וראיתי שהיה רשום על איזה בנין:
"בת ישראל התלבשי צנוע"
תאמינו לי מה שהתחשק לי לעשות באותו רגע זה לכתוב ליד:
בן ישראל שמור על עניך או בן ישראל אל תסתכל על בנות
![]()
![]()
![]()
וראיתי שהיה רשום על איזה בנין:
"בת ישראל התלבשי צנוע"
תאמינו לי מה שהתחשק לי לעשות באותו רגע זה לכתוב ליד:
בן ישראל שמור על עניך או בן ישראל אל תסתכל על בנות
![]()
![]()
![]()
הלכתית ולא בגלל שבנים מסתכלים
תפתחי שו"ע ותראי שגם כשאדם נמצא לבדו הוא חייב להתנהג בצניעות.
"מה ה' אלוקיך שואל מעמך? כי אם הצנע לכת עם ה' אלוקיך".. כפרה! הצניעות זה ממש לא בגלל הבנים!!! זה בשבילך! וצריך להיות צנועים גם בחדרי חדרים, שאת לבד... אם את צריכה פירוט... בשמחה!! בדקתי המון את הנושא ויש לי סיכומים יפים בעניין...
זה באמת לא מועיל לשים כאלה שלטים!! אני ממש לא בעד!! רק צריך לזכור שלבנים יש מלחמה קשה... וצריך קצת לכבד...
בנות קחו את החיים בפרופורציות!!
סתאאם.כ"כ קשה לך ללכת בצניעות?
ונראלי שלבנים יש עבודה פי אלף קשה משלנו..ויש להם ת'זכות לבקש את זה גם אם זה בשלטים בראש חוצות!!!!
ותחשבי אולי מה גורם לך התעצבן על השלטים האלה?!זה מראה על עצמך משו..יש הרבה שזה לא מזיז להם.כי הם בטוחים במה שהם עושים!!..נקודה למחשבה!!
תקשיבי. כמה שבן ישמור על העניים, במצב היום של בנות ישראל הצדיקות, הוא לא יצליח! מפני שכמה שהוא ישמר וישים את הראש ברצפה. אין, זה לא אפשרי. לכן, את כן את תתלבשי צנועה גם בגלל עצמך וגם כדי לא להחשיל את החבר שלך שעומד לידך..
היא צודקת שהצניעות היא קודם כל בשבילנו למה? כי ככה ההלכה אומרת "מלא כל הארץ כבודו" ה' נמצא בכל מקום
ולכן יש בעייה להתנהג בחוסר צניעות גם בחדרי חדרים ואפילו במקלחת יש הלכות שמדריכות איך להתנהג.
בס"ד
חשבתי שהתעצבנת עלי 
נראלי שהים התכוונה שכל הזמן מעירים לבנות שיהיו צנועות ולא מסתכלים על עצמם והם עושים לפעמים דברים די לא יפים...(דוג'-החרדים בבית שמש שכל הזמן מסתכלים על בנות וזה לא פחות לא צנוע מחצאית קצרה ומחשוף...)
כל הזמן מסתכלים על בנות?
אבל חוץ מזה ש"חדרים בבית שמש" זה ממש הכללה, תראי מה קורה כשמישי הולכת שם לא צנועה..
נכון, יש להם איזה משו נסתר כזה שכל פעם שמישי הולכת לא צנועה-כולם מתנפלי עליה בלי להסתכל.. מאוד הגיוני..! 
בס"ד
גם בנות בכיתה שלי שהולכות לא צנוע זה מציק לי... ואני בת.
יש דברים שממש קופצים גם אם את ממש משתדלת לא להסתכל.
אל תיתממו, אתן יודעות את זה בדיוק כמוני.
פליזז! את אל תיתממי..
מי שמסתכל-רואה.
המשפט שלך לא הגיוני.
בשביל לראות משו-צריך להסתכל! במיוחד אם החוסר צניעות על ילדה, איך ראית את זה לעזעזל???
