הייתם הולכים לסניף שכזה?מרדכי

בס"ד

באחד מהיישובים בארץ (מי שיודע, או חושב שיודע, שישמור את זה לעצמו) קיים סניף מעורב שהשבטים בו נפדים (ז"א שיש נבטים בנים ונבטים בנות וכו').

לאחרונה הועלו טענות מצד תושבים כאלה ואחרים שהם רוצים סניף מעורב לחלוטין גם בשבטים. כמובן שהיישוב נחלק לשתיים בין האלה שרוצים להשאיר במתכונת הנוכחית לבין מי שרוצה את השינוי (וכמובן שפתיחת סניף נוסף לא באה בחשבון כי זה יגרום לבעיות ועוד כמה דברים שתושבי היישוב רוצים להימנע מהם).

לכן הועלה ע"י אחת התושבות רעיון כזה:

בכל שכבת גיל יהיו במקום 2 שבטים (בנים ובנות), יהיו 3 שבטים - בנים, בנות ומעורב.

בתור חניכים ובוגרי סניפים, האם מצב כזה היה מפריע לכם? האם זה היה מונע ממכם ללכת לסניף?

ממש לא!רותם333

קודם כל,איך התושבים יכולים לרצות דבר כזה?

רוב האנשים יודעים שיש המון ריבים בין ילדים וילדות קטנים.-מה הקטע?

תנו שם של זוג הורים אחד שמסכימים שהילדים הבוגרים שלהם (שבטים בוגרים) יבלו כל הזמן בחברת בנים ויעשו איתם כמעט הכל.(ולהפך)

בקיצור,לדעתי זה היה מפריע לי ועוד איך.

ברור שהיה מפריע...ענבל

בס"ד

זה גם נשמע קצת טיפשי.

כמה ילדים כבר יש שאפשר לחלק אותם לשלוש שבטים??

לי זה היה ממש מפריע!ateretfa
זה היה מפריע,אבל עדיף מכלום והייתי הולכת לנפרדמחייכת =)
ובתור מדריכה מנסה לחזק קצת את הסניף או משו כזה..
אוי עצוב! זה ממש מפלג! והזוי...ozd

זה נשמע ילדותי כזה, כאילו יאללה תמצאו פיתרון גם אצלינו היו מלחמות ובסוף נשאר מעורב לגמרי (לצערי) אבל אני חושב שלהתחיל לסכסך ולעשות דבר כזה זה לא שייך ובנוסף לא חושב שזה יעבוד כאילו עכשיו הם ישבו ידברו/יעשו פעולה רק עם מי שבשבט שלהם. (מצטער על התקיפות זה פשוט נשמע לי הזוי ואולי זה מוגזם אבל אני חושב שעדיף כבר מעורב גמרי...

רעיון לא כ"כ חכם...רב-קו
ברגע שנתנו את אפשרות הבחירה הזאת לילד הרי שחסמנו לו את הבחירה כי ברור שהוא ילך למעורב (או לפחות רוב הסיכויים)..זה כמו משפחות שהאמא חילונית והאבא דתי ואומרים לו שיעשה מה שהוא רוצה- ברור שהוא יהיה חילוני
מה עוגד שברגע שאתה פותח כמה מסלולים בתוך הסניף איבדת את הדרך והאמירה החינוכית של הסניף
ברור שזה היה מפריע לי....ירוק-לבן!
זה טיפשי.לך דומיה תהילה

אם מערבים - מערבים.

אם מפרידים - מפרידים.

אבל מה זאת השטות הזאת?

מרדכי לא בטוחה שאפשר לענות מבלי להכיר את הסניף..~מישי~

לגופו של ענין אין לי תשובה ברורה זה בעיה קשה. מובן שעדיף נפרד אך במציאות שנקלעים אליה לא ברור מה יהיה טוב יותר.. (במיוחד שחבר'ה שרוצים מעורב ומקבלים נפרד בד"כ לא שומרים על הדרך והעובדות בשטח...).

האפשרות מעניינת ויצירתית ויתכן שתצלח אך גם יתכן וסביר להניח שתיצור עוד יותר פירוד לכן אני לא בטוחה שזה רעיון טוב...

בעצם לא עניתי ממש על השאלה.. מה אני הייתי עושה לא יודעת.. אך השאלה האם זה דבר שיכול להתקבל על שני הצדדים ושיצור מצב שלחניכים יהיה נוח היאט יותר רלוונטית. (במילים אחרות מה שאני או כל אחד מאחר היה חושב זה לא רלוונטי ממש אבל כן מה רוב החניכים ירגישו.. אף פעם זה לא יהיה כולם אבל באופן כללי האם לרוב יהיה נוח או שירגישו עם חברים שלא בסניף שלהם וכו'...)

בטח שכן...okey

ע"י שאני הולך לסניף אני מחזק ידי עוברי עברה.שבט מעורב?? יש מישו שמתיר??? אולי רק אחד קיצוני.

שטויות, אתה אפילו לא מכיר את המקרה, איך אתה יכולozd

לפסוק הלכה?

במקום לשבת ולצקצקדתי לאומי

צא להשפיע על עם ישראל, כנס בכוח לסניפים ותשנה אותם (אל תפריד אותם, תוסיף צניעות וקדושה ותורה ויראת שמיים כמה שאפשר)

עם ישראל מחכה לך

ואוו קרה אצלנו בסניף לפני 13 שנה..שוקו =)

מריבות ביישוב, וויכוחים, בלגנים..לא תקופה טובה

בסופו של דבר כל שבט החליט לעשות מה שטוב בשבילו, 

אם מתאים להם מעורב אז מעורב ואם נפרד אז נפרד

כיום הסניף שלנו מעורב אבל הפעולות נפרדות...

סתם חבל להוציא על זה עצבים ודמעות

ואוקיי, מי אתה בכלל שתחליט אם מעורב זה טוב או לא טוב, 

ומי אתה שתחליט כבר כזאת החלטה לגבי סניף ומקרה שאתה בכלל לא מכיר?

אני מכירה סניפים שאני חותמת לך שעדיף להם מעורב בשביל שבשבת בערב יהיו בסניף ולא במקומות אחרים

בשביל ששם יקבלו לפחות תכנים ובעתיד בע"ה אולי ישתנו ויכנסו להם ללב כמה דברים, אפילו משהו אחד שווה את זה

די כבר להיות מרובעים, כל מקרה לגופו. 

לכל הזועקים אליי ועלייokey

אני דיברתי בצורה יבשה.ברור מעל כל ספק שחברה מעורבת לכתחילה אסורה.לרוב רובם של הפוסקים.תסתכלו בספרים ואל תצעקו עליי סתם.אם כן יהיה חברה מעורבת וזה יציל את הנוער הזה מלרדת שחת-כל מקרה לגופו ופה באמת אני לא יכול לשפוט.ושוב-אמרתי את ההלכה היבשה.היא משתנה במקרים מסוימים מאוד.

תלוי איפה.שוקו =)

אני בטוחה שאם תפנה לרב לגבי כמה מקומות מהסוג שציינתי

ותשאל אותם "מעורב או נפרד?" יענו לך מעורב. 

הרב קרליבך סיפר שבהתחלה בהופעות שלו הוא התעקש שיהיה צד של בנים וצד של בנות

וזה לא הלך, לא היו באים אנשים, אף אחד לא רצה

ברגע שזה היה מעורב אנשים הגיעו והתחברו ושמעו דברים ואפילו חזרו בתשובה

מה לעשות לא כל העולם דוסים. 

עד שיתבגרו לא..מאיה תמיר

בחייאת, בנים בני 15 בוגרים יותרמוציא לשון

[לא אישי לאפאחד..]

לא עניתי על השאלה כי אני לא יודעת איך להתנהג

ברור שזה מפריע....ישי .א.אחרונה

זה מפולג חבל על הזמן ולא שווה את זה....

זה לא יגמר ככה לעולם אם בכל דבר תנסו למצוא פתרונות חלופיים ולא מועילים.....

תעשו פשרה בין הצדדים, ותשאלו את הרב של הישוב עד מה דעת ההלכה יכולה להקל ומה דעתו על כך  ותנסטו למצוא לזה פתרון כל שהוא....

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך