עזבתי את הערוץ 7יצחקאלחנן

זה התחיל לפני כשנתיים, באמצע החופש השתעממתי - אז חיפשתי תעסוקה.

הגעתי במקרה לפורום הזה, ואט אט התחלתי לפתח קשרים חברתיים עם חברי הפורום.

במקביל התחלתי להתכתב עם הרבה משתמשים בשיחה אישית.

הרגשתי שאני עוקב יותר מידי, אחרי הפורומים, ובעיקר נוג"ה. וגם הייתי כותב הרבה שטויות בנסיו"פ.

באיזה שהו שלב, כמעט נהייתי מלך בפורומים, בשיחה אישית שלי הייתי מתכתב בו זמנית עם עוד 15 משתמשים.

תוך שאני עוקב ומעדכן הודעות בפורומים.

החלטתי להתרחק מערוץ 7 לשבוע, היה טוב, חזרתי, אבל שוב התמכרתי לדבר הזה.

גם חשתי שאני מאבד את חיי החברה שסביבי, אחיותיי ואחיי, חבריי. פתאום לא חשתי צורך להתייחס אליהם.

באיזה שהו שלב, נתתי לחבר שלי את המשתמש והסיסמא, ביקשתי ממנו להחליף לאחת ולתמיד.

ומאז, אני נהנה מכל רגע בחיים, אין לי חסכים. ואני חושב שהמשתמשים הרבים מחזיקים מעמד בלעדיי.

כמובן, שהניק הזה נפתח לצורך הודעה זו בלבד

אשריך צדיק צוללן
ו...?ענבל
בס"ד

אתה רוצה לומר שיש לנו חסכים?

חסכים זה מה שאתה מרגיש כחסך, לא מה שהחברה מחליטה.
ואני לא מרגישה עם חסכים.
לענבל~מישי~

אני לא יודעת אם הוא רצה להגיד לנו. הוא אמר שאין לו (!) חסכים.

הוא גם תיאר את מה שהוא ראה שזה עשה לו, לא מה שהחברה החליטה בשבילו שזה עושה לו ולכן הוא החליט לעזוב את הערוץ. אז מה שאמרת לא היה במקום לדעתי.

עכשיו בקשר למה שאתה מרגיש כחסך- לדעתי זה לא רק מה שאתה מרגיש אלא גם מה שאתה חושב בשכל שהוא חסך (הווה אומר משהו שאם אין לך אותו אתה מפסיד) או לא חסך (ולפעמים אף דבר שכדאי שלא יהיה לך) כי בסופו של דבר הרגש נוטה לבלבל אותנו, אנחנו משכנעים את עצמו שזה טוב לנו כדי להכנס לזה שוב (אני לא אומרת ספציפית על אף אחד אבל כך זה כבני אדם...).

מלבד הענין של החסך- יש לשאול את עצמנו האם זה טוב מה שאנחנו עושים. האם זה תורם. האם זה עוזר. האם כמויות הזמן שאנחנו על המחשב והדברים שאנו עושים בו מוצדקים וטובים לעבודת ה' שלנו. האם זהב דבר שהתורה מכוונת אליו (יתכן שזה בתחום הרשות ובכל זאת יש ענין של ניצול הזמן שה' נותן לך לעבוד אותו.. אנו רוצים ללכת בדרתך ה' ובדרך התורה וזה לא רק אומר קיום פורמלי של המצוות אלא גם שבתחום הרשות נבחר בטוב..אז זה לא אומר שזה כלעצמו דבר רע אבל אולי שימוש רב בזה - כן). האם זה שאנחנו כותבים כמויות של תגובות בערוץ, לעיתים קרובות לא דברים שברומו של עולם, או לחלויפןויכוח על דברים נעלים אבל כשהאזניים מהצד השני סתומות או לא מסוגלות להבין את מה שאתה אומר או פשוטכ"כ בטוות בצדקת דרכן עד שבלי משים לב לא מנסים לחשוב ברצינות על האפשרות שדבריך צודקים.
אני חושבת שבמיוחד בענין של מחשב להרבה ממנו זה מגיע באיזשהו מקום לצורך של להכנס לערוץ, שלא נובע בהכרח מכך שזה הדבר הטוב לעשות. לכן יש לבדוק ביתר תשומת לב האם זה הדבר הטוב. ום אמנם אם זה לכאורה דבר לא טוב ולא רע צריך להזהר.. כי אולי טוב לפרוק וקצת להשתחרר אך ברור לכולנו שגם דברים שהם נייטרלים כביכול עדיף לנצל את הזמן לדברים שהם טובים ובמיוחד אם הרבה מהזמן הולך לדברים נייטרלים זה לא טוב, גך אם לכאורה הדברים האלה לא מזיקים ויש בהם אפילו קורטוב של דבר טוב.

כלפי עצמי, אני יודעת שהשימוש הרקב שאני עושה בערוץ הוא לא רק טוב וגם בוויכוחים אני משתדת לא להגיב איפה שאני יודעת שדברי (גם אם אני חושבת שהם חשובים) לא יועילו במאום.  אני מנסה בתהליך של צמצום בשימוש של באינטרנט בכלל ובערוץ בפרט.

אני חושבת שכל אחד צריך לבדוק את עצמו האם זה טוב אופן ובעיקר הכמות של השימוש באינטרנט ובפרט בערוץ (כל אחד כלפי עצמו.. אין בהכרח תשובה אחת מוחלטת) ולעשות את זה בצורה כנה ואמיתית ובעז"ה מאחלת שכל אחד יצליח לבחור בטוב.

ברור שצריך לדעת מה טוב לך...ענבל

בס"ד

אבל שימי לב לתגובתי למטה.

הוא עזב את הערוץ מזמן ועכשיו חזר לספר על ה"ישועה" שלו..

זה מרגיש מתנשא ומכליל מאוד.

ככה השתמע לי מדבריו ולפי השרשור אני רואה שלא רק לי...

זה בעיה שלךשלום לxxxx
זה יקרה לך בכל דבר שתעשה כי אתה לא יודע למצוא עיזונים מה אז כל דבר טוב אתה תעזוב

וחוץ מזה קצת עפת על עצמך
הגזמת.(שרשרתי נכון.)בחורצ'יק
אם זה טוב בשבילך-מצויין!בחורצ'יק
מה אתה בא להגיד בזה??????ישי .א.
שהוא עזב את ערוץ 7 סושי בטריאקי
לפני שנים... עכשיו הוא חזר לספר על הישועה...ענבל
לא ישועה!!!!~מישי~

פשוט הוא חושב השוא עכשיו בן אדם יותר טוב..

זה לא ענין של הושעה מצרות ואפילו לו שפתאום נפהך לאדם מושלם הכל בזכות שהוא עזב את העורץ הנורא.. אתם סתם סוטים מהנושא כדי להרגיש איזה טוב לי ושמח שאני פה והוא סתם מקשקש שטויות.. הוא מדבר על בעיה שיש לשים לב אליה שאצל חלק ישנ היותר בתוקף ואצל חלק פחות ואולי מעטים שאצלם אינה בכלל אנשים מאוד חזקים אני מאוד מעריכה אותם.. הוא לא חייב אתכם לצאת מהערוץ הוא לא אמר שאתם רשעים וגם לא אמר שהערוץ הוא רע הוא אמר שבדרקך מסוימ תצ בה הוא נהג זה לא היה טוב שהוא השתמש כך בערוץ.. ולכן כשהוא החליט לעשות מעשה שהיה לו לא קל ועזב את הערוץ הוא הרגיש שהוא השתפר והתקדם ולכן הוא נעשה בן אדם טוב יותר (אני חושבת שגם כלפי שמיים וגם כמו שהוא ציין כלפי החברה, הסביבה...).

בכל מקרה ענבל, אשמח אם תקראי את ההודעה שלי: "לענבל", במקרה שלא קראת. לא חייבת להגיב אם את לא רוצה..

קראתי אגיב בהזדמנות..ענבל
אם הוא חושב שהוא הפך לבן אדם טוב יותר.....ישי .א.

אז כנראה שזה היה טוב לו, מסכים עם זה ...

כמו כל דבר זה יכול להועיל וזה יכול להזיק, אם זה הזיק לך אז כנראה שזה היה לך טוב שעזבתה את הערוץ.....

(לפי ההרגשה שלי, לרב האנשים הערוץ הוא מועיל)

"עזבתי את ערוץ 7 ונושעתי"צבי-ליזציה

בחייך.

אתה מוציאים לו מהפה דברים שהוא ממש לא אמר!~מישי~

הוא יצא מהערוץ והרגיש יותר בן אדם לא כי יציאה מהערוץ עושה ישועות אלא כי שהשהיה בערוץ הפכה אותו לאדם פחות טוב וכשהוא יצא הוא נהיה אדם יותר טוב. זה די פשוט, לא?

שיפרש את מה שהוא רוצה להגיד.לך דומיה תהילה

הוא לא העלה מסקנה, נותר לקורא להסיק לבד.

משתמע מדבריו באופן בולט שהשימוש בערוץ

רע. אז חולקים עליו.

לא אמרתי שלו- רק לגבי הענין של ה"נושעתי"~מישי~

זה מזלזל ולא רלוונטי. הוא עזב את ערוץ 7 כי הוא חושב שהשימוש בערוץ 7 כפי שהוא השתמש שהוא לטענתו התמכר לזה הוא רע ולכן הוא עזב את הערוץ.

בכל מקרה עניין של ישועות לא קשור כאן.

כן יש ענין של טוב ורע אך לא בהכרח שעצם השימוש בערוץ רע אלא צורה מסוימת של שימוש בערוץ -התכתבות של שטויות סתם מתוך שיעמום וגם הענין של ההתמכרות שהוא התמכר.. זה לא אומר בצורה גורפת על כולם אבל יתכן שיש עוד כאלה ולכן יש לבדוק את עצמך.. הוא לא אמר תראו מה הערוץ עושה, אלא זה מה שהערוץ עשה לי, זה מה שיכול לקרות. זה לא אומר שהשימוש שלכם בערוץ הוא בהכרח רע. 

זה בענין הודעתך האחרונה. אבל שים לב שההודעה של צבי-ליזציה לא בהכרח קשורה לענין זה שעליו דיברת אלא סתם נובעת מהצגת דבריו בצורה לא נכונה. לכן הגבתי את הודעתי הקודמת.

שכחת מילה *לו. השימוש בערוץ רע לו! במה אתה חולק?בחורצ'יק

שטוב לו בערוץ? הוא אומר לך שלא היה טוב לו!

לא שכחתי.לך דומיה תהילה

אני בדרך-כלל מקפיד על ניסוח.

אמרתי מה משתמע.

הייתי ציני.צבי-ליזציה

אנשים שעוזבים פתאום חוזרים לפה עם הארה בעיניים שהחיים שלהם השתפרו ברגע שהם עזבו. גם אני חשבתי ככה אבל זו ראייה כל כל צרה ומעצבנת!!!.

אם הוא מרגיש שהשהייה כאן הפריעה לובחורצ'יק

וההתנתקות מכאן הטיבה עמו.זה בסדר גמור.זה לא שהוא בוחר להשמיץ לקלל לחרף ולגדף את הערוץ.הוא פשוט אומר שלא היה לו טוב.התנתק.נהיה לו טוב. אולי הוא חושב שכך כולם מרגישים.שזהו המצב של כולם. ובזה הוא אולי טועה.אבל גם אם ניראה לנו שהוא מחרף פורומי ערוץ 7 ,לפני שנזדעזע,נתבונן ונראה שהמצב הוא לא כך..פשוט ככה הוא הרגיש..בסדר...לא צריך להתעצבן... אם לך טוב כאן וזה עוזר לך..מעולה.אבל יכול להיות שהוא הרגיש אחרת..זהו....תרגע!!

נשמע כאילו זה פייסבוק!!!!shila13579

שיערבו לו חייו... וכדאי לו להתקע בפייסבוק כי אז באמת זה יהיה נורא אם ערוץ 7 זה ככה, אז פייסבוק???!!!!

וואו לקחתם קשה..אש להבה

סה"כ אמר שלו זה עשה יותר טוב.

חוץ מזה שהוא כתב גם שהוא היה מכור, וזה כן הפריע לו.

אז אפשר גם לפרגן, אתם יודעים..

בלאו הכי לא יראה...לך דומיה תהילה
אבל אם מישהו אחר מרגיש מכור וירצה לעזובצוללן
הוא יראה את התגובות.

אני לא מבין, בן אדם היה מכור למשהו והצליח להתגבר על ההתמכרות, בין אם זה סיגריות, אלכוהול, או אינטרנט. פרגנו קצת זה לא עולה לכם כסף.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^הנסיך הקטן.
אין קשר.לך דומיה תהילה

הוא לא הראשון שעוזב את הפורום.

לאנשים יש התנגדות למה שעלה מדבריו, שהערוץ זה לא מקום טוב.

סתם ככה: איך מתכתבים עם 15 אנשים בש"א????ישי .א.

אני התכתבתי עם 4 ומקביל ודי התחרפנתי.....

אני לא מצליח להבין איך מתכתבים עם 15?????

אם באמת הצלחתה להתכתב עם 15 אנשים במקביל כנראה שיש לך יכולות מיוחדות  וכדאי לך לנצל אותם.....

אנשים תירגעו!!ozd

הוא כתב שהוא בזבז פה את הזמן החליט לעזוב, וטוב לו עם זה,

נקודה למחשבה לכולם...

שים לב אבל..ענבל

בס"ד

הוא כתב שפעם הוא היה פה ועזב ועכשיו הוא רק בא לספר לנו כמה החיים שלו נהדרים חודשים אחר כך..

יש בזה שמץ של התנשאות וכמו שמישהו פה אמר "עזבתי את ערוץ 7 ונושעתי".

וזה מאוד צורם ומכעיס...

נכון שיש פה התנשאותozd

אבל בכל זאת אנשים יצאו פה מפרופורציות...

התנשאות? לאיוניאחרונה

הוא התמכר לעולם הוירטואלי ונגמל ממנו אז הוא מנסה להאיר את תשומת לבם של נערים אחרים שאולי לא יודעים שהם מכורים.. 

אם מישהו יפרסם שהוא נגמל מסגריות ועכשיו טוב לו אז זו גם התנשאות?

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך