כלומר, לטענתך אין זכות לגבר להחליט מה ההעדפות שלו לגבי מי שהוא רוצה להתחתן איתה גם בתחום הלבוש?
למען האמת - כן, אנחנו כבנים, יודעים מהן גדרי הצניעות שבנות נדרשות לעמוד בהן, בדיוק כמו שאני מקווה שאת ברמה בסיסית יודעת מה חייב בציצית (= בגד עם ארבע כנפות. כ-ל בגד עם ארבע כנפות מרובעות, שנלבש על הגוף.).
זה לא בושה שנדע מהם הגדרים המינימליים, ועוד יותר לא בושה שנקבע לעצמנו מה הם הקווים האדומים שלנו ביחס ללבוש האישה.
הרי אני מניח שגם את תסכימי איתי שאם יציעו לי בחורה שהולכת ברחוב עם גופיות מיני ועם מכנסונים - אם לא אסרב להצעה זה אומר שאני קצתשרוט, אם אני מכנה את עצמי בחור תורני...
כל צד יעבוד על שיפור המידות של עצמו? ברור. אני לא אחנך את הבחורה - אבל זה לא אומר שאצא איתה אם היא לא מתאימה לי...
בדיוק כמו שאם יגידו לי שאותה בחורה מעשנת כמו קטר, לא ארצה לצאת איתה - כי יש לי את הקווים האדומים שלי, שעליהם אני לא מתפשר.
וכן, גם לבוש - מעיד על הפנים במידה זו או אחרת. בחורה יכולה להיות לבושה לא כמו שההלכה דורשת, או כמו שההלכה דורשת ברמת מינימום+, או כמו שההלכה דורשת ברמות מחמירות.
אם אדם מחליט שהוא רוצה אחת שהולכת כמו שההלכה דורשת לפי הדעות המחמירות - למה תתערבי לו בחיים?
הוא לא מתאים לך אם את לא כזאת, ואת תמצאי אחד אחר שכן יתאים לך.
ובכל מקרה בחור דתי צריך ךלבחור אישה שמתלבשת על פי ההלכה. לפחות המינימום... כי אם היא לא הולכת על פי ההלכה ( = מכנסיים/חצאיות מיני/גופיות/מחשופים עמוקים וכו'...) זה אומר משהו על כמה שהיא מקבלת את ההלכה עליה (ואני לא מדבר על נפילה זמנית אלא על דרך חיים שהבחורה החליטה שזה מה שמתאים לה בחיים - זה אכן אומר עליה משהו...).
לגבי מה שאת אומרת ששמים לב לזה לפני הדיבור אפילו - מה לעשות שמהירות האור מהירה ממהירות הקול... (זה בהלצה כמובן, אבל העיקרון המובן הוא ש
המראה החיצוני זה הדרך הראשונה שאיתה אנחנו נפגשים עם מישהו, ובדיוק בגלל זה כל בת ממוצעת מבלה זמן ארוך במקלחת וליד המראה לפני דייט באיפור, סידור השיער וכו' וכו' - כי הן מבינות שכן, למרות שזה חיצוני ו"שטחי", הן צריכות להיראות במיטבן בפגישה. אז כן, צריך להיראות במיטב לא רק מבחינה אסטתית, אלא גם מבחינה הלכתית - וזה לא בושה לדרוש את זה. כמו שאם הבחורה הייתה מגיעה לפגישה עם שיער פרוע, עיניים נפוחות משינה, חולצה זרוקה ומרושלת, עם כתמים עליה וכן על זו הדרך - הייתי רואה בכך זילזול בחשיבות הפגישה, אז ברמה הרבה יותר גבוהה - אני רואה זלזלוז בה' יתברך אם אין שמירת הלכה ברמה המינימלית לפחות, אם היא מופיעה לא לבושה לפחות במינימום הנדרש... (ולא נדון עכשיו לגבי מהו המינימום, זה לא משנה - כל אחד יילך לפי רבו...).
אם הבחורה כן לבושה במינימום הנדרש ומעלה, אז כבר אפשר להתחיל לדבר, וזה תלוי בסוגי האנשים, כל אחד ומה שמתאים לו...
לגבי מה שאמרת שלבוש ניתן לשנות- כלל מספר אחד שלמדו אותנו בשיעורי זוגיות, בערך, הוא שלעולם אל תתחתן על סמך שמישהו ישתנה בעתיד. אתה מתחתן עם מי שמולך כעת, ואתה מקבל את כולה כעסקת חבילה בהנחה ראשונית שבכלל לא בטוח וסיכוי רב שרוב הדברים לא ישתנו - אז אם אתה מראש בונה על שינוי, זה בעייה... (נניח היא כעסנית ואתה לא יכול להסתדר עם כעסנית, אבל אומר, נתחתן והיא תשתנה/אני אשנה אותה לאחר החתונה.. זה מתכון לאסון ולגירושין, או לחיים של סבל...).
אז גם אם הבחורה יכולה לשנות את הלבוש, בבקשה, שתשנה, אבל לפני שהיא נפגשת איתי...אני לא נפגש ומתחתן עם אחת שהלבוש שלה לא תואם את אורחות חיי, על סמך זה שהיא תשנה אולי בעתיד (גם אם היא בעצמה אומרת שתשנה...).
זה הכל
לילה טוב!!!