היה לי ויכוח עם חברה בשבת.אביה!!!

לא משנה מאיפה זה התחיל אבל זה התגלגל לזה שהיא טענה שספר בראשית,חמישה חומשי תורה,ובעצם, כל התורה כולה-הם סתם שטויות והמצאה,כי אין הוכחות  לזה שמי שכתב אותם לא המציא את הדברים,ובעצם-גם אין הוכחות לזה שיש אלוקים בעולם,שהוא קיים וברא את העולם...

אם אין הוכחות, זה סתם שטויות!! זה אומר שיכול להיות שהתורה כולה היא סתם המצאה!-ככה היא אמרה לי.

ההיתי בהלם. שאלתי אותה אם היא יודעת שהיא אמרה בזה הרגע דברי כפירה  נגד התורה,ובכלל נגד הקב"ה,והיא אמרה שכן,שהיא יודעת,אבל היא רוצה הוכחות!! אם אין הוכחות,היא לא תאמין!!

אמרתי לה שבעז"ה אני ישאל אנשים,ואני יביא לה הוכחות,כדי שהיא באמת תבין שהיא לא סתם דתייה רק בגלל שההורים שלה החליטו ככה,אלה בגלל שזה הדבר הכי נכון שיש..

ובקיצור: למי שיש לו  הוכחות לכך שהתורה כולה היא לא שטויות,והיא הדבר הכי נכון שיכול להיות,ושהקב"ה נמצא וקיים בעולם,והוא גם זה שברא אותו, אשמח עם הוא יכתוב אותם...

אממ.ע"פ הכוזרי.חג'דומט

האמונה של מתבססת על יציאת מצרים ומתן תורה.

לא יכול להיות שעבדו על עם שלם שהם יצאו ממצרים. נכון?

טפשים ככל שיהיו אי אפשר לשכנע מילוני אנשים שקרה להם משהו ולצפות שהם יעבירו את זה מדור לדור כמו שהתורה עוברת.

בריאת העולם האמת לא היתה בשיבה ימים(לפחות כי לא היה ירח ולא היתה שמש כדי לחשב ימים) אלא ברור שזה משהו רוחני.

כל תיאור מעשה הבריאה הוא לא כפשוטו.

מסכימה איתך!!עדידושש 3>
שבעה* שלנו*חג'דומט
אז איך יכול ליהיות שהנצרות והאיסלאם עדיין מתקימים?cookie_monster

הרי אם אי אפשר לעבוד על עם שלם- תסתכל על הנוצרים והמוסלמים. הם הרבה יותר מעם שלם והם מאמינים בשקר! כפי שהיהדות טוענת, האיסלאם והנצרות הם דתות של שקר..

אז איך עליהם הצליחו לעבוד??

תשובה:חג'דומט

שאר הדתות לא מתיימרות להוכיח שקרה משהו לעם שלם,אלא שקרה משו לאיש אחד. מוחמד או ישו.

רק היהדות אומרת שעם שלם ראה את ה'.

אבל גם הדת שלנו התחילה מהתגלות של ה' לאדם אחד, לא?cookie_monster
לא בדיוק... ז"איעל נ
נכון שה' נגלה בתחילה לאדם הראשון, האבות, משה וכו'... אבל זאת לא הייתה ממש התחלה של הדת.
ההתחלה ממש הייתה במעמד הר סיני - מול כל העם!!
אז זה מעלה לי שאלה אחרתcookie_monster

איך עם שלם שראה את הקב"ה בכבודו ועצמו יכול לחטאת?

לגבי השאלה..שואף לאור

יש מה להרחיב בתשובה מבחינת מה החטאים שחטאו בהם (לא היו בחטאיהם משום כפירה במציאות ה',אלא דבר עיוות) אבל ללא הרחבה על הצד הזה,לא נשללה מהם הבחירה בין טוב ורע.

תשובה:חג'דומט

כי אם שינוי לא נעשה בהדרגה,אלא בבת אחת,בצורה פתאומית,גדול ככל שיהיה הוא לא יחזיק מעמד הרבה זמן.

ללמד אותך לא לסמוך על רגש ואירועים חד-פעמיים.לך דומיה תהילה

כמו אצל אליהו בכרמל.

עבודת ה' היא ב"קול דממה דקה" ולא במופעים מרעידים.

~~~~~~~~~~~~אני77

"וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל-הָעָם, אַל-תִּירָאוּ, כִּי לְבַעֲבוּר נַסּוֹת אֶתְכֶם, בָּא הָאֱלֹהִים; וּבַעֲבוּר, תִּהְיֶה יִרְאָתוֹ עַל-פְּנֵיכֶם--לְבִלְתִּי תֶחֱטָאוּ."

יש ערך חזק למעמדים מרגשים. אבל זה לא הכל.

וגם באמת הם כמעט ולא חטאו בזמן היותם במדבר...

היראה שמעמד היא בכוח, לא בפועל.לך דומיה תהילה

כאשר לא מפיקים לקח מההתרגשות, היא חולפת.

לא סותר מה שאמרתי...

שאלה יותר חזקה זה- איך אדם הראשון, שהוא יציר כפיואריאל דל"ת

של הקב"ה יכול לחטוא?? בגן עדן???

אני לא יודע מה לגבי להבין חטאיםלייץ מקפייץ

אבל אם יש דבר שברור לכל מי ש"תופס" את אלוקים ברמה מינימלית, זה שאנחנו ממש לא יכולים להבין מה היה בהר סיני.

(אלוקים הוא מופשט לחלוטין מכל בחינה, איך בדיוק אפשר להבין הופעה שלו..?, הדברים לא באמת נתפסים ומובנים למי שלא חווה, ומן הסתם גם למי שחווה)

לשאול איך הם חטאו זה לחשוב שהבנו, ולא הבנו, זה לא שאנחנו באמת יכולים להבין את הר סיני, יש לנו מילים, שמתארות משהו מדבר לא ניתן לתיאור פשוט. (כך לענ"ד)

בכל אופן, אני מניח שבזמנים בהם אפשר להגיע למצבים בהם "רואים ושומעים" את אלוקים עצמו, אפשר גם לאבד הרבה. הרי הכל עניין של מקום, לא של מה ראית, אם מתרחקים מאלוקים לא רואים אותו, ואז.. לא הייתי בונה על "הוכחות".

לא,אם כך לא היינו מחוייבים לתורה. (כוזרי)חג'דומט

הדת שלנו מבוססת על התגלות ה' לאלה שהתורה מחייבת אותם.

לא לאף יחיד.

הדת שלנוהתגלתה לעם שלם בעשרת הדיברותמשיח עכשיו!

עד אז לא היינו עם באמת

פשוט:לך דומיה תהילה

אנחנו לא שואפים שכל העולם יהיה יהודי, אנחנו רוצים שהיהודים יהיו יהודים.

הנוצרים והמוסלמים נהגו במיסיונריות במשך דורות וכפו עצמם על עמים בכל

העולם ושחטו את מי שהתנגד להם. (יצא להם גם להילחם אחד נגד השני ואז

בכלל היה כיף...)

לצערנו גם היום הם פועלים במרץ...לולית10
אנחנו לא שואפים שכולם יקיימו את כל מצוות התורה.אני77

אנחנו כן שואפים שכולם יאמינו בתורה, ויעבדו את ה', ויקיימו לפחות 7 מצוות בני נח.

הוא לא אמר שאי אפשר לשקר לעם שלםלייץ מקפייץ

אלא שאי אפשר לשקר לו על דברים שקרו לו עצמו.

פה יש מסורת מאב לבן על סב שעבר את החוויה בעצמו, לא על איזה נביא\חכם בלילה.

בכרטיס אישי שלי יש שרשורפלצת על זה...ענבל
בס"ד

תסתכלי בשרשור שכותרתו "יהדות נצרות ואיסלאם ומה שבינהם" או משהו כזה...

נראה לי שזה יעזור לך.
רוצה תשובה קצרה וברורה?אני77

מצטער, אין.חושף שיניים

ביסוס ליהדות ולתורה-הרי לפניך, וזה לא הכל, ודאי יש עוד טיעונים לטובת היהדות, הבאתי את הטיעונים העיקריים:

הדת היהודית, הועברה במסורת מבוססת היטב מדור לדור. מאות אלפי עדים מפי מאות אלפי עדים, מפי מאות אלפי עדים, כשהמסורת היא עד מעמד שבו כולם ראו את אלוקים. כאשר בכל דור ודור היה לכל אחד מהעדים הרבה מה להפסיד מקיום האמונה הזאת. העדים האלו חיו ע"פ חוקים מגבילים. הם חיו ע"פ חוקים שמסבכים את האדם. הם מתו עבור אמונתם. אדם שלא בטוח בעצמו, לא מוכן להקריב כ"כ הרבה. כנראה שהם ידעו על מה ולמה הם מתים.

מלבד זאת את קיומו של בורא עליון לעולם, ניתן להוכיח בהוכחות לוגיות, בלי קשר לדת היהודית. (וזה לא סותר שום נתון מדעי, ואפילו להיפך. ואני מדבר פה על הוכחות מוחלטות.) באופן מפתיע, התכונות שאפשר לייחס לאותו בורא ע"פ ההוכחות, הן בדיוק, לא פחות ולא יותר, התכונות שהיהודים מייחסים לאלוקיהם (,כאשר היהודים היו היחידים בעולם שהאמינו בא-ל זה, ואמונתם היתה נחשבת לאמונה המשונה שבכל האמונות). הדיוק מדהים!

דבר נוסף, הרעיון שאלוקים יצר קשר עם האדם, מבוסס מאוד לאור העובדה, שישנם דברים שכל העולם מסכים עליהם, לפירוט הנק' הזו אפשר להסתכל בספר הכוזרי מאמר ראשון, מפרט שם באריכות.

עניין נוסף הוא זה שהטענה שהיהדות היא המצאה, זו תאוריית הקונספירציה ההזויה ביותר שיש, לא רק מבחינת המסורת, שעל זה כבר דיברתי, אלא מבחינת מה שידוע בעולם. נתאר לעצמנו שפתאום יבוא עם, וימציא לעצמו היסטוריה אגדית, ויטען שכולם יודעים על מעלליו האדירים ועל מה שעשה, בזמן שבעצם הכל בלוף.

ברור שבאופן מידי יתפשטו השמועות המגוחכות לכל העולם. עם שכשבש ארץ שלמה שהיתה מאוכלסת ופרסם על עצמו שמועות אדירות, לא יכול לדבר סתם. מדובר גם בעם שבמשך מאות שנים התהדר בעליונות על כל שאר העמים בכך שהאלוקים מלווה אותם, נותן להם ברכה, ניסים ונבואה. ולפעמים גם מתרה על עונש ומקיים. מן הסתם שאר העמים בדקו את השמועות המשונות האלו.

(אגב, מקרה פרטי ומעניין, הוא מפלת ממלכת אשור בקרב על ירושלים. היסטוריונים מודרניים טוענים שצבא אשור מת במגיפה בשערי ירושלים. צירוף מקרים מדהים. חזקיהו המלך הצדיק נמצא במצוקה ומתפלל לאלוקים, והנה האויב פשוט נעלם, אפילו אם ינסו לתרץ שזה קרה בדרך טבעית, התזמון עדיין מתנוסס שם לתפארה.)

עוד דבר-הנה אחרי אלפיים שנה, היהודים חזרו לארצם, אמנם בשן ועין, אבל מתברר שהם שרדו הכל. איך? לכאורה נראה שאין מנוס מלהודות שמישהו השגיח עליהם. אגב, מדובר בעם שנדד ונרדף, נשחט ונטבח, ודווקא כשכבר כאילו כלו כל הקיצים, והחלה התבוללות, והעם החל להעלם, והפרעות אכלו בו מצד אחד וההתבוללות מצד שני-פתאום קמה לו ישועה ממקום אחר, והתחילה צמיחה גדולה בארץ. כשגם בארץ ההצלחה של העם היהודי מראה ברכה לא רגילה מאת האלוקים.

הנצרות והאסלאם לעומתה, א'-ראשית המסורת שלהם אינה מבוססת, אלא מאדם אחד שהלך וסיפר סיפורים.

ב'-הם טוענים טענות לא הגיוניות. (כגון שהאלוקים נכשל/התחרט/התגשם בגוף)

ג'-לא קשה להיות נוצרי דתי, או מוסלמי דתי, ככה שיכול להיות שפשוט לא היה אכפת להם מעולם אם זה אמת ושקר, ולכן, למרות שהם ידעו שזה דת חסרת בסיס-הם המשיכו להחזיק בה סתם ככה...

שתעלה את השאלות לפני הרב באופלנה שלכןשואף לאור

הדברים ארוכים רחבים ורבים (מבחינת האפשרויות להוכחת אמיתות התורה) ולפיכך לא ברור מאיפה להתחיל וזה תלוי בשואלת,אבל כמובן שהתשובה היא כן.

היא שאלה וזה לא ענה לה..דרךחדשה_
כמה אפשרויותשואף לאור

א.אפשר לשאול,ואפשר לשאול בחטף,צריך לשאול את הדברים הללו במסודר ושיהיה גם זמן להשיב עליהם ואני לא מאמין שכמה דקות בהפסקה יספיקו.

ב.יש לפתוח את הראש ואת הלב ולדרוש אחר אמת,כמו שציינו לפעמים לא רוצים לפתוח את הראש,השאלות הן תירוץ מסויים(אני לא מאשים,אני לא מכיר אותה,זה הכל אפשרויות תאורטיות),או ביטוי של בלבול שלא מתמצא בשאלות הספציפיות האלו,ולכן צריך לרדת לשורש הדברים עוד יותר.

ג.אם הדברים הועברו בצורה שעדיין לא מתיישבת בלב, שתנסה לשאול אולי רב אחר,אולי יהיה לה חיבור טוב יותר איתו.

אבל זה לא עניין של השתכנעתי או לא,אם הדברים מועברים בצורה נאותה ויש מוכנות מהצד השני לדרוש את האמת,הדברים מתבארים,אבל אני לא יכול להגיד בדיוק מה הבעיה הספציפית למי ששאל ולא הבין,העלתי כמה אפשרויות למה שיכל להפריע.

זה הגיוני לשאול, לא צריך לדעת הכל!ישי .א.

יש המון תשובות אחת מהן היא שאת התגלות ה' כל עמ"י ראה ולא יחידים, (בניגוד לכתות האחרות שבהם רק יחידים ראו) כל עמ"י ראה את מעמד הר סיני, כל עמ"י יצא ממצרים, וגם היום כל ה' רואה את הניסים הגלויים שה' עושה לנו - קצת יותר קשה לראות אותם כי הם על דרך הטבע אבל הם גם מאוד גלויים לעין כגון הניצחון במלחמת ששת הימים, הקמת המדינה כנגד כל הסיכויים, וגם במלחמת יום כיפורים ניתן להגיד שהיה נס אחת גדול יחסית לאיך שהתחלנו, יש כל הזמן ניסים גלויים שה' עושה לנו כדי להזכיר לנו שהוא נמצא איתנו.....

נכון היום כל הניסים הם בדרך הטבע ולא על דרך נס כמו שהיה בעבר, והסיבה לכך היא שה' רוצה שנאמין בו גם לא בדרך הנס אלה בדרך הטבע, אם היו כל הזמן ניסים מי לא היה מאמין בה'???? זה לא חכמה גדולה לכן ה' עושה רק ניסים בדרך הטבע כדי להזכיר לנו מדי פעם שהוא לא שוכח אותנו, אבל לא מעבר לזה.....

בנוסף לכל אנו העם היחיד שקיים כ"כ הרבה שנים למרות כל הצרות שהוא עבר, וזה לא סתם יש סיבה לכך, יש משהו שמשגיח עלינו מלמעלה, ולמרות כל מה שהוא עושה הוא משאיר אותנו ושומר עלינו.....

יש עוד המון סיבו אמרתי רק חלק קטן, בהצלחה רבה!!!

והכי חשוב שלא תתבייש אף פעם לשאול זה הגיוני ולגיטימי לגמרי לא לדעת הכל וצריך לשאול את השאלות לפני שמוצאים כל מיני תירוצים לחזור בשאלה.....

צריך לשאול אבל להבין שלא על הכל נקבל תשובות...ענבל
בס"ד

זה גם חלק חשוב.
להכל יש תשובותאוהב את החיים
לא תמיד יש לך את האדם הנכון שיגיד לך את התשובות הנכונות
כל העניין באמונה הוא שאין הוכחה...נו"ש

זה כל עניין הבחירה החופשית שלך.

אם היו הוכחות לזה שהתורה היא אמת, לא הייתה לנו בחירה אם להאמין בה או לא - הייתה נלקחת ממנו זכות הבחירה.

כל עניין האמונה זה שאת מאמינה - למרות שאין לזה שום הוכחה חותכת.

זה אמונה.

אח"כ אפשר להסביר כל מיני דברים, שסה"כ - זה נשמע הגיוני.

אבל זה לא הוכחות חותכות.

כי זה אמונה.

ככה הסבירו לנו...

בהצלחה!

שטויות. לא יודע מי הסביר לך את זה,אני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך כ"ט בתמוז תשע"ג 18:40

אבל זה שטויות. בין אם הסביר לך את זה המדריך בבני עקיבא, ובין אם הסביר לך את זה "אדם חכם".

אם אתה לא יודע שהתורה אמת, אז באיזו זכות אתה מכריז "תורת ה' תמימה"? באיזה זכות אתה אומר-"אמת מלכנו אפס זולתו"? באיזה זכות אתה מעיד ב"ויכולו" שאלוקים יצר שמים וארץ ושבת ביום השביעי?

אתה מעיד על דברים שאתה לא יודע בבירור? אם יבוא אדם לבית הדין וירצה להעיד על משהו שהוא מאמין בו, אבל לא יודע אותו, אלא שהוא בחר להאמין בו, זה פשע...

התורה אומרת "וידעת היום, והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים", עליך לדעת את זה בידיעה ברורה בלי שום ספק.

הבחירה החופשית-היא לבחור באמת ולא לבחור בשקר.

תאמין לי שיש הרבה אנשים שיודעים מה האמת (בכל מיני נושאים) ובכל זאת לא בוחרים בה כי זה לא נוח להם.

הרעיון הוא לא לבחור מה האמת. הרעיון הוא לבחור  באמת.

צודק. לכן אנו אומרים: "יכירו וידעו כל יושבי תבל"נאמנה למסורת
יש הוכחות שהתורה אמת. בהחלט שיש!!! את מוזמנת לבדוקDvorW
ככה.*בננית*

יש לזה המון תשובות, וממש אי אפשר להסביר על רגל אחת, אבל אני אנסה בקצרה.

א. הקב"ה לא התגלה ליחידים אלא לעם שלם. בניגוד לנצרות ולאיסלם.

ב. התורה עוברת כבר אלפי (!!!) שנים בלי אף שינוי. זו מסורת עתיקה במיוחד, דבר שלא קיים באף דת אחרת.

ג. התורה היא כ"כ מוסרית שקשה להתעלם מהעובדה הזו. זה דבר ברור כשמש. אתה רואה את התורה שהיא כ"כ דואגת לחלשים, למסכנים. האמת (בכל פן שלה) היא יסוד כ"כ בסיסי בה. אין מצב שהיהדות תגבה מעשה שהוא לא אמיתי וצודק (חוץ מהשכנת שלום וכו'.. וגם זה למטרה חשובה).

ד. לכל שאלה ביהדות יש תשובה (ככה אני מאמינה לפחות). גם אם אין בנאדם אחד שיודע את כל התשובות, בסה"כ לכל שאלה יש תשובה, בין אם בספרים, בין אם אצל רבנים, ובין אם בתורה עצמה.

ה. לשכנע כמות כזו של אנשים בשטות גמורה זה קצת קשה, לא? בפרט לשכנע אותם שאבות אבותיהם היו במעמד ניסי ומוזר כזה, אם זה לא קרה. אז כנראה יש בזה משו..

אני ממליצה לחברה שלך (ואפילו ביחד איתך!) ללמוד ספרי אמונה כמו הכוזרי (שזה ה-ספר, אבל הוא קצת קשה להבנה, אז אולי כדאי ללמוד עם מישו מבוגר), או ספרי אמונה אחרים שמצויים בשפע. אני חושבת שזה הגיל להתחיל לחפש ולשאול, אז.. המון הצלחה!!

*ממש לא כיסיתי פה קצה קצהו של הנושא, מפאת קוצר הזמן, המקום ובעיקר הכוחחושף שיניים

אבל באמת שאני מאמינה שאם היא רק תנסה לחפש היא תמצא עולם ומלואו.

ובשבילך - אני ממליצה לך ללמוד גם ספרי אמונה. ולא בגלל שאת לא מאמינה, אלא כדי לדעת לתת לעצמך תשובות, ואח"כ גם לאחרים. זה דבר מאוד חשוב ובסיסי לכל יהודי.

קישור לשרשור:ענבל
בס"ד

יש שם תשובות יפות מאוד וקישוכים למאמרים בעניין:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t373072#4507934
מתוך תחושת הבטן שלי,לך דומיה תהילה

לא נראה שזאת באמת הבעיה. אם תוכיחי לה שהיא טועה, היא

תחזור בתשובה ותדקדק במצוות? הרבה פעמים המקום הזה הוא

נקודה לברוח ממנה. היא לומדת ספרי אמונה לפני שהיא מקשה

קושיות?

מי שלא לומד אמונה, לא מגיע לאמונה. יש אמונה טבעית, אבל היא

לא מחזיקה יותר מדי אחרי גיל עשר... את לא צריכה לספק לה אמונה,

היא צריכה לדאוג לאמונה שלה. ואם היא לא תשמר ותשנן אמונה שום

דבר לא יעזור.
הרב קוק כבר אמר שכל ההשגות במוסר (בכלל זה אפשר להכניס גם

אמונה) אינן קניין גמור וצריך לחזור עליהן ולתחזק אותן ולשמר אותן.

מעבר לכך,

"אמונה" היא לאו דווקא ידיעה, אלא היא יותר קרובה ל"דבקות".

לא נכון. הבעיה בדבריך היא בכך שאינך מבדילאני77

בין אמונה למוסר.

אמונה זה ידע מסוים (בניגוד למה שכתבת בשורה האחרונה), אמונה היא הבנה של המציאות ושל מה שאמור לגרום לי לחשוב ככה.

מוסר זה להכניס את זה למודעות. לכן על עניינים של מוסר צריך לחזור הרבה, כדי שהאמונה לא תברח לתת מודע.

אמנם בגלל זה באמת אמונה לבד לא מספיקה כי צריך להחזיר את כל העניינים האלו למודעות. אבל עדיף להיות בעל אמונה בלי מוסר מאשר בלי אמונה.

אדם בלי מוסר-הוא רשע. אדם בלי אמונה-הוא כופר. ואכמ"ל.

אמנם נכון שאדם צריך מעצמו להתאמץ וללמוד אמונה, אבל זה לא נכון שאם מישהו אחר ילמד אותו על רגל אחת זה לא יעזור. (ואגב, גם מוסר על רגל אחת מועיל. ממש קצת, אבל מועיל.)

"אני מאמין לך".לך דומיה תהילה

בדוגמה הזאת אין ידיעה ברורה, יש שם הסתמכות על מישהו.

האמונה, לענייננו, היא הסתמכות על ה'. דבקות ב-ה'.

ידיעה סתם אינה אמונה. היא עמוקה מסתם ידיעה. המבדיל

אמונה מסתם ידיעה היא התחושה, הרגש.

בשימוש הזה למוסר, כוונת הרב היא גם לאמונה.

(מה שאמרתי על אמונה מבוסס על שיעור של הרב אבינר,

לא מתוך בדייה שלי).

לא אמרתי שאין תועלת גם במקרה חד-פעמי, אלא שהתועלת

תלויה בגישת הנענה.

לגבי מה שאתה אומר-להאמין למישהו,אני77

אתה מדבר על אמונה בה'. לא על אמונה בקיומו, ובהיותה של תורה שהוא נתן משמים.

להאמין בה'-זה להאמין שמה שהוא אומר לך זה אמת. אבל בשביל זה צריך קודם להאמין שהוא זה שאמר לך את זה!

אם מישהו יתקשר אליך ויאמר: "אני יעקב, חברך הטוב, נקלעתי למצוקה, ואשמח אם תוכל לקנות עכשיו ארוחת צהריים לאחי ולתת לו אותה בתוספת מאה שקל כדי שיוכל לחזור הביתה בשלום, הוא יגיע אליך עוד כמה דקות.", אם תדע שזה אכן החבר שלך סביר מאוד שתאמין לו, אבל אני מניח שתרצה סימנים מזהים כלשהם כדי לדעת שזה הוא...

לגבי אמונה באמיתות היהדות, ג"כ יש כמה סוגים ורמות באמונה. הידיעה הבסיסית-היא לדעת שדבר מסוים הוא האמת. השלב השני-הוא להזדהות עם זה רגשית. (השלב השלישי-להבין את מציאותה של האמת ההיא הבנה שטחית. השלב הרביעי-להבין את האמת לעמקה.)

נכון שכדי להזדהות עם דבר באופן רגשי צריך שזה יהפוך לחלק ממך, וכדי שזה יהפוך לחלק ממך צריך לחזור על זה, אבל לדעת שהדבר הוא אמת-זה הבסיס. אם אתה יודע שדבר מסוים הוא אמת-אתה מאמין בו.

זה ההבדל בינינו לדתות אחרותמשיח עכשיו!

ישמעאל  עבר ברית מילה בגיל י"ג. זאת אומרת, שהוא כבר היה במצב של להבין שה' הוא אלוקי העולם והיה מוכן לעבוד אותו.

לעומתו, יצחק עבר ברית בגיל 8 ימים. לפני שהייתה לו יכולת של הבנה והשגה.

אנחנו בניו של יצחק. אנחנו לא "צריכים" הוכחות שה' קיים ושהתורה אמת. זה כבר בדמנו, מרגע לידתינו. וזה בגדול ההבדל בין היהודי לבן כל דת אחרת

חוששני שלא, וחוששני שכשהדברים נכתבים סנטימטר מעללייץ מקפייץ

חתימה כמו שלך - הם די לא נשמעים אמינים.

אי אפשר בחמש דקות, אבל כן, יש הוכחות!!!DvorW

יש אנשים שישבו וניסו להוכיח שאין אלוקים, וזה היה קריטי מבחינתם - כי הם הרגישו שאם יש אלוקים אז הם אבודים... כי הם צריכים להתחיל לשמור תורה ומצוות, כמו שהוא אמר, וזה היה נראה להם סוף העולם.

האנשים האלו, חלקם בעלי רקע אקדמי מתקדם, הפכו אבן על אבן - ובסוף נאלצו להודות שיש אלוקים, והתורה אמת.

אם חברה שלך רוצה לבדוק - היא מוזמנת.

סמינר "ערכים" לרווקות זה מסלול מקוצר ויעיל בשביל לבחון את הסיפור מהתחלה ועד סוף.

נכנסתי לאתר שלהם לבדוק מתי יש להם סמינר לרווקות, ואני רואה שיש ממש בקרוב - ב 18.07.

http://arachim.org/

גם אם לא מתאים לה להרשם, היא יכולה ללמוד ולראות שם הרבה הרצאות.

אדרבה, היהדות איננה נצרות או איסלאם.

