תגובה לדתי לאומיhaim770
עבר עריכה על ידי haim770 בתאריך י"א באב תשע"ג 11:58

ב"ה

הבארה: מה שאני הולך לכתוב הוא מיועד לך ולחשבים כמוך ולא לכלל הציבור הדתי לאומי, יש לי שם המון חברים, שאין להם את הגישה המעווותת שלך לדעתי.

"עיין ישעיה א' (אם קשה-הפטרה שקראנו בשבת)
אם אתה רוצה בית מקדש, כדאי שתשנה גישה, לא מספיק ללכת עם סיכת משיח."

עיין ישעיה א' (אם קשה-הפטרה שקראנו בשבת)

העלתי עובדות מן החיים:

1. זה לא אומר שאני מסכים איתם.
  2. יש לך נטיה להכפיש את הציבור החרדי בכלל והחב"די בפרט (לא מספיק ללכת אם סיכה) כשכל העולם, וכשאני אומר כל העולם זה כולל הציבור הדתי לאומי (כשכל תפקיד מועצת יש"ע בעת ההתנקות הייתה לא למנוע גירוש אלה להגדיל את המחיר שישלם משלם המסים, דבר המעיד על יושר מרובה !) חי על בסיס רמאות יום יומי.
  3. אתה יכול לחיות באשליות ולחשוב שהציבור שאתה חלק ממנו, הוא ציבור ישר. והוא לא ! כי הוא בנוי מאותו חומר אנושי שבנויים הציבורים האחרים. העולם לא בנוי ממלאכים, ונדירים מאוד האנשים בסגנון החפץ חיים שהיה קונה בול וכורע אותו כשהיה שולח מכתב דרך שליח ולא דרך הדואר.
  4. האתר שאנו מתאכסנים בו, היה במשך שנים ערוכות, רדיו פירטי, מחוץ לחוק, ואם אתה כזה ישר ושומר חוק, מה אתה עושה כאן? נכון ניתן להתוכח האם אחלטת הממשלה דאז היתה צודקת (לסתום פיות לציבור שלם), כל שמאלני תורן יגיד לך שכן, כל ישראלי ממוצע בעזרת כלי התקשורת יגיד לך שהמתנחלים חיים על חשבונו (בדיוק כפי שעושים היום לעולם הישיבות וכל זה בשיטוף מלא של הנציגים שלך בכנסת, מי יכול לקבוע היכן הצדק?
  5. זאת יאורה, לקבוע שמנהל ישיבה, שלפי דעתו, העיקר הוא הלימוד (והעמידו תלמידים הרבה) ומנסה למרות הגזירות של הפריץ (לפיד) ושוטפו המלאה (ידידנו בנט), לשרוד בכל דרך. אתה רואה בכך גזל וגניבת הציבור והוא רואה בכך צורך קיומי.
  6. אישית אני מאוד שמח שהפסיקו את התקציבים לישיבות, אבל לא מאותה סיבה של שינאה מופרזת שלך ושכמותך, מהסיבה הפשוטה שבגזירות הבאות, ויהיו עוד הרבה, שר האוצר לא יוכל להתחבא מאחורי התקציבים לישיבות: המושחתים הגדולים שעושים לביתם ולא לאף אחד אחר ומרוקנים את הקופה הציבורית, אינם אלה אותם הגוזרים את הגזרות. אבל בעוד שנה שנתיים, יגמרו התירוצים ויתבברו ויתלבנו הדברים לעיני כל (מושג הקשור להתגלות המשיח, גם אם זה מפריע לך לשמוע את המילה הקסומה "משיח").
  7. המגיד הגדול ממזריטש אמר, שמעשה אליהו בהר הכרמל יחזור על עצמו קרוב להתגלות המשיח אבל אז האש תרד לצד הבעל ולעם ישראל יצטרך אמונה חזקה מאוד כדי לאחז בצד של אליהו, הבחירה בידינו להיות בצד אליהו או ח"ו בצד נביאי הבעל. אני מאוד מקווה שאני טועה, אבל לכאורה נראה שהציבור לאומי דתי, לפחות נציגיו כבר בחרו בצד הלא נכון. בדיוק כפי שעשו לפני 67 שנים, ומה נשאר מהערכים שניסו להחדיר (הסטוס קו) ע"י כניע לפריץ, כלום. אין עיר ואם בישראל שאין תחבורה ציבורית בשבת, חנויות וקניונים פתוחות לרוב. איני יודע אולי הערך של "המדינה" הוא מעל לכל ערך אחר, שבת, כשרות, צניעות וכו'. מצטער אני למדתי וחונכתי לערכים אחרים ומצות ישוב ארץ ישראל, היא מצוה כמו שמירת שבת וכמו האמונה בביאת משיח ולא יותר ובוודאי לא צריכה לבוא על חשבון שמירת מצות אחרות !!!
אם אתה רוצה בית מקדש, כדאי שתשנה גישה, לא מספיק ללכת עם סיכת משיח
עם יד על הלב לנו היה אכפת שגרשו דתים לאומים מקטיף?דובובש

ממש ממש לא.

שלחנו כל פעם כמה עם דגליי משיח להפגנות שלהם אבל זה לא היה בדיוק בשביל נגד הגרוש. היה לנו איה שליח אולי שנים . אבל כפר חבד ישב לגמרי בשקט .

סורי אבל ראה לי את טועה- אני מכירה כמה מאות ואלפיםלאהוב את הרבי

שעשו הרבה בזנמן הגירוש

אי לי מושג איפה היית- אבל אני זוכרת את  המאמצים העיליים שנעשו- כדאי לבדוק את העובדות לפני שמדברים

בת כמה היית בגירוש תזכירי לנו?מושיקו
הערכה שלילאהוב את הרבי

היא לא היתה לא יותר מבת תשע עשר...

אם את רוצה לשמוע מה עשינו בגירוש כשי למונע ממנו להתקיים

מוזמנת באישי- בכיף ובשמחה

זה שהיית קטנה ומבולבלת עדיין לא אומר שאנשים ישבו וזרקו את אחינו לכלבים ונטשו את אדמת ישראל

פשוט שגיאה!!!!

ואגב המציאות הוכיחה שדווקא מניהגהם הם אלו ששיתפו פעולה עם המגרשים ומנעו את היכולת להתנגדות אמיתית לגירוש

למה לבלבל ת'מוח??חיים שלמה
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך כ"ט בתשרי תשע"ה 11:21

ברצינות למהההה?????
הלכתי ואיתי רוב הקהילה החבדית לאין סוף עצרות וכינוסים למניעת הגירוש וכלום לא עזר..
מי שעזר הרבה לצבא ולגירוש עצמו היה הרב שלמה אבינר שאמר שאסור לחיילים לסרב פקודה,ועל כך נזקפת זכות הגירוש לזכותו בחלק מסויים.
היו מלא חבדניקים שאני מכיר שנכנסו לגוש יותר מכל חסידות אחרת!!!
הוצאת לי ת'עצבים!

שקר בעליל !haim770

ב"ה

רבים וטובים מחסידי חב"ד קטתו את רגליהם לגוש ולמרות שהתומכים של בנט היו מאורגנים להפליא (אוהלים, רזרבות של מים וכו') השאירו את החב"דניקים בחוץ, זכור לי שבחור אחד ריחם עלי לאחר שאחת הנשים סירבה לתת לי למלא בקבוק מים, הוא לקח את הבקבוק ומילא אותו.

רק שלאחר יום התבררה התמונה המדוייקת של ההצגה והשטוף פעולה המלאה בין מועצת יש"ע והמשטרה, לכן רבים עזבו כולל הרב של קרית מוצקין, הרב דרוקמן שי', שבעצם היותו שם סיכן את משרתו וכל זה בעבור אנשי ביצע וללא שום אידאלוגיה..

לאחר מה שראתי במו עיני בגירוש, אני אולי מגזים מאוד, אבל אם קורא עוד הפעם, אני שוקל להצטרף הפעם לכוחות הביטחון ולא למזוייפים תומכי בנט !!!

יש הבדל מהותי בגישה:

1. לחב"ד חשוב שלא יתנו לאויב אף שעל ואף גרגיר אדמה.
  2. לאלו שברח השכל דרך החורים בכיפה איכפת כמה יקבלו אם יסכימו להתפנות מרצון. אז עושים קצת הצגות.
לויתורים התנגד הרב ליאור שיש לו כיפה סרוגה ושכלדובובש

וכל ההמונים שם היוו כמעט רק כיפות סרוגות . וקצת קצת אם בכלל  מאיתנו.

אתה מספר שהיתה איזה אישה שלא נתנה לך למלא בקבוק מים . למה אתה חושב שהיא היתה חובשת כיפה סרוגה ? אולי היתה חילונית? ואולי  היא לא הבינה את העברית שלך שמלאה שגיאות ?

תסתכל מה כתבת:

קטתו את רגליהם    ---- כתתו

והשטוף פעולה  --------שיתוף הפעולה

אנשי ביצע ו            ----  בצע לא שום אידאלוגיה..

ועוד משהו ..

כתבת

אני שוקל להצטרף הפעם לכוחות הביטחון ולא למזוייפים תומכי בנט !!!

אז בתוך הבטן שלך מתבשלת שינאה נוראה לסרוגים שהם ולא אנחנו מיישבים את הארץ ולוחמים.

כדאי לעשות קצת חשבון נפש אצלנו.

כשאין מה לענות ענינית מחפשים טעויות כתיב !!!haim770

ב"ה

והכן, אם הסרוגניקים, הם שחקני תיאטרון ורודפי ביצע כמו שאר החברים של שרון במפלג קדימה, אז אין לי שום אידיאולוגיה משוטפת, אני בתור חסיד חב"ד נגד ויתור על שטחים משני סיבות:

1. ויתור על שטחים פירוש סכנה למיוני היהודים הגרים בארץ וגם באופן הקיף בתפוצות.
  2. ויתור על שטחים היא סתירת לחי כביכול לרבונו של עולם שבחסדו הגדול נתן לנו את נחלת אבות.

בשום פנים ואופן לא צריך להתנגד לויתור על שטחים כדי ש: "יענקל משה הסרוג" יהיה וילה חלופית של 12 חדרים ולא של שלושה. במיוחד כשאותו "יענקל משה" נלחם בחירוף נפש כדי שבני יתגייס לצה"ל ולא ילמד בישיבה.

גם אם היה קצת דימיון אידאולוגי בין הכיפות הסרוגות וחסידי חב"ד הוא מת בהתנתקות ונקבר ונסתם עליו הגולל בבחירתו של בנט. יחי זכרו ברוך (הכוונה לדימיון), לגבי השני אמחה תמחה את זכר עמלק.

haim770 עוד יחשבו שכולנו מלכלכים סתם על הסרוגים.דובובש
עבר עריכה על ידי דובובש בתאריך י"ד באב תשע"ג 13:34

קודם כל  אני מצטער אם לא רואים שאני כותב לגמרי לגמרי עניינית.

ואני גם מצטער אם לא רואים שאתה בעצם לא מתייחס לקטע הזה במייל שלי

אתה HAIM כתבת

אני שוקל להצטרף הפעם לכוחות הביטחון ולא למזוייפים תומכי בנט !!!

ועל זה כתתבתי הערה :  

אז בתוך הבטן שלך מתבשלת שינאה נוראה לסרוגים שהם ולא אנחנו מיישבים את הארץ ולוחמים.

כדאי לעשות קצת חשבון נפש אצלנו.

אז זה  משהו לגמרי ענייני . ולמה שלא תעשה חשהון נפש  ותיראה שאץתה שונא את הסרוגים שבהרבה דברים הם הכי הכי  ושצריך ללכץת בזה אחריהם . ( זה לא אומר ללכת חס וחלילה אחרי נפתלי בנט , אני מתכוון ללכת    הסרוגים בכל מיני דברים שצריך ללמוד מהם.

הסרוגים הלכו לקטיף בשביל וילה של 12 חדרחים ? מאיפה לך דבר כזה?

הינקעל משה הסרוג נלחם בחרוף נפש כדי שאתה תחיה בכלל .

ראית כמה המוני סרוגים יש בקורס קצינים קרביים?  כמה יש שמה משלנו ? לכל היותר אפס.

הסרוגים הם  דתיים , ואתה מלכלך כאילו הם סתם.  אתה יודע טוב טוב שהכפר חבד יש כמה לא הכי הכי אז מה ? זה אומר על כולם ? גם בין הרוגים יש כמה לא הכי הכי , אז מה ? זה אומר על כולם ? .

ומי אמר שאם אנחנו קוראים איגרות  זה יותר ממה שהם לומדים משנה וגמרא ?  ( ואתה יודע שיש להם המון שיעורים בתורה אפילו שלא נעים אצלנו לדעת את זה ).

יש דבר מצוין באינטרנט שאפשר לחזור אחורה ולקרוא שובhaim770

ב"ה

ושוב עד שמבינים.

אבל יש כמה אנשים כמוך לדוגמה, דובוש, שלא קוראים הכל ובונים תיאוריות.

אז לרגע התבלבלתי וקראתי שוב מה שכתבתי בתחילה וכתבתי את זה בהדגשה יתרה אבל משום מה כנראה לא ראתה שהיפנתי את דברי לכינוי "דתי לאומי" ולחושבים כמוהו.

בשרשור קודם (ד"ה שלא תתבלבלו) הוא העלה האשמות כבדות כנגד מוסדות חב"ד, ועל כך באה תשובתי אליו ולחושבים כמו הוא.

הציבור הדתי לאומי כ"כ מגוון שלא ניתן להכליל כלל.

יש בניהם אנשים אמיתיים מאוד, שגם אם בטעות חד פעמית הצביעו בנט, לא יחזרו על הטעות שוב, כי הם לא שונאים את לומדי התורה ואת החרדים, והם גם לא טיפשים, להיפך, את הלוקשים של בנט-לפיד-נתניהו על שוויון בנטל וההסתה בסגנון "דער שטריימער" כאילו כל הצרות של המדינה באים מהעלוקות החרדיות הם לא מקבלים. בדיוק כמו שאני לא מקבל אותה (הכוונה להסתה, מעדיף להדגיש שח"ו לא תאשים אותי שהכוונה לציונות הדתית).

בקשר לגוש קטיף: זה בדיוק מה שהשתמע הציבור הדתי לאומי היה מחולק בגדול כך:

1. הרבנים שהתנגדו לגירוש עד כדי הוראה של סירוב פקודה, דבר זה גרם לא מעט צרות לצה"ל שהיה צריך לארגן חוץ מכוחות הפינוי גם טבעות של חיילים שימנעו מאותם רבנים ותומכיהם להגיע לאזור.
  2. גריענים חזקים של הציונות הדתית שגם הם הוליכו שוללם, הם היו מלא מוטיבציה והיו מאורגנים בצורה מופטית לכל תגובה אפשרית כולל אימות ע"מ למנוע כל פינוי.
  3. על אלו איני מדבר בכלל
  4. התושבים עצמם חיכו להתפתחויות כשלרוב ידעו שהפינוי יתבצע והם נלחמו על למזער את הנזקים ולקבל מה שיותר פיצויים בשיטוף מלא של מועצת יש"ע אם כולות הפינוי.
  5. ואת זה המצביא, שרון, ידע היטב וניצל את הנ"ל עד הסוף. בכל מלחמה כשהראש נכנע כל הצבא אחריו. שרון קנה את מועצת יש"ע והכל נגמר, כל השאר היה הצגה גדולה.
  6. והיסטוריה חוזרת על עצמה, נתניהו קנה את בנט וקיבל שקט תעשייתי לפינוי הגדול של יהודה ושומרון.
  7. בנט אם הפופוליזם האופייני שלו כבר הודיע שהוא לא יפרוש מהמשלה על משא ומתן, ומתי בדיוק הוא מתכוון לעצור את נתניהו? כשהוא יכניס את יחימוביץ ויתן לו ביתה כואבת ב...ן? ומה יעזור לו בדיוק הברית אם לפיד נגד תלמידי הישיבות? אולי שרת הבריאות תסכים להכניסו לאישפוז ע"מ לרפות את הפצעים הכואבים !!!
  8. אבל אז רוחבה של ארץ הקודש יהיה כ-30 ק"מ בן שכם לים.
  9. כל עוד שהבסיס להתנגדות לפינוי היא ישוב ארץ ישראל ולא מניעת סכנה למיליוני יהודים הדרים בה, ובמילים אחרות תפיסת הסרוגניקים מול תפיסת חב"ד והרבי. הפינויים ימשיכו ויהיו, ועל כך אני אומר, שאין צורך להזיז הצבע למוך בהם ובמאבקם המכור מראש. כי זה בדיוק מה שהיה בגוש קטיף, ראשי המתנחלים שיתפו פעולה אם השלטון, לכן מנעו מנשמות טהורות להלחם.
  10. בכל מקום שהתרחש ה"אביב הערבי" והצליחו להפיל את השלטון, כוחות הצבא היו לצד העם (בשביל האינטרס הפרטי שלהם). ואין סיכוי ל"אביב ישראלי" אם נציגי המתנחלים משתפים פעולה באופן מלא אם השלטון, מה יעזר כל הקצונה הקרבית הדתית לאומית אם הראש חולה?
  11. מקוה שעכשיו זה יותר ברור אם לא, אנסה להסביר שוב.
הבנתי כללית.למה ארץ ישראל לסרוגים וארץ הקודש לנודובובש

למה אתה כותב "ארץ ישראל"  כשאתה כותב  על מה בראש של הסרוגים , וארץ הקודש  בתור חב"ד.  מה לא טוב להגיד "ארץ ישראל " ? .  וגם נדמה ממה שאה כותב כאילו הרבי לא ראה את מצות יישוב ארץ ישראל כדבר חשוב מאוד מאוד.

תקרא לה איך שאתה רוצה, ארץ חמדת אבות...haim770

ב"ה

... ארץ ישראל, ארץ הקודש, מדינת ישראל אפילו פלסטין או כנען, הניסוח אינו משנה את העובדות הקשות.

ואם אתה כ"כ מחזיק בחשיבות למינוחים השונים אז הרבי ראה באחיזת שטחי מולדת דבר חשוב מאוד ולא בישוב הארץ.

לדוגמה במלחמת יום כיפור הרבי דרש להיכנס לדמשק אפילו לכמה שעות.

לחברון הוא סירב לשלוח חסידים ע"מ לחדש את הישוב היהודי בחברון שכמה מהבתים שם שייכים בטאבו לחב"ד.

ואת סיבותיו הוא הסביר לגאולה כהן ביחידות (מצולם וניתן לשמוע ולראות ממקור ראשון).

יש פאר עצום בין התפיסה החב"דית, למרות שסטמאר רואים בה ציונות לשמה ובין התפיסה הציונית הטהורה.

הבעיה של כל העולם, על כל גווניו, (ימנים ושמאלנים, חסיד גור ותומכי ש"ס עד הד"לים וריקים) שהם חושבים שהם יותר חכמים ונבונים מהרבי.כשהרבי אומר ליצחק שמיר (משרידי הימניים האמיתיים חסידי זבוטינסקי) שעצם הדיבור אם האויב יביא לשפיכות דמים, שמיר עונה הרבי טועה. רק שנים אח"כ נפל לו האסימון, אחרי הסכמי אוסלו א' וב'.

כשהרבי מתחנן לתקן את חוק השבות, חכמי התורה האשכנזים והספרדים גם יחד וכן המפד"ל למעט ח"כ שאקי כולם פה אחד אומרים אין צורך וממצאים כל מיני תחליפים (חוק ההמרה וחוק מרינה) והתוצאה מילוני גויים מפיצים את הארץ (חמדת אבות וכו' תבחר לבד). גם להם נפל האסימון מאוחר מידי.

גם כאן כשהרבי אומר אף שעל, בנט אומר נמשיך לאחוז בקרני המזבח עד שלא יתבצע פינוי בפועל.

הבעיה העיקרית היא שכל הניסיונות של הפוליטיקאים בגרוש הם על חשבון הבשר שלנו.

אז איל לי בעיה לקרוא לארץ ארץ ישראל כי עוד רגע קט זה יהיה פלסטין בתמיכתו המלאה של הבית היהודי, שהם להזכירך הסרוגניקים !!!

איך קוראים לארץ זה גורם לרצות אותה, או חלילה לאדובובש
עבר עריכה על ידי דובובש בתאריך ט"ו באב תשע"ג 23:12

אם  אצלנו קוראים כל הזמן ארץ-הקודש ובורחים מארץ ישראל שה אומר משהו שבכלל בכלל צריך להסביר.

ארץ ישראל :   זה אומר שזאת הארץ שה' נתן לנו לעם ישראל.

ארץ הקודש :  זה אומר שבארץ יש קודש זה נחמד אבל אם בודקים זה לא מריח לגמרי טוב , בגלל שחיפשתי ולא מצאתי שזה בתנ"ך או במשנה או במדרשים או בגמרא . זה בכלל בא מכאלה שאצלם קודש זה לא מה שאנחנו חושבים. זה תרגום ממשהו של הגויים  טארא סנקטר או טרה סנט או באנגלית הולי לאנד . אז נכון שמי שמדבר עברית לא חושב על ה"קודש" שלהם אבל בכל זאת.

מדינת ישראל: זה בכלל לא הארץ זה רק ביוטוי של מסגרת פוליטית .

פלשתין: זה אומר שהארץ לא שלנו אבל היא כן של אש"ף וחמאס וכל זה , ושצריך לזרוק אותנו מכאן.

כנען :  מי שמשתמש בזה עכשיו היום , זה אומר שזה מעולם לא נהיה שלנו .

אז למה לא ארץ ישראל ?  עוד לא הבנתי. מה באמץ נגד זה.

אתה כותב "הרבי ראה באחיזת שטחי מולדת דבר חשוב מאוד ולא בישוב הארץ." -  התורה אומרת בספר במדבר  "וישבתם בה, כי לכם נתתי את הארץ לרשת אותה. והתנחלתם את הארץ, אשר נשבעתי לאבותיכם"   יש מצוה ליישב את הארץ אז זה בטוח שהרבי לפי זה.

(תוספת עריכה כך שיהיה מובן ) זאת אומרת בטוח שאם תיבדוק תראה שהרבי בהחלט אומר בדיוק לפי התורה  זאת אומרת שהרבי כן אומר שיישוב הארץ זה דבר חשוב מאוד מאוד מאוד.

אם הרבי אמר אז זהו. הבנה שלנו בתורה כבר לא לעניןחדשבחבד

haim770 מוסר דברים בדיוק.  הרבי אמר שיישוב ארץ ישראל זה לא דבר חשוב . אז זהו.

אתה דודובש חושב שאם יש משהו בתורה כמו מה מצאת  הפסוק וישבתם בה , אז בטוח שהרבי לפי זה.

מה פתאום? ממתי הרבי כפוף למשהו?

תיסתכל איך הרבי בעצמו אומר שמה שמביאים מהתורה עליו זה לא רלונטי   http://video.chabad.info/newvideo/video.php?id=422    .

התורה אומרת לאיש הפשוט לא לשמוע למי שנגד התורהדובובש

אז איך אתה אומר  "ממתי הרבי כפוף למשהו" . אם התורה אומרת שכולם כפופים , אז כפוף.

והוא יודע את זה ולא ילך נגד.

כיצד מסלפים לפני הכלה ....???? !!!!!haim770

ב"ה

חדשבחבד, אתה מסלף את דברי !!!

היכן כתבתי שלרבי לא חשוב ישוב הארץ?

כתבתי רק שמה שחשוב הוא אחיזה בארץ.

ולמי שנמצא ברמת-גן ואינו יודע את ההבדל בניהם אפרט:

ישוב הארץ: אחיזה ע"י מתיישבים, תושבים אזרחיים.

אחיזה, לאומת הישוב, יכולה להיעשות ע"י הצבת כוחות צבא במקום.

וההבדל בניהם מובן, במקום שיש סכנה מוחשית לכל מי שהוא מעם ישראל, צריך לתת העדפה לאחיזה ע"י כוחות צבא שהם כמובן ומטבעם, הרבה יותר מוגנים מאזרחים מן המנין.

אבל הראש הציוני המעוות פועל אחרת:

1. צריך ליישב את הארץ, הרי מצוה מדאורייתא !!!
  2. אז שולחים כוחות צבא להגן על המתיישבים.
  3. בעיני הציבור זה נראה מיותר, אז....
  4. מפנים ישובים וחוסכים בחיי אדם ובתקציב הבטחון.

מי שהולך לפי שיטת הרבי ולא לפי שיטת הציונית העיוורת הוא זה שמקיים באמת את מצות אחיזה בארץ, אין מי שיטען, למעט כמה שמאלנים הזויים, שאין לנו זכות על ארץ ישראל. ושנכסים לאומיים אסור להפקיר. והדוגמה הכי טובה היא הישוב חומש. מי שהוא טוען שצה"ל צריך לצאת משם? לא אין כבר תקריות או שהם לא מדווחים.

השטח בשליטת צה"ל. עם ישראל אוחז בחומש, מי צריך יותר מזה? הא שכחתי ליענקל זוכמיר, הד"ל, אין כבר את הוילה על מרומי ההר !!!

אז אדון חדש בחבד, הנכבד, לפני שמלכלכים על הרבי ועל חסידיו, (האירוניה נודפת ממה שאתה כותב) צריך אולי להבין מה היא שיטת חב"ד ומה ההבדל העצום והפער שיש בין שיטת הרבי של אף שעל ושיטת הקוזק הנגזל של הציונות הדתית.

הרבי וחסידי חב"ד כפופים לשו"ע, כמו כל יהודי באשר הוא.

זה שיש כמה אנשים שרוצים בדיוק כמוך ללכך על חב"ד כי אינם מבינים את ההסברים הניתנים על הרבי, הבעיה היא שלהם. אז שוב לאלו שהם ברמת-גן הנה ההסבר, באותו שולחן ערוך שכתוב שצריך לישון בסוכה ושזה בעצם עיקר מצות סוכה יותר מהאכילה בה, כתוב שהמצטער פטור מן הסוכה.

כך שמי שמצטער איננו עוקר שום מצוה מדאורייתא, ומקיים את מה שכתוב בשו"ע.

קבלה בידי החסידים עוד מימי הצמח צדק, שהאורות הנמצאים בסוכה אינם מאפשרים לישון בסוכה, וממילא מי שמרגיש אותם, אינו יכול לישון ומי שאינו מרגיש אותם הוא בבחינת מצטער (שאינו מרגישם) וממילא פטור מן הסוכה, כפי שכתוב בשולחן ערוך, אז מה אתה רוצה לענות לאחד ששאול איך בחב"ד עוקרים מצוה מדאורייתא? כשפשט בשולחן ערוך הוא אינו מסוגל להבין ????

דרך אגב עוד כמה חסידויות אינם ישנים בסוכה, כגון חסידות בעלז, אבל עליהם אין טענות, הם התייצבו מתחת לדגל השינאה, כנגד כל החסידויות אחרות.

אם תמשיך כך אולי תהיה בסוף חדשמחוץלחבד, כי כפי שהרבי אמר לרב רסקין, מחרחרי ריב מקומם בבני ברק ולא בליובאוויטש !!!

חיים770 מאיפה התאור שלך על מיישבי הארץ ? מהארץ?יואש

אני ממש מבקש שתקרא מה שכתבת  ותבדוק עם כאלה שייודעים מה הולך בשטח.

קודם כל כתבת :

"ליענקל זוכמיר, הד"ל, דתי-לאומי ,אין כבר את הוילה על מרומי ההר "

על מה אתה מדבר ?  יהודים מסורים חיים שנים בתנאים  ממש פשוטים ואת ה מלגלג עליהם. כן יש  מתישב אחד  שיש לו וילה על ההר.  קוראים לו משה זר. הוא קנה המון אדמות מערבים .  הינקעל זוכמיר הדתי לאומי משה זר לחם בגבורה במיטלה  קיבל כדור בראש  והמפקד אמר לחייליו לסגת ולהשאיר את משה זר המת בשטח . חבר התעקש , רופאים מלאכים טיפלו בו  והוא נשאר בחיים . איבד "רק"  עין  .  אחרי זמו ערביי רשע ניסה לרצוח אותו במכת גרזן בראשו , ושוב הוא נשאר בחיים ודבק באדמת ארצנו על ראש ההר ליד  קרני שומרון . בנו גלעד פעל רבות מאוד למען ביטחון היהודים , עד שנרצח בידי ערבים.  ביתו גרה בחברון .

אתה חייב ללכת לקרני שומרון ולבקש סליחה ומחילה  ממשה זרי היהודי הקדוש הדתי הלאומי  שקראת לו "יענקל זוכמיר דתי לאומי "

כתבת

1.  צריך ליישב את הארץ, הרי מצוה מדאורייתא !!!
  2. אז שולחים כוחות צבא להגן על המתיישבים.
  3. בעיני הציבור זה נראה מיותר, אז....
  4. מפנים ישובים וחוסכים בחיי אדם ובתקציב הבטחון..

את 1 יודע כל אחד רק שהרבה מתעלמים  ולא עוזרים ליישב את הארץ ואפילו מפריעים.

2.  לא נכון. המתיישבים הם הכי משרתים בקרבי ווהם כוחות הצבא שמגינים על כולם . קושרים להם את הידיים שלא יפריעו לערבים לתקוף אותם.   כוחות הצבא לא צריכים להגן על המתישבים אלא לתקוף את הערבים.

3. כשתבת שבעיני הציבור זה נראה מיותר. מי זה הציבור הזה , שעליו ורק עליו אתה מסתכל ?  זה הציבור של העיתונאים של הארץ ! זה הציבור של  אלה שקופצים במצעד הגאווה.!    הציבור היהודי  , ( גם רוב מוחלט של החילונים)  רואה בהתיישבות דבר חשוב.

4. "מפנים יישובים וחוסכים" . אם אותם מפנים יפנו חס וחלילה את כפר חבד גם תקרא להם מפנים ? או שתקרא להם  סיטרא אחרא ?

חוסכים חיי אדם ?  חוסכים כסף

זרם הטילים על כל הדרום מבארק שבע ד גדרה זה "חוסכים" ?

כשיהיה זרם טילים על שדה התעופה לוד, תל אביב וכל המרכז  , נראה אותך !

סליחה, אבל אני לא השוותי את יענקל זוכמיר למשה זר!!haim770

ב"ה

"יענקל זוכמיר" הוא ביטוי באיידיש ואינו מתיחס למי שהוא ספציפי.

אבל כן רציתי להדגיש שכמו בכל ציבור, יש אנשים אינטרסטים, גם בציבור הדתי לאומי ולא היה חסר בין המתיישבים בגוש קטיף שאמרו בפה מלא בדיוק כמו החרדים בסגנון משה גפני, שהכל תלוי במחיר.

בסיצואציה אחרת שמעתי מחבר שאלה לחבר קיבוץ לאחר ההפחתה: "היכן נגמר האידאולוגיה והיכן מתחיל הנדל"ן?" ואת השאלה הזו ניתן לשאול את ה"בוגדים" מן המתנחלים שסגרו עסקאות מאחורי גבם של חברם הטובים ובכך בגדו גם ברובותיהם הרב מד"א זצ"ל ויבדלח"ט הרב ליאור שי'.

וזה בדיוק מה שקורא היום כשנציגי הציבור הדתי לאומי נאחזים בכיסא וכורתים בריתות אם נציגיהם של ציבור שאומר במפורש שמטרתו היא לעקור תורת ישראל מעם ישראל ואם נציגיהם של השמאל הרדיקלי של ימינו, קרי הליכוד נגד האידיאולגיה העצמית שלהם.

דוד בן גוריון, שלא לדבר על זאב זבוטינסקי ועל מנחם בגין הפכו להיות סביבונים של חנוכה מרוב שהם מתהפכים בקברם לאור המדיניות של ה"ליכוד" של היום. מי שזעק "רבין יחלק את ירושלים" היום מחלק אותה בפועל ע"י עצירת הבניה כמעט בכל ירושלים הכאילו מאוחדת ואין פוצה פנה ומצפצף !!!! מי ישמור על ירושלים ??? אם לא נציגי הציבור הדתי לאומי, שלי יחימוביץ, זהבה גלון או אולי אחמד טיבי (הוא דווקא כן יאחד את ירושלים, וידאג שהיא תהיה כולה ערבית מוסלמית קיצונית, אל דאגה זו לא דעתי זה באירוניה מופרזת) !!!

ולדווד, מכיוון שהדיון על משאל עם נסגר, אני מנצל את פוסט זה לענות לך בקצרה: "אם מפלגה וכו' זה אומר משהוא",

1. כן זה אומר שגם הימניים ביותר הפכו להיות שמולנים.
  2. להזכירך להבדיל אא"ה שגם המפלגה הסוציאל דמוקרטית בגרמניה זכתה ברוב קולות והתוצאות אנחנו יודעים היטב.
  3. שוב להאא"ה הקוזק הידוע לשימצא שביצע טבח של שני מיליון יהודים בשנות ת"ח ת"ט בפולין עד היום הזה זוכה לתואר של כבוד בארצו ולפופולריות רבה.
  4. התכונה העיקרית של העם היהודי איננה הפופולריות, וניתן לראות את זה ממיסד העם היהודי אברהם אבינו הנקרא גם אברהם העברי, שזכה לתואר כי הוא היה מעבר אחד וכל העולם מעבר השני.
כן ביזית את משה זר וכינית אותו בלעג "יענקל זוכמיר"יואש

כתבת :

" והדוגמה הכי טובה היא הישוב חומש. מי שהוא טוען שצה"ל צריך לצאת משם? לא אין כבר תקריות או שהם לא מדווחים.

השטח בשליטת צה"ל. עם ישראל אוחז בחומש, מי צריך יותר מזה? הא שכחתי ליענקל זוכמיר, הד"ל, אין כבר את הוילה על מרומי ההר !!!"

חומש לא  נמסרה פורמלית לצורר הערבי רק בגלל שאיזה פקיד שכח להוסיף לצו הגרוש הערה  שהשטח מועבר לאויב .  אם היהודים לא היו מתיישבים בחומש , היא היתה מראש נכללת בשטע A שניתן לאויב.  גם עכשיו חומש היתה נתפסת על ידי הערבים אילו לא הייו נמצאים שם בקביעות  דתיים לאומיים ( ביוזמת  בועז  העצני ) .

בדוק ותראה שמספר הנוטשים את גוש קטיף בטרם הגרוש הוא אפסי  ( יש  משפחוץת שעזבו על פי הנחיה מפורשת של פסיכולוגים ועובדי רווחה שהכירו אתץ הבעיות הנפשיות שלהן ).

כשאתה כתבת על "וילה במרומי ההר" זה היה בכוונה ללעוג לכלל היהודים מיישבי הארץ ! זו היתה הדבקת תוית שלילית על כולם כאילו שהם ניהו מיליונרים על חשבונך , ומה שהיה חשוב להם זה כסף ועוד כסף .

תשאל 20 אנשים שמכירים את יישובי היהודים  ביהודה ובשומרון  מי זה "וילה על ההר "?  לפחות 20 יתוכם יגידו לך : משה זר !

אתה יכול להגיד שאינך מתמצא בכלל  בכל הנוגע ליהודים הנפלאים שביהודה ובשומרון . במקרה שכזה עליך  ל ש ת ו ק .

מכיון שכתבת עליך ללכת ולבקש מחילה ממשה זר שנפגע קשות במיטלה ,  מאשתו יעל  הנושאת בעול השהייה  במקום  שורץ אויבים  ( גם יהודים שמתחזים לצדקנים)  ומשמונת יתומי הבן גלעד שנרצח  על משמרתו  כעוסק בבטחון היהודים באזור . שאתה לגלגת עליו  ועל שכמותו כאילו הם  חוסים בצל  חיילים  (כמוך ?).

כן, כן , הם דתיים לאומיים ממש כפי שהיה האבא שלהם וכפי שהסבא שלהם . זה לא מתיר לך לכנות אותם בלעג המכליל שלך " יענקל זוכמיר" .

וזה לא מתיר לך להמשיך בהמצאת השמצות שיקריות בעליל "גם הימניים ביותר הפכו שמאלנים" . משה זר ( יענקל זוכמיר)  ורבבות יהודים אוהדי ישראל שבשומרון וביהודה לא הפכו שמאלנים !

מודה באשמה אינני מכיר את משה זר !haim770

ב"ה

זה 1.

ו-2, כשאני מדבר על הדתיים לאומיים אני מדבר על הנציגים שלהם ובמיוחד על העומד בראש המפלגה.

נכון שניתן לפרש את דברי על כל אלה שבחרו בו למרות כל ה"שמאלניות" שלו הפרטית.

בישיבתו בממשלת נתניהו (השמאולני) ובדביקתו בכיסא, הוא מוכיח שהאידאולוגיה נגמרה היכן שמתחיל הנדל"ן.

ומדיניות הכיסא, איננה דבר חדש אצל נציגי הדתיים לאומיים. היחיד שידע לעמוד על עקרונות מול כיסא וכבוד הוא ח"כ אבנר שאקי ז"ל, שהתפטר מכיסאו על תיקון חוק מי הוא יהודי, כל שאר המפלגה גינו אותו.

חזרנו לימים העליזים של בורג האבא שאמר "בצרפתית פוליטיקה אומרים פוליטיק (פה לי תיק) למה שאני אעזוב אותו ?

ושאלה :  האם מי שתומך במדיניות ממשלת נתניהו שמחלק בפועל את ירושלים איננה סטירה, שלא לדבר על הסטירה לריבונו של עולם שנתן לנו בשנת 67 את חבלי הארץ הזו, לכל העקרונות של הציונות הדתית????

לא הגיע העת להפסיק לשקר כבל עם ועדה? יפה, אם היהדות הציונית דתית לאומית החליטה לעשות מפני אידיאולוגי, אין לי בעיה אם כך, יש לי בעיה אם השקר הגס, אנחנו ציונים אבל מחלקים את ירושלים (או שוטפים בממשלה שמחלקת את ירושלים , זה בדיוק אותו דבר), אנחנו ציונים אבל מוכנים לפשרות כואבות לא נפרק את הממשלה על הליכה לשיחות אם הפלסטינאים (ועצם שימוש בשם זה מראה על הכרה בהם), נאמר ע"י בנט, הנציג ב"ה" הידיע של הציונות הדתית המאוחדת) ובעצם מתי כן? לאחר הגירוש????.

אתה ממשיך בהכפשת כל הציבור הד"ל על סמך כלום !יואש

השמצת את  אלפי היהודים הדתיים לאומיים יושבי קטיף שנשארו במקומם  ,  למעשה כולם.

הכתיבה החוזרת שלך על  עסקן פלוני או אלמוני  לא מרשה לך ללכלך ציבור שלם שמסר ומוסר את נפשו , פשוט כמשמעו , למען אנשים כמוך  שיושבים ליד המקלדת ומשמיצים .

כתבת כאילו הם פרזיטים  בטחוניים שיושבים כשהצבא מגן עליהם !  אתה יודע שזה שקר ! אתה יודע שהם מתנדבים לשמירה ולהגנה  לא רק ביישובם אלא במילו=אים ובסדיר ומגינים עליך ועל שכמותך.

אבל לא התנצלת !  כי אתה מוליך שולל כאילו אתה משהו יותר טוב מהם . ואם אתה פוגע בקביעות ומתוך איזה פגם רוחני  בדתיים הלאומיים אז לך זה מותר !

בדקת ?   עשית מחקר  וראית שהציבור הדתי לאומי מוותר על ירושלים ?   או על מקום אחר בארץ ?

אם תהיה ישר תבדוק מה בס"ה עשה הציבור שאתה מופיע כאילו אתה מייצג אותו . 

כל דבר טוב שהציבור הזה עשה הוא טוב , אבל בסה לא עשה אפילו מאית ממה שעשה הציבור הדתי לאומי.

להמשיך לתמוך בעסקן לא פלוני ולא אלמוני....haim770

ב"ה

לעסקן הזה יש שם וקוראים לא בנט שיושב בממשלת נתניהו שמחלקת את ירושלים (הבניה במזרח ירושלים בשכונות הגבעה הצרפתית, פזגת זאב הופסקה לחלוטין, גם מה שאושר לבניה) היא הסכמה לחלוקת ירושלים. הציבור הלאומי הדתי הנפלא היה צריך להכריז על בחירות חדשות ליושב ראש התנועה והתנער ממנו, אם לא ב\גלל דיעותיו בגלל לפחות מעשיו !!! ונדא.

כשאין מה לענות, אז תוקפים, אבל לא הכפת לי מה אתה חושב עלי יותר חשוב לי שתתעורר ותתנער מהאיש המסוכן הזה, לא לי, כי אני בוטח באחד, בעיקר לך שמאמין שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה.

ואם נציגים כאלו זו הגאולה אז אני מעדיף להשאר יהודי גלותי כי אין זו גאולה ולא אתחתא דגאולה זה גלות בתוך גלות ! סליחה על הביטוי אבל מ...ם עליך ואתה אומר זה גשמי ברכה !!!

מה דוחף את haim להמשיך בהפצת שנאה לד"ל הטובים ממנויואש
עבר עריכה על ידי יואש בתאריך כ"ט באב תשע"ג 09:13

שימו לב לכתיבה של חיים :

" לא לי כי אני בוטח באחד ,בעיקר לך שמאמין שמדינת ישראל היא  אתחלתא דגאולה ".

זה שחיים מצהיר על עצמו כבוטח ברבי  - זה עסק שלו  . אבל אולי הוא מתכוון ב"אחד" לקב"ה  , ואז יש השמצה נוראה בדבריו  , הוא מכריז בזה , וכך משתמע לכל איש סביר,  שאני לא בוטח בקב"ה !

מנין לו ?

הוא מזהה אותי כדתי  לאומי . למה ?

לא היה בכל מה שכתבתי חצי רמז  לתיאור עצמי ככזה או כאחר . מדוע  הוא מוציא מכלל אפשרות שאני חב"דניק ?

כי לפי דעתו חב "דניק לא ישקול דברים באופן ענייני על סמך עובדות כפי שאני עושה !

לפי דעתו חב"דניק הוא תעמלן ששונא יהודים טובים שמוסרים נפשם למען עמנו ולמען  ערי א לוקינו  כמו מיישבי יהודה ושומרון למשל.

חיים מכליל אותי בד"תלים וקובע שאני, כמו שהם לפי תעמולתו , לא מאמין בה' !!!

מה זה אומר ? זה אומר שלפי דעתו  כל  מי שהצטרף לחב"ד  מהחילוניים או מהדתיים ושהוא בן מי שנתגרשה ונישאה בשנית הוא   מ מ ז  ר  ! !   לא פחות ולא יותר !  כי חלק עצום מעדי הגירושים  הם  דתיים לאומיים  !

הוא מכריז עלי שאני מאמין שמדינת ישראל היא  אתחלתא דגאולה !

מנין לו ?  האתחלתא דגאולה  מקובל בעיתונות  , אך כמה מאמינים בזה ממש ?  גם בין הדתיים הלאומיים רק חלק זעום מתייחסים לזה ברצינות .  מעולם לא התקבלה במסגרת כל שהיא של הציונות הדתית  החלטה להאמין בהמצאה החדשה הזו.  תקעו את זה לתוך  התיפלה לשלום המדינה . אז אומרים את זה בלי לחשוב, ואלו שחושבים אומרים משהו אחר  כגון "שתהא ראשית גאולתנו "  .

ושוב אתה  מוחק את כל רבבות  רבבות  היהודים הדתיים לאומיים שיושבים ביהודה ובשומרון למרוות התנאים הקשים ולמרות הסיכון  ומתאר את כולם כ "יענקלה זוכמיר שיש לו וילה על ההר "   . מתעלם מהכל ונצמד  לבנט  !   שקפץ משום מקום , והצליח לה שתחל ללמעלה , כשהוא בקושי קשור בכלל לציונות הדתית

ולבסוף בבחירות האחרונות הצביעו   54% מכפר חב"ד  לנץ - עוצמה לישראל , בראשות החילוני  אריה אלדד !  (  ביישוב הציוני דתי יצהר הצביעו   72% לנץ  ) .

מה הועילה ההצבעה של כפר חב"ד למניעת חלוקת ירושלים ?   כ ל ו ם .

אתה מציג את  החוג שלך כבלתי טועה ,  אז אם לא תרמתם כלום כדאי שתפסיק ללכלך את הטובים ממך. ותחשוב איך עליך לתקן את דרכייך ולהכניס קצת אהבה והערכה ליהודים הנפלאים הציונים הדתיים מיישבי יהודה ושומרון , שלא יושבים בארמונות בראש הר אלא  מוסרים נפשם למען אנשים כמוך שרק יודעים ללכלך .

כן את מנסה בכלח הכוח למחוק את הציונים הדתיים הנפלאים שמיישבים תוך סיכון גדול את ארצנו . כי אתה כתעמלן רותה שיחשבו שרק  אנשי כפר חב"ד  מוסרים נפשם יום יום ולילה לילה  בתנאי מגורים קשים ובבידוד , הרחק מהמרכז ,  למען כלל ישראל .

טוב, קיבלת החלטה להשמיץ אותי שיבוסם לך !!!haim770

ב"ה

אולי ההצבעה בכפר חב"ד או ביצהר לא הועילה לכלום, אבל לפחות כל מי שהצביע לנ"ץ איננו שוטף פעיל בכנסת שלפי הרוח "השמאלני" הנושף בה.

לא סתם אמרו חז"ל כל מי שבית המקדש אינו נבנה בימיו כאילו נחרב בימיו, הכנסת הזו והממשלה הזו הכאילו ימנית-מרכז שבעצם מבצעת בפועל את מדיניות השמאל ולא רק השמאל אלה השמאל הקיצוני מביא היישר לחורבן, ואם היטלר שר"י, היה צריך לרכז את היהודים במחנות השמדה, ממשלת ישראל עושה לבד את העבודה ומפקירה את תושביה ואזרחיה לגדולה השונאים שלנו וכל הנ"ל אך ורק בשביל כיסא וכבוד.

למען הסר ספק לדמיונך הפרוע אחד פירושו יחודו של עולם היושב על כיסא הכבוד והר"ת ב"ה שאני כותב בתחילת כל פוסט הם ר"ת בעזרת ה' ולא בעזרת הרבי, אם אינך חסיד חב"ד כפי שאתה טוען אז כנראה למדת היטב מה פירוש המילה אחד ואם לא כדאי מאוד להתחיל ללמוד מה פירושה, ישראל, והרבי בתוכם ובראשם, וקב"ה כולא חד. מי שטוען שיש הקב"ה ועוד מציאות ישראל או הרבי אינו למד כלום או שלא הבין כלום במה שלמד.

בקשר לאנשי כפר חב"ד שאתה גם אוהב להשמיץ, אולי היום הם גרים בוילות במרכז הארץ, אבל בשנות ההקמה של הכפר הם היו המתיישבים של אז על אדמות כפר ערבי ועד היום גר שם ערבי בודד אם משפחתו במרכז הכפר שסירב להתפנות. וזה שאמרתי ואני שוב אומר, בן גורין המפאיניק המובהק עשה יותר לישוב ולכיבוש הארץ מ"הימניים" בסגנון בנימין נתניהו, וחביריו בנט ולפיד. אבל הציבור הנאמן לארץ ישראל עבר וממשיך לעבור מניפולציה לכיוון שמאל בלי להרגיש. והחלום שביום מין הימים ישובי יהודה ושומרון יהפכו לערים מרכזיות כמו שכפר חב"ד נהיה לעולם לא יקרא כי אין כבר אידאולוגיה צרופה של שתי גדות לירדן נהפכה לשתי מדינות לשני עמים במקרא הטוב ואם לא ירחם ה', זה יכול להתפתח למדינה אחת מוסלמית ערבית וכל הנ"ל בחסותו של הבית היהודי והעומד בראשה.

קשה להבין את זה ?

אני בה בטענות גם ל"חוג" שלי כמו שאתה מכנה אותו, לפי הסכמי אוסלו, חב"ד בשיטוף אם נאמני ארץ ישראל מכל החוג הוציאו ואירגנו הפגנה של חצי מיליון איש, כשרוב האוטובוסים מהפריפריה נעצרו כבר ביציאתם ע"י המשטר הקומוניסטי של רבין, והיום נתניהו זוכה לשקט תעשייתי מופתי, היכן הקול של חב"ד, אולי גם הם נרדמו בשמירה !!!

חשוב לדעת שדבריו של חיים הם כדברי הרבי בענייןבן ציון גגולה

ב"ה

איסור ישיבה בממשלה שמוסרת שטחים

לצערנו אנחנו נמצאים במצב של הרע במיעוטו

נץ הרבה יותר קרובה בעניין הזה לדעת הרבי

ולכן הצבעתי לה מטעם פיקוח נפש

גליגולה,לא התיחסתי ללשבת בממשלה,רק לשינאתו לסרוגיםיואש

הנפלאים מיישבי יהודה ושומרון שבעיניו הם "יענקל זוכמיר"  ושכל מסירות הנפש שלהם זה אצלו כלום , כי הם לא מהחבורה שלו.

אתיחס בנפרד לשיטה של  חיים שלא למלא את חובתו ולהתנצל על דברי השינאה  שהוא מפיץ, ובמקום זה רק ממציא דברי שינאה חדשים..

רק אציין בינתיים:

בכפר חבד הצביעו בבחירות האחרונות לבית היהודי 111 מצביעים  ולליכוד   127 ! 

ביצהר רק  65 הצביעו לבית היהודי  ולליכוד רק 21   !   

זאת אומרת לפי דרך המחשבה של חיים וגליגולה   האשמה על כפר חב"ד גדולה פי כמה מאשר על יצהר ! 

חיים אינך מתמודד עם העובדה שאתה מפיץ שינאה כלפייואש

.

הצ היהודים הדתיים לאומיים הנפלאים מיישבי הארץ המוסרים נפשם ביהודה  ובשומרון .

כתבת עליהם  שהם "יענקל זוכמיר  עם וילה על ההר "  - זו הפצת שינאת חינם ועליך לבקש מחילה מהם.

2.      קבעת שהם חילוניים , ובזה קבעת שהם עדים פסולים במתן גט , ועל כן מי שנולד לנישואי גרושה כזו  , אתה קובע שהוא ממזר !  

לא חזרת מקביעה נוראית ומופקרת זו  !  

אז מה אתה עושה ? קופץ ואומר כל מיני דברים , אבל לא מודה בפה מלא שהפצת שינאה  ואתה לא מתחייב להפסיק לכתוב.

לא טענתי שאני חב"דניק או לא חב"דניק.  טענתי דברים אחרים והוכחתי  אותם  . אתה משוכנע שחב"דניק לא כותב משהו אלא רק לפי שזה משרת את חב"ד או לא משרת את חב"ד. אתה מוכנע חב"דניק לא מחויב לאמת , והוא רק מכונת תעמולה. זו בעיה שלך.

אתה מספר לנו : " בשנות ההקמה של הכפר הם היו המתיישבים של אז על אדמות כפר ערבי ועד היום גר שם ערבי בודד אם משפחתו במרכז הכפר שסירב להתפנות"

כפר חב"ד קם במקום הכי  נוח , סמוך לכביש הראשי  תל-אביב  ירושלים . סמוך למדי לגוש דן. אין בזה כל בושה. גם  אפעל קמה סמוך לעיר , גם תל אביב ג' , וגם היישוב הסמוך  ספריה ( צפריה) . הסיפור על השתלטות כפר חב"ד גם על חלק מאדמות ספריה   היה  חם אז אבל לא רלונטי היום.  התישבו על אדמות כפר ערבי – גם  תל אביבים ברחוב ארלוזורוב גרים על אדמות כפר סומייל הערבי ( כלומר שהנוכרים הערבים ישבו פעם שם ) אז מה ? אנשי כפר חב"ד לחמו וגרשו את הערבים שהיו שם קודם ?

אפילו מול ערבי בודד הם חסרי אונים . אם היה שם מפדלניק היו מגרשים אותו !

חלילה הסרוגים הם חוג מדהים בעמנובן ציון גגולה
ב"ה

זה ברור
אך כיוון שהעלתם
את זה אז הגבתי
אכן אתה צודק
שמי שהצביע לבית
היהודי בכפר חב"ד
ובחב"ד עצמה שותף
לאשמה
הבעיה בחב"ד אין
שאין למי להצביע
צריך מנהיג ותנועה
שבטלה לרבי
וזאת אין בנמצא בשלמות
גליגולה. איזו מפלגה בכנסת יותר טובה מהבית היהודי?יואש

הזכרתי את העובדה ש:

"בכפר חבד הצביעו בבחירות האחרונות לבית היהודי 111 מצביעים  ולליכוד   127   !  "

ואתה מגיב : "מי שהצביע לבית היהודי בכפר חב"ד שותף  לאשמה". 

על איזו אשמה אתה בדיוק מדבר ?   מי פועל בעד מדינה גויית נוספת בארצנו ( נוספת למדינת עבר הירדן , ווחלקים אחרים מארצנו בידי מדינות אחרות) ).   הליכות או הבית היהודי ?

אז אתה לא אומר מלה על  127 שהצביעו ליכוד , ורק כותב על 111 שצביעו בית יהודי בכפר חב"ד .  למה?  אי אפשר להסתכל עניינית על המציאות? 

ומה אתה בעצם רוצה מהבית היהודי שבכנסת ?

שיעברו לאופוזיציה בראשות שלי יחמוביץ' ! 

אז יהיה יותר טוב או יותר רע ?

ברור שיותר רע !  כל מי שיש לו זיקה לתורת ישראל ומימילא לארץ ישראל פשוט נחרד ממה שיקרה במקרה כזה . אבל בגלל הבית היהודי ורק  בגלל הבית היהודי , החניקה של ההתישבות ע"י איסור בניה  היא לא כמו שהיתה אילו חס וחלילה הבית היהודי היה שומע לעצות חושי הארכי שלכם ועובר לאופוזיציה ולא משפיע כלום. במקרה כזה היה איסור מוחלט על בניה. לא הייו יישובים יהודיים ביהודה ובשומרון שהיו מקבלים עכשיו מעמד של אזור מועדף.

אין מפלגה טובה בכנסת השיפוט הוא אך ורק אחד האם הםבן ציון גגולה

ב"ה

עושים את מה שהרבי אומר

בכל מפלגה יש אור וחושך

התפקיד של החסידים

להראות מה נעשה נכון

ומה לא

ללא לפגוע ברגשות של

אף אדם והפוך

להרבות כבוד שמיים

וכבוד הבריות ובפרט

כבודם של עם קדוש

אתה בורח מהכרה בטעות ותוקע "הרבי" שלא לענין .יואש

קרא ולמד בעיון את מה שכתב למעלה "דע מה למעלה"  .

תפקיד של חסיד גור, בלז, חב"ד וסדיגורה הוא כמו תפקיד של פרושי,  תימני בלאדי ושאמי , לא משנה מאיזה חוג הוא  בדיוק כמו התפקיד של רוכב קורקינט חשמלי :

עֲשׂוֹת מִשְׁפָּט וְאַהֲבַת חֶסֶד וְהַצְנֵעַ לֶכֶת עִם אֱ לֹהֶיךָ   (  מיכה פרק ו )  .

מה נכון ומה לא  בכלל לא קשור לחסידים מסוג זה או אחר או לא חסידים . בענייני כלכלה  כדאי היה לקבל הנחיות סטנלי פישר.

ככה גם בענייני סלילת כבישים .

בענייני יישוב הארץ בודאי ובודאי שאורי אריאל מהבית הלאומי מבין הרבה יותר  ממך למשל.

הראיתי מה שהבית הלאומי מקדם בתנאים הקיימים , למה אתה בורח מלבחון ולראות שטעית ?

הזכרתי את העובדה ש:

"בכפר חבד הצביעו בבחירות האחרונות לבית  ולליכוד   127   !   

127 חסידים  כמנין חיי שרה וכמנין מדינות אחשורוש  הצביעו לליכוד!  אז לדעתך אם היינו שואלים את 129 החסידים האלה היינו מקבלים את הדרך הנכונה ?

ראיתי פעם באוסף איגרות   שחסיד שואל אותו אם לגדל  תרנגולות או ברוזים ,  והוא עונה תעשה כהבנתך. כלומר  הרב ממ"ש  סבור שמותר וראוי להשתמש בחוכמה בינה ודעת  שלנו .  

אז בבקשה תדון עניינית . ואם גם אתה רואה שהציונות הדתית היא  נפלאה , כך אומץ ותכיר בזה. ואל תחפש משהו חסר שחר כדי ללכלך. תודה.

אלול  =   נשלחה   א'נשים ל'פנינו ו'יחפרו ל'נו    את הארץ . זאת אומרת באלול צרוך להתרכז בכיבוש ושליטה והתישבות בעוד  מקומות בארץ !

ליואש, שני דבריםhaim770

ב"ה

1. שמו של מי שעונה לך הוא בן ציון גגולה ולא גליגולה כפי שאתה מתמיד ללגלג ! אז אם מפריע לך השימוש שלי של "יענקל זוכמיר" שלא היה על מי שהוא ספציפי, כדאי מאוד שתפסיק ללגלג על אחרים, החינוך הטוב ביותר הוא הדוגמה האישית, אני מבין שבעבורך שימוש בביטוי באיידיש הוא דבר פוגע ביותר והאנטי-תיזה של הישראלי המודרני שמחק מלקסיקונו את לשון האיידיש.
  2. חסידי חב"ד אינם מבינים כלום, לא בכלכלה, לא בתורה, לא בגידול תרנגולות וגם לא בעיניני שלימות הארץ ! הם מבינים רק דבר אחד ויחיד שהדור שלנו זכה לרועה נאמן, שמואל בדורו כמשה בדורו, ואליו צריך לציית. ולא רק הם כל הדור צריך לציית לו. אם היו בני ישראל מצייתים למשה רבינו לא היה חטא העגל. זו אמונתנו אינך חייב לקבל אותה אבל מחובתנו לידע לך על כך. ונכון הרבי אמר יותר מפעם שההתנחלויות  הם יהיו אלו שיצילו את עם ישראל מהשלום המדומה, אבל גם אמר לגאולה כהן שבדרך שהולכים בה יצטרכו לכבוש שוב את ירושלים. ודרך זו של כניעה מראש שהיה נחלה של השמאל הרדיקלי כגון חדש, מרץ ומפלגת העבודה, לצערנו, הפך להיות נחלת הכלל כולל הליכוד והבית היהודי שמתפקידו היה לכאורה לשמור על הגחלת. בקשר לכפר חב"ד יש גם שם עשבים שוטים שחושבים שאם הליכוד יהיה חזק הוא יתאושש ויעשה מפני ימינה, אבל ההיסטריה מוכיחה לנו אחרת, מי שבפועל נתן את חברון לאויבים אינו אחר מראש הממשלה כשהתחבא מאחורי החלטת ממשלת שמאל שקדמה לו. והבעיה העיקרית היא שלמרות שיש רוב ימני מובהק בארץ, מעשה סטן גורם, שאותם נבחרי ציבור "ימניים" מבצעים מדיניות השמאל. וצריך לידע אותם בצורה חד-משמעית, שהקול הימני איננו בכיס של אף אחד. ואם הם ידעו שהקול הימני מסוגל להצביע למרץ במקום לבנט ולליכוד, הם יחשבו פעמיים על מדיניותם, הרי בסופו של דבר לפוליטיקאים מענין רק דבר אחד להישאר בשילטון, לכן הם עושים דלגיטימציה לציבור נאמני א"י שלא נאמנים להם בכל מחיר (פייגלין ונץ) ובמידה מסויימת רה"מ ניסה גם למנוע כניסתם של הבית היהודי לממשלה. וזה מה שאני מנסה להסביר ריבוי פעמים, אסור לבית היהודי ולכל נאמני א"י שהצליחו להכנס לכנסת לתמוך בכל שהוא במדיניות הרופסת של רש"ה.
מדהים "גגולה " זה שם לא בדיחה !יואש

1. בדקתי באינטרנט ומצאתי שגגולה זה שם !  בכל מקרה לגלוג על שם שבטוחים שהוא המצאה מבדחת  רחוק מלגלוג על קבוצה מזוהה.

"יענקל זוכמיק" הוא לגלוג באידיש.

2. לומר שאין  קבוצת חסידים או תימנים או מתנגדים שמבינה בממוצע יותר מהממוצע הכללי כלל לא אומר שכולם שם מטומטמים.

"דע מה למעלה" כתב לענים ולא אחזור על דבריו.

על התהפכויות ימנים חילונים אין מה להתפלא. אין להם בסיס מוצק לערכים. כבר אמר אברהם אבינו : רק אין יראת א לוהיפ המקון הזה והרגוני על דבר אשצי.

ההרהור במחשבה להצביע מרץ, רעם-צעל  או משהו נאאציונאלי אחר פשוט לא נתס.

אולי תוכל בטובך להסביר לי מה ההבדל בן ...haim770

ב"ה

להצביע למרץ, רעם תעל ולהצביע למפלגה שאינה מסוגלת לקום מהכיסא כשהממשלה שהם נמצאים בה מבצעת את המצע שלהם?

התוצאה היא אותה תוצאה ! ואפילו יותר גרוע מבחינה יהודית כפי שאמר במילים ספורות הרבי למשה קצב, "עדיף שיהיה ממשלה של גויים שתבצע פינויים בארץ ממשלה יהודית" (התוכן לא המילים, את דברי הרבי המדוייקים ניתן לצפות ביוטוב). ולהזכירך היה מדובר בסמיכות ליו"ד שבט ה'תנש"ב, בזמן ששלטה ממשלת ימנית צרה (אמיתית של שמיר) ולא ממשלה "ימנית" רופסת כמו היום. כמובן שהרבי לא הוראה להצביע למפלגה של גויים בפועל, אבל לרמוז לנציג של הממשלה הימנית שמבצעת מדיניות שמאל, לא רק שמותר אלה צריך !

לכן לדעתי, מצביעי הבית היהודי צריכים לקום ולהגיד בלשון ברורה ביותר לנציגיהם, נתנו לכם אימון ובזכותינו הגעתם לאן שהגעתם. ואם תמשיכו בכיוון זה הקלקול בבחירות הבאות נצביע למרץ ולא לכם. תאמין לי שהרצון לשמור על הכיסא הרבה יותר חשוב להם מכל דבר אחר ולכן הם כיום מתפשרים ע"מ שהאדון נתניהו לא ינפנף אותם.

וצריך לזכור שבדיוק כפי שאמר הרבי, (אותו אחד שלדעתך מבין פחות מאורי אריאל בעיני ארץ ישראל) כל ויתור מביא לדרישה לויתורים נוספים, והזהיר את ממשלת שמיר מועידת מדריד, שהיה מדובר בה רק על אוטונומיה מצומצמת מאוד.

1. שמיר לא שמע להזהרות, והלך למדריד.
  2. אחריו הגיע רבין, בזכות ההצבע של העולים החדשים מחבר העמים שהוליכו שולל ע"י פעילי העבודה כאילו מצבם הכלכלי ישתפר ע"י ממשלת רבין, (ואגב אם היו שומעים לרבי והיו מתקנים את חוק מיהו יהודי זה לא היה קורא) שהביא לכאן את הטרוריסטים עראפת ואבו מאזן, שר"י,
  3. הסכמי קעמפ דוד 2 הסכמי אוסלו והסכמי חברון, שבוצע ע"י בנימין נתניהו, אפילו שמעון פרס, אביר השחום המדומה והמזרח התיכון החדש, סירב לפנות את חברון למרות ההסכמים !!!!
  4. המשך הגברת הדרישות מצד האויב שהביא לפינוי גוש קטיף ולהקמת מדינה טרוריסטית של החמאס בעזה ועוד היד נטויה.
  5. מסכנה אם רוצים לעצור את ההידרדרות המתמדת צריכים ומוכרחים לציית לרבי ולדבריו ולחזור למדיניות של אף-שעל והדרך היחידה בנתיים היא בקלפי, ורצוי שהנציגים שרוצים להיבחר ידעו זאת.
  6. צריך רק לפקוח את העיניים ולראות שכל מי שמשמיע את קולו יותר מידי חזק, כגון הרב כהנא, הרב עוזי משולם, ח"כ בן-ארי, פייגלין ועוד רבים וטובים (מתוכם גם ערוץ 7, הרדיו) זוכים מיד להשמצה תקשורתית מכוונת ע"י לא אחר מרה"מ ולא משנה מיהוא (רבין, פרס או נתניהו ושושביניהם), לכן אין חילול ה' גדול מזה להיות שוטפים איתם בממשלה.
לא ענית: מה ההצדקה לשינאה שלך למיישבי הארץ הנפלאיםיואש

ראשית חיים אתה מפיץ בקביעות שינאה  כלפי הציבור הציוני דתי הנפלא שמיישב את יהודה ושומרון ושאילולא הם כל האזורים המכונים אזור C כבר מזמן היו נמסרים לצורר הערבי !

חובתך להכיר בעובדה שכינית את כולם בביטוי המבזה  "יענקל זוכמיר  עם וילה על ההר "  מתוך רוע לב ושינאה לכל מי שמכיר במלכות ה' בעולם , אך מה לעשות לא מכיר בקדושת הדולר הקדוש כמפורט להדיא בספר "זורע צדקות - מצמיח ישועות".

(כן השתמשת גם ב:" "יענקל משה הסרוג" – יב אב 17:28)

מה אתה עושה ? אתה פועל כתעמלן! ומנסה להסיח את הדיון לשטות של גלגולה -  גגולה !

לא ענית מדוע אתה מסכים לביטול דברי הנביא :

מה ה' דורש ממך כי אם עשות משפט ואהבת חסד והצנע לכת עם א- להיך (מיכה ו ח)  ולהצבה  במקום זה שוב ושוב כערך העליון את השמיעה העיוורת לאיש , אומנם מנהיג של לפלג חסידי אך איש.

מה אתה עושה ? אתה מביא כל מיני אמירות של הרי ממ"ש , ולהציג אותן כאילו הן היו חידוש וכאעילו מצבנו הים רע רק בגלל שלא קיבלו את הוראותיו.

אני ניצב בפני בעיה . האם לותר על חובתי כאדם להשתמש בחוכמה בינה ודעת שה' חנן את בני האדם ולכתוב "כן אתה צודק" ואז אני אראה בסדר או לכתוב דברי אמת ואז שקרנים עזי מצח יטענו שאני מבזה תלמיד חכם .

האם להזכיר ש

1.     במלחמת השחרור תש"ח הרבה יהודים מארה"ב התנדבו לעזרת ה' בגיבורים ובאו ארצה ונלחמו ממש בערבים ומסרו את נפשם , וביניהם הקולונל מרכוס (מיקי סטון) בן – 46  , אך חסידי חבד נשארו בארהב וביניהם , דמות ידועה מאוד שהיה צעיר ממרכוס בחודשיים!

2.     שכל נושא הארץ ההתישבות והמאבק בצורר הערבי התעורר מאוחר מאוד .

3.      שבכל הרעיונות נגד נסיגה וויתורים וכו' וכ' ללא היה שום חידוש . הכל היה רק חזרה על מה שנאמר על ידי אנשי התנועה למען ארץ ישראל ורבים אחרים.

אם רוצים שאנשים יצייתו לרבי , וישמעו בכל ענין למה שהרבי יגיד להם . צריך לשכנע את האנשים לותר על דעתם ולשמוע לרבי. ולשם כך צריך נימוק מתקבל על הדעת . לא הראית אפילו רמז קלוש לנימוק שישכנע לא אותך בעצמך אלא אחרים.

אבל  דע מה למעלה כבר דן בזה עם חכמה בינה ודעת ואין טעם לכתוב שוב.

חמוד, אני הסביר לך את ההבדלhaim770

ב"ה

כפי שאמר הרבי לרב איצה שפרינגר, בהתוועדות של שבת מיד אחרי השיחה הידועה של כ"ח ניסן, הרב שפרינגר ניסה לעלות דרכים להביא את הגאולה כגון "צדיק גוזר והקב"ה מקיים" והרבי ענה את הדרך להביא את הגאולה אני יודע ואין צורך לחפש עבורי עבודות חדשות, את הגאולה הביא בצורה שאני רוצה.

אז מדברי הרבי יש לו את האפשרות להביא את הגאולה תיקף ומיד, ברכים שלו, אבל בטובו  ובחסדו הגדול הוא רוצה לשתף את עם ישראל בשוטפות פעילה.

אז, חמודי, אתה רוצה לעלות לרכבת הגאולה, תפדאל ! לא רוצה, מחכה שישכנעו אותך, זכותך המלאה.

אבל בבוא היום הגדול והנורא, בסופו של דבר יום זה יגיע, קץ שם לחושך, אל תבוא אלי או לכל חסידי חב"ד אחר בטענה למה ידעתם ולא אמרתם לנו !!! אמרנו ואמרנו שוב ואתם לא רוצים לקבל שצריך לציית לנביא הדור, משה רבינו שבדור, הרבי מלך המשיח.

וזה נכון בכל תחומי החיים מישוב ארץ ישראל ועד הנושאים העדינים מאוד של גאולה ומשיח דרך תיקון חוק מיהו יהודי, וגם בחיי היום יום.

מה הטענה שלך כלפי חסידי חב"ד? שלא הצליחו לשכנע אותך? צריך להודות שאתה מרים לפניהם אתגרים קשים. ועוד שאלה למה אני צריך לבזבז את זמני לשכנע אגוז קשה כמוך, כשאני בזמן הזה יכול לעצור עשרות יהודים שיניחו תפילין וממילא מתקשרים לרבי באופן אוטומטי.

הפקודה שקיבלתי מהרבי היא להודיע לאנשי הדור שיש נביא בישראל ושאנשי הדור צריכים לציית לו, וזה מה שאני משתדל לעשות, הרבי לא אמר לי לשכנע את אנשי הדור זו תוספת שלך ואינני מחוייב לה.

אז, חמוד, אתה רוצה לקבל, בבקשה, בן ציון גגולה, נותן לך את הכלים ואת המקורות המדוייקים, לפחות תעיין בהם. אינך רוצה לקבל, לא נורא, המון יהודים אחרים יתקשרו לרבי לפניך ובסופו של דבר גם אתה, לא ידח ממנו ידח. (ראה פירוש הרבי על ההגדה של פסח על המילים אילו היה שם לא היה נגאל כשההדגשה היא על שם במצרים הוא לא היה נגאל אבל בגאולה הנוכחית שאין אחריה גלות נוספת שום יהודי לא יישאר בגלות ! גם אתה !

חסידים הם פנסאים, הם מדליקים את האור, אבל אם ברצונך לכסות את העיניים, לא פלא שאינך רואה למרות שהפנס הודלק ומאיר בחוזקה.

השימוש ב"חמוד"לא מכסה על ביזוי יהודי יהודה שומרוןיואש

אתה גם חוזר בפנים פעמים על ההתבטאות " אז, חמודי, אתה רוצה..."  .

התעלול הזה נועד להשרות על הקוראים אוירה כאילו אתה נמצא למעלה ואילו אני רק איזה ילדון שאתה מתייחס אליו בסלחנות על טיפשותו.  הוא נועד להוות מסווה לאי יכולתך להכיר בטעויותיך  .

1.      הסיפור שלך  על תגובת רבי מלובביץ' למי  שהעלה רעיון שימוש ב "צדיק גוזר והקב"ה מקיים"  הוא תמוה ביותר .  אתה מספר שהרבי נתן איזו תשובה  מדוע לא להשתמש ב"צדיק גוזר וה' מקיים".

מה זה אומר " זה אומר שהרבי ממ"ש אישר שאכן  חז"ל אמרו "צדיק גוזר וה' מקיים".

אבל האמת שאין ולא יכולה להיות אמרה כזו !   

צדיק הוא מי שמקיים את גזרות ה' ולא מי שמוריד פקודות לה' מה לעשות.  ה' יכול להיענות  או לא להיענות לתפילת אדם , צדיק יותר או צדיק פחות , אך אינו תחת פיקוד אף אדם .

התנ"ך קובע חד משמעית שה' לא כפוף לגזירות אנשים.

יהושע פרק י  יד    " ולא היה כיום ההוא לפניו ואחריו לשמע ה'  בקול איש"  .

את הפסוק המפורש הזה מעלימים ! 

נתאר שהיה כתוב שם : ויהי לחוק מהיום ההוא והלאה לשמוע ה' בקול צדיק" ,

כולם היו יודעים על הפסוק הזה , והיו מצטטים אותו 10000 פעמים ביום , והיו כותבים אותו על כל קיר בכל כיתה .

אבל כתוב להפך , אז מחביאים את זה  שלא נקשיב לדברי ה' בפי נביאיו האמיתיים !

כתבת: " ועוד שאלה למה אני צריך לבזבז את זמני לשכנע אגוז קשה כמוך, כשאני בזמן הזה יכול לעצור עשרות יהודים שיניחו תפילין וממילא מתקשרים לרבי באופן אוטומטי." 

וזה ממש מזעזע! על זה זועק הנביא "אותי עזבו מקור מים חיים ..."  . אתה לא מקרב אנשים לאביהם שבשמים אלא לרבי !   הרבי היה שותק על התבטאות שכזו ???

ואם אתה מזכיר את דברי הרבי על הגדה של פסח  אז כדאי שתקרא מה שהוא כתב  שנוסח חב"ד בהגדה שגוי ץ  הוא כתב זאת באגרות קודש  עמ' שסד  אגרת שפג .  זאת אומרת שמה שאתה כותב כמובן מאליו כאילו מי שאינו רואה ברבי מנהיג מחייב טועה  כלל לא בטוח שנכון . הרבי קבע שיכולה להיות שגיאה בחב"ד.  ובהחלט ייתכן לפי הרבי , שהרבי בוא בכלל לא קטר ברכבת הגאולה , ואולי בכלל לא מנוסעי הרכבת , ואולי גם חסידים וגם מתנגדים הם לא פנסאים

( משהו שהיה לפני המון שנים כשהדליקו פנסים ברחובות ע"י איש עם לפיד ..)  ואולי גם בן ציון גגולה טועה ?

נו יואש תפסיק להתפלסף !!!!haim770

ב"ה

1. התלוננת על הביטוי "יענקל זוכמיר" והצלחת במעט לערער את הביטחון האישי שלי, ולא, בשום המקום הביטוי הזה איננו מופיע כביטוי גנאי, אז אתה החלטת, אז החלטת !!! באיידיש, וסלחה שאני פוגע שוב באישיות הישראלית הטהורה שלך בשימוש בביטוי מהעולם הישן, באידיש אומרים "ער גזאוגט", אז אמרת וחשבת שזה ביטוי פוגע וביטוי גנאי, אני באמת צריך להתיחס לטעויות שלך ? אני חושב שלא !
  2. אינני רוצה ללגלג לך ולמר שהמכתב שפג, אינו מודפס, אני תולה את הנ"ל בשגיאת כתיב ולבטח הכוונה למכתב שפט, ואני מצתת את הקטע הרלוונטי, אם התכוונת למה שהוא אחר נא להודיע, אני בשונה מהרבי לא נביא. ובכן "ג. שסימני הסדר הם בחרוזים. וכנראה שבזה מסייע לגירסתנו רחצה. ולכאורה אדרבה זהו סיוע לגירסת רחץ, כי אז גם ברך ונצה נחרזים". מהיכן אתה מביא שהרבי כותב שנוסח ההגדה של חב"ד שגוי? הרבי כותב "ולכאורה" אדרבה זהו סיוע לגירסת רחץ. ולכאורה פירושו במבט ראשוני אבל אינו כן בפועל. קצת ידיעת אידייש ועברית לא יעשו לך כל רע, תאמין לי ! אז סלח לי אבל כל התאוריה הפילוסופית כאילו הרבי כותב שנוסח חב"ד בהגדה שגוי איננה מבוססת וכמובן גם המסקנות שהגעת אליהם לאחר טעות נוספת זו.
  3. אבל, סלח לי, אין לי שום טעם להתווכח אם מי שדברי חז"ל  בעקבות מעשי חוני המעגל (צדיק גוזר והקב"ה מקיים) הם נחשבים בעיניו כקליפת השום.
  4. בא לך להוציא את העצבים על חב"ד מאחורי מקלדת, חמודי, תעשה את זה לבד ותוכיח שאתה ילד גדול. מבחינתי ביי, תרגיש טוב ושיהיה לך שנה טובה ומתוקה מלאה דבש ובעיקר שכל !!

הדובדבן שמרתי לסוף, למרות שלדעתי לא פגעתי ביהודים היקרים של יהודה ושומרון (כי כל התיאוריה שלך בנויה על פירוש מוטעה של הביטוי "יענקל זוכמיר"), כיוון שאנו בחודש אלול, אם איך שהוא בזכות הפירוש המוטעה שלך מרגיש שפגעתי בו, הנני מבקש סליחה ומחילה.

רוקד על הדםיואש

היום א'  אלול  הוא יום הזכרון העשירי  לשלום הר מלך  היהודי הדתי לאומי שהתישב בחומש  ה' ועמו יקמו את דמו מיד הצורר הערבי ימח שמו ומיד כל התומכים בצורר .

ביום כא אב  שעה 12:47  כתב חיים 770  :

"השטח בשליטת צה"ל. עם ישראל אוחז בחומש, מי צריך יותר מזה? הא שכחתי ליענקל זוכמיר, הד"ל, אין כבר את הוילה על מרומי ההר !!!  "

התחיל בשקר כאילו  התישבות היהודים  בחומש היתה מיותרת  , כשהוא יודע  שאילולא התישבו שם  -  חלק זה של ארצנו היה  מוחזק על ידי הצורר הערבי !

המשיך  בתועבה כאשר  לא היתה לו מילה חיובית כל שהיא על היהודים שגורשו  ברשעות  מהמקום  ואיבדו את כל עולמם .

הוא עומד ומלגלג עליהם  " ליענקל זוכמיר, הד"ל, אין כבר את הוילה על מרומי ההר !!!  "   

העובדה שזוכמיר ( חפשני) זה באידיש לא הופך את הביזוי של חיים770  לקדוש . חיים מתעתע בקוראים כשהוא טוען כאילו ביזוי באידיש איננו ביזוי . נראה אותו כשמישהו יכתוב עליך שהוא שוואנץ  (ואיני כותב זאת). ,

הוא לא כותב אפילו דתי לאומי אלא  ד"ל  כלומר דלים וריקים מכל מעשה חיובי !

על איזה זוכמרים ד"לים וריקים הוא מלגלג  ?

חיים770  מלגלג על שרה יאיר הרמלך  היהודיה שנולדה יתומה וגורשה מחומש בהיותה בת שנה .

חיים770  מלגלג  על  אהוביה-יאיר הרמלך  היהודי היתום שגורש מחומש בהיותו  בן 3

חיים770  מלגלג על האלמנה היהודיה לימור הרמלך  שגורשה גם היא  מחומש !

איך  הד"לים הזוכמרים האלה נהיו יתומים ואלמנה ?

את התשובה , שספק אם מעניינת את חיים770  כי הם לא מהחבורה שלו , תוכל לראות בהפניה הבאה , חדשות יש"ע  

http://yeshanews.com/?id=22868  

29/08/2003   א' אלול תשסג

בפיגוע ירי בגזרת בנימין נרצח שלום הר מלך תושב חומש .

מתנדבי "הצלה יהודה ושומרון" היו הראשונים להגיע לזירת הפיגוע צפונית לרמאללה. הם נדהמו לגלות שם את חברם שלום הרמלך שנפצע אנושות ומת ואת אשתו לימור, שנפצעה בינוני. בני הזוג השאירו את בנם הפעוט אצל הוריו דקות לפני שרכבם נפגע.
בפיגוע נפצעה באורח בינוני אשתו של הרמלך לימור (24), שנמצאת בחודש השביעי להריונה. מבית החולים הדסה עין כרם נמסר שכפי הנראה עוברה לא נפגע. בני הזוג היו בדרכם לחופשת סוף שבוע ודקות ספורות לפני הפיגוע השאירו את בנם בן 14 החודשים אצל הוריו של הרמלך, ביישוב כוכב השחר.
הר מלך היה נהג אמבולנס מתנדב בארגון "הצלה יהודה ושומרון" וטיפל בפצועים מפיגועים במהלך כל האינתיפאדה.

(עד כאן ציטוט מהידיעה  מלפני 10 שנים בדיוק)

שלום הרמלך   טס פעמים רבות למקומות שבהם ירו  ערבים ימ"ש על יהודים . הוא סיכן את נפשו בעצם ההגעה למקום שבו פועלים ערבים רוצחים.

אבל הוא סיכן את נפשו למען ד"לים זוכמרים  שבעיני חיים770 ערכם כקליפת השום !    

הוא סיכן את נפשו למען יישוב ארץ ישראל !

אז בעיני חיים770 הוא  בסך הכל  ישב להנאתו  באיזו וילה על הר ,  לפי חיים770 הוא זוכמיר ד"לי חסר ערך , וכך כמובן גם האלמנה והיתומים.  

כל מי שיעיין  באגרות שפט (שפ"ג ?)   מכה תמוז תשח  יראה מיידית הרבי קובע שם חד משמעית שתיתכן טעות בחב"ד  ושחיים7770 מבזה את הרבי מלובאביץ' כשהוא הופך ממש את דבריו.

כך גם מי שיעין בפסוק יהושע פרק י  יד    " ולא היה כיום ההוא לפניו ואחריו לשמע ה'  בקול איש"  .  יראה שחיים770 מנסה לזרוק את הפסוק הזה מהתנ"ך  ואינו מודה שהפתגם העיתונאי "צדיק גוזר וכו'  " אינו בדברי חז"ל. הוא יכול לספר לנו על חוני המעגל , חנה ושבעת בניה, הזבוב באוזנו של טיטוס  וכל מיני סיפורים  הפסוק הברור בתנ"ך נשאר בתנ"ך !!!.

לא אעמוד על עוד טעויות ומאמצים להשניא.

לפי העבר אפשר לראות שחיים770  רק ימשיך ללגלג ורק ימשיך לעקם  מקורות יהודיים , ולהציג  דברים ישרים  וברורים לחלוטין שכתבתי כאילו הם "פירוש מוטעה" .  

חיים770 בבקשה קח פסק זמן עד כיפורים להרהורי תשובהדובובשאחרונה
עבר עריכה על ידי דובובש בתאריך ב' באלול תשע"ג 23:20

בבקשה חיים , עצה אישית. אתה מוכרח לקחת פסק זמן להרהורי תשובה בינך לבין עצמך .  בבקשה במקום לחפש משהו להגיב  לפניה שלי או בכלל, שב בשקט עם עצמך לפחות עד אחרי יום הכיפורים .

וליואש בדקתי את האגרת שפט מיום כה תמוז תשח, מה שיוצא ממה שהרבי כתב זה רק  שבחב"ד יש לפעמים טעות ויכולה להיות טעות  לא יותר מזה. צריך לשים לב שזה לא אומר על כל דבר.

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך