אז היה בלאגן כי בדיוק העבירו את חדרי הלידה לתת קרקע...
לידה ראשונה שלי במאיר, בפעמים קודמות גרנו באזור אחר אז לא יודעת איך זה בד"כ אבל-
המילדות היו מדהימות! גם המיילדת בקבלה, וגם ה2 שפגשתי (הייתה החלפת משמרת) היו נעימות וקשובות ומכבדות ממש, באמת הרגשתי בידיים טובות. הייתה רופאה בשביל התפר שהיה צריך בסוף. גם, נעימה. מרחב נשי ממש.
לא היה כדור/גז צחוק/מקלחת/לידת מים בגלל המצב וכשויתרתי על לידה ללא אפידורל לקח למרדים מעל שעה להגיע.
במחלקה היה ממש ממש ממש לא טוב. עשו לי קליטה וחיסונים בערך 10 שעות מאז שהגעתי למחלקה וקיבלתי חדר. העירו אותי באזור 2 וחצי לפנות בוקר כי נזכרו בי פתאום.
החדר היה ממש נעים, יש להם כמה סוויטות והמילדות בקשו מהם לתת לי חדר פרטי אם יש, אז לגמרי זכיתי. מקלחת ושירותים בתוך החדר, מקרר קטן, עמדת קפה, כיור ועמדת החתלה מאובזרת. היתה גם ספה נפתחת למלווה וכורסת הנקה הבדיקות נעשו בתוך החדר איתי, גם שקילה וחיסונים. נח ממש. לא הייתי בתינוקיה בכלל.
לקחו יוזמה ושלחו יועצת הנקה - שנכנסה ובכלל לא ראתה אותו יונק וניסתה לשכנע לתת בקבוק כי אמרה שאולי אני לא יודעת להניק... מזל שזה לא ילד ראשון וזיהיתי שהוא עם לשון קשורה. כשאמרתי להם אמרו שישלחו יועצת הנקה שלא הגיעה,
אחות ילודים אחת שהייתה שם אמרה שאין לה הרבה נסיון אבל אם אני יודעת אז כדאי אולי ללכת למרפאת לשון קשורה באיכילוב לבדוק.
ואז ביום השחרור נכנסו בנפרד, אחת אחרי השניה- 3 או 4 אחיות שלמדו ייעוץ הנקה וכל אחת מסתכלת עלי מניקה (הוא ינק די ברצף כי היה מתעייף ונרדם ומסכני כזה.) ואומרת לי שאין שום בעיה ותראי הכל בסדר, ורק תלמדי להניק, ונראה שאת מחזיקה אותו טוב, אז תדעי שככה זה , הנקה כואבת בהתחלה...
ב"ה אמא שלי הייתה איתי ואמרה לי לשחרר ולא להתייחס, ושאני יודעת שיש אצלנו לשון קשורה אז נטפל בזה ויעבור.
הרופאה שבדקה אותו לפני השחרור אמרה שהמצב לא חמור, והחיך נמוך ותנועת הלשון טובה ואמרה שאין סיבה להתיר כי המיתר דק.
באמת ישר אחרי השחרור הלכנו לרופאה שהיא גם יועצת הנקה שעושה התרת לשון , אמרה שהחיך גבוה, המיתר עבה, רואים שאין מספיק מרחב תנועה ללשון וברור ללא ספק שכדאי לעשות התרה. ירדו לי דמעות הקלה שמישהו סופסוף רואה אחרי שהצוות שם אמר לי שאני מדברת שטויות.
ישר מרגע ההתרה כל הכאב נעלם כלא היה והבחורצ'יק ינק מדהים. ב"ה.
האוכל היה בחמגשיות קטנות, שניצל אחד בינוני, כמות של 3 כפות ירקות מבושלים וקצת אורז, מזל שבעלי הביא לי ירקות ופירות יבשים לנשנש כי ידעתי מלידות קודמות שאני רעבה בתחילת הנקה גם בלילות, כשסיימתי את האוכל שהבאנו אמא שלי ראתה שאני רעבההה ובקשה בשבילי חמגשית נוספת ונתנו לה.
בגלל המלחמה גם לא הסכימו לעשות בדיקות סקר שמיעה בכלל, אז בגיל חודש נסעתי עם ניובורן שצורח בנסיעות את כל הדרך שוב, בשביל 3 דקות של בדיקה. (ובלידות קודמות במקום אחר עשו את הבדיקה בגיל 36 שעות יחד עם בדיקות הסקר האחרות.. אז עקרונית היה אפשרי לעשות.)
אם תהיה לי ברירה אני לא אחזור לשם, תמיד חשבתי שהדבר החשוב זה חדרי הלידה, שהמחלקה זה גם ככה יומיים והביתה אז למה זה משנה? פה השתחררנו מוקדם בגלל המלחמה, ורציתי לברוח הרבה לפני פשוט חיכיתי לבדיקות הסקר של גיל 36 שעות.