ה'!! ראיתי את זוהר הרקיע עכשיו וזה מטלטל!!!!מתנדב
מ ז ע ז ע!!!! הפריע לי שהם לא הציגו את הדברים הטובים שיש בצבא, כוונתי היא שנכון, הצבא עשה מעשה נוראי וכואב אבל עדיין אנחנו אוהבים את הצבא ומוכנים להקריב למען העם שלנו הכל!! תלוי איך מסתכלים... חצי הכוס המלאה או הריקה...
בעז"ה שיבנה ביהמ"ק!! שעם ישראל יתאחד כולו... שנדע להלחם רק במי שצריך. בסה"כ, הם היו רק שליחים וצריך לרחם עליהם שזו היתה השליחות שלהם..
מגלגלין זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב...
ואוו זה באמת סרט חזק.סיהרא.

מעורר מחשבות.

^^וואי לגמריייי.ילדה אחת!!

כ"כ משנה ת'הסתכלות.

ומכעיס.

ומצדיק.

ומפעים.

ו... המון דברים.

יצאתי ממנו עם תפיסה אחרת לגמרי מאיך שנכנסתי.

אני גם ראיתי אותו לפני שבועozd

ממש מזעזע... אני רק שליח אתה יודע מי אמר את זה...

איזה סיבה יש שהוא יציג את הצדדים הטובים בצבא? ברור שיש הרבה אבל הסרט עוסק בהכנה המנטלית לגירוש...

אחלה סרט!מציג באופן אמיתיי"ל

את הפנים של הצבא לפני הגירוש! הבעיה היא שכל מילה נגד"צבא קודשינו"הופכת לזבל.אז זהו שלא יש לנו צבא שעושה דברים טובים ועושה דברים רעים.זה הציג את פניו הרעות של הצבא על מנת שזה לא יקרה שוב.

ואגב הם עבדו עם מסמכים בדוקים אולי לא היה חייל שרצה להתגייס לחיל הויר בשם אדם אבל העקרון מובן

כמובן- כל סרט שיהיה נגד "צבא הקודש",אריאל דל"ת

פסול וחלש, 

אבל סרט שיהיה בצורה בולטת נגד התורה, [אם זה מבחינת התוכן, אם זה מבחינת הצניעות ל"ע]- הוא יכול בהחלט להיות "סרט ממש טווובב!! שווה צפיה!", נכון?

אנשים מעוותים, הפכתם את המדינה לאלוהים.

אני גם רציתי לראות באותו ערב ענבל
בס"ד

אבל יכולתי להירשם רק עם כרטיס אשראי ואבא לא היה בבית ולא היה לי כוח לזה...

למה אי אפשר היה במזומן?! כולה עשרים וחמישה שקלים!

אוף!!
חייבת לראות את זה!!
אני גם ממש רציתי ללכת!מקום אחר

עצבים שהיה לי עוד מלא דברים באותו ערב

עובדתית תוכן הסרט שגויNamy

לא ראיתי את הסרט, אבל שמעתי עליו.

תוכן הסרט הומצא מכיוון שלא היה ולא נברא צוער קורס טיס שהיה אמור לגרש וסירב פקודה.

כמו כן, כל הרעיון של הסרט מתבסס על המקרה הזה שלא היה אז זה די טיפשי.

(דרך אגב, אומרים חצי הכוס המלא ולא המלאה כי הלוואי (מלא) מוסב על החצי ולא על הכוס).

אני אהבתי את הסרט..ראיתי אותו פעמיים,וכל פעם אניבמבה!!!

מגלה משו חדש..הסתכלות טיפונת שונה!!! ואם לא ראית ת'סרט אז איך אתה יכול לשלול?!סתאאם..תראה...

שב"ש!!

אולי באמת לא היה משהו כזה בטייספלצור

דווקא בטייס, אבל זה לא משנה זה על העיקרון!!

וברור שהדברים שהם מציגים היו בהכנות לגירוש,

אגב, המקורות שלהם לסרט זה לא רק חיילים שמעידים על מה שהיה להם בהדרכות לקראת הגירוש, אלא גם פרוטוקולים שהם השיגו, שממש כתוב שם מפורש איך לתרגל את החיילים לגירוש. (הם מראים את אחד שניים מהפרוטוקולים בסרט)

כל הגירוש הזה היה פסיכולוגי לגמרי. גאוני. עבדו על כל החיילים, וגם אותנו, המתיישבים, הצליחו להוציא מהגוש על ידי 'תפילה לעני ולאוטובוסים'.

שנזכה לגאולה שלימה מהרה!

הוא מתבסס על מקרים אחרים.ענבל
בס"ד

הסיפור מייצג סיפורים שלמעשרות חיילים אחרים.
ועובדתית כנראה שהוא נכון בקשר להכנה המנטלית...
אז לא הבנת את העיניין של הסרט.אריאל דל"ת

הסרט לא בא לספר ולהאדיר את סיפורו של הגיבור "אדם", שכאמור- לא היה ולא נברא.

הסרט בא לשים דגש על דברים שלא אמרו בתקופת הגירוש, על פשעים חמורים של האנשים שניהלו את הגירוש, ועל המאמצים האדירים שהושקעו במשימה הלאומית הזאת.

כן, בהחלט הסרט בא לשים דגש על בעיות בצא, על בעיות בהנהגה. הבעיות האלה לא הומצאו ע"י עורכי הסרט, הם מבוססות על עדיות של חיילים שהיו בהכנה לגירוש, על צילומים שצולמו מאותו הזמן ועל תחקיר עמוק ומקיף שנעשה בנושא.

אתה מציין שלא ראית את הסרט ורק שמעת עליו- אני לא מבין איך מ"לשמוע על הסרט" אתה פוסל אותו?

אתה מדבר שטויותמרדכי
בס"ד

נכון, לא היה את המקרה הספציפי הזה, אבל היה את הסיפור הזה, חיילים שבכוונה שלחו אותם כי ידעו שאם הם יסרבו פקודה אז יקרה להם כך וכך...

הסרט הוא נכון לחלוטין והוא מבוסס על השיטה שבה השתמשו המגרשים שהגיע לידי יוצרי הסרט (שאחד מהם, אגב, עומד להיות שכן לבית השומרוני שלי).
לפי הדברים שכתבתNamy

אני בכלל לא דובר שטויות כי אתה מסכים איתי שהמקרה לא היה וזו בדיוק טענתי.

חוץ מזה, אם אתה רוצה להציג בעיה כלשהי עליך להסתמך על עובדה (דבר שלא נעשה בסרט זה), אחרת אתה לא תוכל לשכנע את הצופה בדבריך.

בנוסף לכך, שימוש במקרה פרטני כזה על מנת להפליל מערכת שלמה שבסה"כ אנחנו מרוצים מאוד ממנה זה ממש לא יפה וצבוע.

(דרך אגב, במקור מבית הספר לקולנוע של ישיבת תורת החיים ובישיבה הזאת אחוזי הגיוס נמוכים מאוד אז אולי כדאי שידאגו לעצמם במקום ללכלך על מערכת שגם כך ניתקו את הקשר עמה מאז הגירוש).

אתה אומר שלא ראית את הסרט.אריאל דל"ת

הסרט מסתמך על עובדות, ההכנה המנטאלית שעשו לחיילים בגירוש ידועה והיו מסמכים צבאיים שמאשרים אותה. יש עדיות רבות של חיילים על הבעיות שהיו באימונים לקראת הגירוש..

הסרט לא בא להפליל את המערכת הצבאית, הוא בא לשים דגש על נקודות בעיתיות מאוד שהיו באותה תקופה, ויכול להיות בהחלט שאלו בעיות שורשיות.

הצבא הוא לא אלוהים, הוא עושה טעיות וטעיות כואבות. ומותר לשים עליהם דגש.

מי שמנסה לטאטא את הבעיות מתחת השטיח בטענה ש-"רוב מה שהצבא עושה הוא טוב", בורח מהמציאות.

תסלח לי על ההכללות- אתה מדבר כמו אותם אנשים שבגירוש אמרו שזאת החלטה של המדינה ואסור לנו להתנגד אליה אלא לצאת מתוך הגוש בשירת "אוהבים את צה"ל".

הפכתם את המדינה לאלוהים. עבודה זרה.

אני מכיר המון מגורשיםNamy

כי אני גר באתר הקרווילות השני בגודלו ואני יכול להגיד לך שבערך 90% מהם חושבים אחרת ממך והם העדיפו לצאת מתוך הגוש בשירת "אוהבים את צה"ל" במקום להתנגד בחריפות לגירוש.

אותם אנשים עברו את הזוועה והם מחבקים את צה"ל ולך לעומת זאת יש את התעוזה למחות בצבא?

מצטער, אתה טועה.ותן טל

העובדה עליה צריכים הלתבסס היא לא מקרה פרטני מסויים שקרה למישהו אחד, אלא העובדה עליה צריכים להתבסס היא העובדה שנעשו הכנות מנטליות רבות, מסוגים שונים, וזה מה שבא הסרט להראות - הוא בחר להראות את זה דרך צוער קורס טיס כדי חדד את המקרה, אבל זה לא הפואנטה - ובהחלט אפשר לשכנע את הצופה במסר והוא, שנעשו הכנות מנטליות לא ראויות לקראת הגירוש. זהו.

אחרת אם היינו זורמים עם ההנחה שלך לגבי הצורך להתבסס על עובדות, אז היה חובה שלא רק יהיה מקרה של צוער קורס טיס וכו', אלא שגם במציאות המפקד שהכין אותו יהיה חבר שלו, ושדוד שלו יהיה באגף כוח אדם שם... בקיצור, שטויות

אין צורך להתבסס על מקרה אמיתי דווקא כל עוד הנתונים העובדתיים שאתה מביא שם, בהתעלמות משמות אנשים ספציפיים או מקצועות ספציפיים, הם נכונים - אז זה לא משנה אם זה נעשה לצוער טיס, לחובל, ללוחם מגל"ן לגולנצ'יק או לפקיד מהקרייה - לאף אחד לא צריך לעשות הכנות מנטליות כאלו ולנתק להם את הרגש...

ודבר אחרון - יוצרי הסרט לא שונאים את הצבא, להיפך, הם אהבים אותו מאוד ומתגייסים אליו, ודווקא בשל כך הם חרדים לגורלו, חרדים מהאפשרות שיהיה רצון לגירוש נוסף ביהודה ושומרון, ותעשה הכנה מנטלית חדשה לקראת גירוש כזה...לכן הם מפיצים את הסרט, מעוררים דיונים, מזהירים אנשים...

העניין שלהם ממש לא להרוס ולהשמיץ את צה"ל, אלא להיפך, להפוך אותו למקום טוב ובטוח.

לילה טוב

נכון אבל הרעיון אמיתי - הרבה אנשים שהיה להם עתידozd

טוב בצבא ושלחו אותם לגירוש ואם הם היו מסרבים פקודה היו דופקים אותם...

אפשר לראות אותו דרך האינטרנט?תללה...

כי ממש בא לי לראות אותו ואני לא יודעת איך להשיג אותו.

לא.. גם אין איך להשיגג.ילדה אחת!!

הם מקרינים אותו במרוכז. וזהו.

לא מוכרים ולא מפרסמים. רקקק מקרינים!

ואחרי ההקרנה עושים דיון על הסרט..פלצור

גאוני. הם הגיעו כבר לפלוגות בצבא וכו' ...

קצת תגובות*חזרזיר*

ראשית, הם בכוונה לקחו סיפור קיצוני, אם הוא לא היה קיצוני - לא בטוח שהוא היה מעורר סערה.
אבל, אני יודעת שהם התבססו על הרבה הרבה תחקירים.

שנית, סרט כזה עולה עשרות אלפי שקלים!
ההקרנות, והדיונים שלאחריו הם מעבירים בצורה הטובה ביותר את המסר,
ועוזרות להם לקבל החזרים על ההוצאות של הסרט.
ראוי ורצוי ללכת ערב ולהוציא 30 ₪ על כזה סרט, לדעתי.

ראיתי את הסרט לפני כשנה, אני לא זוכרת בדיוק את כל מה שעלה לי מהסרט,

אבל ממה שאני כן זוכרת - בהחלט מומלץ ומטלטל מאוד.
(וזה ידוע שהגירוש נעשה דיי בעיוות, רוב הכנסת היתה נגד)

ראיתי אותו וזה ממש משנה את התפיסה..מישהי=)
חבל שלא עשו סרט על חייל שכן גירש-כאילו מה עוברה.ת.

עליו אחרי זה וכו', ומה המניעים שלו, וההתלבטויות..

הם אמרו שאולי הם יעשו סרט כזה אם יהיה תקציב :O

אצלנו בכל אופן הסרט עלה 5 ₪ [אולי זה היה מסובסד?...]

יש ספר שאני לא זוכרת איך קוראים לו על זה...במבה!!!

על מישו שרוצה להתחתן עם מישי(שמגלים שגם היא הייתה מגרשת!) ויש לו עם זה כל מיני קשיים.אז הוא נוסע לתקופה לבנות את עצמו...

כשקראתי אותו(ממזמן..)אני זוכרת שאהבתי אותו..כי מראים ת'צד השני!!

סרט חובה!מרדכי
בס"ד

במיוחד לממלכתים שפתאום לרגע קט משנים מהתפיסת מחשבה שלהם (כמו שראיתי במו עיני על שכני שצפיתי ביחד איתם בסרט)
אגב-לספר שכתבתי עליו קוראים "והאדם אין"...במבה!!!
ממש! ראיתי את זה עם אמא שלי ואח"כ היה דיון על הסרטאני! =]

כן, זה באמת שינה את ההסתכלות שלי...

איפה אפשר לראות אותו??הנסיך הקטן.
נראה לי איפשר, צריך להזמין את הבמאי של הסרטשלוה!

והוא מקרין את זה. אולי זה השתנה

נ.ב. זה לא שלוה[שלוה!אחרונה
עבר עריכה על ידי שלוה! בתאריך ז' באב תשע"ג 12:21
עבר עריכה על ידי שלוה! בתאריך ז' באב תשע"ג 12:20

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך