתפנק
אתה זה שמוציא את עצמך משאול תחתיות~מישי~
לא אף אחד אחר.
רבי נחמן נותן לך את הכוח לצאת משאול התחתיותtkhvu1234
הוא מתפלל עליךך שם למעלה..!
תנשום עמוק, למה אומרים שאויר א"י מחכים..מישהי=)
זה ה' נותן לך את הכוחות.שוקו =)
די להפוך אותו לאליל זה כבר גובל בע"ז ח"ו.
תתפלל על עצמך... למה אתה צריך עזרים חיצוניים?~מישי~
ועכשיו חשוב- תסתכל על מה ששוקו כתב\ה..
איפה אוריה?ט!הר
זו 'הע"ז' שהתכוונתי אליה.
אכלתם לו תמוח, תתבגרו ותקלטו שלכל אחד ישאלחנן
את הדרך שלו להתקדם בעבודת ה שלו. וכל הדקדקנות המזויפת והצדקנות שלכם לא מחזיקה מים
כאילו אם ההורים שלכם יקחו אותכם לאיזה חופש מטורף בחול לא הייתם הולכים,הוא לפחות רוצה להתקדם,
פעם אחת שאתן מרכלות ואומרות לשון הרע יותר גרועה ממאתיים טיסות לאומן
פעם אחת שאתה מבטל תורה כנ"ל
זה יצא קצת תוקפני תתמודדו
^^^ לכל אחד דרך החיים שלו..דרךחדשה_
לאלחנן~מישי~
לגבי המשפט:"תתבגרו ותקלטו שלכל אחד יש את הדרך להתקדם בעבודת ה' שלו"-
אותו דבר יכולת להגיד לו חיית בעבר לגבי :"קונסרבטיבים רפורמים, לגבי האומרים "הלא אב אחד לכולנו הלא אל אחד בראנו מדוע נבגד איש באחיו לחלל ברית אבותינו" (נבואת מלאכי היוצאת נגד אמירה של העם בקשר לנשיאת הנשים הנכריות), בקשר למי שרוצה לעבוד את ה' דרך פסל וכו'.
יש מגוון דרכים לעבודת ה' אבל יש דרכים לא לגיטימיות. עבודת ה' שגובלת בעבודה זרה אינה לגיטימית.
ולגבי המשך דבריך- לא הייתי אומרת מה יותר גרוע בכזו קלות אבל בכל מקרה וודאי שגם לעבירות כאלה צריך להתנגד. לו הייתי כותבת דברים על איזה צחוקים עשיתי עם חברות שלי, ריכול על מורים על חברות וכו' - זה היה קריטי שתעירו לי על כך. כך גם כאשר אני (וכותבים אחרים) רואים דבר בעייתי צריך להעיר על כך. "הוכח תוכיח את עמיתך".
וודאי הוא עשה את זה מרצון טוב להתקדם ובדיוק לכן יותר חשוב להעיר על כך כי הוא באמת רוצה לשמוע כי הוא באמת באמת רוצה להתקדם בעבודת ה'. וכמובן ישר כח על הרצון ועל המאמץ לשם כך. לא באתי לזלזל בו כי באמת הוא מנסה לעבוד את ה' ולהתקדם ועל זה מגיע שכוייח עצום אבל יש לשים לב לדברים שהם לא טובים. זה נראה לי חשוב ואכפת לי שיהודי במיוחד יהודי טוב שרוצה לעבוד את ה' לא יטעה ויגיע לדברים לא טובים ובעיתיים.
תגובה יפה, עדיין לא מסכיםאלחנן
בניגוד לזרמים שונים ביהדות שאינם לגיטימיים [והקריטריון הוא אם זה נכנס בהלכה או לא]
נסיעה לחו"ל היא אולי לא מהדרין אבל בהחלט מותרת הלכתית ואני מדבר על סתם יציאה [הרב מלמד מתיר בפניני הלכה] וק"ו
כשמדובר ביציאה לצורך מצווה כמו נסיעה לאומן ובחיייאאאאאאתתת זה לא קשור לעבודה זרה אפילו לא טיפה
חוץ מזה נראה לי שהבעיה היא חוסר הבנה והכלה של אנשים שונים עם צרכים שונים משלנו
אני לא הרגשתי צורך אף פעם לעלות לקבר של צדיק זה או אחר, אבל אני מבין את מי שכן, ולא משגע לו תמוח.
חוץ מזה שבכללי ברגע שהדבר מותר הלכתית אז כל הוויכוח הופך לאישי ואז כבר נכנס הכלל
על טעם וריח אין להתווכח....
לא דיברתי על נסיעה אלא על עבודת ה' דרך צדיק~מישי~
בצורה מסוימת הליכה לקברי צדיקים זה יכול להיות טוב אבל בימינו זה כשזה נעשה בצורה מסוימת (מה שקורה באומן) נגרר במהירות ובקלות להיות דבר מסוכן שגובל בעבודה זרה. הסבר: עבודת ה' דרך הצדיק ע"י תפילה לצדיק על מנת שתהיה לך התרוממות רוח מובילה באיזשהו מקום לעבוד את את הצדיק ולא רק את ה'...להפוך את הצדיק למי שמשנה גורל של בן אדם הן מבחינה רוחנית (ובתוך זה כלול גם זיכוכו והתעלותו של האדם) והן מבחינה פיזית ויכול לגרום לדברים מסוימים לקרות ולדברים מסוימים שלא יקרו כמו אלוקים ח"ו-) ולכן אין לעשות כן גם אם לכתחילה ללכת לקברי צדיקים
זה דבר שמותר ואפילו יכול להיות טוב.
*לגבי יציאה מהארץ - הרוב לא פוסקים שאין בעיה לצאת לסתם יציאה.. ולגבי המצווה בזה כתבתי כבר על הסיכון להגיע לדבר שגובל בע"ז.. בכל אופן היציאה מהארץ הרבה פחות בעייתית מהענין שעליו כתבתי שזה יכול להגיע לעבודה זרה...
ולכן לא התייחסתי ליציאה מהארץ אלא על עבודת ה' דרך צדיק..
אז תלמדי קצת ברסלבעובד ה בשמחה!!
ותביני למה זה חשוב גם בימנו...
היצר לע"ז בוטל... לא צריכים להיות מחמירים גדולים בזה כשזה מפריע בעבודת ה'...![]()
היצר לעבודה זרה בצורה מסוימת בוטל לא העבודה זרה~מישי~
לכסף ולבני אדם שמסדרים יל את החיים. זה לא בוטל והמציאות מוכיחה.
וכן צריך להיות מחמירים גדולים בזה כי מי זה בדרך ישירה מאוד מפריע לעבודת ה', מעוות את המוסר של הבן אדם ואת הקשר שלו עם ה' ובצורה הכי פשוטה שיש קרוב מאוד לעבודה זרה וזה מאוד חמור!!! צריך להזהר מזה מאוד מאוד.
עיינתי בתורת ברסלב מספר פעמים אבל השיטה הזו מסוכנת מאוד בימינו. (גם אז לדעתי אבל את ימינו אני מכירה יותר..).
יש גם הרבה שמתנגדים נחרצות לשיטה זו (של ברסלב..).
וכן זה לא משנה. אני לא יודעת למה ר' נחמן שאכן היה תלמיד חכם מאוד גדול אמר את מה שהוא אמר.אולי הוא לא ידע מה יעשו מזה.. בכל מקרה זה לא פותר אותי מלהזהר בדברים שהם ספק עבודה זרה.
מחילה ...עובד ה בשמחה!!
בע"ה
כל מיני 'באבות' וכו' זה לא ברסלב, הדבר שאני חיפשתי המון, ומכוווולם מצאתי הכי בברסלב זה קשר עם ה' יתברך, תראי אנלא יודע על איזה ברסלב את מדברת, אני מתכוון לחסידי ברסלב שחיים את התורות של רבנו ככה.... ל'עומק...'
כאילו... לצאת נגד ברסלב זה קל, לחיות את ה' יתברך כמותם זה קשההה
מחילה, אין בזה שום עבודה זרה, זה בערה של נשמה של יהודי לה' יתברך וחבל שאנשים לא יודעים להעריך וחייבים תמיד להגיד כמו מהזה נראה... או שלמה זה מתקרב...
להאמין שרבי נחמן ישנה את מה שקורה לך בעולם הזה~מישי~
זה בדיוק עבודה זרה!!!
זה לא באבות מסכימה. זה משהו אחר שיתכן שיש בו גם דברים טובים אבל יש בו גם דברים פסולים. בכלל דיברנו עכל הדבר הספציפי הזה-אומן ולא על כל תורת ברסלב.
מותר לקחת את החלק הטוב ולא לקחת את מה שלא טוב.. לא מאמינה בללכת רק אחרי רב אחד. אני חושבת שכשאדם חושב באמת מה נכון חלק מהדברים הוא ילך לפי תורת רב אחד וחלק לפי רב אחר. עצם זה שמקיימים רק תורת רב אחד והולכים עם זה עד הסוף זה בעייתי. אבל לא על זה דיברתי.. אז ממילא זה לא העיקר בדיון. הדיון זה אומן לא כל תורת ברסלב ולא הברסלברים...
מחילה, אבל זו תורת ברסלב...עובד ה בשמחה!!
בע"ה
רבנו מדבר אין סוף על התקשרות לצדיק.
צדיק האמת...
וזה גם העניין שלצאת מהארץ בשביל הצדיק שאתה מקושר אליו.
את צודקת שאסור לאדם להנעל על דרך מסויימת בעבודת ה' ואז לא לקבל משום אדם אחר, אבל כןןן בפרוש כןןן אדם צריך התקשרות לצדיק משורש נשמתו.
וכןןן לכל צדיק יש את הבחינה שלו בעולם ורבנו זה תיקון היסוד,והוא יכול לעזור בדבר כי זו שורש נשמתו.