לא כל דבר מוצדק. הם חיים טוב, גם בלי ההצדקות האלו.. יש מעשים לא נכונים לכל אדם. אצל אותם אנשים שעשו את זה-זה היה מעשה לא נכון. אין שום סיבה להצדקה הזאת.
שכל אחד יחיה איך שהוא רוצה.. או בשביל מי שרוצה-לפי התורה, אבל זה עדיין לא מצדיק לשפוט מישו, וק"ו לבזות אותו (בעדינות!) בגלל שהוא לא הלך לפי התורה.
הולכות, נכון?
כי אני כן רואה, למרות שאני משתדלת לא להסתכל. וגם חוסר צניעות עדין הרבה יותר אני רואה- לא כי אני מסתכלת עליו דווקא, אני מסתכלת על הבת אדם- ואני רואה, מתוך המכלול, גם את זה.
איך לומר- דווקא המשפט שלך קצת לא הגיוני... האם אני יכולה לא לראות משהו ש*קיים* ועומד לי מול העיינים?!
בס"ד
ותתפלאי, אני מה זה לא מעונינת לראות את המחשוף של חברות שלי..
וראי איזה פלא!!!
הוא קופץ!!
אני לא יכולה להתעלם!!!
אלוקים יודע כמה הייתי רוצה אבל זה לא אפשרי!!
וווואאוווווווו!! איז הכללה!! במקרה אני גרה באזור בית שמש ומכירה מקרוב את השלטים והסיפורים! זה ממש לא נכון שעוברת בת לא צנועה הם מתנפלים עליה!!! תפסיקו עם הסטיגמות ועם מה שאומרים בתקשורת!!!!
זה קמצוץ של קמצוץ של חרדים שעושים את זה!!! כל כך קשה לכבד??!! לכבד את עצמך!!! לכבד את אבא שבשמיים!!
ובכלל...משהו מכוסה הוא מיוחד הרבה יותר. איזה מתנה תעדיפי לקבל, עטופה או לא? איזה טופי היית בוחרת לקחת, טופי עטוף או טופי מקולף?
בת שהולכת צנוע זה בשביל עצמה.
לא משווה אותנו לטופי! אנחנו הרבה יותר
זה היה כדאי לנסות להסביר יותר טוב שכשאנחנו מכוסות זה יותר יפה ויתר מכבד...
מישהי=)בת לא צנועה ליד בן ולדרוש ממנו לא להסתכל זה כמו לשים שמנת ליד חתול ולדרוש ממנו לא לאכול
נשים לא צנועות
לכבד את עצמם! בכלל בלי קשר לבנים.
ואל תהפכו את זה לסיבה ותוצאה-אם מישי הלכה לא צנוע, בן הסתכל עליה וכו'..
בנים לא צריכים להסתכל. בנות צריכות ללכת צנוע. ואפחד לא אחראי על השני. זהו. יותר פשוט מזה??
בחורה צריכה לשמור על עצמה בשביל עצמה, אבל חלק מזה זה גם לא להחטיא בנים! המחטיא חוטא בעצמו. וברור שיש גבול לכמה שאת חייבת אבל הוא מבורר בהלכה.
אבל זה ממש לא עוזר- לכתוב שלט\להדביק מדבקה\לרסס על הקיר-
"בת ישראל תתלבשי בצניעות" וכל מיני כאלה,
זה דווקא גורם אפילו נראלי לעוד יותר אנטי- "מי הם שיגידו לי איך ללכת" וכו'..
נראלי שהפתרונות כדי שבנות ילכו צנוע, הן פתרונות אחרים: של הסברה,של חינוך מגיל צעיר, של אמירה של אמא-"אני לא משלמת לך על בגד שלא צנוע" ,לא יודעת מה עוד.
מניסיון- הבנות שלא הולכות צנוע, לא משתכנעות ללכת צנוע בגלל השלט ב100 שערים, קרית ספר,בני ברק או כל איזור חרדי אחר.
גם כשבת הולכת מאוד צנוע (חצאית ארוכה, חולצה סגורה וכו..) בכל זאת יהיו בנים שיסתכלו עליה.
אז זו לא אשמתה (אבל באמת צריך לבדוק בספרי הלכה את הגדרים האלו,כי פעמים יש שלא מבינות שהן לא מתלבשות צנוע).לבן במצב הזה ניתנת סוף סוף אפשרות לשמור על העיניים ולא להנזק רוחנית (ולכן יש לו מצווה לשמור על העיניים גם בחברה צנועה),אבל במציאות שהרחוב לא צנוע קשה לשמור על העיניים(קשה אבל חייב,זה לא אומר שהוא פטור),ובכל זאת באם ירצה או לא הוא יראה באונס דברים לא צנועים שיזיקו לו רוחנית.אבל במצב כזה יש לו הזדמנות לשמור על העיניים ולא להנזק.
זה נכון מאוד שבנות ישראל צריכות ללכת צנוע וכ' וכו' במיוחד כשיש בנים
אבל אם שמים שלט "בת ישראל התלבשי צנוע" בתור מן פקודה כזו משחייבת, אז כמו שאני מכיר את רב הבנות הפחות דוסיות(בנות אל תתכחשו לאופי שלכם) זה רק יגרום להם ללכת עוד יותר לא צנוע דווקה, כי מבחינתם הם לא מבינות את החשיבות של הדבר הזה או שהם מבינות והם לא יכולות להתמודד מול זה
בשתי המצבים זה יגרום להם ללכת עוד יותר לא צנוע - כי זה מגיע ממקום של חובה וכפייה.
עדין לא שמעתי על בת שהשלט הזה גרם לה ללכת יותר בצניעות. אני אשמח לשמוע על דבר כזה....
שורה תחתונה למה השלט גרם? למעין שנאת ישראל ושכמה סבנות יתעצבנו מזה וילכו עוד יותר לא צנוע.
למה לא לנסח שלט בסגנון "בת ישראל היקרה ואהובה, אנו הגברים קשה לנו להתמודד מול יצרנו, אנא עזרי לנו בהתמודדות זו והתלבשי צנוע יותר" שמתם לב להבדל הקטן? בשתיהם הבקשה היתה אותה בקשה, אבל אני בטוח שהניסוח השני אולי יגרום לכמה בנות להשטדל ללכת צנוע יותר מתוך הבנה ואולי יחסוך גם שנאת ישראל!
יראה אחרת!!
אבל בכללי אני ממש לא אוהבת ששמים שלטים כאלה !!!
בס"ד
בהרבה שלטים שאני ראיתי כתוב "בנות ישראל אנא כבדו את שכונתנו ולכו בלבוש צנוע!"
ממש לא ככפייה אלא כבקשה.
ובקשר אם זה אי פעם עזר, אז כן לי זה פעם עזר..
אמנם אני הולכת לפי מה שהם רושמים שם תמיד אבל באותו יום נראה לי הלכתי עם שרוולי שלושת רבעי או משהו ופשוט איכשהו הסתרתי אותם לא זוכרת מה עשיתי..
אבל בהחלט השפיעה עלי הבקשה שלהם "כבדו אותנו, בבקשה".
כמו שאם היו באים ליישוב שלי והיו מכבדים ככה גם אנחנו באים למקומות אחרים ומכבדים.
ועושים מה שאפשר..
בנות לא דוסיות שיראו את השלט לא נראה לי ילכו יותר לא צנוע ממה שהן הולכות כבר..
אבל לחרדים אין הרבה מה לעשות מעבר.
ותאמינו לי שהסברה יש מספיק..
יש לי הרגשה שלהרבה בנות נושא הצניעות יצא מכל החורים.
תקנו אותי אם אני טועה
.
שליום אחד ייתן לכל הבנים שכל של בנות ולכל הבנות שכל של בנים
ואז הבנות יבינו כמה קשה לבן לא להסתכל על בת לא צנועה וכמה חזק היצר שלנו בנושא הזה..
והבנים יבינו מה כל כך קשה לבת להתלבש צנוע?!
ילדה אחת!!ומשתדלים להבין אחד את השני.
הלוואי שכבר יהיה טוב, גאולה, ביה"מק.
ואז כבר לא יהיו ת'צרות האלו..
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.