בס"ד
אלו הדברים שמפרסם היום ח"כ לשעבר יעקב כ"ץ (כצהל'ה) בדף הפייסבוק שלו:
מוסדות התורה והחינוך הציוניים, הישיבות הגבוהות, ישיבות ההסדר, המכינות הקדם צבאיות, מכללות הבנות, המדרשות והישיבות של הציבור החרדי, כולם כאחד כבר נפגעו במאות(!) אלפי שקלים רק השנה, בשל היעדר אישור תקציב המדינה.
זהו כסף שלא יוחזר גם כשיאושר התקציב!
כל זאת בשל בשל חוסר האכפתיות, תשומת הלב, ההבנה והדאגה לעולם התורה של מי שעומד בהנהגת הבית היהודי.
מוסדות התורה תחת איום קיומי!
ראשי הישיבות במרתון טיסות לחו"ל לגיוס כספים.
המאמר הזה המתפרסם הבוקר רק מייצג את הדרישה להקמת תנועה להצלת התורה העם והארץ!
בתקציב המדינה של 2014 שעתיד להיות מאושר, תקציב מוסדות התורה ייפגע בעוד 30%.
למרות אמירות הפוליטיקאים, אין אפשרות לשנות זאת, כי התקנה כבר תוקנה.
---------
דבר ראשון, הדברים שאומר כאן כצהל'ה בנוגע לתקציב הם נכונים.
כל ההתעסקות הזאת בשנה האחרונה בנושא התקציב גמרה את עולם התורה לחלוטין. גם הישיבות הגדולות מספרות על קשיים כלכליים ועל אי יכולת להחזיק את את עצמן, ועל אחת כמה וכמה ישיבות קטנות שבהן המצב בכי רע.
ישנם אברכים שלא מקבלים מלגות מי זה כמה חודשים, ישנם ישיבות שאין להם כמעט במה להאכיל את התלמידים שלהם. וכל זה בדלל העדר התקציב השנתי, ועוד לפני הקיצוץ המתוכנן (שבעז"ה נקווה גם שלא יקרה) שיגמור את חלק מהישיבות לחלוטין.
דבר נוסף במה שכתב כצהל'ה זה האשמות כלפי המפלגה שבעצם הוא דאג לאיחודה, הבית היהודי-תקומה.
פעם אחת הוא מותח ביקורת על מי שעומד בהנהגת הבית היהודי (בנט ומי עוד?) ולאחר מכן הוא מחזק את הדרישה "להקמת תנועת להצלת התורה, העם והארץ!" (כפי שאתם וודאי זוכרים לפני הבחירות, אחרי האיחוד, הוא הקים ביחד עם הרב וולפא מחדש את תנועת ארץ ישראל שלנו לאחר שמיכאל בן-ארי עזב אותה לטובת עוצמה לישראל, אך בשל לחצים כבדים בעיקר ממורו ורבו הרב זלמן מלמד, הוא ביטל אותם וחזר לתמוך במפלגה המאוחדת).
זה לא פעם ראשונה שכצהל'ה מתבטא כך.
לפני כמה שבועות (כמדומני) הוא התבטא בכך שלקראת הבחירות הבאות הוא יחזור לפוליטיקה על מנת להתמודד מול בנט-לפיד שלטענתו בבחירות הבאות ירוצו ביחד. אחת הטענות המרכזיות שלו כלפי הבית היהודי זה שהרבנים נדחקו הצידה ומי שמכתיב עכשיו את הציונות הדתית זה עיתונאים (של עיתון מוצ"ש). בהמשך הוא אומר שהוא כן מעוניין באיחוד בין המפלגות, אבל הוא מעריך שבנט רוצה להמשיך הלאה להיות ראש ממשלה, ולזה הוא לא יכול להגיע דרך הבית היהודי והוא אכן ייאלץ לרוץ אם לפיד במפלגה חדשה על מנת לממש את חזונו.
השאלה שלי היא למה? מה השתנה? האם כצל'ה חוזר בו?
אני לא בטוח. אני חושב שכצל'ה נפגע מכך שהוא כבר לא שם, וגם התפקיד הבחיר שהבטיחו לו במפלגה לא הגיע (אלא אם זה לחזור להנהלת ערוץ 7, וממש לא נראה לי, שאגב, זאת כנראה הסיבה לכך שמדיניות בשבע על הבית היהודי יחסית השתנתה לאחרונה) והוא מאוכזב מכך מאוד. והרי כבר ראינו שהוא רוצה להיות שם בפוליטיקה, כצהל'ה הוא איש של עשייה (כן, הוא עשה הרבה דברים טובים למרות כמה טעויות בדרך) והוא מבין שככל הנראה דרך הבית היהודי במתכונתה הנוכחי (שבנט, אורבך ושקד בראש) הוא לא יכול להכנס בבחירות הבאות וגם לא דרך עוצמה לישראל (שהוא עצמו זרק) אז הוא כבר עכשיו מתחיל לסלול את הדרך לקראת הכניסה שלו בחזרה לעולם הפוליטיקה.
אני כן מאמין לו שכל מה שהוא אומר על הצלת העם התורה ועל ארץ ישראל, זה אמיתי ובא באמת מליבו ולא על מנת להתייפייף, ובאמת כואב לו על הפגיעה בחרדים ובישיבות וכו', אבל לדעתי חלק מההתבטאויות אכן מגיעות מתוך כך שהוא נפגע קשות מהבית היהודי ובעיקר מחבריו בתקומה.