"ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך ובכל מאודיך" - איך?מרדכי

בס"ד

מתוך פרשת השבוע, ואתחנן:

"ואהבת את ה' אלוקיך בכל ללבך ובכל נפשך ובכל מאודך. והיו הדברים האלה אשר אנוכי מצווך היום, על לבבך" (דברים ו', ה'-ו')

משמע שהתנאי להשגת אהבת ה' הוא ע"י "שימת הדברים על הלב".

משל למה הדבר דומה?

כפרי אחד נזדמן לעיר, טייל בין החנויות, התבונן בשפע המוצרים המוצגים בחלונות הראווה. כמובן, שהוא היה לבוש בבגדי איכרים שעשויים מבד גס והוא לא הרגיש בנוח להסתובב כך בין אנשי העיר שלבושים בבגדים יקרים ומכובדים. כשעבר על יד חנות בגדים, נכנס האיכר והחל ללמוד חלפיה כמנהג בני העיר. 

התבונן בו בעל החנות והציע לו חליפה. הביט אליה האיכר ומיד החזיר אותה למוכר בטענה שהיא קטנה מידי, אך המוכר חייך והסביר לאותו איכר שהחליפה היא בדיוק למידותיו אך בגדיו הגסים מפריעים לו, אך ברגע שהוא יוריד אותם היא תתאים לך. עליך להוריד את הבגדים הכפריים הפשוטים ואז תלביש את החליפה ותקרה שנהיית אדם אחר.

כך הוא הדבר בבואנו לקיים את מצוות 'אהבת ה''. כשאנו באים עם על המטען של העוונות, רצונות, מדות מגונות, וטמטום הלב, שצברנו במשך הזמן שהם מהווים חציצה בנינו לבין הקב"ה, ואז כשאנו נעצום את העניים ולהגיד בכוונה "ואהבת את ה' אלוקיך..." ואז למי נהיה דומים? לאותו הכפרי שרצה ללבוש את החליפה על בגדיו הכפריים, ואז באמת אין פלא למה אנחנו לא מצליחים להרגיש את אהבת ה'.

זה מה שאומר הילקוט: "אינני יודע כיצד לאהוב!" - אין זה פשוט כלל וכלל להגיע לאהבת ה'. אז מה עלינו לעשות? "והיו הדברים האלה... על לבבך" - עלינו לדאוג קודם שדברי התורה "יתלבשו" עלינו היטב, שלא יחצצו את כל העניינים ה"חשובים" כ"כ בנינו לבין התורה. וכלן אנו צריכים לוותר על מה שמיותר ולהסתפק בהכרחי, על מנת שהלבוש הרוחני יתלבש עלינו היטב, ואז הוכל להתחיל לחשוב על הפסוק הקודם "ואהבת את ה' אלוקיך בכל ללבך ובכל נפשך, בכל מאדך!"

(ע"פ 'אהל יעקב')

שנזכה בעז"ה לאוהב את הקב"ה בכל נפשנו ובכל מאודנו.

שבת שלום!!!

מתוך פרשת השבוע, ואתחנן:
"ואהבת את ה' אלוקיך בכל ללבך ובכל נפשך ובכל מאודך. והיו הדברים האלה אשר אנוכי מצווך היום, על לבבך" (דברים ו', ה'-ו')

משמע שהתנאי להשגת אהבת ה' הוא ע"י "שימת הדברים על הלב".

משל למה הדבר דומה?
כפרי אחד נזדמן לעיר, טייל בין החנויות, התבונן בשפע המוצרים המוצגים בחלונות הראווה. כמובן, שהוא היה לבוש בבגדי איכרים שעשויים מבד גס והוא לא הרגיש בנוח להסתובב כך בין אנשי העיר שלבושים בבגדים יקרים ומכובדים. כשעבר על יד חנות בגדים, נכנס האיכר והחל ללמוד חלפיה כמנהג בני העיר. 
התבונן בו בעל החנות והציע לו חליפה. הביט אליה האיכר ומיד החזיר אותה למוכר בטענה שהיא קטנה מידי, אך המוכר חייך והסביר לאותו איכר שהחליפה היא בדיוק למידותיו אך בגדיו הגסים מפריעים לו, אך ברגע שהוא יוריד אותם היא תתאים לך. עליך להוריד את הבגדים הכפריים הפשוטים ואז תלביש את החליפה ותקרה שנהיית אדם אחר.

כך הוא הדבר בבואנו לקיים את מצוות 'אהבת ה''. כשאנו באים עם על המטען של העוונות, רצונות, מדות מגונות, וטמטום הלב, שצברנו במשך הזמן שהם מהווים חציצה בנינו לבין הקב"ה, ואז כשאנו נעצום את העניים ולהגיד בכוונה "ואהבת את ה' אלוקיך..." ואז למי נהיה דומים? לאותו הכפרי שרצה ללבוש את החליפה על בגדיו הכפריים, ואז באמת אין פלא למה אנחנו לא מצליחים להרגיש את אהבת ה'.

זה מה שאומר הילקוט: "אינני יודע כיצד לאהוב!" - אין זה פשוט כלל וכלל להגיע לאהבת ה'. אז מה עלינו לעשות? "והיו הדברים האלה... על לבבך" - עלינו לדאוג קודם שדברי התורה "יתלבשו" עלינו היטב, שלא יחצצו את כל העניינים ה"חשובים" כ"כ בנינו לבין התורה. וכלן אנו צריכים לוותר על מה שמיותר ולהסתפק בהכרחי, על מנת שהלבוש הרוחני יתלבש עלינו היטב, ואז הוכל להתחיל לחשוב על הפסוק הקודם "ואהבת את ה' אלוקיך בכל ללבך ובכל נפשך, בכל מאדך!"
(ע"פ 'אהל יעקב')

שנזכה בעז"ה לאוהב את הקב"ה בכל נפשנו ובכל מאודנו.
שבת שלום!!!
ממש מקסים! כל הכבוד ושבת שלוםateretfa
יפה מאוד! תודה רבה שבת שלוםדניאלה .ד.
יפה יפה !!!הלוואי שזכה באמת להגיע לאהבת ה' אמיתית!ברכוש!!!
שכוייח אלעזר300

(הייתי רוצה לשוחח איתך בקרוב)

(יום חמישי? )מרדכי
וואיי! יפה!!בעז"ה שבאמת ניזכה! שבת שלום!ישראליתתאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך