עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך י"ז באב תשע"ג 15:54
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך י"ז באב תשע"ג 15:53
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך י"ז באב תשע"ג 15:52
לדעתי אין בזה שום חנופה
יש כאן הכרת המציאות במקום הטמנת הראש בקרקע!.
זה שלדעתינו השירות בצה''ל הוא מצוה, וצריך ומצווה ללכת לישיבות הסדר,
לא מתיר לנו ''לכפות'' על חרדים להתגייס בכוח.
מה שאתה כותב שהתפיסה שלהם ''מעוותת'', ואתה מסביר שהכוונות שלהם ''אינם טהורות'', ב''אותה מדה שכוונותיו של לפיד אינם טהורות'', - לא מקובל בעיני בכלל. ואני מסופק אם דברים אלו כן באים ממקום טהור... במחילה.
כי הכוונות שלהם טהורות. - ואף על פי שלפי ההשקפה הדתית לאומית הם טועים. אבל יחד עם זאת אין זה סותר את העובדה שהכוונות שלהם באות ממקום טהור. מפסיקת רבותיהם. (הם מודעים לפסוק שאתה מצטט. ובכל זאת יש להם עקרונות וסיבות שמבלי לשמוע ולנסות להבין לא תוכל לעולם להבין. איננו צריכים להסכים. רק לנסות להבין).
תאר לעצמך שהם יהיו בשלטון ויכפו עליך דברים, שלדעתם, זה מצוה מהתורה, ואילו לדעתך זה רק חומרא או שאין בזה מצוה, - והם יגידו לך ש''הכוונות שלך אינם טהורות''. נראה לך הגיוני
???
אני דוגל בהידברות. אני דוגל בהשתתפות הדדית (שם יותר מתאים מאשר השם המכובס ''שויון בנטל''). אבל אני מתנגד באופן נחרץ לכפייה בחקיקה ולהשלכה לבית הכלא. נקודה.
בשביל דו קיום כל צד צריך לצאת מהצד שלו הבלעדי, ולראות שיש שתי צדדים למטבע. גם אם אנחנו לא מסכימים אם הצד השני, מותר לנו ונחוץ לנו לנסות להבין את הצד השני.
בשביל להבין צד שני אין בזה אמירה שאתה כותב ''יש אותם ויש אותנו'' לדעתי דבריך נובעים סתם מאיזשהם רגשי נחיתות או ראיה אגוצנטרית, כי יש "אותנו", אבל יחד עם זאת אנחנו מבינים גם דעות הפוכות משלנו. זה לא ''פירוד'' חלילה כמו שאתה כותב, זה לא ''הגנה וגיבוי'' על אחינו החרדים, אלא זה עוצמה שיש בנו, כיהודים כשרים, שאפילו שיש לנו דעות והשקפות - אנחנו עדיין פתוחים לנסות להבין שיש (גם) צד שני. זה לא פירוד - ההיפך זה המתכון היחיד לאחדות ישראל ולאהבת ישראל. ובודאי ובודאי שזה לא סותר את עובדת היותי והיותך ''מתנחל גאה''...
ו-כן, אהבת ישראל, אמורה גם כלפי אחינו החרדים, גם אם לדעתינו יש בהם טעויות. וגם אם דעתינו הפוכה מדעתם בנושאים מסוימים, אין לנו היתר לומר את מה שלא נכון, לומר שהכוונות שלהם חלילה אינם טהורות. דרך התורה המסורה לנו מסיני שגם אם ההלכה נפסקה כבית הלל הרי שדעת בית שמאי אינה נמחקת. ואנו מנסים להבין גם את דעתם. ובודאי שאין לך היתר לומר חלילה וחס שהכוונה של בית שמאי ''איננה טהורה''. חלילה. וכשאתה לומד את דעת בית שמאי, אתה מקיים את מצות לימוד התורה, גם אם אינה למעשה לפי פסיקת ההלכה.