אוף, יהודים! א. סליחה אם דיברתי לא יפה, ופגעתי במישו...
ב. כדאי שנרגיע ולא נוריד ת'וויכוח לפסים אישיים...
ההתקשרות לצדיק כאן פסולה מאוד..~מישי~אחרונה
"והא יכול לעזור בדבר כי זו שורש נשמתו"- אתה מייחס לו כוחות על אנושיים מה שבהכרח גובל בעבודה זרה!
הדיון הוא ממש לא בקטע של פסים אישיים אלא בקטע של הטענות..
כן הרב יכול לעזור לך לחזור בתשובה בעצות שהוא מייעץ להתפלל להצלחתך, בנוסף לתפילתך אתה, ללמד אותך תורה ולפסוק לך הלכה. כל הדברים האחרים זה לא! וגם כל זה בעוה"ז אמנם יש את הענין של להיות מליצי יושר אבל גם זה זה לא לגרום למשהו לעשות אלא מעין בקשה\תחנונים מה'. בסופו של דבר אין לו יכולת לעשות דברים מעצמו* וההתיחסות הזו היא בדיוק ממש התייחסות אלילית!!!!
*ובאשר לאלישע ואליהו, לדוג', שהחיו מתים ועשו ניסים הם היו נביאים וה' נתן להם כוח לעשות ניסים! זה לא מעצמם.. וכיום אין נבואה וואין נביאים שיעשו מפותים וניסים.
צדיקה,עובד ה בשמחה!!
בע"ה
בואי לא ניסחף, זה ממש לא גובל בעבודה זרה, ומאאאוד כדאי שכל אחד ישים לב להגדרות שהוא נותן, רבי נחמן היה יהודי קצת יותר גדול ממנו, ואת יכולה להיות בטוחה שהוא גם למד קצת יותר פעמים ממך את הרמב"ם שאומר שללכת לקברי צדיקים זה לדרוש על המתים.
יש בעיה אחת ענקית, שהבעל שם טוב הקדוש (סבא רבא של רבנו הקדוש) אמר על עצמו שהוא ירד לעולם כי היהדות איבדה את החיות שלה , אנשים עבדו את ה' יתברך ב'תעשייתיות', יהודי עשה את כללל התורה אבל לב לאבא לא היה... מה זה שווה? הבעל שם טוב הקדוש שם דגש על המקום של האדם מול ה' יתברך, לא בתעשייתיות.
יש סיפור מוכר שפעם ביום כיפור בא ילד יהודי שלאבא שלו לא היה זמן ללמד אותו וכסף לשלוח 'למלמד' אז הוא היה 'עם-הארץ...' וביום כיפור באמצע התפילה כולם מלאים בשברון לב והתעוררות כלפי ה' יתברך הילד נכנס נעמד על הבימה מוציא חליל עץ ישן ומנגן ניגון...
מייד היו אנשים שקפצו עליו להשתיק אותו, זה חילול שבת שבתון! אפי' בשופר לא תוקעים ביום כיפור! הבעל שם טוב הקדוש ניגש אליהם ומחה בהם, הוא אמר להם שבשמיים הניגון של הילד הרעיד הרבה יותר מכל התפילות!
דייי כיףף לך!!!! חבל שבנות לא יכולות גם לבוא...ננח=)
אבל אני טסה שוב בעז"ה עוד חודש..משו כזה..![]()
![]()
![]()
..ט!הר
אתה ברסלבר?ט!הר
מגניב שאתה מדבר ככה ואתה לא מכיר אותי בכלל.
ולא דיברתי על האדם ספציפית, אלא על התופעה הזאת.(ולא דיברתי על עצם הטיסה אלא על המשפט הספציפי הנ"ל, אז הטיסה לחו"ל לטיול לא שייכת פה.)
ועצם זה שאתה מדבר ככה, מראה שאתה גם לא מנסה להבין גישות אחרות.
ויש לי הרבה מה לומר בנושא, אבל אתה עושה עלי רושם כאחד שלא מוכן לשמוע אלא רק לזרוק ולזרוק.
ט!הר- כתבת אליי?עובד ה בשמחה!!
לא, שרשרתי לאלחנן.ט!הר
אם ככה אני מהיום מפסיק לקיים מצוות, מגדל פיאות וטסדתי לאומי
וטס לאומן בראש השנה. הרי זה מספיק, רבינו ימשוך אותי משאול תחתיות בזכות הפאות..
וואיי זה ממש לא הולך ככה!!ננח=)
למה כולם בטוחים שזה מה שרבינו התכוון אליו??? ![]()
ננחים, הרמב"ם כתב י"ב פרקים במיוחד בשבילכם!ה' מלכנו
עיינו בספריו..
ממ..עובד ה בשמחה!!
צודיק זו הייתה בדיחה.. הוא התכו להלכות ע"ז להרמב"םיהודי קטן
ע
אא

מיריצ'י =)
שיהיה בהנאה רצופה..
גרררר
יאללה.....קפץ כבר ל40..חגי לנדסברג
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים