הייתם הולכים לסניף שכזה?מרדכי

בס"ד

באחד מהיישובים בארץ (מי שיודע, או חושב שיודע, שישמור את זה לעצמו) קיים סניף מעורב שהשבטים בו נפדים (ז"א שיש נבטים בנים ונבטים בנות וכו').

לאחרונה הועלו טענות מצד תושבים כאלה ואחרים שהם רוצים סניף מעורב לחלוטין גם בשבטים. כמובן שהיישוב נחלק לשתיים בין האלה שרוצים להשאיר במתכונת הנוכחית לבין מי שרוצה את השינוי (וכמובן שפתיחת סניף נוסף לא באה בחשבון כי זה יגרום לבעיות ועוד כמה דברים שתושבי היישוב רוצים להימנע מהם).

לכן הועלה ע"י אחת התושבות רעיון כזה:

בכל שכבת גיל יהיו במקום 2 שבטים (בנים ובנות), יהיו 3 שבטים - בנים, בנות ומעורב.

בתור חניכים ובוגרי סניפים, האם מצב כזה היה מפריע לכם? האם זה היה מונע ממכם ללכת לסניף?

ממש לא!רותם333

קודם כל,איך התושבים יכולים לרצות דבר כזה?

רוב האנשים יודעים שיש המון ריבים בין ילדים וילדות קטנים.-מה הקטע?

תנו שם של זוג הורים אחד שמסכימים שהילדים הבוגרים שלהם (שבטים בוגרים) יבלו כל הזמן בחברת בנים ויעשו איתם כמעט הכל.(ולהפך)

בקיצור,לדעתי זה היה מפריע לי ועוד איך.

ברור שהיה מפריע...ענבל

בס"ד

זה גם נשמע קצת טיפשי.

כמה ילדים כבר יש שאפשר לחלק אותם לשלוש שבטים??

לי זה היה ממש מפריע!ateretfa
זה היה מפריע,אבל עדיף מכלום והייתי הולכת לנפרדמחייכת =)
ובתור מדריכה מנסה לחזק קצת את הסניף או משו כזה..
אוי עצוב! זה ממש מפלג! והזוי...ozd

זה נשמע ילדותי כזה, כאילו יאללה תמצאו פיתרון גם אצלינו היו מלחמות ובסוף נשאר מעורב לגמרי (לצערי) אבל אני חושב שלהתחיל לסכסך ולעשות דבר כזה זה לא שייך ובנוסף לא חושב שזה יעבוד כאילו עכשיו הם ישבו ידברו/יעשו פעולה רק עם מי שבשבט שלהם. (מצטער על התקיפות זה פשוט נשמע לי הזוי ואולי זה מוגזם אבל אני חושב שעדיף כבר מעורב גמרי...

רעיון לא כ"כ חכם...רב-קו
ברגע שנתנו את אפשרות הבחירה הזאת לילד הרי שחסמנו לו את הבחירה כי ברור שהוא ילך למעורב (או לפחות רוב הסיכויים)..זה כמו משפחות שהאמא חילונית והאבא דתי ואומרים לו שיעשה מה שהוא רוצה- ברור שהוא יהיה חילוני
מה עוגד שברגע שאתה פותח כמה מסלולים בתוך הסניף איבדת את הדרך והאמירה החינוכית של הסניף
ברור שזה היה מפריע לי....ירוק-לבן!
זה טיפשי.לך דומיה תהילה

אם מערבים - מערבים.

אם מפרידים - מפרידים.

אבל מה זאת השטות הזאת?

מרדכי לא בטוחה שאפשר לענות מבלי להכיר את הסניף..~מישי~

לגופו של ענין אין לי תשובה ברורה זה בעיה קשה. מובן שעדיף נפרד אך במציאות שנקלעים אליה לא ברור מה יהיה טוב יותר.. (במיוחד שחבר'ה שרוצים מעורב ומקבלים נפרד בד"כ לא שומרים על הדרך והעובדות בשטח...).

האפשרות מעניינת ויצירתית ויתכן שתצלח אך גם יתכן וסביר להניח שתיצור עוד יותר פירוד לכן אני לא בטוחה שזה רעיון טוב...

בעצם לא עניתי ממש על השאלה.. מה אני הייתי עושה לא יודעת.. אך השאלה האם זה דבר שיכול להתקבל על שני הצדדים ושיצור מצב שלחניכים יהיה נוח היאט יותר רלוונטית. (במילים אחרות מה שאני או כל אחד מאחר היה חושב זה לא רלוונטי ממש אבל כן מה רוב החניכים ירגישו.. אף פעם זה לא יהיה כולם אבל באופן כללי האם לרוב יהיה נוח או שירגישו עם חברים שלא בסניף שלהם וכו'...)

בטח שכן...okey

ע"י שאני הולך לסניף אני מחזק ידי עוברי עברה.שבט מעורב?? יש מישו שמתיר??? אולי רק אחד קיצוני.

שטויות, אתה אפילו לא מכיר את המקרה, איך אתה יכולozd

לפסוק הלכה?

במקום לשבת ולצקצקדתי לאומי

צא להשפיע על עם ישראל, כנס בכוח לסניפים ותשנה אותם (אל תפריד אותם, תוסיף צניעות וקדושה ותורה ויראת שמיים כמה שאפשר)

עם ישראל מחכה לך

ואוו קרה אצלנו בסניף לפני 13 שנה..שוקו =)

מריבות ביישוב, וויכוחים, בלגנים..לא תקופה טובה

בסופו של דבר כל שבט החליט לעשות מה שטוב בשבילו, 

אם מתאים להם מעורב אז מעורב ואם נפרד אז נפרד

כיום הסניף שלנו מעורב אבל הפעולות נפרדות...

סתם חבל להוציא על זה עצבים ודמעות

ואוקיי, מי אתה בכלל שתחליט אם מעורב זה טוב או לא טוב, 

ומי אתה שתחליט כבר כזאת החלטה לגבי סניף ומקרה שאתה בכלל לא מכיר?

אני מכירה סניפים שאני חותמת לך שעדיף להם מעורב בשביל שבשבת בערב יהיו בסניף ולא במקומות אחרים

בשביל ששם יקבלו לפחות תכנים ובעתיד בע"ה אולי ישתנו ויכנסו להם ללב כמה דברים, אפילו משהו אחד שווה את זה

די כבר להיות מרובעים, כל מקרה לגופו. 

לכל הזועקים אליי ועלייokey

אני דיברתי בצורה יבשה.ברור מעל כל ספק שחברה מעורבת לכתחילה אסורה.לרוב רובם של הפוסקים.תסתכלו בספרים ואל תצעקו עליי סתם.אם כן יהיה חברה מעורבת וזה יציל את הנוער הזה מלרדת שחת-כל מקרה לגופו ופה באמת אני לא יכול לשפוט.ושוב-אמרתי את ההלכה היבשה.היא משתנה במקרים מסוימים מאוד.

תלוי איפה.שוקו =)

אני בטוחה שאם תפנה לרב לגבי כמה מקומות מהסוג שציינתי

ותשאל אותם "מעורב או נפרד?" יענו לך מעורב. 

הרב קרליבך סיפר שבהתחלה בהופעות שלו הוא התעקש שיהיה צד של בנים וצד של בנות

וזה לא הלך, לא היו באים אנשים, אף אחד לא רצה

ברגע שזה היה מעורב אנשים הגיעו והתחברו ושמעו דברים ואפילו חזרו בתשובה

מה לעשות לא כל העולם דוסים. 

עד שיתבגרו לא..מאיה תמיר

בחייאת, בנים בני 15 בוגרים יותרמוציא לשון

[לא אישי לאפאחד..]

לא עניתי על השאלה כי אני לא יודעת איך להתנהג

ברור שזה מפריע....ישי .א.אחרונה

זה מפולג חבל על הזמן ולא שווה את זה....

זה לא יגמר ככה לעולם אם בכל דבר תנסו למצוא פתרונות חלופיים ולא מועילים.....

תעשו פשרה בין הצדדים, ותשאלו את הרב של הישוב עד מה דעת ההלכה יכולה להקל ומה דעתו על כך  ותנסטו למצוא לזה פתרון כל שהוא....

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך