אולי אפשר לנעוץ שרשור על "מה אפשר לעשות עם הילדיםמשיח עכשיו!

בחופש הגדול"?

שלום לךפנינה צחורה

אני לא יודעת אשכול נעוץ.

אם מותר להגיב - אז ראיתי עכשיו שיש כאלה שעושים מזה עסק - אתר, סרטים ביו טיוב, וובינרים, סדנאות. תתחברי לשם ותקבלי רעיונות. מותר לכתוב בשירשור שמות? - אם לא - אז במסר אישי אפנה אותך.

חוץ מיזה - ביו טיוב יש המון תחומים של יצירה שתוכלי ללמוד לעשות או אפילו יחד עם הילדים.

וגם מלא באנרים בערוץ 7 מפרסמים ארועים ותערוכות ודברים מאד מעניינים.

וחולון ידועה כעיר הילדים - יש להם מוזאון מיוחד עם פעילויות לא רגילות (אור באפלה זה אחד מהם). וגנים ציבוריים שאפשר לערוך בהם פיקניק או רק לרוץ ולשחק במידשאות ובתמיתקנים - אבל זה בכל עיר ויישוב. אז מה מיוחד? - שהם פיסלו שם דמויות מסיפרי ילדים. כמו דירה להשכיר וכספיון והכינה נחמה ודודי שימחה וזה ערוך מדהים שאפשר לגעת ולשחק ולטפס ומים ולהתחבא. ממש נהדר.

ולנסוע לאתרי מורשת או קברי אבות וצדיקים .

ולקרובים או לחברים שעזבו למקום אחר.

ובכלל - הייתי שואלת פה כל אמא:

את היית ילדה.

א. מה את עשית בחופש?

ב. מה את אהבת? /מה רצית וההורים לא נתנו לך ומה כן איפשרו לך?

ג.מה הילדים שלך בעצמם רוצים?

חלק מהכיף - שכבר אין את הלחץ הזה של הבוקר והצילצולים ומותר ל-נ-ו-ח! מותר להיות בקצב אחר. מותר להיות בלי עול של מבוגרים (כלומר לא כמו במישטר של בי"ס). זה לא אומר לפרוק עול ולהתפרק ולהרביץ לאחים. בכלל לא. יש ילדים שאוהבים להמציא דברים בכל תחום שהוא - יצירה/ מטבח/ לחלום חלומות/ להכיר את העיר/ישוב / להכיר ולהמציא מכשירים / לכתוב סיפורים. זה הזמן! לאפשר. בלי הלחץ של שיעורי בית וחובות אחרים. לתת להם לעוף על זה. רק לעודד, לפתוח כיוון.

כן, גם לראות סרטים אם זה מה שהם אוהבים.

אם לא מובן - אני אומרת - חופש אפשר לבנות עם מערכת או שעות/ימים שההורים בונים תתכנית מוגדרת.

מצד שני חופש גם נועד ל"סטלבט" (וכמה אפשר? אז הידים כבר יודעים מה הם רוצים כן לעשות)

פתאום עולה לי רעיון. יש כאן יער שכשהייתי ילדה היו עושים לנו מחנונים בו. אפשר בקיץ ללכת לישון באוהל משמיכות (בסדר אפשר קנוי, אבל מותר ללמוד קצת "צופיות" והישרדות) ביער לילה אחד עם אבא או כולם. מותר לראות כוכבים בלילה במקום תאורת פנסים.

ובכלל - מי שגר בירושלים - הכי עשיר! בלי להוציא כסף - כל החופש לא יספיק!

גם הורים עובדים - יש כ"כ הרבה מעיינות ליד העיר שאפשר ללכת לפנות ערב במרחק קצר לשבת ליד מעיין ולהיות ביחד- להשתכשך, לספר, לשיר ולנגן, לאכול ובכיף לחזור הביתה ואפילו בשעה סבירה.

וואוו אני לא מצליחה לגמור:

בחופש לא לומדים. נכון?

מי בכלל מבין את השלשת השבועות האלה שתקועים ומפריעים לחיות?

אז דוקא זה הזמן ללמוד וחווייתית על המקדש והחורבן עם דפי צביעה וגזירה והדבקה (אפשר להוריד מהאתר של מכון המקדש) ולהסתכל בספרים המרהיבים ופאזלים (אפשר לסרוק תמונה ולהדביק על קרטון ולגזור) וקלפים. הכל אפשר ליצור היום לבד ובזול. לבנות מקופסאות ולראות סרטים ולשיוחח על הנושאים המהותיים ולספר סיפורים ולנסוע לירושלים.

מי שרוצה לדעת מה אני עשיתי בחופש -מוזמנת לאישי. בכבוד.

בכל זאת עוד אחד - נראה לי שהרבנית ימימה אמרה פעם בשיעור שלה שטוב לילדים לראות אמא בבית. לשבת עליה. להרגיש אותה. וזהו.

אוווווווווווווווומשיח עכשיו!

תגובה מושקעת ברמות קשות!

את כל כך צודקת, בעז"ה החופש פשוט אהיה עם הילדים ונעשה לנו כיף ביחד.

חשבתי לעצמי לעשות מין לוח זמנים ברמה של: ארוחת בוקר, משחק/יצירה, ארוחת עשר, מנוחה, ארוחת צהריים, גינה, מקלחות לילה טוב.

מציעה לגוון עם יציאותבת 30

יציאות לא מסובכות ולא יקרות- לבריכה, נסיעה ברכבת, טיול לירושלים וכד', ארוחת ערב במקום מיוחד מחוץ לבית,אולי ליד איזה מעיין אם יש לכם.

רציתי פעילו שגרתית לבוקר/צהריים עם הילדים בחופשמשיח עכשיו!

ראיתי לפני כמה שבועות לפחות שני שרשורים בנושא, אבל לא מוצאת אותם עכשיו. חשבתי שיהיה נחמד לנעוץ פה אחד כזה, עד סיום החופש

עכשיו עלה בדעתי משהו נחמדמשיח עכשיו!

בבוקר אחרי שקמים, נעשה תפילה משותפת, ארוחת בוקר ,משחק, ואח"כ נרקוד עם יוטיוב!

נשמע לי ממש נחמד. אני רק תוהה לעצמי כמה זמן צריך לחכות בין הארוחת בוקר לפעילות הספורט....

מה הרבי מציע? בטוח יש לו התייחסויות באיגרות לפחותאנונימי (פותח)

ואם את חבדניקית של ממש (של ממ"ש...) - מה עם מבצועים? למה לא תלכו לגינות או לבריכה ותגידו פסוקים או לתחנה המרכזית לתת משהו מתוק  או תהלים קטנטן לחיילים או משהו התנדבותי אחר? - גם מי שלא חבדניק - אפשר לשמח (גם בשבתות) בבתי אבות או מחלקות שאפשר בבית חולים. (בית רפואה). במועדוני קשישים ובתי אבות מאד ישמחו אם תבואו עם טייפ או כלי נגינה והילדים ירקדו או יספרו בדיחות או יעשו הצגה. ואפשר לחלק שקיות עם דברים בריאים (תפוח) וממתק לנכדים.

מממ...מה עוד?

זו הזדמנות לתת. להכיר חיים אחרים. ללמוד דברים עם ערך מוסף שאין בביצפר...

אפשר לקבוע עם איזה אומן יוצר ולשמוע את הסיפור שלו ולראות מה הוא עושה וללמוד ממנו. (אירגנתי פעם טיול לחוצניקיות צעירות בכפר ערבי בירושלים, שחיים בו יהודים וראינו שם תושבים וחזרות למסיבה בגן ילדים וביקרנו בבית של קרמיקאי שגר ויוצר שם. וזה היה מדהים. וזה לא היה מסוכן והלכנו ברגל. בלי להוציא על הסעות ובלי תשלום לאתרים. ישוב יהודי מיוחד. {באסוציאציה של טיול- פעם אחרת הלכנו גם כן לכותל בדרך שלא מכירות וראינו את הבתי כנסת המשופצים ותצפיות נוף שונות ושרנו שירי כיסופים למקדש וירושלים. וגם הלכנו למאה שערים ותאמנו פגישה עם אשה מקרלין ונכנסנו בבתי אונגרין לבית והיא סיפרה לנו על החיים שלה})

דבר שילדים קטנים מאד אוהבים - חוג סיפור שמספרים להם ומציירים או עושים הצגה או שמקליטים/מצלמים  את מה שהם עושים ומשמיעים לאחים או לילדים אחרים. או רק נותנים להם מיץ והם הולכים הביתה.

וילדים אפילו קטנים אוהבים לעשות קייטנה לקטנים מהם  ובלי קשר לתשלום. רק החויה של הנתינה וההנהגה.

את מקסימה!משיח עכשיו!

הרבי באמת אומר שליהודי אין דבר כזה "חופש"- הוא תמיד צריך ללמוד ולהתקדם.

הבעיה שהקטנים שלי בני 11 חודשים ובן שנתיים וחצי. ואין לנו אוטו. לשבת בגינה -  זה רעיון מעולה לשעות אחה"צ, כשפחות חם (לכאורה...).

העיניין בבוקר- חשבתי על יצירות לגדול, "חוג ספורט עם אמא", אולי בריכה בגיגית בחצר של הבניין, וכמובן מדי פעם ביקורים אצל סבא וסבתא.

חשבתי גם להציע להורים שלי ולחמי וחמותי שיבחרו יום בשבוע בו הם לוקחים את הקטנים אליהם, אפילו לכמה שעות בלבד. שני המשפחות הנ"ל בחופש... נראה לכן מוגזם?

את צריכה לשאול אותם אם מוגזם...היפלא מה' דבר?אחרונה
מקומות שאפשר לבקר בהם עם הילדים בחופש הבית של במבה בחולשמרית 2008
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

אולי יעניין אותך