שנאת חינם...ateretfa

כשאנחנו (היהודים) "שונאים" את הערבם\מוסלמים\נוצרים (לא יודעת איך להגדיר..) זה גם ניקרא "שנאת חינם"??

אפשר הסבר בבקשה..?

תודה מראש ובהצלחה בהמשך הצום..

לא, זה לא לחינםישי .א.

יש על מה לשנוא אותם הם עושים ועשו הרבה צרות לעם ישראל....

מותר לשנוא גויים אם יש על מה

אסור לשנוא ערבים סתם ככהלויה
צריך לשנוא את המעשים שלהם, אבל מחבלים וכאלה נראה לי שמותר.
לא! זה לא נקרא 'שנאת חינם'ננח=)

כי יש את ההלכה "עשיו שונא ליעקב"..

א. זו לא הלכה.לך דומיה תהילה

ב. אין לנו מסורת מי זה עשו.

ג. זה מדבר על הטבע עשו, לא על מה נכון לישראל.

שמעתי על ההלכה הזאת הרבה פעמיםננח=)

ומהרבה אנשים..

יש דיעות שונות בעניין:שיראל.

א. שזו הלכה - http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=148

[פסקאות 2, 5]

ב. שזו לא הלכה - http://www.toravoda.org.il/node/3397

[פסקה 4]

הלכה, אבל לא במובן שאנחנו רגילים אליו...לך דומיה תהילה

להביא את "נאמני תו'ע" כמקור - עובר את גבול הגיחוךגדעון ארליך

קודם כל השם  " נאמני תורה ועבודה " הוא גניבה של  הכינוי " תורה ועבודה" שסימן את הפועל המזרחי , שהיתה תנועה דתית.  מכל פרסומי " נאמני תו"ע" רואים שמדובר  באיש או כמה אנשים שמה שהם כותבים כמעט תמיד רק מתחזה לדיון  הגון  במקורות של היהודים.

נסתכל במקור שהובא עכשיו:

כתוב בו :

1.    " אין מכאן מסקנה חו"ח שיעקב שונא לעשו! 

2.  • "נכמרו רחמיו באותה שעה", היו לכך דוגמאות למשל בפרעות תרפ"ט [1929] בעת הטבח בחברון, ניצלו רבים מיהודי חברון על-ידי ערבים, מהם במסירות נפש ממש. (ספר חברון ע' אבישר, תש"ל - 1970, פרק "בדמיך חיי").

נסתכל ב 1.  הנביא אומר בשם ה'   ( מלאכי א' ב' )   : " ואוהב את יעקב. ואת עשו שנאתי " . וכבר נאמר שעלינו להידבק במידותיו של הקב"ה .

מנין לכותב החוצפה לכתוב "חס וחלילה"  על שינאה לעשיו ?  .   תשובה : הוא מנאמני תו"ע  !!!!

נסתכל ב2 .   הוכחה לכך שהערבים הם רחמנים . ערקביי חברון  בטבח בתרפ"ט .היו ערבים שהחביאו יהודים בזמן שהאחרים שמו ראשי יהודים על אש בוערת. שחטו יהודים , עינו והתעללו .

בצורה דומה : הוכחה שהעם הגרמני הוכיח עצמו בשואה כעם נפלא ומלא רחמים, היו גרמנים שהחביאו יהודים.

מנין לכותב החוצפה להביא את הטבח בחברון כהוכחה לרגש הרחמים אצל ערביי חברון?  תשובה : הוא מנאמני תו"ע  !!!!

( הערה: ברור שציון עובדה שכיחה כ"הלכה" איננו הלכה במובן המקובל . מדובר כאן בסעיף חדש או משהו מעין זה )

ראש קטן, הא?לגון
עבר עריכה על ידי לגון בתאריך י"א באב תשע"ג 14:24

מעוניין להכיר איזה עשו-ויש כזה?

שנאה אסורה היא על עם ישראל.לך דומיה תהילה

"לא תשנא את אחיך בלבבך".

עם זאת, שמעתי את הרב אבינר אומר בשם ר' חיים ויטאל שמי

שרוצה לזכות לרוח הקודש צריך להיות בעל אהבה לכל הבריות.

לא משתמע פה איסור לשנוא, אבל כן יש מעלה לאהוב.

(ברור שזה לא מדבר על הרשעים, אותם צריך לשנוא).

אם אנחנו שונאים ערבים וגויים סתם ככהלויה

אנחנו נהפכים להיות כמוהם!! למרות שזה ממש קשה! גם אני שונאת ערבים.. אבל צריך לעבוד על זה..

זה שנאת חינם.swarley
כשאני רואה ערבי ברחוב אני לא שונא אותו, ואם הוא צריך עזרה אני עוזר לו הכי טוב שאני יכול... אם הייתי מתייחס אליו רע, הוא היה מתחיל לשנוא יהודים
והוא לא שונא יהודים?אביה!!!

רוב הערבים שונאים ת'יהודים כי הם האויב שלהם וככה גם היהודים לערביים...

"כל המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר על רחמנים"המצב חסה
אז אתה רוצה לומר לי שאם אתה רואה ילד ערבי או מהחופשיה לנפשי

שלא יהיה המוצא שלו אתה אוטומטית שונא אותו כי יש סיכוי שהוא יגדל להיות שונא ישראל?

ולנושא: לא חושבת שזה שייך הלכתית אבל אני משתדלת לא לבזבז את השנאה שלי על אנשים שאני לא מכירה.

אם הוא חי בארץענבל

בס"ד

למה שלא נשנא אותו?

אני לא שונאת כל ערבי שקיים בעולם, רק את אלה שרוצים ברעתי ואת אלה שגרים על אדמתי.

למה שלא אשנא מישהו שגר בבית שלי?

ודרוזים? וצ'רקסים? ועולים שהאבא שלהם יהודי והם לא?חופשיה לנפשי

ולפי הגישה שלך כל מיעוט שחי במדינה, הרוב של אותה המדינה צריך לשנוא.

מצטערת אני לא שונאת ערבים כי הם ערבים, ולא שונאת ערבים סתם כי אין לי אינטרס בלשנוא סתם, אני שונאת מחבלים ואנשים שפוגעים בי (כן גם יהודים ואנשים שקרובים אליי אני מרגישה שאני שונאת גם אם זה רק לרגע) וזה מספיק לי בהחלט.

תלוי...ענבל

בס"ד

דרוזים וצרקסים לא שונאים אותי..

ערבים גם גוזלים ממני את אדמתי וגם רובם שונאים אותי

ואיך אבדיל עכשיו בין אחד לשני?

(אגב, זה גם תלוי במה התורה אומרת... צריך לבדוק את זה... לגבי גויים היושבים בארץ).

המשפט הזה לא מתאים כאן כי אתה יוצא מנק' הנחה שכולםלולית10אחרונה

אכזרים..

כן. גזענות, שנאת חינם.Resiste

ברגע שאת שונאת 300 מיליון בני אדם רק משום שהם משתייכים לאומה הערבית.

את גזענית וכן ניתן להגדיר זאת כ"שנאת חינם".

דומני שהמושג אינו קשור לכאןשואף לאור

אולם אף אחד לא שונא ערבים כי הם משתייכים לאומה הערבית,אלא בגלל הדעות הכלליות שנפוצות מאד באומה הזאת כגון שנאת ישראל ואנטישמיות,צמאון לשפיכות הדם וכו' אז היחס לאומה הזו,הוא יחס שונה בצדק(ולא הגדרתי כאן מה היחס בדיוק) כאומה שמתבטאת ופועלת לאור העיוות המוסרי הנורא הזה.

היחס לאומה אינו קשור ליחס לאינדיבידואלים שחורגים ממסריה של האומה הזאת,אולם אינני יודע כמה כאלו יש.

תתפלא, הוא מאוד קשורResiste

שנאת ערבים עונה על הגדרת הגזענות ואותה "שנאת חינם".

גם לומר שערבים הם X Y Z זה גזעני.

זה בדיוק כמו שלומר שיהודים בעלי האף הגדול משתלטים על הבנקים, על ממשלת ארה"ב ובכלל על העולם זה אנטישמי.

למרות שהיהודים באמת היו בעמדות מפתח ועסקו בכלכלה.

אם אתה שונא את אחמד שחי בחיפה עשר שנים, עם אישה בשם פותנה וילד בשם פאג'ר רק משום שהוא ערבי, שנאת חינם וגזענות לא קשורות לכאן בכלל...

דומני שהוא לא קשורשואף לאור

ולא בגלל מה שציינת אלא בגלל מה שהוא מתאר היסטורית וההקשר שלו.

בגלל זה יש הבדל האם זו עובדה,האם נשמעים רוחות כאלו או לא.

האנטישמיות שתיארת היא בגדר שטות שקרית שמתבססת על רגש של שנאה ולא התבוננות במציאות,אולם מה שכתבתי אלו הלכי רוח בדת האיסלמית בכלל ואצל האומה הערבית בפרט,מבחינה עובדתית ע"י שמעית דברי מנהיגיה ונציגיה,שמיעת הלך הרוח שקיים ברחוב שאיפותיו ו"חזונותיו" וכו'.. האם יש שנאה אנטישמית כלפי עם ישראל,וחזון של שפיכות דם כלפי מי שלא כפוף לדתם (ומעגל זה מתרחב,בין שיעים לסונים וכדומה) אלו נתונים עובדתיים באומה הזו,זו לא דעה.

כפי שאמרתי,היחס השונה כלפי אומה זו היא לא משום המאפיינים התרבותיים שלהם,לא משום השפה שלהם,לא משום המראה שלהם,ולא משום השמות שלהם,אלא בגלל הבחירות הלא מוסריות והמסוכנות שלהם בלבד.

שנאת חינם זהDiablo
שנאת חינם זה שאתה שונא מישהו בלי סיבה.
אם יש לך סיבה לשנוא את הנוצרים/מוסלמים/אנע אערף אז זאת לא שנאת חינם. אבל בכללי לא טוב לשנוא אף אחד אף פעם
ממש לאמושיקו

שמעתי שיעור של הרב יעקב יוסף על זה.

רוב הערבים בארץ הם או מחבלים או עוזרים ומחפים על מחבלים ולכן דינם מוות.

שנאת חינם היא ששונאים מישהו ללא שום סיבה

קשה לעשות אבחנה בינהםהרועה

כשמתרגלים לשנוא, שונאים.

תשובה של רבפילוש
"
הציווי (אהבת חינם) הוא כלפי יהודים. אך כמובן שגם לגוי צריך להתייחס בצורה יפה, ושייך בהם דין אהבה מצד זה שהם יצירי כפיו של הקב"ה."
יניב ולויה יקרים..מישהי=)

שנאת חינם היא רק בין יהודים.

לפי ההלכה כמובן. ואנחנו הולכים לפי ההלכה והמושג הזה בכלל הוא מההלכה.

מותר להגיד על גויים לשון הרע, מותר לשנוא אותם, במיוחד אם הם מהאומה הערבית.

למה? 

הנה, גם אם לא כל הערבים יוצאים בפירוש נגד יהודים- זה שהם לא מוחים בידי הרוצחים על הרג יהודים- גם זה אומר משהו.

הנה דוגמא חיה. אחרי הרצח במרכז הרב, כל פעם שהלכנו ברחוב, צעקו לנו מוות ליהודים.

אם היה להם אומץ, כולם היו רוצחים אותנו פה אחד אחד.

ובשעת מלחמה- כולם מצטרפים למאמץ המלחמתי.

זה שהם חיים פה, ולא שומרים על חוקים וסדר ולא מכירים בנו כמדינה יהודית, והחלום שלהם והחינוך בו הם מחנכים את ילדיהם הכל לשנאה והרג יהודים.

אני חושבת שזה מספיק, אם לא, יש עוד מיליון דוגמאות שניתן להביא מדוע מותר לשנוא אותם.

"משנאיך ה' אשנא ובמתקוממיך אתקוטט"אני77
בערך תשובה..צעייר

בס"ד

זה טיפה עמוק. מי שלא מבין, שיתעלם. אנחנו אוהבים את כל העולם ורוצים בטובתו. טובת העולם היא טובת ישראל, כיוון שדרכו ה' יתברך מוריד את השפע לעולם. מי שפוגע בישראל- פוגע בכל העולם ובעצמו. ולכן, מצד אחד אנו שונאים את כל הרוצה לפגוע בנו, עוזר, מסייע, ואפילו אם יש ספק לכך. אבל זה ממניע של אהבת העולם.  

מעשה ידי טובעים ביםאספסינוס

ואתם אומרים שירה

זה נאמר למלאכים לא לעם ישראל!-משה ר-

עם ישראל אמר את השירה שאותה אתה אומר כל בוקר, שמת לב לזה נכון?

כבר הראיתי ש'מעשה ידי' הם בני ישראל הנתונים בצרהגדעון ארליך

נא למד בעיון את מאמרי :www.cs.biu.ac.il/~ehrlich/HISTORY/maseyaday.doc

שבו הראיתי שאין שמחה לפני הקב"ה כאשר מעשה ידיו - בני ישראל - נתונים בצרה ושקועים  ( טובעים) בים בחציית ים סוף , אך הקב"ה שמח בעת שאויבי ישראל - המצרים - אובדים בים.

כללית ברור ומובן מאליו שיש לשמוח באובדנם של אויבי ישראל ותומכי אש"ף וכל עושי הצרות ליהודים בכלל זה.

בוודאי.ב.ש.

אמנם אין מצוות עשה לאהוב אותם  כמו ישראל אבל זו וודאי שנאת חינם.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך