~~~~~~~~~~סקר - הבדלי גילאים ~~~~~~~~~~ותן טל

מעניין אותי לראות פחות או יותר מה דעתם של אנשי ואנשות הפורום, בתחום הזה...

מדובר על הבדל בגיל,  כשהבחורה היא הגדולה יותר.

בהנחה שמציעים לכם, וכל הנתונים נשמעים ממש מתאימים, ורק בעניין הגיל יש אולי חריגה מהנורמה,אז:

בנים: האם הייתם מוכנים לבדוק במקרה הנ"ל בו הבחורה:

1. גדולה ממכם בכמה חודשים.

2. גדולה ממכם בכשנה.

3. גדולה ממכם בכשנתיים-שלוש.

4. גדולה ממכם בכארבע שנים ומעלה...

ושוב - מלבד הגיל שחורג מהנורמה שהבן הוא הגדול, ההצעה נשמעת ממש מעולה!!!

ובנות, האם הייתן רוצות להיפגש עם בן כנ"ל, ש:

1. קטן מכן בכמה חודשים.

2. קטן מכן בכשנה.

3. קטן מכן בכשנתיים-שלוש.

4. קטן מכן בכארבע שנים ומעלה.

וכנ"ל, ההצעה נשמעת מעולה רק הגיל...

מה דעתכם ודעתכן בעניין?

שבת שלום!!!

כן כן לא לא~nhykb~
^^^^^^^ כנ"ל הלליש
אם זו הצעה שנשמעת מאוד טובריבוזום

עד שנה כנראה בסדר.

יותר מזה (עד נניח שלוש שנים) - כנראה לא. אולי... אם זו הצעה שנשמעת מאוד מאוד מאוד טוב.

שלוש שנים ויותר - בכל מקרה לא נראה לי שאסכים.

זה בגדול. מה נקראת הצעה שנשמעת מאוד טוב - זו שאלה טובה, והתשובה עליה יכולה להשנות לפעמים...

אני מכוונת גבוה דינה ל.
לא יוצאת כרגע עם פחות מ-3 שנים מעלי.

מותר לשאול למה?ריבוזום
עבר עריכה על ידי ריבוזום בתאריך כ"ז בתמוז תשע"ג 15:30

למה דווקא מבוגרים ממך ביותר מקצת (ולא בערך בני גילך)? ולמה דווקא שלוש שנים?

מחקראיש השקים

פורסם ב-9 באוגוסט 2010, 20:25 במדור אהבה ויחסים

הזוגות הללו לא נדירים- הוא בן 60, היא בת 30, ואף אחד לא מבין למה. כן, אנחנו מבינים אותו- למה לא? לקח לו חתיכה צעירה- מי צריך יותר מזה?

הוא עושה בשכל- פשוטו כמשמעו. מחקרים מצאו שתוחלת החיים של גברים עולה כשהם נשואים עם נשים צעירות מהם בלפחות 7-9 שנים. נמצא ששיעור התמותה בקרב גברים כאלו יורד ב 11% בהשוואה למי שנשוי לאישה בגילו. חמור מכך, גברים מתים מוקדם יותר אם הם צעירים מבת זוגם.

אך מה איתה? מה עבר לה בראש כשהיא בחרה לה מישהו שיכול להיות לפחות אבא שלה?

בואו נכנס לרגע למוחו של אותו "בחור" ונראה מה פיתה אותה כל כך: החל מגיל 50 ו-60 גברים מתחילים לייצר פחות ופחות הורמונים גבריים- טסטוסטרון ווזופרסין (אבל זה עדיין לא מוריד להם את התשוקה המינית). מכיוון שכך, ההורמונים הנשיים שבגופם מתחילים יותר להשפיע על מוחם. אלו הם האוקסיטוצין והאסטרוגן.

מי שחשוב לעינינו הוא הורמון האוקסיטוצין- כשהוא משפיע יותר מבעבר במוחו של הגבר, הוא גורם לו להראות ולחוש יותר אמפתיה. כמו כן, היכולת של בני 50-60 אלו לקרוא רמזים רגשיים עדינים בפני בת זוגתם עולה. כך הם נעשים קצת יותר עדינים, מתחשבים וקשובים אליה. ככלל, מבחינה הורמונאלית, ככל שגבר מתבגר, מוחו נעשה דומה יותר למוח נשי בוגר.זה מה שקורץ לצעירות המתנסות בגברים בני גילן- תחרותיים, תוקפניים תחת איום, לא מבינים את שפת הרגש שלהן, ורוצים לפתור להן את הבעיות במקום להבין מה עובר עליהן.

אבל האם היא עושה בשכל?

אם חשובה לה תוחלת חייה- אז מחקרים מראים ש- לא! מחקר שהתפרסם במאי 2010 שבוצע על שני מיליון (!) זוגות נשואים בדנמרק, מצא שנשים הנשואות לגברים המבוגרים מהם חיות פחות שנים.

טוב, אז אולי כדאי לאישה לבחור גבר צעיר יותר? אם אצל הגברים זה מאריך חיים ומשפר את איכותם, אולי זה יעבוד גם אצל נשים?

המחקר מצא שהסיכון לתמותה מוקדמת אצל נשים שנישאו לגברים שהיו צעירים מהם ב 7-9 שנים, גבוה ב 20% לעומת אילו שנישאו לגברים בני גילם!

כלומר, בחירת בן זוג מבוגר מקצרת חיים, אך בחירת גבר צעיר ממך מאד מקצרת עוד יותר...

או במילים אחרות- ככל שפער הגילאים בין אישה ובעלה גדול יותר, תוחלת חייה הסטטיסטית קצרה יותר.

הנטייה של נשים להתחתן עם גברים הצעירים מהן משמעותית אינה מאד נפוצה- מחקרים סטטיסטים מראים שנשים נוטות לבחור גברים הקרובים לגילם- בדרך כלל דווקא כאלו המבוגרים מהם בממוצע ב 2.3 שנים.

מסקנה-הבחירה הטובה ביותר לאישה היא גבר בסביבת גילה. הבחירה הטובה ביותר לגבר- אישה כמה שיותר צעירה. (אבל אם אכפת לו ממנה- שידע שהוא מקצר את תוחלת חייה בעוד היא מאריכה את שלו...)

המחקר הזה מנסה להציע גם הסברים:

אישה צעירה מאריכה את חיי בן זוגה המבוגר בגלל שיש לה אפקט חברתי ופסיכולוגי חיובי עליו, מה שגם משפיע על בריאותו. וכיוון שהיא צעירה, היא גם יכולה לטפל בו כיאות בתור מבוגר יותר, מה שמאריך את חייו.

האפקט החברתי-פסיכולוגי שיש לבן זוג הצעיר על המבוגר עובד רק לטובת הגברים. נשים המבוגרות מבעליהן לא מפיקות אותו מהגברים שלהם. בממוצע, לגברים יש פחות קשרים חברתיים איכותיים לעומת נשים. לכן, בשונה מבת זוג צעירה, גברים צעירים לא יכולים להאריך ולשפר את איכות חיי נשיהן המבוגרות יותר בכך שיטפלו בהן, יטיילו בחברתן וייהנו מזקנה יחד- יש להן את החברות שלהן בשביל זה. לגברים המבוגרים אין, ולכן זה נחשב יתרון חברתי ובריאותי כשזה מגיע יחד עם האישה הצעירה שלהם.

החוקרים הגרמנים מנסים להסביר גם למה בעל הצעיר בהרבה מאשתו- לא רק שלא מאריך את חייה, אלא אף מקצר אותם. הם טוענים שבגלל שזה פחות מקובל שבעל יותר צעיר מאשתו, יתכן שהחברה משדרת לזוג שהם חריגים, מוציאה אותם מהמעגל החברתי, מה שמשפיע על מצב רוחם ועל בריאותם.

אני חייבת לומר שההסברים נשמעים מפוקפקים כמעה, למרות שהנתונים הסטטיסטים הם מדויקים. אני מנחמת את עצמי בכך שהחוקרים עצמם גרמנים והאוכלוסייה הנחקרת היא דנית. קרוב לוודאי שיש הבדלי תרבויות רבים בינינו לבנם (גרמניה, דנמרק או שתיהן) ביחס החברתי לנישואין, בני זוג, וגילם של בני הזוג.

לשמחתי בסוף המחקר הם מוסיפים הסתייגות אופטימית- העובדה שנישואין של נשים לבעלים שאינם בני גילם, לא מהווים יתרון בשבילן, לא סותרת את העובדה שנישואים ככלל הם יתרון מובהק לתוחלת חיים. עצם ה"להיות נשוי" מעלה את תוחלת חייהם של נשים ושל גברים כאחת, לעומת תוחלת חייהם של אנשים לא נשואים.

פורסם ב-9 באוגוסט 2010, 20:25 במדור אהבה ויחסים

הזוגות הללו לא נדירים- הוא בן 60, היא בת 30, ואף אחד לא מבין למה. כן, אנחנו מבינים אותו- למה לא? לקח לו חתיכה צעירה- מי צריך יותר מזה?

הוא עושה בשכל- פשוטו כמשמעו. מחקרים מצאו שתוחלת החיים של גברים עולה כשהם נשואים עם נשים צעירות מהם בלפחות 7-9 שנים. נמצא ששיעור התמותה בקרב גברים כאלו יורד ב 11% בהשוואה למי שנשוי לאישה בגילו. חמור מכך, גברים מתים מוקדם יותר אם הם צעירים מבת זוגם.

אך מה איתה? מה עבר לה בראש כשהיא בחרה לה מישהו שיכול להיות לפחות אבא שלה?

בואו נכנס לרגע למוחו של אותו "בחור" ונראה מה פיתה אותה כל כך: החל מגיל 50 ו-60 גברים מתחילים לייצר פחות ופחות הורמונים גבריים- טסטוסטרון ווזופרסין (אבל זה עדיין לא מוריד להם את התשוקה המינית). מכיוון שכך, ההורמונים הנשיים שבגופם מתחילים יותר להשפיע על מוחם. אלו הם האוקסיטוצין והאסטרוגן.

מי שחשוב לעינינו הוא הורמון האוקסיטוצין- כשהוא משפיע יותר מבעבר במוחו של הגבר, הוא גורם לו להראות ולחוש יותר אמפתיה. כמו כן, היכולת של בני 50-60 אלו לקרוא רמזים רגשיים עדינים בפני בת זוגתם עולה. כך הם נעשים קצת יותר עדינים, מתחשבים וקשובים אליה. ככלל, מבחינה הורמונאלית, ככל שגבר מתבגר, מוחו נעשה דומה יותר למוח נשי בוגר.זה מה שקורץ לצעירות המתנסות בגברים בני גילן- תחרותיים, תוקפניים תחת איום, לא מבינים את שפת הרגש שלהן, ורוצים לפתור להן את הבעיות במקום להבין מה עובר עליהן.

אבל האם היא עושה בשכל?

אם חשובה לה תוחלת חייה- אז מחקרים מראים ש- לא! מחקר שהתפרסם במאי 2010 שבוצע על שני מיליון (!) זוגות נשואים בדנמרק, מצא שנשים הנשואות לגברים המבוגרים מהם חיות פחות שנים.

טוב, אז אולי כדאי לאישה לבחור גבר צעיר יותר? אם אצל הגברים זה מאריך חיים ומשפר את איכותם, אולי זה יעבוד גם אצל נשים?

המחקר מצא שהסיכון לתמותה מוקדמת אצל נשים שנישאו לגברים שהיו צעירים מהם ב 7-9 שנים, גבוה ב 20% לעומת אילו שנישאו לגברים בני גילם!

כלומר, בחירת בן זוג מבוגר מקצרת חיים, אך בחירת גבר צעיר ממך מאד מקצרת עוד יותר...

או במילים אחרות- ככל שפער הגילאים בין אישה ובעלה גדול יותר, תוחלת חייה הסטטיסטית קצרה יותר.

הנטייה של נשים להתחתן עם גברים הצעירים מהן משמעותית אינה מאד נפוצה- מחקרים סטטיסטים מראים שנשים נוטות לבחור גברים הקרובים לגילם- בדרך כלל דווקא כאלו המבוגרים מהם בממוצע ב 2.3 שנים.

מסקנה-הבחירה הטובה ביותר לאישה היא גבר בסביבת גילה. הבחירה הטובה ביותר לגבר- אישה כמה שיותר צעירה. (אבל אם אכפת לו ממנה- שידע שהוא מקצר את תוחלת חייה בעוד היא מאריכה את שלו...)

המחקר הזה מנסה להציע גם הסברים:

אישה צעירה מאריכה את חיי בן זוגה המבוגר בגלל שיש לה אפקט חברתי ופסיכולוגי חיובי עליו, מה שגם משפיע על בריאותו. וכיוון שהיא צעירה, היא גם יכולה לטפל בו כיאות בתור מבוגר יותר, מה שמאריך את חייו.

האפקט החברתי-פסיכולוגי שיש לבן זוג הצעיר על המבוגר עובד רק לטובת הגברים. נשים המבוגרות מבעליהן לא מפיקות אותו מהגברים שלהם. בממוצע, לגברים יש פחות קשרים חברתיים איכותיים לעומת נשים. לכן, בשונה מבת זוג צעירה, גברים צעירים לא יכולים להאריך ולשפר את איכות חיי נשיהן המבוגרות יותר בכך שיטפלו בהן, יטיילו בחברתן וייהנו מזקנה יחד- יש להן את החברות שלהן בשביל זה. לגברים המבוגרים אין, ולכן זה נחשב יתרון חברתי ובריאותי כשזה מגיע יחד עם האישה הצעירה שלהם.

החוקרים הגרמנים מנסים להסביר גם למה בעל הצעיר בהרבה מאשתו- לא רק שלא מאריך את חייה, אלא אף מקצר אותם. הם טוענים שבגלל שזה פחות מקובל שבעל יותר צעיר מאשתו, יתכן שהחברה משדרת לזוג שהם חריגים, מוציאה אותם מהמעגל החברתי, מה שמשפיע על מצב רוחם ועל בריאותם.

אני חייבת לומר שההסברים נשמעים מפוקפקים כמעה, למרות שהנתונים הסטטיסטים הם מדויקים. אני מנחמת את עצמי בכך שהחוקרים עצמם גרמנים והאוכלוסייה הנחקרת היא דנית. קרוב לוודאי שיש הבדלי תרבויות רבים בינינו לבנם (גרמניה, דנמרק או שתיהן) ביחס החברתי לנישואין, בני זוג, וגילם של בני הזוג.

לשמחתי בסוף המחקר הם מוסיפים הסתייגות אופטימית- העובדה שנישואין של נשים לבעלים שאינם בני גילם, לא מהווים יתרון בשבילן, לא סותרת את העובדה שנישואים ככלל הם יתרון מובהק לתוחלת חיים. עצם ה"להיות נשוי" מעלה את תוחלת חייהם של נשים ושל גברים כאחת, לעומת תוחלת חייהם של אנשים לא נשואים.

שוק הלם המום נקודה למחשבה
יש לך לפצל"ש???
לא הבנתי?ותן טל

למי כוונה השאלה?לי?

מה השאלה?

1.כןפסימי ריאלי

2.כן

3.לא סביר

4.לא מהצעה.

ואין לי הסברים למה...

עד שנתיים מתחתיימעריצה של אבא

אם הבחור בוגר אז זה לא מפריע לי..

אפשר לשאול למה?ותן טל

מעניין אותי לראות אם יש טווח סיבות יותר רחב ממה שאני חושב שהסיבות...

למה יהיה כ"כ קריטי לך הבחור יהיה גדול ממך, אם נגיד, הוא אומנם, נניח, צעיר ממך בשנה אבל בוגר לפחות כמוך בנפשו אם לא יותר...

(בנוסף, האם זה ישתנה במצב שבו, נגיד, את בת 21 והוא בן 20, לעומת מצב שבו את בת 25 והוא בן 24? במקרה השני אולי יש יותר סיכוי שתחשבי על זה כי אוטומטית הוא ייתפס לך כיותר מתאים לנישואין לעומת בן 20 שלא יישמע מתאים, גם אם הוא בוגר כמוך וכו'...? יכול להיות?)

הבהרה - הבחור כמובן בוגר...ותן טל

וכמה שניתן "לכמת" את זה, אפשר להגיד שהוא בוגר כמו הבת פחות או יותר, ולמרות זאת, צעיר ממנה, וההמשך כמו שכתבתי למעלה, לפי הסדר...

ככה שלא תחשבו שמדובר בבחור לא בוגר...

אלא בבוגר מאוד, רק כאמור, צעיר מהבחורה בכמה חודשים/ שנה וכו'...

1.2 אולי 3.4 לאהכל ממנו
נראה לי עד שנהמרדכי
עד כה יצאתי עם בחורים שגדולים/קטנים ממני בכמה שניםמחפשתותו

וכמובן גם בני גילי.

צאו מהסרט!! 

שנת לידה עדיין לא משפיעה על רמת הבגרות של הבנ"א, על מידות, יציבות, חכמת חיים, ניסיון-

אלא מה אדם עשה בשנים האלה..

אני לא חושבת שזה קשור בהכרח לבגרותריבוזום

זה לא משהו שכל-כך קל להסביר.

כמו שרוב הבנות יעדיפו בן-זוג שלא נמוך מהן, וגם רוב הבנים יעדיפו בת-זוג שאינה גבוהה מהם. קשה להסביר את זה הגיונית, זה לא קשור למידות ולאישיות וגם לא אומר האם הבנדם נראה טוב או לא. ובכל זאת, זו עובדה, ולא הייתי אומרת למי שחשוב לו שלא יהיה פער גדול בזה - שייצא מהסרט.

אמנם יש הבדל מסוים, שגובה רואים כל הזמן, וגיל - זה דבר שרק יודעים עליו - כך שאפשר לכאורה לבחור לא לחשוב על זה ואז זה לא מפריע. אבל לדעתי אלו דברים דומים, מהבחינה הזו שקשה להסביר זאת באופן הגיוני ובכל זאת, זה דבר לגיטימי בעיניי.

רגע...ותן טל

אז את בעצם מודה פחות או יותר שלפעמים אין סיבה הגיונית לכך אלא רק מעין "עובדה קיימת" וזהו, שלא כדאי לשבור את הסטיגמות עליה?

ולמה לא כדאי?

הרי בעבר גם בחור אשכנזי, לא היה עולה על הדעת שיתחתן עם בחורה ספרדייה והיום ברוך ה' זה התמסמס כמעט לגמרי כי שברו את הסטיגמה הטיפשית הזאת (שהרי בתכל'ס כולנו כבר נולדנו בארץ...).

אז למה לא כדאי לשבור סטיגמה, לדוגמא שהבאת, שמותר לבחורה להתחתן עם מישהו שנמוך ממנה? למה לא כדאי להגיד באופן כללי לעולם ש"ייצא מהסרט" שהוא חי בו ויבין שזה לא מדד רציני באמת...

ואותו דבר לגביי גיל - הרי במקרה ששניהם בוגרים אותו דבר, סיבה הגיונית לדחף הזה של בחורה להתחתן עם מישהו שגדול ממנה ושל בחור להתחתן עם מישהי קטנה ממנו, קשה למצוא - אז למה לא לשבור את הסטיגמה הזאת כבר? ידוע לי על רבנים טובים ומוצלחים מאוד מאוד שאשתם גדולה מהם, לפעמים אפילו בכמה שנים טובות - ושום דבר לא קרה... 

אני באמת לא מבין למה בנקודה הזאת בעיקר אנשים לא מוכנים לשבור את הסטיגמה, כאשר אין לה סיבה מוצדקת אחרת מלבד "פשוט לא מתחתנים עם מישהי גדולה/מישהו קטן ממני"...

אז כן, תשובתי היא שאם אני והיא בוגרים פחות או יותר באותה רמה, לא תהיה לי בעייה עקרונית לצאת עם מישהו שגדולה ממני, אם יש לה נפש אצילית מספיק ויכולת להבין שגם בחור קטן ממנה יכול להיות "שווה" לה...

כן, אפילו בהפרש של שלוש שנים ויותר. אם יש מספיק בגרות ורצון משותף משני הצדדים, אין סיבה שזה לא יוכל להצליח, לדעתי...

אני לא הייתי משווה את זה לגובה..מחפשתותו

גובה זה דבר מוחשי ונתון שבדר"כ לא ניתן לשנות אותו במציאות,

אז אם זה מפריע בעיניים- זה מפריע! אי אפשר לעצום עיניים..

אך גיל? איפה את מרגיש/ה אותו? בשנת הלידה שמופיעה בתעודת זהות? 

סתם בתחושה "שמישהו קטן ממך" או הפוך "שמישהי גדולה ממך"?

במחילה ממך, זה מרגיש לי קצת גאווה.

ואני כמובן לא מתכוונת פה להפרשי גיל קיצוניים,

אני מדברת על פער של 3-4-2 שנים שהוא לא באמת מורגש במציאות, חוץ ממקרים מסויימים.

ואני מדברת מניסיון. 

נכון שגובהריבוזום

הוא דבר שרואים כל הזמן, כמו שגם ציינתי.

אולם, מבחינת ההגיון בכך שזה מפריע - מה ההבדל? כתבת "אם זה מפריע - זה מפריע!", ואילו לגבי גיל, כתבת שזה מרגיש לך קצת גאווה. מדוע אם מפריע למישהו הגיל זו גאווה, והגובה - זו אינה גאווה? הרי שוב אין שום הגיון בתחושה ש"הוא יותר נמוך ממני" \ "היא יותר גבוהה ממני"... לא הבנתי את ההבדל כאן.

אכן יכול להיות ששני הדברים הם לא הגיוניים, ויש להיפטר משניהם, כמו ש"ותן טל" כתב. עדיין לא חשבתי על כך לעומק.

אבל קשה לי לקבל את החילוק שלך לפיו ההתחשבות בגובה הגיונית, ובגיל - לא.

לדעתי באמת,ותן טל

כל עוד אין הסבר מעשי לסיבה לא לרצות בגלל הפרש בגובה (לשמל, סתם הזוי - לא נוח לבת להתכופף אליו כל הזמן...ז-ה סיבה מעשית, אומנם היפוטתית ומעט מצחיקה, אבל מעשית...) - אין סיבה סתם ככה לפסול בגלל שזה "עובדה קיימת".

וכנ"ל לגבי הגיל, כל עוד אין סיבה מעשית לפסול בגלל הגיל (הפרשים ממש קיצוניים, לדוגמא, זה כן סיבה לפסול - אין דומה בת 24 שיוצאת עם בן 23 או 22, לבת 40 שיוצאת עם בן 30...)  - למה לפסול סתם ככה כי זה מה שקיים עד היום?

תכל'ס, ברגע שנצא מהמקובעות של הסטיגמות ונבדוק אנשים באמת על פי המדדים החשובים, ולא נפסול אחת "רק כי היא ג'ינג'ית ואני לא יוצא עם ג'ינג'יות" (סתם דוגמא היפוטתית", או כנ"ל לגבי גובה וגיל - נגלה פתאום שנפתחו לנו כל כך הרבה אפשרויות חדשות רלוונטיות שסתם בגלל המקובעות הישנה שלנו, לא ראינו קודם...

(אני רואה שקצת התבלבלה לי העריכה, אז אוסיףריבוזום

בנפרד - שבלי קשר לא הבנתי מה עניין גאווה לכאן.)

אינלי בעיה עם יותר קטן ממני בכמה חודשים..מרב.
למרות שהם עדיין קטנים o_O
18 לבחור זה צעיר רצח.
ניסיתי את זה ויצאתי עם איזה בל"ח שקטן ממני כולה בחודש, אבל אני קטנה במחזור, אז הוא היה עוד בבגרויות..
זה פשוט.. לא מתאים מישו שיותר קטן ממני :O
בהמשך בעז"ה אני אוכל אולי לצאת עם קטנים ממני, אבל נראלי ששנה זה הגבול.
בקושי אני יכולה לחשוב עלי עם מישו בגילי!
טוב...אז אל תתחשבי בגיל שלך...ותן טל

כלומר, תניחי לרגע שאת בת 26 נגיד, וחס וחלילה עדיין לא נשואהקורץ - אז מישהו שקטן ממך, נגיד, בשלוש שנים, יהיה כבר בן 23 וכנראה מוכן כבר לנישואין ומספיק בוגר... האם אז גם לא תהיי מוכנה לצאת עם מישהו כזה שקטן ממך בשלוש שנים?

חס וחלילה! חחחמרב.
ממ ישמצב שאני אצא עם מישו שקטן ממני ב3שנים, אבל רק אם הוא נשמע בהצעה ממש ממש טוב ושחבל לפספס כזה בחור..
ושנה זה כבר באמת פחות משמעותי בגיל הזה.. כי מה ההבדל בין 25 ל26?
אבל.. מקווה לא להגיע לגיל הזה בלי בחורון צעיר ונמרץ לצידי
נראה לי...ותן טל

שאת דווקא כן רוצה להגיע לגיל הזה עם בחורון נמרץ לצעיר לצידך, רק שאת רוצה שהוא יהיה בן שנתיים-שלושקורץ

מרב.
בעז"ה
(אוייש איזה נושי הוא יהיה במקום אחשלי הקטן ;) )
בעלי קטן ממני בכמעט 4 שניםאהבה אחישנה
ומצב הרוח של הפילים בסין מפריע לנו יותר מהגיל

סתם.. פשוט אין לזה שום השפעה! מי זוכר בכלל?

אם מישהו לא מספיק בוגר- אז יש חוסר התאמה.
זה לא קשור לגיל.ואי אפשר לדעת את זה בלי לנסות.
ויש מלא בחורים בוגרים -נפגשתי עם הרבה שקטנים ממני..
וחבל לפסול מראש בגלל נתון חיצוני וחסר משמעות לחיים.

ודרך אגב,להפתח לכיוון יכל לפתוח פתח למאגר חדש של הצעות.

לאחר מחשבה, אני חושבת שמה שחשוב זה~nhykb~

מה שחשוב זה בעיקר שתהיו באותו שלב בחיים..

נניח- שירות- צבא

סטודנטים
    וכו'.. 

ככה שיש הבנה של הצד השני ושל המקום בו הוא נמצא 

ככה שאם יש מישהו שטן ממני אבל באותו שלב- סבבה .. אבל אם מישהו קטן ממני ועכשיו עושה בגרויות- כנראה לא יהיה לנו עניין משותף

נכון, אבל להיות באותו השלב זה בעייתי קצתstrawberry

רוב הבנים עושים הסדר, ולכן:

בזמן שהיא בשירות- הוא בכלל לא מתחיל לצאת (למרות שרוב הבנות גם לא יוצאות בשירות)

בזמן שהיא בלימודים לתואר ראשון- הוא בצבא/ישיבה

ובזמן שהיא כבר מתחילה לעבוד- הוא רק מתחיל ללמוד ולעיתים אפילו זה לא...

בשביל להיות באותו שלב צריך שהוא יהיה גדול ממנה ב5 שנים... 

נראה לי...ותן טל

שהכוונה באותו שלב זה באופן כללי "תקופת ההסדר" מול תקופת השירות לאומי, והלימודים של הבחורה... (ואולי גם תחילת העבודה...).

כי בתכל'ס, בת תמיד תקדים בן דוס בדברים האלו... בנים בישיבות הסדר, במקרה הטוב יוצאים ללמוד בני 23 בלבד, ולפעמים נשארים בישיבה עוד כמה שנים, ובישיבות גבוהות בכלל... (לא שזה רע, כן? זה מאוד טוב...).

זה טוב, והגיוני, ונחמדבלדרית

אבל בפועל לא תמיד עובד.

ההקדמה הזאת של הבנות כן מפריעה, כי אם רוצים להקים בית מעדיפים לעשות את זה אחרי שיש כיוון ובסיס.

בנתיים יצא שאם רציתי לצאת עם מישהו בגילי או שנה שנתיים מעלי הם פשוט היו בשלב לא מאורגן של סיום צבא ותחילת לימודים ולא היתה להם יכולת להעביר את הקשר למשהו יותר רציני מרק פגישות.

ואני בכלל לא מדברת על צעירים יותר שרק יגדילו את הפער, הם יהיו באמצע צבא ומתי יוכלו אפילו להיפגש?

שכחת משהו אחד חשובאהבה אחישנה
שכחת שנישואים זה לחיים שלמים. לא רק לשנה שנתיים.

אז הוא עוד לומד בישיבה ואת כבר סטודנטית או עובדת..אז מה?
על זה יתבסס כל הקשר שלכם?

מה שכתבת זה מתאר אולי מציאות של פגישה ראשונה שבה זקוקים לחשוב על נושאי שיחה לפי מה האדם עושה כרגע בחייו.

זה ממש לא קשור לחיי נישואין. ואפילו לא לקשר מתקדם.
קשר מתבסס על חיבור פנימי,רצונות שנפגשים..ולא על העבודה או הלימודים..

וזה שלא תפגשי עם מישהו שעושה בחינות בגרות,זה בגלל שלדעתך הוא פחות בוגר או בשל..

כן, כן, כן, אולי.אריק מהדרום
1.לא 2.לא 3.לא 4.לאתילה
עבר עריכה על ידי תילה בתאריך כ"ז בתמוז תשע"ג 18:41

לא בגילי...

עוד כמה שנים, אם זה יהיה רלוונטי, לא נראה לי שיהיה לי אכפת..

אה..ותן טל

אז זה כי את צעירה, ומה שמשנה זה בעצם אולי לא הגיל שהוא יותר קטן ממך, אלא בכללי שהוא יהיה ממש צעיר...

כלומר, בעתיד כשגם ה"צעירים ממך" יהיו גדולים, זה לא ישנה לך לפי מה שאת נראה לך - הבנתי אותך נכון?

יאפ כרגע צעיר ממני זה צעיייייר.....|עגה צבאית|תילה
אז ככה:יטבתה

1. לא

2.לא

3.לא

4.לא

כמובן שהכל מאת ה' וא"א לדעת מי הוא יהיה ואיך יגיע,

אבל מלכתחילה מעדיפה שלא עם מישהו צעיר ממני או אפילו בגילי.

סיבה? אפשר לדעת?ותן טל

יש סיבה ספציפית יותר לאי הרצון הזה?

בהנחה כמובן שהוא בגיל מתאים לנישואין+בשל+נשמע מעולה וממש מתאים לך - למה זה עדיין יפריע לך זה שהוא קטן ממך? יש סיבה כאילו, יותר מאשר להגיד: "הוא צעיר ממני וזה מספיק כדי שאפסול" ?

א. כן ב. כן ג. כן ד. לאיעלי_א

סיבה: מי שקטן ממני בארבע שנים, עדיין לא יכול להתחתן לרוב (אא"כ הוא פנאט ).

ובכללי?ותן טל

כעיקרון? במקרה שחס וחלילה (כבר כתבתי את זה פעם אחת בשרשור הזה) זה יהיה בגיל ש-4 שנים מתחתייך זה כבר גיל נורמאלי ביותר לחתונה...?

אם הוא באמת יהיה מספיק בוגר,יעלי_א

ואני חו"ח לא אתחתן עד אז- נראה לי שלא אתנגד ממש.

אבל לא רוצה לחשוב על זה. עוד השנה חתונה עם בחור מתאים בע"ה! 

כן, בעז"ה...ותן טל

עוד השנה,עם הבחור הכי מתאים שאפשרקורץ ב"הצלחה לגמרי!!!

נראה לי 1-3 כןיעל מהדרום

לק"י

רק לגבי 3- הוא צריך להיות יותר בוגר לגילו.

אצלי זה ככהיוסלה קמצן (קדוש?)

1 מקובל עלי

2,3,4, לא

למה?ותן טל

אתה יכול לתת סיבה ספציפית? יש כזו? או שזה סתם עיקרון בלתי מוסבר ובלי סיבה,  של "אני לא אתחתן עם מישהי מבוגרת ממני"?

מרגיש לי לא נוח ומוזר אבליוסלה קמצן (קדוש?)

זו שריטה פרטית שלי 

שנה זה בסדר גמור, בלי מחשבה מיוחדת.אלעזר300

שנתיים - אצטרך לחשוב,
מעבר לכך - ארתע מאוד.

לא שומעת על קטנים ממני. למה? ככה נראה לי.שירה48

שידוך כזה יכול לצאת לפועל רק אם ה' יעשה איזו דרך מגניבה.....

רוצה לומר משהו לכל מי שענה 'לא' על סעיפים 1-3אהבה אחישנה

באופן כללי נראה לי שמפריע לאנשים  מצב שהבחורה גדולה מהבחור מכיון ש-

רוב הבנות מחפשות מישהו שיוביל, שיהיה אפשר להשען עליו, שיהיה 'גבר'... וגיל צעיר לא מתפרש כמישהו כזה....

ולבנים חשוב להרגיש משפיעים ובחורה גדולה יכולה להרתיע כי אולי היא יותר ממני...

הגיל משדר משהו...שסותר את החיפוש הפנימי אחר תכונות מהותיות בבן/בת זוג.

ולכן הרבה מעדיפים בכלל לא לתת אופציה...

אבל........

זה אומר שהסיבה היא לא באמת הגיל אלא הפרוש שאתם נותנים לו.

שיכל להיות שהוא נכון ויכל להיות שלא.

ולדעתי חשוב להיות מודעים לכך וכן לברר על הצעה שנראית מתאימה לראות האם מולה ההשערה שלכם נכונה.

כמובן איני מדברת על בחורה בת 21 שמציעים לה בחור בן 18, אני מבינה שהיא לא תתלהב...

אבל בחורה בת 28 שמציעים לה בחור בן 25 - לפסול מראש בלי לשמוע פרטים מרגיש לי כמו הכללה גסה והשאבות לנורמות חברתיות בלי מחשבה אישית.

איני אומרת להסכים- אבל לבדוק עניינית.

ואם מבררים ונראה שלא- אז להכיר בכל שזה בגלל שהוא לא מספיק 'גבר',  לא מספיק מוביל' לא מספיק בוגר נפשית. זה פשוט חוסר התאמה ולא קשור לגיל, כי עובדה שיש אחרים שבגיל הזה מאוד בוגרים ובשלים ומובילים....

כמה חודשים עד שנה- סבבה.. מייכ
נשואה באושר - לבחור שקטן ממני בשנתיים. לא מורגש.אלירזאחרונה

הוא הוביל את העניינים לגמרי.
נראה גבר לכל דבר ועניין!
וכן, גם אני חשבתי שלעולם לא אצא עם מישהו שקטן ממני.

אומרים שזה סגולה לשלום בית.
[אני חושבת שזה בגלל שהאישה מקבלת בהבנה את האפשרות

שהבעל לא יודע דברים מסויימים או לא הספיק לעשות כך וכך בחייו וכדו'..
מה שבזוגות שהגבר גדול מהאישה, היא נעשית לא מרוצה ממנו וזהו.]

בכל אופן - צאו מהריבוע והקיבוע..
אתן לא יודעות מה אתן מפסידות. אוהב

איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

..אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ו 7:41

..

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלוםאחרונה

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

צא לחופשהאופטימי
כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולדאחרונה
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

אתר הבארבחור עצוב

מתברר שיש לו מתכנת זריז

טופלמשה

נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.

ואו!בחור עצוב
תודה על המענה המהיר. ועוד ביום שישי. 
דווקא מיום שישי אני לא מתלהבתמבולבלת מאדדדד
צריך למצוא דרך להתחמק מהכנות לשבת😉
חחחחבחור עצוב
אני גבר. סה"כ מכין את השעון שבת ואת המיחם.. 
10 נקודותארץ השוקולדאחרונה
עדיין רואה שנה פחותבחור עצוב
מה זה אומר לכם או לדעתכםיוני.ו.

שהפורום הזה הוא הפורום הכי פעיל?

שיש מתח והתרחשות בכל מה שקשור לתחוםadvfb
שיש יותר מדי רווקים/ות, אבל זה ידועהגבעות בלב תמיד
הוא לא הכי פעיל. כך שאין שאלה😅יעל מהדרום

לק"י

פעם הוא היה באמת פעיל...

(למרות שנראה לי שעכשיו שוב יש בו יותר פעילות).

שרוב האנשים פה בגיל הרלוונטיביינישנון
ותכלס הוא כולל הרבה שנים
זה לא נקרא פעיל.. וזה בעיקר טכנינוגע, לא נוגעאחרונה

פעם הייתה פה סוג של קהילה נקרא לזה.

היו דיונים מחכימים על כל המסביב, כולל דיונים תורניים מחשבתיים עמוקים, צחוקים בכמויות, גם מריבות..

היה אחרת לגמרי. אני חושב שגם לא מעט דייטים יצאו מכאן.

קבוצות וואצאפ שידוכיםראובן255
אשמח לקבל קישורים של קבוצות וואצאפ של שידוכים או שקשורים לשידוכים
התלבטתי רבות אם לדבר על הנושא הזה אבל..מוקי_2020

אין לי מה להפסיד. מקסימום מי שיקרא את זה בלי להתייעץ עם אחרים יפסיד. אז בקטנה.

ויותר ברצינות.

סיפור קצר. מקרה אמיתי.
כשהייתי בתיכון,  היה לנו תלמיד אחד שאבא שלו היה קבלן יחסית מבוסס לתקופה.
זה היה בגיל שהיה לנו רישיון נהיגה.
והיו לו 2 רכבים.
רכב אחד ששווה 500,000 שקל בשווי של היום. 
ורכב אחד ששווה 5,000 שקל בשווי של אז. 

כשהוא מגיע לדייט הראשון, הוא לוקח את הרכב הזול.
בלי שרשרת זהב לבן, בלי משהו שיכול לשדר שיש לו כסף. כלום. הכי פשוט שיש.

אם הבחורה המשיכה לדייט שני (וגם הוא כמובן),
הוא היה מגיע עם רכב של 500,000 שקל.

ועכשיו תוך כדי שאני מקליד אני נזכר בסיפור נוסף. הורים של חבר.
לפני שהתחתנו,
לבחור שהיה בזמנו בן 28 ?  משהו כזה..
כבר היתה דירה (משכנתא כמובן)
רק אחרי שהם התחתנו, הבחורה גילתה שיש לו דירה. לא דקה אחת לפני.

עכשיו לתובנות,
רוצה להדגיש שאני מסתכל על זה מנקודת מבט גברית.  אני באמת לא יודע מה הכי מתאים לבחורה. 
התחושה שלי שזה שונה. אבל אין לי מושג, כי אני לא בחורה. אני בחור.

עכשיו כמובן שאין כאן איזה נוסחא מדוייקת..
אבל אני באמת מאמין בזה, שזה חשוב מאוד לבוא לדייט הראשון הכי נקי שיש
ועדיף לעשות הכל כדי שהצד השני לא ידע כלום על דברים ממש ממש טובים. על נקודות חזקות במיוחד.

למה ?
למרות שזה כאילו מובן מאליו, אבל צריך להפנים את זה :
כי אם בחורה עדיין תרצה להפגש איתך למרות שהכל על פניו נשמע "פשוט", 
אז זה אומרת שאתה, מי שאתה -באמת-,  זה מה שהיא רוצה להמשיך להכיר.

בנוסף.
ברגע שאתה מציג את הצד הכי רגיל שלך, הכי פשוט שלך, בלי שום עטיפה, בלי שום הצגה..
אז מי שתגיד "אוקי, הבנתי שאין כאן שלמות, אני מעוניינת"
זה אומר שהיא רואה את מי שאתה באמת ומקבלת את זה.

היתרון הוא, שמכאן זה רק יכול לעלות ולהתשפר.
החסרון הוא שתפסיד חלק מהבחורות. אבל איזה בחורות תפסיד ? תענה בעצמך. לדעתי התשובה קלה וברורה.

שלב השאלות
שאלה : אוי לא..רק לא שלב השאלות
תשובה : מה הבעיה בשלב השאלות ?

שאלה : נו...
תשובה : מה נו , תשאלו

שאלה : זה לא עמוס מדי להציג בדייט ראשון את כל התמונה, גם חולשות ?
תשובה : תראה, אם זה חולשות שאתה יכול לשפר ואתה יודע שזה יכול להפריע לבת הזוג אז תשפר...אם לא, אז בכל מקרה היא תגלה את זה מתישהו.
נכון שיתכן שיהיה קליק ריגשי לפני שהיא תגלה ואז כאילו יהיה לה יותר קשה לשחרר, אבל הקליק הריגשי במהשך יכול להיות בדיוק בכיוון הפוך. המח זוכר הכל. תהיה בטוח.

שאלה : דוגמא ?
תשובה : נניח אתה בן אדם שמקשקש המון. זה מי שאתה. אתה מדבר פי 2 יותר מבן אדם ממוצע. או הפוך, אתה מדבר מעט מדי ביחס לבן אדם ממוצע.
אם זה מי שאתה, אם אתם שלם עם זה, אם אין לך מה לעשות בנושא הזה, אז תתנהג ככה בדייט הראשון. תהיה מי שאתה. לטוב "ולרע". תהיה אתה.

שאלה : אוקי, תחדד לי את זה.
תשובה : אתה נפגש עם חבר ותיק בפעם  ה 300. איך אתה מתנהג בגדול ? אותו דבר בדיוק. זה הדייט הראשון שלך.

שאלה : תסכם לי את זה.
תשובה : תבוא הכי פשוט שאפשר. תסתיר את כל היתרונות שלך (עבודה בשכר גבוה ,תהיה עבודה בשכר רגיל, תפקיד מיוחד יהיה תפקיד ממש רגיל ונפוץ, בצבא אם היית בסיירת ועשית מצבעים מעבר לקווי האויב תספר שהיית חייל פשוט וואל תכנס לנושא הזה יותר מדי).

שאלה : בטוח שיש בזה הגיון ?
תשובה : לא

שאלה : אז כל החפירה הזו ואתה לא בטוח שיש בזה היגיון ללכת בגישה הזו ?
תשובה : נכון. כי אולי זה לא מתאים לכל אחד. נתתי זוית מסויימת וכל אחד צריך לבדוק עם עצמי מה הוא לוקח מזה ומה לא. 

שאלה : לגבי..
תשובה : זהו, אין יותר שאלות. אני צריך להכין דגים.

שאלה : רגע, אם תפגש עם מישהי תגיד לה שאתה יודע לבשל ?
תשובה : ברור שלא . מקסימום חביתה. אבל לזה יש כמה סיבות. נדבר על זה בהמשך.

שאלה : אבל..
תשובה : שבתתתתת שלוםםםםםםםם.

הערה טכנית - הפוסט לא עבר בדיקה לפני שליחה, עמכם הסליחה. עייפות החומר.

מענייןארץ השוקולד
יכול לפתוח פה דיון על שיתוף והסתרה בהתחלה
יש הבדל בין יתרון שלך לבין טייטלמרגולאחרונה

למשל, אם אתה לוחם ומתאמן הרבה וגם ממש אכפת לך מהחברים לצוות, וקופץ מתחת לאלונקה. זה חלק ממך…

זה דברים שאתה פרקטית עושה.

ומסכימה שהטייטל לא חשוב (גבעתי או סיירת מטכל? זה בעיקר טייטל)

להסתיר? נגד. לא חייב לספר הכל בדייט ראשון. אבל להתחתן בלי שהיא יודעת שיש לך דירה? אחרי שהתארס לא מספיק סמך עליה בשביל לספר?

או כשהם ממש היו כשהחתונה על הפרק וברור שזה רציני?

וכהערת שוליים אכתוב שגם מתגובה לטייטלים יש מה ללמוד על האדם… אין דבר שיותר מעורר בי בחילה מאנשים שמתלהבים על טייטלים…

מקום של תורהשירגול
שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
לא יודעת אם את סרקסטיתפשוט אני..

אבל אם את רצינית,

אז רק תדעי לך ש**** ו****

וגם *******

סיננתי את עצמי כדי לא לעבור על לשון הרע.

וכן אני יודע שגם כך זה לשון הרע, אבל פחות חמור...

יש בית מדרש קהילתי בגבעת שמואל. ומסביבוקעלעברימבאר

קהילה דוסית (בסגנון די הר המורניקי נראה לי).

זה סוג של ישיבה גבוהה כזו

אני חושבת שאפשר להחשיב אתשלומית.אחרונה
גבעת שמואל כעיר 
אולי תשאלי פהadvfb
יש בעינבאביעד מילוא

ביישוב עינב יש כולל מאוד חמוד וגם קהילה גדולה ובנו עכשיו שכונה חדשה 

איזה סגנון? ב"ה בהרבה יישובים יש כוללפתית שלג
הר ברכה?ארץ השוקולד

עלי?

אלון שבות?

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלג
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
יש לא רחוק משם את בית אלפאארץ השוקולד
באיחור, סליחה
השטלה מה מחפשיםשלג דאשתקדאחרונה

האזור מאוד יפה לטיול שקט ורומנטי.

הרבה מאוד מעיינות, חלקם לא מוכרים אז יתכן שתהיו בשקט שלכם. אפשר לנסוע לכוכב הירדן ולהנות מהשקט והנוף (אתם תהיו שם לבד, מובטח לכם שאף אחד מגיע לחור הזה...).

אטרקציות וכדו אני פחות מכיר.

אולי יעניין אותך