א. מה שכתבת שחיסון הוא בלתי הפיך זה נכון, ולכן באמת כדאי שתחקרו קצת את הנושא ותתיעצו עם אנשים בעלי דעות שונות עד שתקבלו תמונה כללית של הנושא ואז תחליטו- מה כן לחסן, מה לא, מתי וכמה.
זה נושא רגיש מאוד, שבו שני הצדדים מצטיינים בהפחדות. בנוסף- מעורב פה כסף. כסף כסף כסף. חברות התרופות עושות הרבה כסף ממכירות החיסונים ולכן יש להם אינטרס להפחיד... אז בהחלט צריך לבחון את הדברים ולאו דווקא להאמין לכל מה שה"ממסד הרפואי" כותב. (כנ"ל לגבי מוצרי חלב. ברור שמועצת החלב לא תודה בכך שיש מצב שמוצרי חלב מזיקים....)
ב. נכון שיש הרבה סיפורים על ילדים שנפגעו מחיסונים. למיטב הבנתי, רוב רובם היו ילדים שהגיבו מאוד קשה (בכי היסטרי וכד') לחיסון הראשון בסדרה ובכל זאת המשיכו לחסן אותם. לכן את בתור אמא צריכה להיות מודעת לזה ולשים לב בימים שאחרי החיסון לתגובה.
ג. הנזק שנגרם לילדים רבים ולדעת חלק מהמתנגדים הוביל לאוטיזם נגרם כנראה לא מחשיפת הגוף לחיידקים אלא מהחומר המשמר של החיסון- הכספית. מה לכל הרוחות יצרני החיסון חשבו כשהכניסו חומר כ"כ רעיל לחסון אני לא יודעת, אבל כן נאמר לי ע"י בעל מקצוע שהחליפו את החומר המשמר והכספית כבר לא שם. (ידעניות התחום, תקנו אותי אם אני טועה)
ד. אין מצב שלא נותנים לך להפריד. את יכולה לתת רק משולש (דיפטריה שעלת טטנוס) או רק כפול (דיפטריה טטנוס) ואם אין להם אז שיזמינו במיוחד בשבילך. זה לא עולה להם כסף. פשוט לפעמים אין להם כוח להתעסק עם "מיוחדים". מה לעשות, הם אלה שצריכים לתת לך שרות ולא את שצריכה להישמע להוראותיהם.
ה. מתכות כבדות הן מתכות שבאופן כללי, במינונים גבוהים רעילות ועלולות לגרום לנזקים די רציניים- אלומיניום, כספית. לכן למשל ממליצים לנשים בהריון ומיניקות לא לצרוך הרבה דגי ים גדולים, כמו טונה, כי יש בהם כספית ברמות די גבוהות. ולכן יש היום דיאודורנטים נטולי אלומיניום.
ו. דבר אחרון- משרד הבריאות ממליץ על שגרת חיסונים שהולכת ומתעבה מדי שנה. נראה לי די ברור שלא יתכן ששגרת חיסונים זו מתאימה לכל ילדי ישראל בכל מקום ובכל תנאי. ילד יונק מוגן יותר משאינו יונק, ילד בבית מוגן יותר מילד במעון, ילד שחי בדרום תל אביב הוא לא כמו ילד שחי בצפון רמת הגולן. בקיצור- תבדקו, תבררו, תתיעצו, תחליטו. זה גילוי אחריות אמיתי מצדכם. אפילו אם בטיפת חלב יפמפמו לכם שאתם לא אחראיים. יש דברים שאפילו בטיפת חלב לא מבינים...