שבוע טוב יהודים יקרים..זמן סעודה רביעית של דוד המלך עליו השלום..
השבת היה יום האזכרה לפטירת הרב הגאון אחד מגדולי דורינו הרב יוסף שלום אלישיב זכר צדיק וקדוש לברכה..
הרב נפטר לפני כשנה בגיל 102!..היה תלמיד חכם עצום ואחד מגדולי פוסקי ההלכה בדורינו..היה ישן בלילה רק כ3 שעות..מ23:00 עד 2:00 לפנות בוקר ושאר היום כולו היה מקדיש רק ללימוד התורה בהתמדה עילאית!..
הרב היה בן יחיד לאביו ואימו ונולד לאחר 17 שנות נישואין בהן לא היו להם ילדים..
סיפור לידתו הוא מדהים ומעשה שהיה כך היה:
בירושלים קצת לפני יותר ממאה שנה, תהליך הכיבוס לא היה דבר של מה בכך, תהליך הכיבוס היה לוקח כיום שלם ולא פשוט בכלל.
היו חצרות גדולות שהיו בהם חבלי כביסה גדולים לטובת כל השכנים. כול אחד היה מכבס לעצמו בידיים והיה זה תהליך ארוך ומייגע.
יום אחד אחת השכנות עשתה את הכביסה בידיים מהבוקר ועד אחר הצהריים של כול הבית, וכשסיימה תלתה את הכביסה ובזיעה גדולה הלכה לנוח על הכיסא ולחכות שהכביסה תתייבש.
לפתע הופיעה אחת השכנות ובפניה כעס גדול "מה זה מי תלה כאן? זה החבל שלי.." התחילה השכנה לצעוק על הכובסת שתוריד את זה מהר ..
ביקשה הכובסת "תני לי רק כמה דקות זה כבר מתייבש, גם ככה אין לך כביסה עכשיו..." לא הסכימה השכנה וזעמה מאוד. וכל אחת פנתה לביתה..
נכנסה הכובסת לביתה כדי לארגן סל גדול כדי להוריד את הכביסה אבל שחזרה חשכו עיניה . השכנה גזרה לה את החבל שהיה תלוי בה כל הכביסה , והכל נפל לבוץ והתלכלך בכתמים גדולים!...כל יום העבודה הלך...
צער גדול חלחל בליבה.. התחילה לבכות בכי גדול....חשבה בליבה עוד מעט יבוא בעלי מהכולל אני אדבר איתו שילך לדבר עם בעלה והוא כבר יטפל בהם. כך חשבה. בנתיים אספה את הכביסה ועשתה מחדש ותלתה בחבל חדש ...
לעת ערב הגיע בעלה שהיה תלמיד חכם גדול .. יושבים אוכלים ארוחת ערב כרגיל.. והאישה לא סיפרה מהומה לבעלה היקר..
לאחר כמה דקות דפיקות דלת עזות..."תסלחי לי גברת...אני מצטערת... אני אשמה ..השם מתנקם בי...תסלחי לי בלב שלם...." זאת היתה השכנה ...שמתחננת על חייה ממש ..
"מה קרה?" שאלה אותה ...
"הילד שלי בן 5 על סף מוות הרופאים לא נותנים לו סיכוי..הרופא בא אלי אחר הצהריים ואמר לי שזהו מצבו הדרדר ואין סיכוי..."
"שיהיה רפואה שלמה לילד היקר אני סולחת לך בלב שלם...".
בעלה יושב המום וליבו נשבר. שואל את אשתו מה קרה מה היה הבלגן. התחילה לספר לו אשתו מה עבר עליה היום עם השכנה ... שסיימה שאל אותה בעלה "ומדוע לא סיפרת לי...?.." אמרה לו "גם ככה ויתרתי לה.. אתה לומד תורה כל היום...הייתי מספרת לך ואתה היית הולך לבעלה שגם לומד תורה.. ואז היה ביטול תורה... ולא רציתי לקחת את זה על עצמי ..."
נפעם בעלה מהסיפור ואמר לה "כביסה ברוך השם יש.. אבל לילדים לא זכינו ...בזכות המעשה הזה שעשית שלא ביטלת תורה ומחלת על כבודך עוד השנה נזכה לבן זכר שיאיר את העולם בתורה..."
לאחר שנה נפקדה בבן זכר...נולד להם ילד שקראו לו יוסף שלום...בן יחיד להוריו. שלימים גדל והיה לגדול הדור הלא הוא רבי יוסף שלום אלישיב זצ"ל..
שבוע טוב פלוני 
לקוח מדף הפייסבוק "רבינו נחמן מברסלב"