אף אחד לא חייב להאמין כי ככה זה.

שתבדוק, ותחפור באמת, מתוך רצון לגלות את האמת, והאמת מובטחת...

הבאתי למעלה הוכחה די חותכת..חג'דומט
חג'דומט,הלוואי שכולנו היינו חזקים בנושא הזה כמוך!!מאיה תמיר
תמליצי לה על הספר-העוגב

בסיעתא דשמיא!!

"מי מפחד משאלות"

סליחה, לא זוכרת את שם המחבר..

ספר מתומצת שכתוב בצורה ברורה, על האמונה, עם כל (או לפחות רוב) הכלול בה, לי זה פתח, שתנסה..

עם ישראל הוא אחת ההוכחות הפשוטותjow334

עם ישראל הוא העם הכי חכם בהסטוריה!

הכי הרבה פרסי נובל ליהודים.

האנשים הכי משפיעים בעולם היו יהודים: ממשה עד איינשטיין ועד פרויד ועד מרכס.

כמה העולם מתעסק עם עם ישראל למרות קטנו .

כמה העולם מתעסק בארץ ישראל למרות שלא רואים אותה בגלובוס.

אין עוד עם בעולם שניסו להשמידו בצורה שיטתית במשך דורות רבים משחר ההיסטוריה

עלילת הדם הומצאה ע"י היונים הקדמונים לפני 2500 שנה.

אין עם ששרד את כל מהלך ההסטוריה.

" ואומר לך בדמייך חיי": למרות שהכי נרדפנו בהסטוריה, אנחנו היחידים ששרדנו והשפענו על מהלך ההסטוריה

הפילוסוף ניטשה הגרמני השמציא את תורת הגזע, הביא הוכחה לשיטתו מעם ישראל שמצטיין בתכונות של "גזע האדונים".(כמובן שהיטלר הפך את היוצרות בטירופו).

וכנ"ל בנוגע לארץ ישראל שנשארה שממה במשך אלפי שנות הגלות והיתה לפורחת כשחזרו בניה אליה בזמנינו,

וזאת כנבואה שכתובה בתורה" ושממו עליה אויביכם" והתגשמה לעינינו.

יש נושא שלם של נבואות שהתגשמו שמופיע רק בתורה שלנו .

בחוברת לחופש של החמ"ד מסבירים את זה טוב..בבושקה!

(אולי כבר מישהוא כתב את זה?אולי..לא קראתי את הכל..)

מסבירים בקצרה ובחדות.. תנסי להשיג איך שהוא..

אם לא תשיגי אז תדברי איתי באישי..

הרבנים של ערכים מתייחסים בדיוק לשאלות האלו-נשואה טריה1

יש להם סמינרים (גם לדתיים) שבעיקר מוכיחים שם שיש אלוקים בעולם, שהוא קיים, ברא את העולם ומשגיח עליו.

(החיסרון הוא שזה עולה הרבה).

אבל יש אפשרות לשמוע הרצאות שלהם ביוטיוב-

בעיקר מדברים על הנושאים האלה הרב יצחק פנגר והרב זמיר הכהן.

אני אישית תמיד רציתי לדעת על הנושאים האלה (הוכחות לבריאת העולם) ולכן התחלתי לשמוע את הרב פנגר.

הוא פשוט מדבר מדהים! (די התמכרתי לשיעורים שלו, ואני לא אחת ששומעת שיעורים)

אני ממליצה לשכנע את החברה לשמוע את השיעורים שלו, ובעיקר את השיעורים- מבוא לאבולוציה ומבוא לדתות. שם הוא מסביר הרבה מהנושאים. יש לו עוד הרבה שיעורים באינטרנט, הרבה מהם על אמונה והתחזקות.

אפילו חילונים אוהבים את השיעורים שלו ובאים אליהם פעם אחרי פעם...

גלות שלנו וקיבוץ גלויות.מה שכתוב זה מה שקורה עכשיוl666

גלות שלנו וקיבוץ גלויות.מה שכתוב זה מה שקורה עכשיו מול עינינוקורץאין שום הסבר הגיוני שעם ישוב לארצו בעוד 2000 שנה,אין דבר כזה ובעצם שום אומה חוץ מאיתנו לא נשארה מאזצוחקוחוץ  מזה שום תאוריה חלופית על בריאת העולם לא הוכיחה את עצמה.זה  לא נשמע רציני שפתאום נוצר איזה גז,הסתחרר בקצב ופתאום הכל יצא מכלום רק מסיבוב בקצב..חוץ מזהאין שום הסבר הגיוני לתאורריית אבולוצייה,היא סתם נכתבה כדי להילחם עם כנסייה ששלטה אז בחיים ציבוריים באירופה

מי אמר שכל מה שכתוב בספרי ההיסטוריהרעות 676

זו אינה המצאה?

אולי המהפכה הצרפתית זה סתם איזה המצאה של צרפתי משועמם?

וכל מה שהיה בתקופת האינקוויזיציה-אולי סתם מגזימים בסיפורים?

ומי החליט שדווקא גליליאו גלילי גילה שכדור הארץ אינו ישר?

אנחנו צריכים להאמין שכל מה שכבר התקבל בחברה וכולם מאמינים בו במשך דורות רבים-הוא אמת! כי השקר לא יכול להחזיק כ"כ הרבה זמן!

בהצלחה!

זה גם נכון..לייץ מקפייץ

אני חושב שמי שהבין בסופו של דבר עד כמה אי אפשר לסמוך ועד כמה אנחנו לא באמת יודעים - יבין עד כמה מסורת מאב לבן היא אוצר בלום.

הבעיה היא כשהופכים לכופרים לא אמיתיים, כאלה שלא באמת מבינים את גודל החידה, אבל עוזבים את התורה.

הי בעצמה, גופה ועצם קיומה הוא הוכחה. תפני אותה ל..כי לעולם חסדו!

להרצאות של הרב זמיר כהן מהידברות, כאלה של "שכל" וכמו תורה ומדע וכו'+ספריו: "המהפך".+ אתר שופר, הוכחותשל הרב אמנון יצחק.

יהא בעזרך...

המלצת קריאה למעמיקיםנאמנה למסורת

מומלץ לקרוא את המאמר הבא \

http://www.articles.co.il/article/150854http://www.articles.co.il/article/150854

ויש שם באתר עוד שני מאמרי המשך. להעמקה. אי אפשר בשנייה להוכיח דברים. מה שבא בשנייה, פורח בשנייה. 

שכחתי לרשום את שם המאמרנאמנה למסורת

"עדיפותה היחסית של האכסיומה על מציאותו של אלוקי ישראל בביסוס הגיוני לתורת ההכרה" . יש למאמר שלושה חלקים.

תשלחי אותה לסמינר של ערכים. אלופים שם בלהסביר הכלכי לעולם חסדו!
הרב שמואל יניב מוכיח את זה___

כאן http://www.ygolan.org/play.php?les=53 ובכל הספרים שלו

אין מה להביא הוכחות.310

אי אפשר לתפוס בהוכחות את הקב"ה, זה נשגב מהבנתנו.

אפשר רק להאמין ובשביל אמונה לא צריך הוכחות.

אומר הרמח"ל בדעת תבונות : (לב)אמר השכל (לנשמה) - ראשונה צריך שתדעי, שאף על פי שאמרנו כבר שרצה האדון ב"ה לתת השגה מיקר שלמותו אל נבראיו, ודאי הוא שלא היה הרצון בזה לתת להם השגה מכל שלמותו, אשר אין לו סוף שיעור ותכלית כלל; אלא אדרבה, רק קצה קטן ממנו רצה לגלות להם, ובו יהיה כל תענוגם בהשיגם אותו, כמו שביארנו. וזה דבר פשוט ונרצה מאד, מן הטעם כי אי אפשר לעלול ונברא אשר כמונו להשיג כל שלמות הבורא ית"ש, וכענין שנאמר (איוב יא, ז), "החקר אלוה תמצא? אם עד תכלית שדי תמצא"? ונמצא, שכל מה שיוכלו להשיג הנבראים, לא יהיה אפילו כטיפה מן הים הגדול מן השלמות של הבורא ית"ש. 

ואומר האדמ"ור הזקן בספר התניא : ואף דהקב"ה נקרא אין סוף, (תהלים קמה ג): "ולגדלתו אין חקר", ולית מחשבה תפיסא ביה כלל. (ואין מחשבה יכולה לתפוס אותו כלל) וכן ברצונו וחכמתו, כדכתיב: (ישעיהו מ ח): "אין חקר לתבונתו", וכתיב: (איוב יא ז): "החקר אלוה תמצא"; וכתיב: (ישעיהו נה ח): "כי לא מחשבותי מחשבותיכם", הנה על זה אמרו: במקום שאתה מוצא גדולתו של הקב"ה שם אתה מוצא ענותנותו (ילקוט שמעוני פרשת עקב רמז תתנוילקוט שמעוני ישעיהו רמז תפח). וצמצם הקב"ה רצונו וחכמתו בתרי"ג מצוות התורה ובהלכותיהן, ובצרופי אותיות תנ"ך, ודרשותיהן שבאגדות ומדרשי חכמינו ז"ל, בכדי שכל הנשמה או רוח ונפש שבגוף האדם תוכל להשיגן בדעתה ולקיימן כל מה שאפשר לקיים מהן במעשה דבור ומחשבה, ועל ידי זה תתלבש בכל עשר בחינותיה בשלשה לבושים אלו.

אני מציע שתשבי איתה ותלמדי איתה את הספרים האלו (דעת תבונות של הרמח"ל והתניא של האדמ"ור הזקן ועוד... ).

עמך הסליחה שהבאתי רק ציטוטים, ולא את כל הספרים.

זה לא נכון. האמונה חייבת להתחיל ממשהו\<חגי>/

ולא כי אומרים לי

תשובה ניצחת ואבסולוטית!\<חגי>/

במסמך הזה:

http://www.gorali.122.co.il/gorali.pdf

הי, אביה!ילדה זיגזג

לא כל כך הוכחות אבל הרהורים:

באמת חוויה מטלטלת לשמוע שאלות על דברים שאת מאמינה בהם כל החיים. מהצד של החברה שלך- את צודקת במה שאמרת- שהיא רוצה לבחור את הדרך שלה ולהיות דתיה מבחירה. ולא רק בגלל שהיא נולדה להורים דתיים. אני לא יודעת בדיוק בנות כמה אתן, אבל בתור מתבגרת לשעבר (לפחות באופן רשמי...) אני ממש זוכרת את החיפוש הזה, והרצון להעיז לשאול את כל השאלות הכי כופרות על הדברים הכי בסיסיים, זה ממש שלב חשוב בהתבגרות. נכון שזה לא קל, וזה כאילו שמה שהיה מקודם (האמונות, הדברים שברורים לך) נהרס או מתערער אבל זה מה שנותן לך להיות את ולבחור את הדרך שלך. כמובן שכל אחד עושה את זה בכלים שלו ואיך שמתאים לו. יכול להיות שמה שמתאים לה לא בהכרח מתאים גם לך (לשאול שאלות , לבקש הוכחות). ומצד שני, אולי מה שמתאים לך לא בהכרח מתאים גם לה.

ספרים של הוכחות שעזרו לי : מסע אל האמונה- הרב ששכחתי את שמו, בלי זקן, בסגנון חרדי. ספר שמוכיח את מציאות ה' בצורה ממש פשוטה והגיונית.

הכוזרי. בפרשה שכתוב איזה חיות מותר לאכול ואיזה לא- כתוב גם סימנים של החיה הטהורה וגם רשימת שמות. ואומרים שם: את זה מותר לאכול כי יש לו את הסימנים. אם משה רבנו כתב את התורה- איך הוא לקח כזה סיכון לכתוב רשימה? הוא מכיר את כל החיות והעופות בכל העולם? בכל הזמנים? הרי ברגע שמישהו ימצא חיה שיש לה סימנים אבל לא כתובה בתורה- כל האמינות של התורה הלכה!! ועד היום, אף אחד לא מצא חיה כזאת!

הקיום הלא ברור של עם ישראל- למרות רדיפות בלתי פוסקות! גלות ארוכה וקשה! שנשארנו עם אחד למרות הריחוק בארבע קצווי העולם. אין עוד עם כזה!! פשוט אין!! כל העמים הכי חזקים וגדולים פשוט התמוססו אחרי כמה זמן. והכי לא הגיוני: שאחרי אלפי שנים, התחלנו לחזור שוב לארץ ישראל!! ואנחנו אותו עם, עם אותה מטרה ואותם קוים מנחים כמו לפני אלף ואלפיים ויותר שנה!!!

ארץ ישראל- שמתנהגת בצורה משונה. היתה פורחת כשהיו פה יהודים לפני החורבן. היהודים גולים, הארץ שממה. היהודים חוזרים- פורחת. בגוש קטיף שמעתי את הרב קמינצקי מספר שדיבר עם ערבי שגר שם ליד הים, מלפני שהגיעו יהודים לגוש. 

והערבי אמר שלפני שבאו היהודים לא הצליחו להצמיח שם כמעט כלום!! זה חול!! ופתאום היהודים באים ועל החול צומחים המון סוגים של ירקות ופירות יפים ובשפע!! זה הגיוני? איך אפשר להסביר את זה בלי האמונה?

ומה שהכי עזר לי להרגיש שהאמונה בתורה היא אמת- זה ההסתכלות שלי על אנשים שמאמינים בתורה, ואני ממש סומכת עליהם, אני רואה שהם אנשים שמחפשים את האמת ולא דתיים רק מההרגל. ואמרתי לעצמי: אם זה לא היה אמת- הוא לא היה ממשיך להיות דתי ולהאמין.

(לא קראתי את שאר התגובות)צוללן
יש ביהדות עניין של בחירה חופשית, לכן אין הוכחה חותכת לנכונות היהדות. אם היתה הוכחה מושלמת אז לא היתה בחירה חופשית
ישנו ספר שמסביר זאת נפלאפייגליניזית

"והשבות אל לבבך"

אם תוכלי להשיג זאת בשבילה- זה יהיה נפלא

העולם - מהמילה העלם!זושא רעב

הקב"ה  נעלם,  לא נתפס במחשבה האנושית,  אבל הוא מתגלה בעולם דרך  מס'  אופנים -  הטבע,  עם ישראל,  התורה, הנבואות שהתגשמו, הנשמה.    מי שלומד מדעי הטבע - נפגש בנפלאות הבריאה (שמש,  נפלאות היצורים, , נפלאות גוף האדם וחושיו, איזונים שונים,  חוקיות...).

עם ישראל  ככבשה בין 70 זאבים,  הרבה פעמים ניסו להעלים אותו מהעולם,  האומות נעלמו  והוא חי וקיים  וחוגג את  נצחונותיו  והשרדותו  (ה' הבטיח  בתורה  שגם אם עם ישראל יענש , הוא לעולם לא יוכחד  והברית עם ה' מתקיימת לעולם)

התורה  נתנה לעם ישראל  לעיני כל העם  (מעמד הר סיני היה לעיני כל ישראל)  ומאז  המסורת עוברת מאב לבן/בת מידי דור.

התורה שנתנה לעם ישראל, השפיעה בצורה עקיפה גם על אומות העולם, היא רוממה את העולם מהפראיות והאלילות והביאה לעולם -  מוסר,  צדק  ויושר.  רק מי שיעמול וילמד את התורה/התנ"ך לעומק  - יפגש עם האלוקי שבה.

כל מי שיחפש בנפשו  פנימה - ימצא  מצפון  (נטיה  ליושר,  צדק ,  מוסר)  ימצא בעומק נפשו  נטיה אל הקודש.

לכל אדם יש נטיה טבעית לפנות אל האלוקים בשעת צרה או בכלל.  כל מי שמתפלל  מעומק נפשו  מרגיש בעומק נפשו את הרצון להתחבר לאלוקי לעבוד את ה',   להתבטל לפני ה'.

ה' הבטיח בתורה,  שעם עם ישראל יחטא ויצא לגלות,  ארץ ישראל  תישאר  שממה  ותחכה לו,  ואכן ארץ ישראל חיכתה  לנו  והיתה שממה  כ  2000 שנה.

ככול שאדם יקיים יותר מצוות,  ישפר את המידות הטובות,  ילמד תורה בגדלות...  כך הוא יתגדל ברוחניות ויוכל לחיות יותר ויותר את האלוקי שבמציאות.   מי שלא מוכן לעמול במה שהוזכר לעייל,  שלא יתפלא שהוא נפגש רק עם חיצוניות התורה ואין הדברים נכנסים לעומק חייו.

בהצלחה,  באמונה גדולה!

שתקרא את הספר "המהפך" של הרב זמיר כהןהדסדס

יש שם רשימה של הרבה מאוד דברים שכתובים בתורה מזה דורות, והמדע מגלה רק בשנים האחרונות. נבואות שהתגשמו ועוד. מרתק (שתתחיל מהספר הראשון בסיידרה. יש לארגון "הידברות" הרצאות כאלו וגם חוברות של "תןרה ומדע וכדומה)

הערת ביניים סוגרים-רצוי ומומלץ להתרחק מחברה רעה וכzmil

וכפרנית

גם לי יש שאלה...הלל!ש

אני לא מבינה למה הקב"ה ברא את העולם בכללי בישביל מה הוא צריך תבני אדם....אז יש כאלה שאומרים כדי להגדיל  את שמו ולשבח אותו ולהלל אותו.. אבל הקב"ה לא באמת צריך את  התשבוחות הללו....אשמח עם מישהו יענה לי תודה..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך