רוצה להדריך או לא?רותם333

היי,לאחרונה חשבתי מאוד על להיות מדריכים,ורציתי להפנות את השאלה אליכם.לא חשוב באיזה מקום.עזרא,בני עקיבא וכל תנועה אחרת שאתם נמצאים בה.הייתם רוצים להדריך,או לא?ולמה.

ואפשר להכליל דרך חיים..למשל שאתם לא רוצים להיכשל בניסיונות שם וכאלה..
תודה על העונים,שבוע טוב

-נ.ב אני חדשה,אז אם אני לא אמורה לכתוב פה את זה תגידו חח..

הייתי רוצה ואני רוצה ענבל

בס"ד

למה?

כי אני רוצה לתרום בדרך כלשהי, כי אני רוצה לעזור..

וגם כי אני מאוד רוצה לקבל מזה

חושבת שזאת שליחות מאוד גדולה להדריך אם אתה מתאים להדרכה..

|מדריך| וגם לא הייתי מוותר על זהליק המדליק123

זה תורם המון עצמך
זה לימד אותי כלכך הרבה

רציתי.צבי-ליזציה

מאוד. ולחצו עלי מאוד. אפילו ניסיתי ללכת יותר מזה, משהו שכולל יותר מהדרכה, ובסוף הבנתי שזה פשוט לא מתאים לכל אחד!!! וזה יכול להיות הרסני. זה טוב רק למי שזה מתאים לו.

וב"ה אתה מדריך תותח!!אילה שלוחה

בס"ד

(וזה לא רק אני אמרתי... )

בכל מקרה -

צריך לדעת שזו השקעה

לא לכולם זה מתאים, אבל צריך בהחלט לשים לב אם באמת לא מתאים,

או שזה סתם הקשיים שבדרך הם שמחלישים...

אל תקחו אתזה כמובן מאילו,פונ3'ה!!

יש אנשים שזה ל-א מתאים להם.

ויש עוד בלי סוף מקומות לתרום.

למה לא הדרכתי? בעיקר כי.. לא הייתי מסוגלת לחשוב עלזה שאנשים לוקחים אותי כדוגמא אישית.

עוד תירוצים- אם הייתי מדריכה הייתי בנאדם אמיתי בפניהם, ועושה איתם גם דברים לא חינוכיים. רק כדי שיבינו שאני לא מושלמת..

אממ, לא מתאים לי לעמוד מול קבוצה ולדבר. [אבל עלזה מינסטם הייתי עובדת..]

ו-זה ליהות מחויבת למשהו. שאם פתאום ימאס לי מהם- זה לא כזה פשוט לעזוב, אני תוקעת אותם עם כל צעד שלי..

אני בעד חיים חופשיים..

הייתי מתה להדריך אבל...היפה בנשים

אין לנו סניף ביישוב!!!!!!!!זה פשוט מבאס!!!

חסר לך סניפים שמתים למדריכים, גם מדריכי חוץ?..ניק מקורי
אני ממש לא רוצה להדריך...הנסיך הקטן.

ממש לא בראש שלי...

אני רוצה להדריך וב"ה אני מדריך...ישי .א.

תכלס שורה תחתונה הדרכה יותר תורם לך מאשר לחניכים, אבל ברור שבערון נכסנים כדי להשפיע על החניכים....

זה גם ממש כיף ובונה ולדעתי מי שלא מדריך זה סוג של פספוס של משהו אלב א"א אפשר שכולם יהיו מדריכים...

אין יותר כיף מלראות את החניכים שלך מושפעים מהערכים שאתה הכנסתה אליהם, ואין יותר כיף לדעת שבזכותך חניך נשאר דתי וכד', לוקח זמן אבל עם המון סבלנות ועם ראיית ארוכת טווח אפשר לראות את הכל....

אני אולי קצת יגזים ויומר שאני לא רואה שום סיבה לא להדריך אלה א"כ זה מקרה ממש קיצוני של חוסר התאמה עמוקה באשיות של המדריך....

הדרכהמנצח

באיזה שכבת גיל אתה?

ראש הישיבה שלי אומר שלא טוב להתחיל להדריך בשישית, למרות התרומה הגדולהוהתגדלות האישית.

הוא מציע להתחיל להדריך מאוחר יותר מכיוון שלטווח ארוך זה מזיק לנער.

באמת?קטנציק
אני ממש רוצה להדריך..מישהי=)

זה נותן לך, וזו עשיה..

הייתי מדריכה, וחלמתי על זה הרבה לפני זה אבל במציאוחיה וקיימת

ת התאכזבתי, הביאו לי כיתה קשה כי אני די מופרעת אבל לא לקחו בחשבון (וגם אני לא) שהייתי נורא צעירה (כיתה י'),

שנה אח"כ כבר לא רציתי ועזבתי.

אז לפני שאת  מחליטה לקחת אז תחשבי על ה-כ-ל לפני כן כדי שלא תצטערי אחר כך.

בהצלחה בכל בחירה שהיא.

ב"ה אני מדריכה (וקומונרית כבר שנתיים+)שושנה!

באמת באמת שההדרכה תרמה לי במלאמלא דברים! (פירוט באישי אם את רוצה...)

מניסיון, ההדרכה לא מתאימה לכל אחד, והיא בהחלט מעמסה.

השאלה היא את את רוצה בזה. מי שבאמת רוצה, יצליח! (מניסיון!!!! למרות כל הקשיים...)

ב"הצלחה

אני מדריכה ב"ה שוקו =)

שווה, קשה אבל שווה 

ופשוט כדאי, תורם מכל הבחינות

מהדברים שלך לא כל כך הבנתי מה הבעיה מבחינתך בלהדריך אז אם תתייחסי לדברים ספציפים אני אוכל לענות יותר ממוקד

ובקשר לזה שאת מפחדת להיכשל בנסיונות - 

אני מאמינה שאם תברחי מזה ולא תתמודדי לא דווקא בהדרכה אלא בכל מקום אחר, 

אז הנסיונות ייזדמנו לך בהמשך החיים רק בצורה אחרת..

בהצלחה!

ד"א - דרוש מד"ש לשנה הבאה באזור הצפון למי שיודע על מישהו שמעוניין...

|מדריכה|תהילול

זה קשה וצריך להקריב הרבה מעצמך.. אבל זה שווה את זה!!

וזה ממממש לא מתאים לכל אחחדדד

מה השיקולים?לך דומיה תהילה
מאוד מאוד רוצה.*בננית*

עוד שלושה חודשים הדרכה. מקווה להיכנס.

אני חושבת שיש לי לא מעט לתרום. וזה בטוח יתרום גם לי.

אני מאוד אוהבת לעבוד עם ילדים..

הלוואי

אבל כמו שאמרו כאן, יש כאלה שזה באמת לא מתאים להם.. תלוי באופי שלך.

בתור אחת שרוצה להיכנס להדרכה בעז"החפרנית גאה=)
והדריכה השנה בעז...
בתחילת שנה כשנכנסתי להדרכה זה לא היה ככ חשוב לי.
היום קשה לי לחשוב על לוותר על זה. יותר ממה שאתה תורם לחניכים ההדרכה תורמת לך.
זה מבגר, זה מלמד לקחת אחריות וזה בא לידי ביטוי בעוד תחומים שפחות קשורים להדרכה למשל לקיחת אחריות במבצעין כיתתיים וכו
אבל זה לא מתאים לכל אחד. אז איך יודעים אם זה מתאים? נראה לי שכדאי להתייעץ עם חברים שמכירים אותך טוב, עם המדריכ/ה ועם עצמך.. ושיהיה לכולנו בהצלחה
מה לדעתכם הקריטריונים למדריך?לויה
נראלי הכי חשוב שלא יהיה סנוב ויתחבר לחניכים בכיף..ב*תי!!ס
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך ט"ו באב תשע"ג 22:34

אנא זכרו כי אנו פורום דתי וכבדו

ולא לשפוט על ההתחלה!

נגיד אני בתחילת שנה הסתכלתי על חניכות שלי- מה? אני אמורה להדריך את הצוציקיות האלה? (שבט נבטים כבודד...) אבל עכשיו אני חולה עליהן אחת אחת (באמת.. בלי עין הרע..) ואני לא מסוגלת לחשוב שבתחילת שנה רציתי שבט אחר!

ועוד משו- חניכים וילדים הם עם שקולט בטילל והכל... ולכן לא מומולץ לבוא לפעולה בבאסה ובאי חשק.. גם אם לפני היה לך ממש רע ברגע שתגיעו לחניכים צריך להיות הכי מאושרים שיש ובאמתת....

יפה! אהבתי! תגיבו עודלויה

קורץ

וכמובן דוגמא אישית...ozd
^^^^ זה בעיקר..ענבל

בס"ד

בעולם קטן המגזין החודש הייתה שאלה על זה והוא התייחס גם לדוגמה אישית של מדריך..

והוא אמר שדוגמה אישית זה לא שאתה צריך להיות מושלם, להפך, אם אתה מראה לחניכים שגם אתה לא מושלם אבל אתה מנסה ומשתדל זאת דוגמה אישית הרבה יותר חזקה כי אתה מראה להם שאתה בן אדם בדיוק כמוהם ושלכל אחד יש קשיים אבל שצריך לרצות לצאת מהם ולהשתדל.

סתם זה היה ממש יפה

אני רוצה בבני עקיבא..סאלח שבתי

כי אני מאמינה בערכים שלה..ואני רוצה להרגיש שאני משפייעה ותוך כדי זה שאני מחזקת אחרים,לחזק גם את עצמי..

אני רוצה להדריך כי...spayderman

אני רוצה לתרום בזמני הפנוי

וגם המדריכים שלי נתנו בשבילי עכשיו גם אני רוצה לתת לילדים אחרים...

לפי דעתי למדריך צריכה להיות הקרבה בשביל החניכיםתהילול

מדריך צריך שיהיה לו הרבה תכונות.. אבל הרבה פעמים זה משתנה משבט לשבט..

כל שבט צריך משו אחר..ולכן הקריטריונים של מדריך משתנים..

אבל בכללי זה : אחריות, שיכבד את היהדות, שיהיה דוגמה טובה לחניכים ..

ויש עוד המון אבל זה משתנה..

בא לך לפרט את התכונות שצריך לכל שבט?לויה

אם לא בא לך אז לא חייבקורץ

(סורי שלא שירשרתי נכן זה תגובה ללויה.תהילול
צריך להכיר את השבט עצמו כדי לדעת..
אבל גם נגיד מי שנכנס לנבטים חשוב שהוא יהיה מדריך שמחובר לסניף ולא מישו מבחוץ כדי שהוא יחבר אותם לשאר הסניף כי הם לא ממש קשורים בהתחלה.. כי הם חדשים..
מדריכי הראה- חדש- צריכים שתיהיה להם מנהיגות.. שתיהיה להם השפעה. משמעותית כי זה מה שהחניכים יקחו מהם להדרכה שלהם עצמם..
אבל יש גם לפי תכונות של השבט עצמו..
נגיד שבט שכל המדריכים קודם עזבו באמצע שנה- אין להם אמון במדריך. ולכן הם צכים מדריך עיקבי. שיעמוד במילה שלו. שלא יבטיח הבטחות ולא יקיים.. הוא יעני צריך להיות השקעה שקטה ובטוחה.. שלא יעשה להם פעם בחודשיים פעולה גרנדיוזית , אלא פעם בשבוע שבועיים פעולה כיפית ונחמדה..
שבט מופרע- הוא צריך מישו סמכותי,- שמשדר סמכותיות ואז מאיך שהוא עצמו זה ירגיע קצת תחניכים והוא יוכל להתעסק פחות באיך לדאוג שהם לא יחרבו תסניף ויותר בחניכים עצמם.
או מישו שמשדר אהבה גדולה לחניכים שלו בכל מצב ואז כמה שהוא לא יריב איתם על מופרעות הם עדיין יקלטו את האהבה שלו אליהם ולא יפתחו אליו יחס של מורה-תלמיד..
כל מה שאמרתי פה הוא ממש לא מחייב ויכולות להיות עוד הרבה דרכים.. זה רק דוגמאות למה שאני רואה אצלנו אבל זה משתנה בין סניף לסניף ובין שבט לשבט ובין חניך לחניך.. פשוט צריך להכיר כדי לדעת
זה יותר נקודות למחשבה מאשר איך לפעול..
יפה ומעניין! תודה רבה! לויה
אני ממש ממש התחברתי למה שב*תי!!ס כתבהחפרנית גאה=)
אני מדריכה כיתה א' ואחרי הפעולה הראשונה שאלתי את עצמי מי ברא את הדבר הזה ילדים קטנים. והיום בה קשה לי לחשוב על לעזוב אותם אני לא מאמינה שזה נגמר. וילדים באמת קולטים אותנו מהר. מתי באנו בכיף מתי בבאסה ועוד דבר מדריך הוא יותר מדוגמה אישית. תדעו לכם שהחניכים בוחנים אתכם גם בדברים שלא קשורים לפעולה ואתם משפיעים עליהם גם במסרים שלא העברתם להם בפעולות. סתם דוגמה נגיד, אני די דוסית ופגשתי את חניכה שלי ברחוב והיא הסתתרה מאחורי אחותה כי היא לא רצתה שאני אראה אותה עם מכנסיים. אפעם לא דיברתי איתם על צניעות... הם בכיתה א' ובכ''ז היא פשוט התביישה ממני.
אני רוצה. אפילו מאוד.אביה!!!
עבר עריכה על ידי אביה!!! בתאריך ט"ז באב תשע"ג 20:42

א-ב-ל:

א. הסניף שלנו הוא נפרד,כאילו בנים לבד בנות לבד,אבל יש פעולות למדריכם ולמדיכות ביחד ויש אם זה בעיה הלכתית...

ב.לא ניראה לי שאני מתאימה לדבר מול קבוצה, ובכללי גם לא ניראה לי שאני מתאימה להיות מדריכה...

הדרכה זה דבר  טוב,כיף, ותורם גם לך וגם לחניכים. 

כמובן לא לכל אחד זה מתאים אבל עם את חושבת שאת מתאימה והכל בסדר, לא רואה למה לא...

ממ.אווזה.

תלוי מי. ואם זה מתאים לו.

אני הולכת להכנס להדרכה בעוד חודש בעז"ה.

ואני בליבוט גדול מאוד אם אני בכלל רוצה את זה. אם זה שייך אלי. לחיים שלי עכשיו. 

אני לא יכולה לחשוב על זה שאני יהיה מודל לחיקוי של מישו. לא מסכימה להחזיק אצלי בידיים 45 נשמות.

כי אני כה"ס שביעיסטית מסכנה.

אבל אני יודעת שכל מי שעשה את זה לפני גם היה שביעיסט מסכן. וכל המדריכות (המושלמות ) שלי היו גם שביעיסטיות.

וגם איך זה יסתדר עם כלל החיים שלי. והלימודים והמשפחה ולהחזיק את עצמי שפויה. ואז גם עוד חניכות על השכל שריך תמיד להתייחס יפה.

אוף לוידעתת. מי הטיפש שהכניס אותי בכלללללל? בעעעעע

תאמיני בעצמך קצת!לויה

אם הכניסו אותך, סימן שאת מתאימה לזה. סימן שמאמינים בך שיש לך את הכוחות ושאת מסוגלת לזה.  לגבי השילוב של זה עם שאר הדברים, אני לא באמת יודעת איך עושים את זה כי אני לא מדריכה, אבל תסתכלי כמה אנשים בעולם הזה מדריכים והם אנשים שפויים בד"כ..קורץ סימן שאפשר לעמוד בזה! אני לא אומרת שזה קל, אבל צריך איזון בחיים ובעז"ה גם תהיה לך סיעתא דשמיא מלמעלה! זאת אחריות גדולה, מאמינים בך וסומכים עלייך, אבל תכניסי לעצמך לראש טוב טוב שאת יכולה! שאת מסוגלת, שאת טובה!! ותתפללי גם ובעז"ה תצליחי לעמוד במשימה הכ"כ חשובה הזאת!! וגם אם קשה לפעמים, זה לא סוף העולם, יש מספיק אנשים בעולם שאפשר להתייעץ איתם..חיוך בהצלחה מותק!!

ב"ה הדרכתי בסניף שנה וחצי,ואני לא מצטער על כך בכללasaf300אחרונה

זה תורם המון לאישיות שלך, זה מפתח את המחשבה החינוכית, זה נותן לך ראייה אחרת על העולם.. זה מהצד האישי.. אבל גם בצד הנותן.. זה תורם מלא לחניכים. לסניף ולכל הסובבים..

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך