קודם כל אני מאוד מצטערת, אני חדשה בפורום ואם זה לא המקום לשאלה שלי, אשמח אם תפנו אותי לאותו מקום
(רק לא לפורמי תנועות נוער) (רק לפורטוקול-סיימתי י"ב, זה סוג של תחילת שירות לאומי..)
אז ככה,אני מתחילה שבוע הבא התנדבות בתיכון כלשהו,בתיכון הזה לומדים ז'-י"ב, ילדים חכמים בלימודים(תמיד יש את האלה שקצת פחות,אבל גם הם בסדר) אבל למרות זאת הם ערסים.אני רק מבהירה,אין לי בעיה עם ערסים ואני לא מפחדת מהם או משהו.
יש שם לכל אחד ואחת חברים משלהם,אבל צריך לעזור להם מבחינה חברתית ולאו דווקא שיהיו לו חברים אלא לשדר להם מסר מאוד ברור שאני שם בשבילם לכל דבר. איך עושים את זה?
ועוד שאלה,אני צריכה לעשות איתם שיחות אישיות פעם בחודש לכל תלמיד/ה,על מה אני יכולה לדבר איתם?ואיך בכלל להתחיל את השיחות האלה?כי אני כבר צריכה להתחיל בשבוע הראשון עם תלמיד אחד ותלמידה אחת.ואין לי מושג איך לא להפוך את השיחה הזאת למביכה (שתיקה,שעמום..) או שינסו להתחמק בפעם הבאה מזה.השאלה מופנת לנוער ולמבוגרים כאחד-על מה אפשר לדבר איתם כ"כ הרבה? ועוד בלי להכיר אותם? אחרי שאני אכיר אותם אז אדבר איתם על תחומי עניינם אבל מה לעשות בשיחות הראשונות? אולי רעיון למשחקי היכרות? או שזה ילדותי מדי? איזה שאלות אפשר לשאול וכד'. סליחה על החפירה.
ותגובות של זה לא צנוע לדבר עם בנים,לא מתקבל על הדעת. יש לי את השיקולים שלי וכבר התייעצתי עם רב,אז בבקשה אל תכנסו לזה.
תודה מראש!