ב"ה
הבארה: מה שאני הולך לכתוב הוא מיועד לך ולחשבים כמוך ולא לכלל הציבור הדתי לאומי, יש לי שם המון חברים, שאין להם את הגישה המעווותת שלך לדעתי.
"עיין ישעיה א' (אם קשה-הפטרה שקראנו בשבת)
אם אתה רוצה בית מקדש, כדאי שתשנה גישה, לא מספיק ללכת עם סיכת משיח."
עיין ישעיה א' (אם קשה-הפטרה שקראנו בשבת)
העלתי עובדות מן החיים:
- זה לא אומר שאני מסכים איתם.
- יש לך נטיה להכפיש את הציבור החרדי בכלל והחב"די בפרט (לא מספיק ללכת אם סיכה) כשכל העולם, וכשאני אומר כל העולם זה כולל הציבור הדתי לאומי (כשכל תפקיד מועצת יש"ע בעת ההתנקות הייתה לא למנוע גירוש אלה להגדיל את המחיר שישלם משלם המסים, דבר המעיד על יושר מרובה !) חי על בסיס רמאות יום יומי.
- אתה יכול לחיות באשליות ולחשוב שהציבור שאתה חלק ממנו, הוא ציבור ישר. והוא לא ! כי הוא בנוי מאותו חומר אנושי שבנויים הציבורים האחרים. העולם לא בנוי ממלאכים, ונדירים מאוד האנשים בסגנון החפץ חיים שהיה קונה בול וכורע אותו כשהיה שולח מכתב דרך שליח ולא דרך הדואר.
- האתר שאנו מתאכסנים בו, היה במשך שנים ערוכות, רדיו פירטי, מחוץ לחוק, ואם אתה כזה ישר ושומר חוק, מה אתה עושה כאן? נכון ניתן להתוכח האם אחלטת הממשלה דאז היתה צודקת (לסתום פיות לציבור שלם), כל שמאלני תורן יגיד לך שכן, כל ישראלי ממוצע בעזרת כלי התקשורת יגיד לך שהמתנחלים חיים על חשבונו (בדיוק כפי שעושים היום לעולם הישיבות וכל זה בשיטוף מלא של הנציגים שלך בכנסת, מי יכול לקבוע היכן הצדק?
- זאת יאורה, לקבוע שמנהל ישיבה, שלפי דעתו, העיקר הוא הלימוד (והעמידו תלמידים הרבה) ומנסה למרות הגזירות של הפריץ (לפיד) ושוטפו המלאה (ידידנו בנט), לשרוד בכל דרך. אתה רואה בכך גזל וגניבת הציבור והוא רואה בכך צורך קיומי.
- אישית אני מאוד שמח שהפסיקו את התקציבים לישיבות, אבל לא מאותה סיבה של שינאה מופרזת שלך ושכמותך, מהסיבה הפשוטה שבגזירות הבאות, ויהיו עוד הרבה, שר האוצר לא יוכל להתחבא מאחורי התקציבים לישיבות: המושחתים הגדולים שעושים לביתם ולא לאף אחד אחר ומרוקנים את הקופה הציבורית, אינם אלה אותם הגוזרים את הגזרות. אבל בעוד שנה שנתיים, יגמרו התירוצים ויתבברו ויתלבנו הדברים לעיני כל (מושג הקשור להתגלות המשיח, גם אם זה מפריע לך לשמוע את המילה הקסומה "משיח").
- המגיד הגדול ממזריטש אמר, שמעשה אליהו בהר הכרמל יחזור על עצמו קרוב להתגלות המשיח אבל אז האש תרד לצד הבעל ולעם ישראל יצטרך אמונה חזקה מאוד כדי לאחז בצד של אליהו, הבחירה בידינו להיות בצד אליהו או ח"ו בצד נביאי הבעל. אני מאוד מקווה שאני טועה, אבל לכאורה נראה שהציבור לאומי דתי, לפחות נציגיו כבר בחרו בצד הלא נכון. בדיוק כפי שעשו לפני 67 שנים, ומה נשאר מהערכים שניסו להחדיר (הסטוס קו) ע"י כניע לפריץ, כלום. אין עיר ואם בישראל שאין תחבורה ציבורית בשבת, חנויות וקניונים פתוחות לרוב. איני יודע אולי הערך של "המדינה" הוא מעל לכל ערך אחר, שבת, כשרות, צניעות וכו'. מצטער אני למדתי וחונכתי לערכים אחרים ומצות ישוב ארץ ישראל, היא מצוה כמו שמירת שבת וכמו האמונה בביאת משיח ולא יותר ובוודאי לא צריכה לבוא על חשבון שמירת מצות אחרות !!!