איך זה שכל כך קל לנו לקבלואחת עם חצאית

מוות?

שומעים על מישו שנפטר עצובים לרגע,אולי אפילו בוכים ואח"כ..זהו..זה כבר לא ענייננו..

גמאני ככה,מה אפשר לעשות כדי שזה באמת יהיה אכפת לבנאדם?!כאילו רבאק--מישו נפטר הרגע!הוא היה חי..ועכשיו כבר לא..!איך אפשר להחדיר אתזה לעצמנו בצורה כזאת שזה לא ישכח תוך שנייה..??

אני חושבת שככה זה העולםםם...א-ב-ג-ד
בנאדם חי עושה ת'תפקיד שלו.... ומה לעשות בסוף מתת...
חייבים להמשיך עם החיים....
"גזירה על המת שישכח מין הלב"גייטל רייזל
מזה יעזור לך תמיד לשקוע בעצב!יקירה
זה החיים שלנו!אנשים מתים!זווכרים אותם תמיד בלב!אבל אי אפשר כל החייםזה יעשה לנו רעה!!צריך לנסות לשכוח ולהמשיך!אם החיים שלנו!!זה קשה ברורורו!צרכים להתפלל ש'ה יתברך!יעזור לך!להיות בשמחה ..............................................................................................................................
מה יקרה אם תתאבלי על כל אחד?אוסנת
את תהיי שקועה באבל כל חייך, כי כל הזמן שומעים על עוד אנשים שמתים!
לכן ישנה האפשרות המעולה - "שישתכח מן הלב". להיות עצובים ברמה סבירה לרגע או שניים, ולהמשיך את החיים.

מה זה יעזור לנו להמשיך לחיות, אם נשקע באבל הרבה זמן על כל אחד?

טבעי שעל אדם קרוב תצטערי יותר זמן, אבל צריך לעצור את זה.
ולא צריך לגרום לכל הסביבה לשקוע בדיכאון.
כי זאת לא המטרה באבלות! האבלות היא כדי שנזכור מאין באנו. ולהתאבל סתם, לא עוזר לנו להמשיך את חיינו ושליחותינו.
אני חושבתננסי
אני חושבת שד' נותן מתנה שלא מרגישים את אותו כאב לגבי כל אחד שנפטר. אנחנו לא היינו יכולים לשרוד אחרת, עם כל הכאב שמסביב. זה תמיד היה מפריע לי שכשיש פיגוע, חלילה, מחכים לשמוע איפה זה היה ואז קצת נרגעים אם זה במקום מרוחק (אפילו בארץ). אבל הבנתי שזה פשוט אי אפשר לחיות עם הכאב כשמרגישים אותו דבר לכולם. מצד שני, כן צריך לפתח רגישות לכאב של אחרים שעוברים דברים קשים ולא לעבור לסדר היום כשמישהוא נפטר.
תדעי שזה לא כ"כ קל!נעמונת!!!
אח של חברה שלי נפטר חודש אחרי שאמא שלו נפטרה!! ולי אישית זה היה ממש קשה ומפחיד ולא הגיוני!!אבל בדוגרי צריך להמשיך בחיים..והבנאדם שמת לא היה רוצה שנהיה עצובים!חוצמיזה שלו טוב ואנחנו צריכים לחשוב שהכל לטובה..
ועוד משו-
אם אנחנו לא בוכים זה לא אומר שזה לא מפריע לנו או שכבר לא אכפת לנו!!
שבוע טוב!!=]
אני לא זוכר איפה זה כתוב בדיוק, אבל כתוב420mal
שה' נתן לנו מתנה גדולה שהיא השכחה
תארי לעצמך שאם לא היה את זה, כל אחד ממנו היה חושב כל הזמן על מה שאמרת, לא היו מתקדמים הלאה והיינו בבעסה כל הזמן.
"טוב ללכת לבית האבל מללכת לבית המשתה"פרת משה רבינו
בדיוק מהסיבה הזאת - המציאות של מוות ושל אבל רחוקה מאיתנו בד"כ, אבל כשזה באזור אז פתאום עולות המחשבות על משמעות החיים וכו'.

מצד שני, אי אפשר לחיות כל הזמן באבל, ולכן ה' נתן לנו שכחה [כמו שכבר אמרו פה].

צריך להיות רגישים; זה כואב כשנפטר מישהו, ומי שחווה את התחושה מקרוב ל"ע יכול להבין את האחר, אבל גם מי שב"ה לא חווה אובדן יכול להיות רגיש ולכאוב את הכאב של האחר.

אני לא חושבת שכל כך קל לנו לקבל מוות, גם כשהוא רחוק מאיתנו. אבל יש לנו מחסומים בריאים בנפש שלא מאפשרים לנו לשקוע באבל ובדיכאון על כל נפטר, במיוחד כשאנחנו לא מכירים אותו.
אבל ההבנה הזאת ש"בסדר,ואחת עם חצאית
אנשים מתים"..זה לא הגיוני!!הרגע נשמה נלקחה מהעולם!זה לא סתם!זה לא כלום..!יש לזה משמעות!
כן, נשמה נלקחה מהעולם.פרת משה רבינו
והיא עברה לעולם הבא.
ויש לזה משמעות. הנשמה סיימה את תפקידה בעולם.
וזה אמור להזכיר לנו שגם לנו יש תפקיד בעולם הזה, שאנחנו כאן כדי למלא את מצוותיו של הקב"ה, כדי לכבד אותו וכדי להפיץ אור בעולמו.

נכון, כואב כשאנשים נפטרים. וודאי שיש לזה משמעות.
אבל פסיכולוגית, האדם לא יכול לחיות אם הוא מתאבל כל הזמן על כל אדם ואדם שנפטר מהעולם!
אנשים קרובים יותר - יש שבעה, שלושים, שנה וכו'. תקופות מוגדרות לבכי, לאבל. אחרי זה צריך להמשיך את החיים.

כל רגע כמעט נפטר מישהו בעולם.
ומן הצד השני, כל רגע כמעט נולד מישהו.

אם את עצובה בכל רגע שנפטר מישהו, למה את לא שמחה בכל רגע שמישהו נולד?
מי אמר שככ קל לקבל מוות??????ושאלה אחרת-מתוקה שכזאת
מי אמר שצריך להיות עצובים ממוות?????????????
מה מי אמר שצריך להיות עצובים..?תפוזה 1
בס"ד

זה הדבר הכי אנושי -להיות עצובים כשנאבד לך אדם.
ההלכהננסי
ההלכה היהודית קובעת בדיוק איך וכמה להתאבל-כמה לבכות, מה לא לעשות, זאת אומרת, איך לא צריך לנהוג. אסור לפצוע את הגוף מתוך עצב או למרוט שערות. יש לנו את השבעה, שלשים, שנה וכו'. היהדות מבינה מה טוב פסיכולוגי לאדם. והסבה שאסור להפריז היא שאנו מאמינים שיש חיים אחר המוות ולכן כמה שאנו עצובים, האדם שנפטר הולך למקום שכולו טוב.
זה לא ממש נכון שקל לנו לקבל...מה זה משנה...
לפחות לי אישית זה לא ככה... יש כמה שמתו ואני עדין חושבת עליהם אחרי 5-6 שנים...
זה טוב שזה ככהgross
יש דעות לכאן ולכאן... אי אפשר לומר משמעית...מה זה משנה...
זה לא ממש טוב שזה ככה וזה גם קצת כן טוב...
וזה לא נראה לי בחירה שלנו...
זה לא שזה נשכחאיזה טוב^אחרונה
פשוט, ממשיכים לחיות אחרי...כי אחרת המצב לא יהיה טוב!
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך