מה אתם אומרים על חרדי למהדרין שעבר להסדר.טוב או רעחוליאן קראך
למה שתהיה בעיה?לבן כהה
בגלל ההשקפות בגלל הפתיחות בנים בנות וכו'חוליאן קראך
מה הקשר בנים בנות?משה
תלוי אם הוא מאמין בזההרועה
מאמין במה?חוליאן קראך
במה שהוא עושה!לבן כהה
מה יכולה להיות הבעיה?מ.מ.י.ר
גם לפני קום המדינה, בזמן הפלמ"ח - התגייסו הרבה בני ישיבות למחלקה הדתית. גם מישיבת מרכז הרב, וגם מישיבת חברון, ואפילו מהחוגים שנקראים היום 'נטורי קרתא' התגייסו! (ראו בספר "חמושים לפני המחנה", אלתר ולנר).
מבחינת השקפה - אם הוא עבר, סימן שהוא רוצה לקבל השקפה של רבנים שונים.
אני מתנגד בכל תוקף למשפט שכתבת - "בגלל הפתיחות בין בנים לבנות". אני לא יודע על כולם, אבל ברוב הישיבות, לכל הפחות, אם לא בכולם - אין דברים כאלו.
הבעיה היא שכולם... אבל כולם נופלים רוחנית חזק...חוליאן קראך
השאלה היא האם זה שווה?
נ.ב אני לאבא להתקיף פשוט תסבירו לי?
מתוך היכרות אישית - זה לא כך.מ.מ.י.ר
אני מכיר בחורים שלפעמים חוזרים לישיבה שבתות, ולא אומרים להורים שלהם שיש להם שבת חופשית כדי שלא יפגעו שהם לא חוזרים הביתה, אלא הולכים לישיבה!
אני לא אומר שיש קשיים - יש הרבה קשיים. אבל אפשר להתגבר עליהם (ואם זה ישיבת הסדר - אם הבחור משקיע את כולו באמת בישיבה, הוא יכול להגיע למצב שבצבא הוא יהיה הרבה יותר מוגן רוחנית).
נקודה נוספת - התלמידים לא חוזרים לישיבה בשביל להשלים את מה שהם ירדו רוחנית, אלא כדי להתעלות עוד ולדעת איך בונים חיי משפחה ואת כל שאר החיים שלהם בצורה נכונה.
ח"ואליסף ט
ברור!!!רחלקה
אוקיי חבר'ה אולי תסבירו מה החשיבות הגדולה להתגיס??חוליאן קראך
שתי סיבות.מ.מ.י.ראחרונה
א'. להציל את ישראל מיד אויביהם.
מצווה גדולה מן התורה להתגייס לצבא ההגנה לישראל, ושתי מצוות עומדות בבסיס החיוב, וכל אחת מהן מצווה כללית ששקולה במידה מסוימת כנגד כל המצוות. א' להציל את ישראל מיד אויביהם, ב' לשמור על ארץ ישראל שתהיה בידי עם ישראל. אמרו חכמים במשנה (סנהדרין ד, ה): "כל המקיים נפש אחת מישראל מעלה עליו הכתוב כאילו קיים עולם מלא", ואם כן השותף בקיומו של העם כולו על אחת כמה וכמה שהוא ממש מקיים עולם מלא.
וזוהי מלחמת מצווה מובהקת, וכפי שכתב הרמב"ם (הל' מלכים ה, א): "ואי זוהי מלחמת מצווה? זו מלחמת שבעה עממים (בכיבוש הארץ), ומלחמת עמלק, ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם".
ב'. ישוב הארץ
נצטוונו לרשת את הארץ וליישבה, היינו שהארץ תהיה בריבונות של ישראל ותיושב ביהודים לכל מלא אורכה ורוחבה. ומצווה זו שקולה כנגד כל המצוות, כמבואר בספרי (ראה פרשה נג).
וודאי שעלינו להילחם כדי להגן על חבלי הארץ שכבר נמצאים ברשותנו. במשך דורות לא היתה לנו יכולת להתארגן ולבנות כוח צבאי ולכן היינו אנוסים ולא יכולנו לקיים את המצווה, בחסדי ה' אשר פקד את עמו, נתן לנו ה' בדורות האחרונים את הכוח לקיים את המצווה
ייעודו של צה"ל - להציל את ישראל מיד שונאיהם ולקיים את מצוות ישוב הארץ, בשמירת הריבונות הישראלית בארץ ישראל. לפיכך מצווה על כל אחד ואחד מישראל הנדרש לכך להתגייס לצבא. ואף שכל המתגייסים לצבא מקיימים מצווה, יש הבדל עצום בערך המצווה בין החיילים הקרביים ותומכי הלחימה הנצרכים לחרף את נפשם לבין החיילים שבעורף.
ואף שלרבים יש תלונות צודקות, על מפקדים שונים ועל המדיניות הביטחונית, אין זה משנה את המצווה להתגייס לצבא. מפני שאחרי כל הביקורות, בלא צה"ל היו אויבינו קמים עלינו לכלותינו. יתר על כן, אפשר לומר שמעולם לא היה לעם ישראל צבא מושלם, בלא שום תקלות מבצעיות ופגמים מוסריים. פעמים שהיו לצבא יותר תקלות ופעמים פחות. ואע"פ כן המצווה להילחם למען העם והארץ היתה שרירה וקיימת. וכשלא הצלחנו לקיים את המצווה הגדולה הזו, באו עלינו צרות נוראות. על כן, כאשר יש ביקורת על צה"ל, צריך לאומרה, כדי לשפר את המצב ולתקנו, אבל כל הביקורות אינן מבטלות את המצווה העקרונית להתגייס לצבא.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>