השירשור היומיקשלש

(נשאול נשאלתי מה עם השירשור היומי.. והיום אני ברגע של דוסיות )

מסופר על תהליך יצירת האישה :

כא וַיַּפֵּל יְהוָה אֱלֹהִים תַּרְדֵּמָה עַל-הָאָדָם וַיִּישָׁן וַיִּקַּח אַחַת מִצַּלְעֹתָיו וַיִּסְגֹּר בָּשָׂר תַּחְתֶּנָּה. 

כב וַיִּבֶן יְהוָה אֱלֹהִים אֶת-הַצֵּלָע אֲשֶׁר-לָקַח מִן-הָאָדָם לְאִשָּׁה וַיְבִאֶהָ אֶל-הָאָדָם. 

כג וַיֹּאמֶר הָאָדָם זֹאת הַפַּעַם עֶצֶם מֵעֲצָמַי וּבָשָׂר מִבְּשָׂרִי לְזֹאת יִקָּרֵא אִשָּׁה כִּי מֵאִישׁ לֻקְחָה-זֹּאת. 

כד עַל-כֵּן יַעֲזָב-אִישׁ אֶת-אָבִיו וְאֶת-אִמּוֹ וְדָבַק בְּאִשְׁתּוֹ וְהָיוּ לְבָשָׂר אֶחָד

מה אתם אומרים ?

יצירת האישה - לכתחילה או בדיעבד  ?

והאם הפס' האחרון זה תיאור מציאות או אידיאל ?!

===

מוקדש למי שהוקדש אתמול שרוצה היום (עאלק) בעילום שמה.

......איזה טוב^
אי אפשר לדעת, זה כוונותיו של הקב"ה...
ברור שזה האידיאל אחרת למה נבראנו? לחיות כל אחד לבד?!
אין פה דוס אחד לרפואהקשלש
שיקפיץ
איזה ירידת הדורות
"איזה ירידת הדורות.."מתימן יבוא
יש דעה בחז"ל שנבראו שניים ורק הופרדועדיאל
כמדומני
השאלה היא מה זה צלעדודי25
צד אחר - דהיינו פנים שלמות מצד הגב, ואז האישה הייתה קיימת בתוך גוף האדם, או זנב.
בואי אני אראה לך מה זהקשלש
אם אתה רעב - צלעות כבש

ואם תרגיז אותי - בוקס בצלעות
מפשט הפסוקים יצירת האישה היא בדיעבדדודי25
(לא להתנפל, זה מה שכתוב)

בתחילה רואה האלוקים שלא טוב היות האדם לבדו, ולכן הוא צריך עזר כנגדו. אז לפני שהוא בורא את האישה, הוא מביא לאדם את כל החיות! (והאדם נותן להם שמות, וגם רואה שאף אחת מהחיות לא מתאימה לו) ורק אחרי שזה לא מצליח, בורא הקב"ה את האישה מתוך האדם, כנראה מתוך ההבנה שאדם כ"כ אוהב את עצמו, שרק חלק ממנו עצמו יכול לספק אותו
וזה אכן עובד - "עצם מעצמי ובשר מבשרי, לזו יקרא אישה" - האדם מרוצה!
למה בדיעבד?עמית-טליה
כי היא נבראה שניה?כי היא נבראה בעקבותיו?

אם כך אפשר להמשיך זאת לעמ"י ותורת ישראל
התורה ניתנה לאחר היווצרות העם
והתורה ניתנה להטיב לעם
אבל בלעדי התורה לא היה עם.

האישה נוצרה להטיב לאדם,ובלעדי האישה לאיש לא היה יכולת וסיבה לחיות.

וזה תיאור מציאות
הכוונה שזה מה שנכון וצריך לעשות כדי להתאחד בשלמות הנכונה של בית יהודי.
זה מציאות קשה שצריך לעבוד עליה
אבל זה מציאות זה בטבע שלנו וככה זוגיות צריכה להיראות..
היט'
אבל התורה נבראה לפני העולם

'..אסתכל באורייתא וברא עלמא'
נכוןעמית-טליה
לכן רשמתי שהתורה ניתנה ולא נבראה

הראשון שקרא לעם ישרואל עם זה פרעה
וכידוע אחרי יציאת מצריים קיבלנו את התורה (הר סיני שם שם)
הזכרת לי קטע..עמית-טליה
פעם עבדתי עם ילדות אתיופיות חמודות ממש..
ואז היא התחילה לשאול אותי כל מיני שאלות על גלגולי נשמות וכאלה..
אם יכול להיות שהיא פעם היתה קוף וכאלה..
אמרתי לה שאני לא מבינה בזה.אבל אומרים שכל הנשמות היו בהר סיני בקבלת התורה

אז היא פתאום אומרת לי
כן כן אני זוכרת הייתי שמה

חחחחח
סתם לידע כללי..joy
אלפי דרושים נאמרו על זה.. עיין הרב סולוביציק איש האמונה הבודד.. ישנם 2 תיאורים של בריאת האדם באחד משמע שנבראו יחד ובשני שקודם נברא האדם ואח"כ שראה שלא טוב לבדו ברא גם את האישה.. כבר הגמ' מתמודדת עם זה..
ברכות סא:
ויבן ה' אלהים את הצלע [אשר לקח מן האדם לאשה ויבאה אל האדם]: רב ושמואל, חד אמר פרצוף, וחד אמר זנב;
בשלמא למאן דאמר פרצוף, היינו דכתיב (בראשית ה ב) זכר ונקבה בראם [ויברך אתם ויקרא את שמם אדם ביום הבראם], אלא למאן דאמר זנב - מאי 'זכר ונקבה בראם'?

כדר' אבהו, דרבי אבהו רמי: כתיב (בראשית ה ב) זכר ונקבה בראם [ויברך אתם ויקרא את שמם אדם ביום הבראם] [6], וכתיב (בראשית ט ו) [שפך דם האדם באדם דמו ישפך] כי בצלם אלהים עשה את האדם, הא כיצד? - בתחלה עלה במחשבה לבראת שנים ולבסוף לא נברא אלא אחד"
ואני אתמצט בגמ' נחלקו מאיזה צלע באדם נבראתה האישה האם פשוט לאדם היו שני פרצופים מחוברים וד' רק פיצל הוא שהיה חלק קטן שנקרא זנב ומשם הקב"ה הרחיב וברא את האישה.. למי שאומר שהיה ממש פרצוף מובן איך כתוב פעם אחת זכר ונקבה בראם ופעם אחת שרק האדם כי הם היו זכר ונקבה בתוך אדם הראשון אבל לפירוש השני שואלת הגמ' למה כתוב "זכר ונקבה בראם ועונה שחשב הקב"ה לברא שניים ובסוף יצא אחד.. את הדרושים תעשו לבד או תפשו רבנים שכבר עשו, לא חסר..
ולגבי זה שאני הולך לקבל תגובות איזה כבד!! אל תשאלו שאילות כבידות ולא תקבלו תשובות כבידות.. אבל אם שואלים צריך לדעת הכל מתחיל מהמקורות:d
לא, כי החיות לא עבדו כעזר מתאיםדודי25
זה מה שכתבתי קודם - החיות היו אמורות להיות העזר הראשוני, אבל "ולאדם לא מצא עזר כנגדו" מתוך החיות, אז נבראה האישה. על הדבר הזה אין הרבה מה להתווכח כי זה כתוב במפורש בתורה.

אבל לצורך העניין - כן, זה נכון. דבר שנוצר בעקבות כישלון של דבר אחר, הוא בעצם פיתרון דיעבדי.

עם ישראל עצמו נוצר רק לאחר כישלון האנושות במבול ובדור הפלגה, ואכן עם ישראל הוא פיתרון בדיעבד. לו לא היה העולם חוטא ומגיע לשיא השפלות, לא היה צורך בפלגה, ולא היה צורך שיבוא אברהם ויצא ממנו עם שיהיה ממלכת כהנים וגוי קדוש, לפי שכל העולם היה נוהג כראוי.

אין זה אומר שלאחר שנוצר המצב הדיעבדי לא משתנה המציאות, ועתה יש להתייחס למצב הדיעבדי כמצב הטוב ביותר האפשרי, אבל זה עדיין מצב דיעבדי.
כמו שכתבתי..joy
כבר בבריאה הראשונה הייתה משמעות של נקיבה, לרגע לא הייתה מחשבה שיהיה זכר ללא נקיבה.. לפחות על פי פירוש חז"ל שעליו אנו נשענים. עפ"י פירוש אחד הייתה מחשבה לברא נקיבה אך בסוף היא לא נבראה וצריך להבין למה.
בכל מקרה ההסבר העמוק שמובא גם בתורת הקבלה מוסבר ע"י תורת הנסירה. מהרגע הראשון היה זכר ונקיבה אך הם היו בחיבור של אחור לאחור. כמו שנאמר בתהילים "אחור וקדם צרתיני. ואז היה צורך לנסר אותם ע"מ לחבר אותם בחיבור פנים לפנים שזה חיבור בחירי.. המשמעות העמוקה של זה. הוא שהזכר ונקיבה מחוברים בחיבור עצמי מהותי גם בלי הרצון שלהם אך זה לא חיבור שלם ולכן יש צורך לנסר ע"מ שהחיבור יהיה ברצון. אך עדיין אנו צריכים לזכור שחיבור שלהם הוא מהותי ולא נובע אך ורק מבחירתם מפני שלכך נועדו. כך זה במתן תורה שכפה עליהם הר כגיגית וישר עם ישראל חטא שזה ה"ניסור" ע"מ להגיע לחיבור של קבלה ברצון גמור.. שנזכה. מקווה שהובנתי.
ולגבי מה שכתב דודיjoy
איך תסביר שבפרק א' כתוב "זכר ונקיבה בראם" או שתאמר שזה תמצות של כל מה שקרה ולא מה שהיה מרגע הראשון? בכל מקרה גם מפשט הפסוקים זה לא ברור שזה דיעבד, וודאי שלא כך הבינו חז"ל.
אכן אסביר כמו שכתבתדודי25
וזה הסבר מובן.

מה שלא יובן הוא איך להסביר שהאישה נוצרה מראש, כאשר פשט המקראות אומרות אחרת. (רק בעקבות הצורך בעזר כנגדו, נבראה האישה)
אני בסה"כ הבאתי את מה שכתוב במפורש בתורהדודי25
אבל לצורך העניין - הרבה פעמים אומרים חז"ל "עלתה במחשבה אלא" או ביטויים אחרים האומרים שדבר מסוים קיים מבחינה רעיונית. למשל עלה במחשבה לברוא את העולם במידת הדין וראה שאין העולם מתקיים כך, אז מה? זה אומר שהמציאות הזו של עולם במידת הדין מוכרחת, והיום אנו בפועל חיים בה? מסתבר שלא...

עלה במחשבה לברוא את העולם בתשרי אבל נברא בניסן (או להיפך, לא זוכר) - שוב, בפועל העולם נברא רק באחד מהזמנים הללו, אבל עם ייעוד להגיע לזמן האחר.

התורה קדמה לעולם - מה זה אומר, שהיא הייתה כתובה, ומוכרחת להינתן? הרי תוכן התורה עצמה כותב שלו האדם הראשון לא היה חוטא, לא היה כל הסיפור מתגלגל... ממילא ברור שהדברים אינם פשוטים כ"כ.

גם כשחז"ל אומרים שעלה במחשבה לברוא את האישה, ובפועל נברא האדם יחידי, אין זה אומר בהכרח שמציאות האישה הייתה מוכרחת מתחילת הבריאה, אלא ייתכן שהיא הייתה הפתרון הטוב ביותר למצוקת האדם הזקוק לעזר כנגדו, אלא שעדיף היה לתת לאדם להתנסות בעצמו מדוע האישה אכן חשובה ותועיל לו, ולכן האדם היה צריך לחוות את חסרונה בתחילה, ובכל היה חש בטובה שעשה ה' כשיצרה. [כאן זו כבר השערה כללית, אבל תחושתי היא שכשחז"ל אומרים על משהו שהוא קדם לזמנו האמיתי, היינו לומר שרעיונו אולי היה נכון, אבל להתקבל בפועל הוא לא היה מתקבל ללא ההכנה הנחוצה במציאות. במקרה זה - האדם היה צריך לחוש שחסר לו העזר. העולם היה צריך לראות שאפילו בצורה של רחמים הוא איננו מתפקד בצורה אידיאלית. ישראל והעולם היו צריכים לראות שללא התורה השחית המין האנושי את דרכיו, וכן הלאה.

איך שלא יהיה, במפורש כתוב בתורה כמו שאמרתי: (מאתר מכון ממרה)
יח ויאמר יהוה אלוהים, לא-טוב היות האדם לבדו; אעשה-לו עזר, כנגדו. יט וייצר יהוה אלוהים מן-האדמה, כל-חית השדה ואת כל-עוף השמיים, ויבא אל-האדם, לראות מה-יקרא-לו; וכול אשר יקרא-לו האדם נפש חיה, הוא שמו. כ ויקרא האדם שמות, לכל-הבהמה ולעוף השמיים, ולכול, חית השדה; ולאדם, לא-מצא עזר כנגדו. כא ויפל יהוה אלוהים תרדמה על-האדם, ויישן; וייקח, אחת מצלעותיו, ויסגור בשר, תחתנה. כב וייבן יהוה אלוהים את-הצלע אשר-לקח מן-האדם, לאישה; ויביאהא, אל-האדם. כג ויאמר, האדם, זאת הפעם עצם מעצמיי, ובשר מבשרי; לזאת ייקרא אישה, כי מאיש לוקחה-זאת. כד על-כן, יעזוב-איש, את-אביו, ואת-אימו; ודבק באשתו, והיו לבשר אחד.
להבנתי ולפי מה שלמדתי..משתדל
"עלתה במחשבה" זה לא פחות ואולי הרבה יותר לכתחילאי מכל דבר אחר.. זה בעצם לאן צריך להגיע.. כמו מה שהבאת עם מידת הדין עניין דומה יש במסכת חגיגה יב..
דא"ר אלעזר אור שברא הקב"ה ביום ראשון אדם צופה בו מסוף העולם ועד סופו כיון שנסתכל הקב"ה בדור המבול ובדור הפלגה וראה שמעשיהם מקולקלים עמד וגנזו מהן שנאמר (איוב לח, טו) וימנע מרשעים אורם ולמי גנזו לצדיקים לעתיד לבא..
זה מציאוית שאנו צריכים לדעת שהם קיימות מהתחלה אך לא בפועל ולשם אנו צריכים לשאוף, כך גם בזכר ונקיבה מציאות של חיבור שלם כפי שפירשו חז"ל "זכר ונקיבה בראם" אך בצורה בחירית. שנזכה!!
מסכיםדודי25
בהחלט שהמציאות בפועל של זכר ונקבה הפועלים יחד וכו' היא המציאות הטובה ביותר האפשרית, במצב הנתון. הרי האדם עצמו כבר הודה בכך - "זאת הפעם עצם מעצמיי ובשר מבשרי, לזאת יקרא אישה כי מאיש לוקחה זאת!" - זו קריאה של התפעלות, במילים אחרות אומר האדם 'סוף סוף!'

אבל כל הצריכות לזה היא משום שלא טוב היות האדם לבדו, זה כל מה שאני אומר.

בעיניי זה מצב בדיעבדי, בדומה לעצם נתינת התורה.
הרי כל אדם צריך לשאול את עצמו - לאחר שחז"ל מהללים את התורה כ"כ הרבה, ואומרים שאין טעם לעולם בלי תורה, למה לא ניתנה התורה מיד לאדם הראשון? הרי יותר מ2000 שנה היה העולם בלי תורה!
זו שאלה חשובה. לדעתי התשובה היא שהעולם היה חייב להתנסות במציאות של העדר תורה, כדי להבין את ערכה. אין זה אומר שהתורה היא לא הדבר הכי לכתחילה שיש לנו בפועל, אלא זה אומר שהצורך בתורה, הוא מקטנות האדם.
כלומר, זה דבר טבעי שלא יכול להיות אחרת, האדם חלש ולכן הוא צריך את האדם, וכן הוא צריך את האישה, אבל זה נובע מחלושתו. לזה התכוונתי בכך שהאישה היא דבר שנוצר בדיעבד, וזה לכאורה מה שכתוב בפסוקים במפורש. אין זה אומר שאפשר להאשים את האדם על החולשה הזו.

אז כשחז"ל אומרים על משהו שנברא מראש (אולי הדוגמא שנתת קצת שונה) הם אומרים שברור היה לקב"ה שהעולם יזדקק לזה מתישהו, או שזו מציאות יותר נכונה, אבל לו העולם היה חזק יותר, מושלם יותר, לא היה צורך בזה. כיון שהעולם מניח שהוא מושלם באופן טבעי, צריך לת לו לחוש שהוא אינו מושלם, ורק אז הדבר יכול לפעול את פעולתו.
חס וחלילה..joy
לבא ולומר שהתורה הגיעה מקטנותו של האדם.. והלוואי שיכל להסתדר בלעדיה. "התורה היא סדר המציאות" עיין בגמ' בע"ז

"דאר"ש) בן לקיש מאי דכתיב (בראשית א, לא) ויהי ערב ויהי בקר יום הששי מלמד שהתנה הקב"ה עם מעשה בראשית ואמר אם ישראל מקבלין את תורתי מוטב ואם לאו אני אחזיר אתכם לתוהו ובוהו"

כל המציאות הוכשרה לרגע הגדול הזה של נתינת התורה. למה זה לקח הרבה זמן? שאלה מעולה אבל חס וחלילה להגיע למסקנה כזאת. והתשובה הייתה שהיה צריך להכשיר עם שיהיה מוכן לקיים את תכלית הבריאה. כמו שאומר הרב צבי יהודה אשר בחר בנו מכל העמים ומתוך כך נתן לנו את תורתו. צריך להכשיר עם שיהיה מוכן לכך, ולזה נצרכו האלפיים שנה הללו.
לא אמרתי הלוואידודי25
שיכול היה להסתדר בלעדיה! בהחלט לא. כך נברא האדם וכך הוא צריך להיות. זה לא סותר את זה שהוא קטן, מה לעשות?

יש לך יצר הרע? זה דבר שלילי? לא! אבל זה כן אומר שהאדם יותר חלש מבחינת יכולתו לעבוד את ה'
גבר גם את תתקרא רש"יקשלש
אני חושב שזה רש"י (שנננננננננים לא קראתי רש"י)
הוא אומר שזה כביכול שלא יגידו שיש אדם אחד והוא אלוהות
ולא לטובת האדם (זה רש,י?)
בקשר לחלק השנידודי25
לא שולל את האפשרות שהעלית. אבל אני חושב אחרת.

פחות סביר להניח שהיה צורך באלפיים שנה כדי להכשיר את העם, אחרי שאנו יודעים שרק מאברהם החלה ההכשרה בפועל. ואברהם עצמו נולד אחרי 2000 שנה שהעולם היה קיים.

אני אומר דבר דומה, אבל מעט שונה - העולם היה צריך לעבור הכשרה. לא העם. העולם היה צריך להכיר בכך שהוא רקוב ללא דבר מנחה, ומכורח זה מוכרח שיהיה שינוי ולמידה. מתוך הכרה זו של העולם יכול להיברא עם שיפיץ את התורה
לא רעיון שלי, רעיון של ריה"ל..joy
מז אָמַר הֶחָבֵר: אַרְבַּעַת אֲלָפִים וַחֲמֵשׁ מֵאוֹת. וּפְרָטָם מְבֹאָר מִימוֹת אָדָם וְשֵׁת וֶאֱנוֹש עַד נֹחַ, עַד שֵׁם וְעֵבֶר אֶל אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב עַד משֶׁה. וְאֵלֶּה מִפְּנֵי הִתְחַבְּרוּתָם הָיוּ לֵב אָדָם וּסְגֻלָּתוֹ, וּלְכָל אֶחָד מֵהֶם הָיוּ בָנִים כַּקְּלִיּפוֹת, אֵינָם דּוֹמִים לָאָבוֹת וְלֹא הִתְחַבֵּר בָּהֶם הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי, וְנִמְנָה הַמִּנְיָן לְאֵלֶּה הָאֱלֹהִיִּים וְהָיוּ יְחִידִים וְלֹא רַבִּים, עַד שֶׁהוֹלִיד יַעֲקֹב אָבִינוּ שְׁנֵים עָשָׂר שְׁבָטִים כֻּלָּם רְאוּיִים לָעִנְיָן הָאֱלֹהִי, וְשָׁבָה הָאֱלֹהוּת בְּקָהָל רַב וּבָהֶם הָיָה הַמִּנְין. וַאֲנַחְנוּ קִבַּלְנוּ מִנְיַן שְׁנֵי הַקַּדְמוֹנִים מִמּשֶׁה, וְנֵדַע מַה שֶּׁיֵשׁ מִמּשֶׁה וְעַד עָתָּה.
היה צורך בזיכוך על מנת להגיע לעם.. שוב למה היה צריך הרבה זמן? אני אישית לא מבין את כל התיקונים שהיה צריך לעבור. בתורה הפנימית עוסקים בזה יותר. לא הגעתי לשם..
אני חושב שנזכיר את הראב"ד ש....מתימן יבוא
די זהב הביא באחד השירשורים -שזה תכל'ס כדי שלא להיות כמו הבהמות שאין קשר בין הזכר לנקבה... אלא שהאיש והאשה יהיו קשורים בנפש => שכביכול זה לכתחילה
כולכם אומרים דברים יפיםדודי25
וטובים.

אבל אף אחד פה לא מתייחס לעצם המושג "לא טוב היות האדם לבדו" וזה בעצם הדבר היחיד שאני אומר. זהו. רק הבאתי את המשפט הזה
באמת זה יהיה קשה..joy
להסבר של שני הפרצופין בגמ' אך עדיין ניתן אולי להגדיר את זה כסוג של בדידות, פחות קשה להסבר של הזנב. שהגמ' אומרת שבמחשבה היה שתיים אך בסוף נברא אחד.

אבל אני חושב שהדיון ביננו יותר עקרוני, אני מביא גמרות ואתה מביא פסוקים.. אם הגמ' כך מסבירה האם זה לא מחייב אותך? או שאתה נצמד לפשט נגד גמרות. ולגבי מה שכתבת שהתורה דיעבדית? זה בכלל היה לי קשה.. ולזה לא התיחסת.
שני דבריםדודי25
א. בכתובות (ח.) משמע שדווקא הדעה האומרת שהאישה הייתה פנים נאמר כי עלתה במחשבה בראשונה.

ב. אני לא חושב שסתרתי שום גמרא פה. פשוט העמדתי אותם אחרת. כמו שרוב העולם בוחר להעמיד את התורה בצורה מסוימת כדי שתסתדר עם חז"ל. אני בוחר לפעמים להעמיד את חז"ל אחרת כדי שיסתדרו עם התורה. (נראה לי שחז"ל עצמם למדו את התורה, ומתוכה אמרו מה שאמרו. וחז"ל דיברו רבות במשלים וכדו', כך שבהחלט ניתן להסביר אותם בכמה פנים)
אם תראה לי מקום בו סתרתי את חז"ל אשמח לראות, ואודה בטעותי, אם לא יהיה לי הסבר.

לצערי אני צריך ללכת עכשיו, אחזור אח"כ בעז"ה. כל טוב
שכחת רק ביעה קטנה אחתחיפושית אדומה
שהשפה של התורה היא לא בדיוק השפה שלנו - וי ש הרבה מילים שלנו ברור שהמשמעות שלהן היא מסויימת כי ככה התרגלנו, ובעצם בתורה יש לה משמעויות קצת אחרות. אל תשכח שהשפה שלנ עברה לא מעט גילגולים (היו תקופו שרוב העם דיבר ארמית, וגם המשנה נכתבה בעברית קצת אחרת)
ואני חושבת שזו הסיבה שרובנו נצמדם לחז"ל - כי להם היו יותר ידיעות בשפה הזאת, ואנחנו חוששים לטעות בפירוש.
דוגמא לזה תמצא בתגובה של eee או במילה "עוון" שאף היא מופיעה בפרשתנו (תסתכל באבן עזרא) ויש עוד שלל דוגמאות.
ולכן יכול להיות שההסבר ל"לא טוב היות האדם לבדו" הוא אחר לגמרי ממה שנראה לנו בפשטות של המילים שלנו... והיו כאן עוד תגובות שהדגימו את זה.
שנזכה לכוון לאמיתתה של תורה!
בשביל זה יש אבן עזראדודי25אחרונה
שאגב, הרבה מאד פעמים לא מסביר כמו חז"ל.

הבעיה היא שחז"ל, במיוחד באגדתות, אינם חד משמעים, ואסור להבין אותם כפשוטם.
וזו בעיה שמשום מה הרבה אנשים מתעלמים ממנה. כלומר, ברור שאת התורה לא מבינים כפשוטה, אבל את חז"ל כן.
ואז מאמינים שעוג היה בגובה של בניין ענקי ורבקה הייתה בת 3 כשאליעזר הביא אותה...

לא טוב היות האדם לבדו  מתימן יבוא
הצורך במציאות השלימה של משפיע ומושפע האדם וחוה - רק יחד = "ויקרא שמם "אדם" ( האדם קודם=זכר אך שם לא הכוונה מצד השלימות) שלימות זו תבוא דווקא ע"י שניהם באופן שהאשה חלק מהאדם חלק מגופו - נפשו כדי שיהיה קשר מלא ביניהם חיבור נצחי - יצירת מציאות ..
בלי האשה וכן להיפך אין שלימות. לכן אדם חסר אין ברכה אין שמחה המציאות פגומה - לא שלימה..
"לא טוב"= כאשר אין שלימות אין "כי טוב" כמו שכתוב בתורה על בריאת המים -(הסבר)ביום שני לא הושלמה מלאכת המים ולא נאמר שם "כי טוב" לעומת זאת ביום השלישי בנוסף ל"כי טוב" של המלאכה השניה לאותו היום נאמר עוד "כי טוב" על המים- יעני כשנשתלמה המציאות שייך כאן טוב...
(לא שהיה משהו 'לא מתוכנן' כביכול שהיה צריך פתרון חדש ח"ו)

הדברים בגדר רעיון ... תבדקו במפרשים אם זה נכון...
טוב שאתה לא מבשל גדי בחלב אימוקשלש
אני אישית נוהג כ"כי תבוא כרם רעך ואכלת ענבים.."
חופשי על הבר
לכתחילה ואידאל. ממש לא המציאות כיום.yakov1
מכניסה ראשי בין הרים...מאמע צאדיקה
כמות הגמרות שציטטתם פה הפחידה אפילו אותי!
בפשט הפס'- זה האידיאל. למה? כי זה סדר הבריאה בתוך גן עדן, לפני שהיתה הווא-אמינא של נפילה בכלל.
שמעתי דבר יפה- בתורה המושג "לבדו" בא להורות על הדבקה (כמו עץ לבוד...), לאומת מושג הרווקות שהוא במילת בדד או בגפו (אם בגפו יבוא- בגפו יצא. משפטים\עבד עברי).
לכן התורה מדברת על נסירה- הפרדה- שהיא האידאל!!!
מטירף לחשוב שהחיפוש הנואש אחרי רעתך ואשת בריתך הוא הרצוי לכתחילא. (כתבתי בלשון זכר- בהתאם לגמ' בקידושין- דרכו של איש לחזר על אבדתו...)

שכוייח
* רעיתך סליחה על התיקוןמ.דוסא
לפני כן כתוב "זכר ונקבה ברא אותם".פרת משה רבינו
שמעתי בשבת פירוש ממש יפה (לא זוכרת בשם מי):

בתחילה נבראו גב אל גב, יצור אחד עם שני פנים.
ואז... "לא טוב היות האדם לבדו" - ההימצאות של הפנים כך שאינם רואים זה את זה היא המציאות הכי רחוקה שיכולה להיות.
ולכן הקב"ה הפריד את האדם לזכר לחוד ונקבה לחוד, "אעשה לו עזר כנגדו".
כנגדו = פנים מול פנים, מצב שבו רואים את הפנים.

כמו הכרובים בביהמ"ק: כשעמ"י חברים, "ופניהם איש אל אחיו". וכשל"ע לא...
מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

..יובללל

חחחחח אם הייתי יכול לחשוב באמת מה בחורה הייתה רוצה העולם היה הרבה יותר פשוט(:

ותודה על הרעיונות! הבעיה שאין לה איזה חטיף או משהו שהיא אוהבת יותר מדי..

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

תודה!יובללל
זהו, התחלנו קצת להצטלם ביחד אבל זה עדיין לא מרגיש טבעי לגמרי ואני לא רוצה להעיק
אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי

אפשר להביא דברים מתכלים 

ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד

נחמד. מאוד.נחלת

זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)

אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ

אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק

אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.

(מלבד לפרח...). 

חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה

חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר.  מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר

לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו. 

גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון. 

מה עם חטיף נחמד?  טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).

כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!

לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!

בהצלחה! 

תודהיובלללאחרונה

רבה על מה שכתבת בעיקר בסוף! חימם לי את הלב!

בע"ה 

עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfbאחרונה

שיציעו להן קודם

מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויקאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך