חס ושלום חס וחלילה הבן\בת שלכם מודיע\ה לכם שהוא\היא הולך\כת להתחתן עם גוי וזה סופי ואין סיכוי שהוא\היא משנה את דעתו\דעתה...איך תגיבו?
דיברתי עם חברה והיא אמרה שהיא תשב שבעה על הילד שלה ושזו דעת ההלכה..זה מאוד צרם לי...מה דעתכם??
חס ושלום חס וחלילה הבן\בת שלכם מודיע\ה לכם שהוא\היא הולך\כת להתחתן עם גוי וזה סופי ואין סיכוי שהוא\היא משנה את דעתו\דעתה...איך תגיבו?
דיברתי עם חברה והיא אמרה שהיא תשב שבעה על הילד שלה ושזו דעת ההלכה..זה מאוד צרם לי...מה דעתכם??
אין לי מושג מה הייתי עושה.
בכ"מ,אם ההלכה אומרת שבעה-אז שבעה.
אז פשוט תשכח מהילד שלך??, תחשיב אותו כמת??
אני רואה בהלכה ערך עליון,אבל ככה?פשוט לנתק קשר בצורה כזאת חותכת??
נראה לי לא אנושי....
בס"ד
אני יודעת שאצל החרדים זה באמת ככה..
אצלינו נראה לי שלא..
אבל כן לא אכיר באשתו ובטח ובטח שלא אכניס אותה לביתי.
אז משתמע מדברייך שההלכה לא אומרת את זה..כי ההלכה חלה על כולם באותה מידה.
בס"ד
כל רב פוסק אחרת.
הרבנים של החרדים פוסקים ככה..
חוץ מזה שלרוב ההלכה היא ממש לא שחור לבן וכל מקרה לגופו.
גם כל דור לגופו.
או שלא הבנו אותה כמושצריך,או שההגיון שלנו מעוות.
עצוב..ובעז"ה שלא יקרה!!לא יודעת אם זה דומה,אבל זה מזכיר לי ששמעתי ממישהו שכשנולד ילד עם בעיות פיזיות ושכליות קשות.אז מברכים הטוב והמטיב.וגם ברוך דיין האמת...
להחשיב בן אדם כמת בגלל שהוא התחתן אם מישהי לא יהודיה?????
כי אם זה הבן שלך, אז זהו, כל הצאצאים אחריו יהיו גויים. אבל אםזה בת אז הילדים שלה יהודיים..
וזה מעורר עוד בעיה- כי אם יושבים שבעה ואחרי זה הם מבינים תטעות ונפרדים, אז היא לא חוזר/ת להיות הבת/הבן שלך???
זה בעיה קשה. בעז"ה שלא נדע מצרות
לאיודעת. שלא תביאני לידי ניסיון.
אבל אני מצרפת קישור לשאלה כזו שנשאלה בקבוצה כולשהי בפייסבוק.
תהני
נישואים של יהודי עם גוייה לא תופסים לפי ההלכה ובעצם הוא עדיין רווק.
גבר יהודי שמתחתן עם גויה הוא בעצם פוגע בהמשכיות של העם היהודי ואני מבין מי שרוצה לנתק קשר עם אחד כזה
גם אם הוא התחתן עם גויה, הוא חלק ממני, בחיים אני לא אשב על הילד שלי שבעה- לא על כזה דבר.
אומרים שאדם מקיים מצוות פרו ורבו כאשר לבניו יש ילדים.
תכל'ס - כמתחתנים עם גויה, אז... הילדים גויים. מה שאומר שנפסקת שרשרת אחת בעם ישראל
לא יודעת אם לשבת שבעה, בכ"ז - זה הבן שלך!
אבל ברור שזה גם לא כ"כ קל.
יש לי אחד כזה במשפחה, וחשוב לי להדגיש שלמרות שהוא התחתן עם גויה וילדיו גויים -
כשהוא בא לבקר, אני מתייחסת אליו יפה כמו כל בן דוד ובן אדם!
את האהבה אי אפשר להפסיק בגלל סיבה כזאת...
אני מאמינה שגם הורים עם כל הכאב, עדין אוהבים ומחוברים לילדם.
וכמו שאמרו מעלי - אם ההלכה אומרת - אז עושים.
מסכימה עם כל מילה אבל השאלה שלי היא אם ההלכה אכן הורתה להפסיק את האהבה הזאת..שכתבת שאי אפשר להפסיק..
ונניח שדעת ההלכה היא שתשבי שבעה ותראי בו מת, מה תעשי אז??
צריך לשואל דעת תורה...
עד כמה שזה נשמע כואב וקשה , זה הדרך היחידה להסביר מהו צעד כזה..
אולי בהמשך לשקול קשר רק עם הצד הידוי כדי לשאוג לבריתות וכו' (במקרה שזו בת) ולהתעלם לגמרי מהצד השני
לחכות שיהיה לך ילד בשביל להבין כמה זה קשה ובלתי אפשרי!!
(לא שלי יש ילד אבל אני חושבת שהקשר בין הורים וילדים הוא יותר ממה שאנשים פה חושבים. להחשיב את הבן שלך כמת למרות שהוא לא, זה לא אנושי. וכן, לצערי גם אם ההלכה אומרת- זה לא נהפך לאנושי)
אבל אי אפשר להבין דברים כאלו בלי ללמוד אותם.
למעשה מי שעושה דבר כזה הולך ומשמד עצמו,עוקר עצמו ממשמעות חייו וככל הנראה הולך לכיוון של איבוד עולם הבא שלו והמטרה,המשמעות לשמה הגיע לחיים.ולכן לעבור על הדברים לסדר היום זה התייחסות רדודה וחסרת אחריות כלעומת הדברים שהוא עושה,המטרה שלשמה הוא הגיע לעולם הזה לא מתקיימת בו,או לפחות הוא הולך לכיוון הזה.צריך לתת את הדעת על זה.
לחיים עצמם אין חשיבות אם הוא מאבד את המשמעות לשמה ניתנו לו חיים,החיים זה מסגרת לקיום אותה משמעות,גם על זה צריך לחשוב.
על כן כל המציאות לא קלה,אבל זה לא כיאלו והוא עשה רק טעות,או אפילו טעות גדולה,הוא עושה בחירה רעה ביותר שבעצם ניצבת כאויב הגרוע ביותר מול משמעות חייו שלו עצמם.
אצטרך לדעת...
אבל אני הייתי מכבד אותו מאוד, הבן שלי ישאר בן שלי לתמיד כמו שהוא ישאר בן של ה' לתמיד, ק"ו שהוא התחתן עם גויה ולא התנצר או משהו בסגנון...
לא הייתי מכניס אותו עם אישתו הביתה וכו' אבל בהחלט הוא היה נשאר הבן שלי....
האחות מצידה לא דואגת לשמירת הקשר אבל המשפחה עושה את כל המאמצים לשמור על קשר מינימלי..כדי שתדע שהם תמיד פה בשבילה..מחכים שתחזור.
נישואים עם גוי לא נחשבים לפי ההלכה.
אישה שהתחתנה עם גוי הילדים שלה יהודים ולכן לא חמור כמו יהודי עם גויה שהילדים שלו כבר לא יהודים.
העיקרון הוא כזה, ההמשכיות של עם ישראל נפגעת מהמעשה הזה או לא? כל מעשה, לא קשור לנישואין
ואני יודע שזו כוונתך כמובן
זה יהיה לי מאוד קשה ומין הסתם יהיה הרבה כעס ומריבות אבל אני לא אנתק קשר...
הוא/היא עדיין הילד שלי...
רק בשנה האחרונה היו כמה מקרי רצח מזעזעים בארה"ב ולמרות שבן משפחתם רצח ילדים חפים מפשע רוב המשפחות לא ניתקו קשר עם הפושע ואפילו באו למשפט שלו. כמו פה גם הם המשיכו לאהוב אותו למרות הפשע החמור שהוא עשה.
יהודי שמתחתן עם גויה זה פשע נגד העם היהודי כולו ואני לא מאחל לי או לאחרים לעמוד בניסיון אבל אין לאף אחד זכות לסלוח לפשע שנעשה כנגד עם שלם.
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.