אופ!!!!ישראליתת

זה נישמע פשוט מגעיל ,אבל מה לעשות שזה נכון!!

אז ככה...ההורים שלי פשוט מגבילים אותי!!!! לא יכולה כבר!!!! הם לא מבינים שאני מספיק גדולה ובוגרת בשביל להחליט איך אני יראה???

הם לא מסכימים לי לעשות חור שני,צמיד ברגל,"סאני" בשיער וללכת למקומות מסויימים!!!

דיי!!!!

מה הבעיה בחור שני?

מה הבעיה בצמיד ברגל?

מה הבעיה ב"סאני" בשיער?

מה הבעיה ללכת למקומות מסויימים???

אחותי הולכת עם צמיד ברגל ורק כשהיא ניכנסת הביתה היא מורידה..(צביעות!!)  היא גם עשתה "סאני" בשיער והלכה למקומות שההורים שלי בכלל לא הסכימו!!!

וכשהיא עשתה ת'"סאני" בשיער הם יתעצבנו וגם שהיא הלכה לבאולינג !!!

ומה?? רק אני ילדה טובה של אמא?? 

הם אומרים לי שבתור נערה דתיה זה לא מתאים ואפילו לא שייך!! ומה עם אחותי?? מה היא לא דתיה??

...ateretfa

אני יכולה להגיד לך שמראה חיצוני מאוד משנה את מה ש-"הקהל" חושב עליך,

לי אמרו שצמיד ברגל לפי ההלכה לא צנוע..

אני לא יודעת מה להגיד ל ך בקשר לשאר הדברים..(כי אני כן הולכת לבאולינג ולא מבינה מה הבעיה..) אבל אם ההורים שלך אומרים לך את זה את צריכה לסמוך עליהם כי הם עושים את זה לטובתך..!

אני בדר"כ לא כ"כ מגיבה אז- קבלי זאת כמחמאה!רד*ת

התגובה שמעלי קצת מבאסת...(במחילה ממי שכתבה אותה..)

יצא לי כבר כמה פעמים שאמרו לי "אם ההורים שלך אומרים לך את זה את צריכה לסמוך עליהם כי הם עושים את זה לטובתך"-וזה ממש, אבל ממש לא עזר.

מתנחלתת! שתידעי לך שהרבה ממנו כאן (אם לא כולנו) מתמודדים עם דברים כאלה. 

אני חושבת שמה שהכי נכון בסיטואציה הזאת זה לחשוב- למה ההורים שלי אוסרים עלי את זה??? את בעצמך אמרת שאת רוצה שהם יבינו שאת כבר מספיק בוגרת וגדולה להחליט איך את תיראי.

אז תעשי את זה- תראי להם שאת מספיק בוגרת וגדולה להחליט את הבירורים האלה בעצמך! קחי את עצמך בידיים ותחשבי, למה זה טוב? למה זה רע??? תחשבי על זה במלוא הרצינות ואל תעשי את הדברים רק כי אחותך גם עושה...

פעם ביקשתי מאמא שלי לעשות משהו והיא אמרה לי שבסופו של דבר ההחלטה היא שלי, אבל שלפחות אני יקבל אותה מתון בירור אמיתי. מתוך רצינות.

תמיד אפשר להיכנס לחברים מקשיבים(יש שם המון שאלות של חבר'ה ששואלים בדיוק על הדברים האלה- הדברים הקטנים, שלכאורה לא מבינים על מה הם בכלל..), להתייעץ עם חברות, עם מדריכה,אפילו לפתוח ספר הלכה זו אופציה(!)

אני חושבת שאם בסוף תגיעי להחלטה לעשות משהו שההורים שלך אוסרים עליך, אבל תסבירי להם שביררת, שבאמת בדקת! שיש הרבה דעות שמתירות לעשות כך! וכו' וכו', הם יבינו אותך ואפילו יעריכו אותך!

אז, בהצלחה!!! 

אם לא הבנת כ"כ, אם סתם בא לך לדבר,

מוזמנת באישינשיקה

תחשבי אם את היית מסכימה לילדה שלך..מישהי=)

|נפגע| סתם..זה פסדר מקבלת בהבנה..ateretfa
צמיד ברגל זה צנוע ויפה - עצבנתם אותי..שווגי =)
לפי איזו הלכה?ענבל

בס"ד

עדיין לא ראיתי את ההלכה שאמרה את זה...

|מגיבה|ד"ר אריק

בס"ד

אהלן

אני אספר לך קצת על עצמי, לפני הכל-

יש לי חור שני, אני הולכת עם צמיד ברגל, ויש לי אורך חיים שונה יחסית מההורים שלי.

א-ב-ל!

את החור השני עשיתי לפני 4 שנים (פוי! אני זקנה!)- ולפני שעשיתי ביקשתי רשות הורי- והם אישרו לי.

כנ"ל לגבי הצמיד לרגל (גם לאמא שלי יש, אז לא הייתה לי בכלל בעיה...)

אני וההורים שלי לא מסכימים על כל מיני דברים מסוימים- אבל הם ואני מקבלים את הדברים של אחד השני.

מה זאת אומרת?

צורה מסוימת שאני ההולכת ההורים שלי לא מסכימה איתה- אבל שאני בבית או בחברת המשפחה אני מכבדת מאוד.

כנ"ל שהייתי באולפנה (איזה מוזר זה להגיד...הייתי )

פעם רציתי לעשות נזם, ושאלתי את דעתם של הורי- שניהם, באותה תגובה שלא הייתה מפתיעה במיוחד- "איכס...אבל זה הגוף שלך, תעשי מה שבא לך..." . באותה תקופה לא עשיתי נזם כי חשבתי שזה דבילי לשם פלסטר על האף במשך 3 שנים עד סוף האולפנה, ואמרתי שאני אתאפק. עברו 3 שנים ואני עושה עדיין את הדיון הזה עם עצמי- לעשות או לא לעשות?

אבל במשך 3 שנים כיבדתי את האולפנה- שום סיבה אחרת.

אז זהו, אני מאמינה שאת לא חייבת להסכים עם הדעות של ההורים שלך, אבל את חייבת לכבד אותם.

חור שני אפשר לעשות בכל גיל ובכל זמן, שאלה אמתית- את לא יכולה להתאפק עד שתהיי יותר גדולה?!

אותה דבר עם הצמיד ברגל...

לפני חודש רציתי ללכת עם חברה לאירוע של הגיוס שלה, וההורים שלי ביקשו ממני שלא ללכת, כי לדעתם זה לא מתאים לי. אחרי מחשבה של 5 דק' החלטתי לכבד אותם ולא ללכת.

כי אני הסכמתי איתם? לא. כי אני מכבדת אותם. כי אני עדיין גרה איתם בבית וכי הם עדיין יותר מבוגרים ממני ועדיין יודעים קצת יותר ממני.

*סתם נקודה למחשבה....

כל מילה יוני
ההורים שלי גם כאלה...הנסיך הקטן.

לא מסכימים לי חור שני, צמיד ברגל וכו'... אפילו לק הם לא אוהבים שאני שמה!!!!!

מה שאני עשיתי -ואני יודעת שזה לא הפתרון הטוב ביותר- אני פשוט הודעתי להם שאני יעשה חור שני ועוד כמה דברים ושיתמודדו!!!! זה מה שאני אוהבת אז שיקבלו אותי ככה!!!!

עדיין לא עשיתי חור שני אבל בקרוב אני יעשה...

לענ"דאאלעד

[אני אולי קצת תקיף. סליחה.]

אני פשוט לא מסכים עם הגישה שלך.

נכון, את ישות עצמית ומחליטה לעצמך, אבל - גם בגיל 5 אמרת את זה?

ברור לי שיש דברים שאני לא מבין למה ההורים שלי עושים אותם. למרות שהדברים מעצבנים מאוד - אני מקשיב להם.

למה?

כי אני יודע בבירור שהשכל שלי הוא מצומצם. אני עדיין צעיר, והם רואים אותי במבט רחב פי כמה..

קחי את עצמך, כמה שנים אחורה. לגיל 10.

גם אז היו דברים שממש עצבנו אותך.

לא הסכמת וחשבת שהם טועים וכו', נכון?

והיום, אני בטוח [אם את זוכרת..] על רוב-ככול הדברים - את מבינה שהיית קטנה.

בסדר, אז היום התבגרת, אז לא אמרתי שאת תינוקת...

אבל - קצת תסמכי על ההורים שלך! הם רוצים רק, אבל רק בטובתך!! אם תכניסי את זה לראש - פתאום זה יראה אחרת. אני בטוח.

[ולמי ששאל - נו...אז הם חושבים שזה טובתי. אני חושבת שזה לא?! זה קשור לקצת ענווה לענ"ד. להבין שאנחנו צעירים ויש כאלו קצת יותר חכמים, שרוצים בטובתינו..]

אני כ"כ שמח שהצלחתי להבין את זה, כך שהיום, למרות שאני גדול לכל הדעות בשביל לחשוב לבד - אני ממש מקשיב להורים. הם עושים הכל בשבילי ולא נגדי..

ממש חשוב - תבקשי הסבר. לא כמתמקחת, אלא כאחת שרוצה להבין. זה יגרום לך לראות נקודות מבט חדשות..להבין שאולי אולי את טיפה טועה. טיפה.

בהצלחה!!

גם אמא שלי לא מתה על זה(בלשון המעטה אבל לאט לאטדרוומית גאאה!

שיכנעתי אותה....דיברתי איתה והחלטנו על האמצע מה שמקובל גם עלי וגם עליה...תנסי בהצלחה

תראי להם שאת מספיק בוגרת לקבל החלטות ושהרמהנענע בחסהאחרונה

הדתית שלך מספיק גבוהה ואם אחרי זה הם לא יסכימו אז לדעתי תעשי  גם אם הם לא מסכימים אבל נראלי כדאי לדבר איתם לפני ולהסביר להם למה את רוצה ושהחלטת לעשות את זה...

יאלללה, עופי על זה...(אין שום בעייה בצמיד ברגל וחור שני...)

בהצלחה...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך