נכתב מלב רותח וכואבמתנחל גאה!!!

בס"ד

לבי רותח על כך שדתיים לאומים מגבים את החרדים ומגנים עליהם!

אם אתם הולכים לצבא – אז מדוע אתם מעוניינים שהחרדים יישארו ללמוד, הרי זה שיא הפירוד , אתם באים ואומרים – יש אותם ויש אותנו! זה שיא הפירוד!

לא, לא הצבעתי הבית היהודי אלא עוצמה לישראל ואינני מתחרט על כך, אך לבי רותח על החנופה וההליכה אחרי הרגש!

"האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה"!

לא אמרתי שכוונותיו של יאיר ליפד הם טהורות – אך באותה מידה כוונותיהם של החרדים שלא הולכים גם אינם טהורות!

הם לא נמנעים מלהתגייס בגלל שהצבא שמאלני – אלא בגלל תפיסה מעוותת שצריך רק ללמוד – וזה פסול! כי לפי התורה יש להילחם!

אז בוא נכפה עליהם משהו ואז יהיה שלום בינינו!ozd

<צ>

הדגשתי:מתנחל גאה!!!

בס"ד

"לא אמרתי שכוונותיו של יאיר ליפד הם טהורות "

לא חייבים או לתמוך בלפיד או לתמוך בחרדיםמתנחל גאה!!!

בס"ד

אני דוגמא לכך שאפשר לא לתמוך בהם (בחרדים) ולא בהם (לפיד)!

אבל אתה כן אמרת שהם טועים ואנחנו צודקיםozd

(ולא ברור לי מאיפה החלטת ש "לפי התורה יש להילחם!")

והם צריכים ללכת בדרכנו , זה לא הדרך אנחנו לא צריכים לשנות אותם, אם עכשיו יהיה לך מישהו שאתה לא מתחבר אליו - תשנה את דעותיו ואז תהיה חבר שלו? ברור שלא חבר זה אדם שאתה מקבל אותו כמו שהוא לכן אפשר להתחבר, להתווכח, לשאול לחקור אבל אתה לא יכול לקבוע להם שהם טועים...

ובכל קרה אני מנסה להבין אם לא לכפות אליהם, ולא לתת להם ללמוד אז מה כן?... שישחקו פינג פונג?.

מתנחל גאה, עדין לא הבנתי מה כוונתךozd

אשמח אם על השאלה מההודעה מעל

כי יש מצוות דאורייתא שמקיימים בשירות בצבאדתי לאומי

מלחמת מצווה

עזרת ישראל מיד צר (עיין ברמב"ם הלכות מלכים)

כיבוש הארץ\ יישוב הארץ, פיקוח נפש, לא תעמוד על דם רעך

די לעוות את התורה, התורה לא מסתכמת בהנחת תפילין והדלקת נרות שבת.

ויש גם מלא איסורים בצבא...ozd

וגם מה שאמרת- החרדים יכולים לדחות את זה בשניות: כמה צה"ל, עושה כיבוש הארץ? (לצערינו...)

אני לא מצדיק את החרדים אבל מעצבנת אותי הגישה הזאת שאתה בא אל מישהו ואו מר לו: "אני בטוח צודק"...

צה"ל בכל רגע עושה כיבוש הארץ, ברגע שאין צה"ל המדינדתי לאומי

קיום המדינה בסכנה. (כמובן שברגע שאין תורה העולם בסכנה!)

בבקשה, איך החרדים דוחים את זה בשניות?

איסורים? גם בעבודה יש איסורים, לא נעבוד? האם זה מה שיימנע מאיתנו לקיים מצוות דאורייתא?!

נתחזק, נעמיק, נתבגר, ונתגבר!

אני יגיד לך את האמתozd

לא חקרתי יותר מידי את הנושא הזה אבל אני ניכול להבטיח לך שהם יכולים למצוא מלא תירוצים למה הרבה יותר חשוב לשבת וללמוד תורה (עוד פעם,אני לא בקי בנשא).

לכן זה קצת  צמחיק שאתה בא ואמר להם מה לעשות תחשוב שזה היה הפוך...

אם אתה לא בקי בנושא אז למה אתה אומר דברים כמודתי לאומי

"לא ברור לי למה החלטת שלפי התורה יש להילחם" ? אדרבה, תפתח תנ"ך, תפתח ספרים, תפתח פניני הלכה ותבדוק למה יש מצווה להילחם. או שלפחות אל תגיד שאין כזה דבר.

דרך אגב אני חושב לא פחות מהם שזה חשוב לשבת ללמוד. אני חושב שדווקא מי שלמד יודע כמה חשוב ללכת לצבא לאחר מכן.

ברור לי שלפי התרה צריך להילחם, אני לא מסכים עםozd

החרדים אבל המשפט הזה "לא ברור לי למה החלטת שלפי התורה יש להילחם"  נכתב קצת בתקיפות ובעצבנות אחרי שקראתי את ההודעה שלו שהוא בטוח שהוא צודק.

מה שאני מנסה להגיד זה שלא משנה מי צודק, אתה לא יכול לבוא למישהו ולהגיד לו אני צודק וזה בלי להיכנס לסוגיה המורכבת על הגיוס בכפיה טוב או לא

ולימוד התורה לא חשוב????חפרנית גאה=)

נכון, צריך להילחם וצריך להתגייס אבל א. תנסו להיכנס לראש של החרדים. מבחינתם להתגיס= ביטול לימוד תורה של שנתיים!! כפול אלפי בחורים!!

ב. יאיר לפיד לא רוצה "שיוויון בנטל" הוא רוצה שהחרדים יתגייסו!! גם אם לא צריך אותם.

רק לפני כמה ימים אמר מישהו בכיר(אני לא זוכרת מי...אח שלי אמר לי..) שהוא רוצה להפוך את צהל לצבא קטן ואיכותי... יום אחר כך מאשרים גיוס חרדים המוני.. בשביל מה?!?!?!?! רוצים צבא קטן?! למה מכריחים את החרדים להתגייס?! אתם לא באמת צריכים אותם.

נכון, הם חיים במדינה הזאת הם צריכים להשתתף בנטל. אז תגייסו מכסה מסויימת. לא יותר מזה. אתם לא באמת צריכים אותם!! 

המישהו הזה היה הרמטכל בעצמו.. וזה פורסם כאןלדבר יפה

ברור שכל השויון בנטל הוא בלוף אחד גדול חוק אנטי חרדי בלי שום הצדקה אחרי שמפטרים 5000 אנשי צבא לוחמים מקצועיים ואיכותיים מחוסר תקציב.

בושה לבית היהודי שמאשר סנקציות פליליות.

זה לא בושה לבית היהודידתי לאומי

אני לומד תורה המון המון ובבוא היום אצטרך להתגייס שאם לא כן יוטלו עליי סנקציות ואיכנס לכלא. אין סיבה שאותו הבחור כמוני חובש הכיפה השחורה מבני ברק שמצביע ג' לא יהיה דינו שווה לדיני.

שירות בצבא זוהי מצווה ומי שמשתמט מכך הוא ... לא נמשיך.. והכי גרוע שכל זה נעשה בשם התורה, תחת איצטלה של תורה. בודדים הייתי מבין. ציבור שלם שמסרב לשרת בצבא כמו כל עם ישראל בשם התורה זה חילול השם.

גם אני חשבתי ככהרותם333

גם אני חשבתי שזו חוצפה ושלפי התורה הקדושה צריך ללמוד.סרטון של הרב אמנון יצחק הוכיח לי שזה לגמרי אחרת!

נראה אם דעתך תשנה אחרי זה,אם לא הבנת אותו אני אסביר לך.

אפשר תמצות לטובת מי שלא יכול לצפות כרגע?לך דומיה תהילה
חחרותם333

אם אני אנסה לכתוב בערך מה שהסרטון מעביר,המסר לא יעבור בצורה הנכונה..אני לא הבן אדם המתאים לשכתב את זה ;)

מה הוא אומר בתכלס? בעד גיוס? נגד גיוס?לך דומיה תהילה
נגד בכללירותם333

קשה להסביר..שאם אנחנו נלמד תורה ונסמוך על הקדוש ברוך הוא הוא יציל אותנו כמו שהיה פעם...ושבזכות החרדים אנחנו פה ואם לא היה מי שילמד תורה העולם לא היה מתקיים כי כולו מתקיים על התורה..ואין לה' טעם להחיות אותנו ולאהוב אותנו אם אין מי שלומד את התורה.אתה צריך לראות את הסרטון!

הכל נכון וסבבהדתי לאומי

מה נעשה שתורתנו הקדושה מצווה אותנו להילחם במלחמת מצווה, לא לעמוד על דם רענו, ליישב ולכבוש את ארץ ישראל, ואת כל זה עושה צה"ל? בוודאי צבא לבדו לא מספיק, התורה היא נשמת אפינו. ודווקא בגלל זה נשרת בצבא.

למי שלא הספיק לו אשאל שאלה: שאתה חולה ונזקק לטיפול נמרץ ח"ו, אתה נוסע לבית חולים, או לומד תורה? כשנופל טיל אתה נכנס למקלט או לומד תורה?! בוודאי שחייבים את שניהם. אז למה בעניין הזה אחרת? (תשובה: כי הם יודעים שיש מישהו שיעשה את זה בשבילם, לדוגמא: כשהיו טילים על הדרום הרבנים החרדים הורו לתלמידי הישיבות לא ליסוע לישיבות בדרום אלא להישאר בבית (דרך אגב ישיבות ההסדר והגבוהות המשיכו לפעול ביתר עוצמה דווקא אז דווקא בדרום!) אז מה קרה? התורה מגינה על עם ישראל?! אלא ברור שכל אחד לבדו אינו מספיק, והתורה היא הבסיס ומכוחה אנו משרתים בצה"ל)

גם במציאות הכי טובה שהיתה אי פעם לעם ישראללולית10

במדבר, בכניסה לארץ ובזמן דוד המלך היו צריכים להלחם.

אצל שלמה היה שקט בטחוני אבל לא  נראה לי שאנחנו במצב הזה היום...

רותם333-גמאני אהבתי את הסרט, חזק ביותר !ה.ת.
מרתיח אותי שמעלים סרטון כזה לפורום דת"ל!!!להבה=)

ציטוט מתוך הסרט, שאולי יסביר לכם למה אני רותחת:עצבני

"כשקמה המדינה, התכוונו שהצבא יהיה כור ההיתוך להפוך את כולם לעיסה אחת, מקשה אחת, שכולם יפרקו עול ויהפכו להיות כמו שהמדינה רצתה, ציונים שהולכים עפ"י האירופאים והאמרקאים.."

להיות ציוני זה לפרוק עול?!

היו כאלה שחשבו ככה.לך דומיה תהילה

אז למה צריך להעלות את זה לכאן?להבה=)
בקשר לסרטוןרותם333

אני לא התכוונתי ספציפית לאמירה המסויימת הזאת שהעתקת,התכוונתי לכלל הסרטון שלפי דעתי הוא צודק!זכותך לא להאמין בו.

זה בסדר, כעסתי על הסרטון ולא עלייך... להבה=)

וסליחה אם פגעתי... לא מכוונה רעה!

למה אתה מתרגש? שיאמר מה שהוא רוצהדתי לאומי

אתה יודע את דעתך, תפאדל. אני לא מתרגש לשמוע אנשים שחושבים אחרת ממני

אל מי אתה מתכוון?להבה=)
אז אני בת... תודה על התגובה!להבה=)
לא אהבתי את הסרטון!!!שמואלג
אם כי לטענה הכללית שצריך לומדי תורה אני מסכים. ובלי קשר לסרטון
אבל הדרך שהוא מעביר את זה... בעעע
כמו שכתבתי בפורום אקטואליה וחדשות:מרדכי

בס"ד

אתה באמת חושב שעכשיו החרדים התגייסו? 

חד משמעית לא - הם יכלו לכלא ביחד עם חלק מהישיבות שלנו (אני הייתי אמור אתמול להיכנס לכלא, אך נכון להרגע דחו לנו את הצווים לאזור חנוכה).

במקום לחוקק חוקים כנגד הציבור החרדים, היה יותר פשוט ללכת איתם יד ביד ולדאוג להם לכשרות שהם רוצים, לא לראות נשים כלל כפי שהם מבקשים וכו' ואני מבטיח לך שממחזור גיוס למשנהו מספר החרדים יעלה ויעלה. אבל עכשיו הוא רק ירד.

אז אם אתה באמת רוצה שמספר החרדים יעלה בצבא ושהם גם יעשו שירות, אתה אמור להיות נגד החוק הזה, כי ברגע שהלכו נגדם הם ילכו ראש בקיר. ויש להם כוח!

אתן דוגמה:

יוסי, תלמיד בכיתה י"א שאין לו חשק לעשות שיעורי בית, התכנסו כל המורים שלו לישיבה ודנו מה לעשות בו על מנת שהוא כן יעשה שיעורי בית ובישיבה עלו 2 אפשרויות:

א. לכפות אותו לעשות שיעורי בית, ואם הוא לא יעשה הוא ייענש.

ב. להביא לו מורה שיעזור לו ויקדם אותו וישב איתו על מנת לעזור לו.

מה לדעתך יגרום ליוסי לרצות ולעשות שיעורי בית? הרעיון הראשון או השני?

ולמה אנחנו תומכים בחרדים -

כי החוק הזה פגוע גם בנו, תלמידי הישיבות הגבוהות, כפי שאמרתי כבר למעלה, בתור תלמיד ישיבה גבוהה (גם הסדר, אך אני בגבוהה) שרוב תלמידיה מתגייס לצבא (ורק בשנה האחרונה אחד קיבל חניך מצטיין והשני אות הצטיינות) אתמול הייתי אמור ללכת בגלל זה לכלא. בדבר הזה אין כלל הבדל בנינו לבניהם ואנחנו על אותה הסירה בדיוק.

אי אפשר להסכים לכל מה שהחרדים רוצים.. מה לעשות?cookie_monster

אם למשל יבוא חרדי לצבא אבל ידרוש לא לראות בנות במכנסיים, או לשמוע אותן וכו'.. מה לעשות שרוב המדינה היא לא חרדית? וצריך גם ללכת יד ביד עם חברינו החילונים?  אז אי אפשר להסכים לכל הדרישות של החרדים וגם לא לאלו של החילונים. ואני חושת שההשוואה הזאת לא מתאימה.

סליחה אם פגעתי

לכן יש פיתרון פשוטמרדכי

בס"ד

הקמת גדודים לחרדים כמו 'נצח יהודיה' ועכשיו מקימים גם את 'נצח דוד' (למי שאומר שחרדים לא מתגייסים, אם הם לא היו מתגייסים לא היה צריך לפתוח להם גדוד נוסף) שהוא מתאים הרבה יותר לחרדים, אבל לא מספיק (לפי דבריו של חבר ששירת איתם תקופה)

נצח יהודה לא כולו חרדי...לך דומיה תהילה

ופתיחת הגדוד הנוסף היא לא בהכרח תוצאה של ביקוש, אלא תוצאה

של אכיפה צפויה של חוק הגיוס ובינתיים יוצרים תקנים חדשים.

"נצח דוד" זה שם התוכנית לקליטת החרדים, לא הגדוד. חוץ מזה

שעדיין לא ברור שזה יהיה גדוד אחד. יכול להיות שאלה יהיו פלוגות

שיפוזרו בחטיבות. (מונו מפקדים בדרג הזוטר, לא מפקד גדוד).

כמו שזה נראה עכשיו, אולי זה יהיה דומה למחלקות ביינישים.

זה לא מה שהבנתי ממשהו שעסק בענייןמרדכי
אני מכיר מלא דתיים שמשרתים בנח"ל החרדידתי לאומי

גם אני, אז?מרדכי
זה כן תוצאה של ביקושמלכישוע

יודע מקרוב, הפלוגות הכי גדולות בצה"ל הם בנצח.

מה הבעיה???י"ל

רבותיהם של הדתיים לאומיים אומרים ללכת לצבא אז מבחינתם זו מצווה.

רבותיהם של החרדים שגדולים לא פחות(ואולי יותר) מהרבנים הדתיים לאומיים אומרים לא ללכת!

מבחינתם זו תורה והממשלה מנסה לגרום להם לעשות נגד התורה שלהם!  ששי פירון מנסה להכתיב לרב שטיינמן איך תראה מערכת החינוך של תלמידיו זו חוצפה! ועל זה יש למחות גם אם אני חושב אחרת.

חוץ מזה שהלואי שהציבור הדתי לאומי היה כל כך מגן על החרדים

כמה דברים:okey

דבר ראשון-מה הקשר פירוד? אם זו דעתי וזה שונה מהאחר אז מה אני אמור לעשות? להסכים איתו רק כדי שלא יהיה פירוד?

דבר שני-אני לוידע מי המקורות שלך אבל המון מרבני הציונות הדתית אומרים  שמי שלומד  כמו שצריך וגם מרגיש  שהתורה היא ממש חלק ממנו וכו' וכו' אז הוא לא צריך להתגייס...

לא אומרים לא להתגייס...אלא לדחות...אין כמעט אף רבהסטלן הקטן

שיגיד לא להתגייס בכלל...כמו שאף רב לא יגיד לא להניח תפילין...

זה הטבע של מצוות,א"א להגיד שלא צריך לעשות אותן...

סטלן --שווגי =)

הרבה חרדים "דוחים" את הצבא כל כך הרבה זמן עד שבאיזשהו שלב הצבא כבר לא רוצה אותם..

וזה פשוט רמאות.. לדחות עד זמן שכבר אי אפשר להתגייס..

סטלן תתפלא לשמוע שכן יש רבנים כאלה..okey
אתה אומר את הדברים האלה מתוך השקפה דתית הלכתיתשביט

הנוגע לצבא ולצורך להלחם ....

ישנם רבנים גדולי תורה שפסקו הלכתית שונה בנוגע לגישה שלהם לצבא מדינה וכו'...

והם בוודאי גדולי ישראל שיודעים את כל ההלכות שרבנים שפסקו לענין ההלכתי של השרות .

ופה נעוצה הטעות של העם הזה - עם ישראל בדור הזה ובכלל

כבר נאמר בגמרא , שבעיקבתא דמשיחא האמת תהיה נעדרת

ואחד הפירושים תהיה עדרים עדרים הווי אומר שבכל פלג בעם הזה היה ניצוץ מן האמת ואין לאף אחד אמת מושלמת !!!!

אבל האמת היחדיה המושלמת היא שאחדות , גם אם לא מסכימים על הכול , זה הדבר האמיתי שליבך צריך להיות מורתח וכואב עליו !!!

אם רבנים גדולי ישראל פסקו א, וחלקם פסקו ב'

ואתה הולך לפי שיטה א אז מה , אז זהו צריך להלחם עם הצד השני להיות נגדו וכו'....

אני מכבדת כל יהודי באשר הוא גם אם יש הרבה שוני בנינו !!!!

ויש ללמוד מכל יהודי באשר הוא ....

ובמיוחד אם יש להם רובד הלכתי לענין!!!!

והם יראי שמים ושומרי מצוות ...

אז מה לך להתלונן ולכאוב על יהודים ששומרים מצוות עפ"י גדו"י שפסקו כך !

האמן לי שלא יכעסו עליהם למעלה עם רבותיהם פסקו כך

בדיוק כמו שיש כאלה שרבותיהם התירו להם חלב נוכרי

ויש כאלה שפסקו להחמיר וכו'... בכל דבר

למתנחל הגאה -פותח השרשור-. .לדבר יפה
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך י"ז באב תשע"ג 15:54
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך י"ז באב תשע"ג 15:53
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך י"ז באב תשע"ג 15:52

לדעתי אין בזה שום חנופה

יש כאן הכרת המציאות במקום הטמנת הראש בקרקע!.

זה שלדעתינו השירות בצה''ל הוא מצוה, וצריך ומצווה ללכת לישיבות הסדר,

לא מתיר לנו ''לכפות'' על חרדים להתגייס בכוח.

מה שאתה כותב שהתפיסה שלהם ''מעוותת'', ואתה מסביר שהכוונות שלהם ''אינם טהורות'', ב''אותה מדה שכוונותיו של לפיד אינם טהורות'', - לא מקובל בעיני בכלל. ואני מסופק אם דברים אלו כן באים ממקום טהור... במחילה.

כי הכוונות שלהם טהורות. - ואף על פי שלפי ההשקפה הדתית לאומית הם טועים. אבל יחד עם זאת אין זה סותר את העובדה שהכוונות שלהם באות ממקום טהור. מפסיקת רבותיהם. (הם מודעים לפסוק שאתה מצטט. ובכל זאת יש להם עקרונות וסיבות שמבלי לשמוע ולנסות להבין לא תוכל לעולם להבין. איננו צריכים להסכים. רק לנסות להבין).

תאר לעצמך שהם יהיו בשלטון ויכפו עליך דברים, שלדעתם, זה מצוה מהתורה, ואילו לדעתך זה רק חומרא או שאין בזה מצוה, - והם יגידו לך ש''הכוונות שלך אינם טהורות''.  נראה לך הגיונימבולבל???

אני דוגל בהידברות. אני דוגל בהשתתפות הדדית (שם יותר מתאים מאשר השם המכובס ''שויון בנטל''). אבל אני מתנגד באופן נחרץ לכפייה בחקיקה ולהשלכה לבית הכלא. נקודה.

בשביל דו קיום כל צד צריך לצאת מהצד שלו הבלעדי, ולראות שיש שתי צדדים למטבע. גם אם אנחנו לא מסכימים אם הצד השני, מותר לנו ונחוץ לנו לנסות להבין את הצד השני.דוס

בשביל להבין צד שני אין בזה אמירה שאתה כותב ''יש אותם ויש אותנו'' לדעתי דבריך נובעים סתם מאיזשהם רגשי נחיתות או ראיה אגוצנטרית, כי יש "אותנו", אבל יחד עם זאת אנחנו מבינים גם דעות הפוכות משלנו. זה לא ''פירוד'' חלילה כמו שאתה כותב, זה לא ''הגנה וגיבוי'' על אחינו החרדים, אלא זה עוצמה שיש בנו, כיהודים כשרים, שאפילו שיש לנו דעות והשקפות - אנחנו עדיין פתוחים לנסות להבין שיש (גם) צד שני. זה לא פירוד - ההיפך זה המתכון היחיד לאחדות ישראל ולאהבת ישראל. ובודאי ובודאי שזה לא סותר את עובדת היותי והיותך ''מתנחל גאה''...

ו-כן, אהבת ישראל, אמורה גם כלפי אחינו החרדים, גם אם לדעתינו יש בהם טעויות. וגם אם דעתינו הפוכה מדעתם בנושאים מסוימים, אין לנו היתר לומר את מה שלא נכון, לומר שהכוונות שלהם חלילה אינם טהורות. דרך התורה המסורה לנו מסיני שגם אם ההלכה נפסקה כבית הלל הרי שדעת בית שמאי אינה נמחקת. ואנו מנסים להבין גם את דעתם. ובודאי שאין לך היתר לומר חלילה וחס שהכוונה של בית שמאי ''איננה טהורה''. חלילה. וכשאתה לומד את דעת בית שמאי, אתה מקיים את מצות לימוד התורה, גם אם אינה למעשה לפי פסיקת ההלכה.

אוקיי, למה על החילונים מותר "לכפות" להתגייס?דתי לאומי
זה לא קשור כעת לנושא השרשור... במחילה.לדבר יפה
זה לא חכם לכפות אבל..דוד אלי

בס"ד

דבר ראשון מדובר בעיקר על סנקציות כלכליות = פחות תקציבים מהמדינה לישיבות עם משתמטים,

דבר שני מהרמבם נראה שיש מקום לכפות..

"ואחר שחוזרין כל החוזרין מעורכי המלחמה מתקנין את המערכות ופוקדים שרי צבאות בראש העם ומעמידין מאחור כל מערכה ומערכה שוטרים חזקים ועזים וכשילין של ברזל בידיהם הרוצה לחזור מן המלחמה הרשות בידן לחתוך את שוקו שתחלת נפילה ניסה בד"א שמחזירין אנשים אלו מעורכי המלחמה במלחמת הרשות אבל במלחמת מצוה הכל יוצאין ואפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה."

הלכות מלכים פרק ז' הלכה ד'.

הרמב''ם יכול לסבול את כל הדיעותלדבר יפה

לא רק את הדעה שלך...

וכפי שכתבתי, זו לא חכמה להסתגר ולראות רק את הדעה שלך, ולהכניס אותה לתוך הרמב''ם כפי איך שאתה למדת וקיבלת מרבותיך וכו', אלא החכמה היא לראות שיש 2 צדדים למטבע, ומכאן, שכפייה היא דבר נורא, על אנשים שבניגוד למה שפותח השרשור כתב מניעהם לא טהורים, זה לא נכון - כי מניעיהם טהורים. אלא שהנכון הוא - שהענין - שנוי במחלוקת.

וזה לא חנופה או ביזוי לדתי לאומי, להתבטא כך, אלא ההיפך, זה כבוד בשבילנו. זה עוצמה.

הוא אשר דיברתי, בתחילת דבריי, תהיו יותר רחבים מלהכיל רק את הדעה האישית שלנו. הבה נכיר את המציאות, את ההבדלים, ואת הגישות החינוכיות, ההשקפתיות, ההלכתיות, של 2 הצדדים, במקום לטמון את הראש בקרקע וללכת עם הראש בקיר, ולגרום את ההיפך מאהבת ואחדות ישראל. והמטרה כידוע לא מקדשת את האמצעים. תודה רבה.

לא מתקנים עוול על-ידי עוול אחרender13

אני לא מביע דעה פרקטית, אבל ברור לי שהמהלך הזה יגרום נזק לעם ישראל.

תהליכים כאלה לא כופים בכח.

נזק, פרוד..

מה שהציבור החרדי יאלץ לעשות כדי לשמור על עצמאותו הפנימית...

דרך אגב החרדים לא טוענים שהם "נמנעים מלהתגייס בגלל שהצבא שמאלני" ,גם לא שאר מה שאמרת.

כדאי להכיר את הדעותלפני שמחליטים.

אהבתי נורא את 2 המשפטים האחרונים שלך...לדבר יפה

תימצתת את דבריי הארוכים ל2 משפטים... חיוך   תודה

יש כמה בעיות עם מה שאתה אומרצוללן
עבר עריכה על ידי צוללן בתאריך י"ח באב תשע"ג 01:59
עבר עריכה על ידי צוללן בתאריך י"ח באב תשע"ג 01:58

עריכה: תיקון שגיאת כתיב

א. אין סתירה בין צבא ולימוד תורה. צריך לדעת לשלב. אף אחד, אף אחד, אפילו מטכ"ליסת שעושה 1000 שכיבות סמיכה עם יד אחת, לא פטור מלימוד תורה. מאידך, גם ת"ח גדול ועצום שמסיים את הש"ס עם רשב"א וריטב"א כל חודש לא פטור משירות צבאי. אין בעיה שחרדים ילמדו תורה, אבל הם גם צריכים להתגייס. בנוסף, מכיוון שאנחנו יהודים (כן, גם ממלכתים מצביעי בנט הם יהודים קורץ ), אנחנו מעוניינים שיהיו לומדי תורה בעם ישראל. לכן זה טוב שחרדים יישארו בישיבות (ויתגייסו בשיעור י' להסדר מרכז).

ב. אני מתקשה, למרות שאני נחשב לבחור די חכם, להבין מדוע אנחנו צריכים לשנוא אנשים עם מעשים נכונים וכוונות לא נכונות. אני תוהה האם אתה גם שונא את תושבי יו"ש שגרים שם בגלל העלות המוזלת? האם אתה שונא את הנוער שבא לגבעות בשביל לעשן סמים? (אין לי כוונה להוציא שם רע על נוער הגבעות, אני יודע שאתם לא נרקומנים, אבל אני חושש שיש מיעוטים בעייתים למדי. לא באתי להכליל) האם אתה אוהב את מתכנני אוסלו שעשו זאת למען ביטחון יהודים בארץ ישראל? אתה צריך להתלהב ממה שהחרדים עושים, כי הם משתמטים, בדיוק מה שמשתמע מהכתוב שגם אתה רוצה לעשות.

ג. בנוסף, גם אם אני טועה בסעיף ב', החרדים זכו לגינויים והשמצות קשות ואנו צריכים להגן על אחינו.

ד. לסיכום, אביא ציטוט מספיידרמן: "I missed the part where that's my problem"

רק הערהשמואלג
גם אם הצבא היה צבא יהודי-דתי לגמרי, ת"ח גדול ועצום אכן יהיה פטור מהצבא!

ק"ו מקום שפוטנציאל ההרס בו די גדול.
לא שנינו ברמב"ם ברשימת הפטורים ת"חיםצוללן
בנוסף, ראינו שבמלחמת העי נהרגו כ23. ככה כתוב, לא 23. המפרשים מסבירים שאחד נהרג, ראש הסנהדרין (שאני לא זוכר מה היה שמו), והוא שקול כ23.
נראה לך שבימינו מישהו ששקול כ23 דיינים, ראש הסנהדרין, היה מתגייס?

זה שיטת רבותי. אתה לא חייב לקבל אותה אבל אני בטוח שאתה מסכים שמי שלא ת"ח עצום וגאון אינו פטור מצבא. אין להעניק לציבור שלם פטור גורף.
אבל כן מצינו אצל הרצי"ה את זהמרדכי

בס"ד

הרב צבי יהודה זצוק"ל היה מהראשונים לקרוא להתגייס, אבל:

רק משיעור י' (גיל 28 בערך, ולא כמו עכשיו גיל 21)

והיו כאלה שהרצי"ה אמר שלהם אסור להתגייס והם צריכים להשאר בבית מדרש. לדוגמה: הגאון הרב ליאור שליט"א.

הצבא בזמן הרצי"ה היה יותר מסובך מימינו.לך דומיה תהילה

היו יותר קשיים והייתה פחות מודעות אצל החילוניים איך לנהוג

בחייל דתי ובענייני כשרות, שבתות, חגים וכו'. היום המצב יותר

נוח. לא מושלם, אבל מתוקן לאין ערוך מבעבר.

אז היו מעט מפקדים דתיים, היום אי-אפשר שלא למצוא כמה.

אני לא רוצה להיכנס לפרשנות ולפסוק ולומר שזה לא רלוונטי,

אבל כן יש מקום לשאול האם זה נסיבתי או עקרוני.

אבל מה זה קשור שהצבא התקדם?מרדכי

והצבא בזמנינולדבר יפה

מפטר אלפי עובדים מיותרים מיומנים...

והרמטכ'ל אמר שצריך צבא קטן וחכם, וכבר אמר את זה ראש הממשלה כשהיה שר ביטחון...

אבל העיקר שלנו הוא ללכת ראש בקיר, ולגייס חרדים גובניקים בכפייה ובשווי עשרות מליונים הכל בשביל לבטל אותם מתורה... <צ>

נו באמת...   לא כדאי לראות בהשתתפות ההדדית של חלק גדול מהם בארגוני החסד השונים הצלה זק''א יד שרה וכו' בנוסף להשתלבות בנטל העבודה הגוברת? במקום לגרום לשנאה על האחים שלנו ולרוץ אחר גחמות פוליטיות של בנט ולפיד??

"היו כאלה" בדיוק 4.צוללן
זה לא משנה כמה היולדבר יפה

הענין הוא שכאשר מנופפים לציבור החרדי עם ''אידיאולוגיה''

אז האידיאולוגיה שלהם כשרה גם לפי הרצי''ה.

וגם לשיטתם מי שבאמת לא לומד צריך להתגייס כמו שהורה הרב שך.

אז מה הסיפור פה בדיוק?

אם הרצי''ה הבין שהתורה -תורה אמיתית- לפני צבא, מה העליהום על החרדים, מי מהם שבאמת לומד כל היום????

נכון, אבל זה הוראת יחידצוללן
באותה מידה רב עצום יכול לקבל פטור מתפילין.
מי שבאמת לומד כל היום למשך כל החיים,אלה יחידיםדתי לאומי

והם בוודאי ייכנסו לתוך ה1,800 כל שנה שמקבלים פטור (לגמרי) משירות בצה"ל

מי שלומד רוב גדול של שעות היום מעל גיל 22 הם...אדם כל שהוא

רבים מאוד. אפשר לראות הרבה בתי מדרש גדולים מלאי לומדים.

חלקם יוצאים לעבודה בשלב מאוחר יותר, עקב אילוצי פרנסה, או כשכבר קשה להם ללמוד כל כך הרבה.

אה, והרב ליאור התגייס בסוףצוללן
לחודש
ומה הרצי"ה זצוק"ל אמר על זה?מרדכי
"כל חייו הם קדושה חוץ מחודש אחד"צוללן

או משו בסגנון. אבל זו הוראת יחיד. אין ללמוד מכאן על הכלל.

הכל קודש חוץ מחודשמה שלומכם
*כולו קודש חוץ מחודשה' מלכנו
לא חושב שנכון לתת לציבור שלםשמואלג
זה אמור להיות תלוי אדם.

אני לא רואה שום סיבה שבעולם לגייס אדם שמעוניין ללמוד כל חייו, או אפילו בשלב זה, אם הוא לא נצרך שם.

יש בעיה אחרת, שאדם שאינו רואה ערך הלימוד התורה עשוי להתרעם על הפטור, אבל זה לדיון אחר
ישלציין שמהנ"ל לומדים שאנשי צבא צריכים להיות ת"חיםצוללן
עוד דבר חשוב -מרדכי

בס"ד

שימו לב שכל החוק הזה הוא נגד לומדי התורה בלבד!!! אם תושב זה משהו אחר, מצפון ת"א לדוגמה, אז החוק לא חל עליו ואין נגדו שום סנקציות כאלה ואחרות. מה שמראה שזה חוק גיזעני שבא לפגוע בעולם התורה בלבד.

לא נכון בעלילדתי לאומי

כל אדם, מצפון ת"א, או מצפון באר שבע שמגיע לגיל 18 חייב להתגייס, אם לא הוא יוגדר כעריק ועלול להיכנס לכלא.

אם הוא חרדי או דתי הוא יכול ללמוד עד גיל 21 בישיבה (מה שהחילוני לא יכול לעשות) ולאחר מכן אם הוא חלק מקבוצת המתמידים שכל שנה מקבלת פטור הוא יכול להמשיך ללמוד עד גיל 26 בלי להתגייס כלל.

נכון, זה מה שהיה עד עכשיומרדכי

בס"ד

אבל לא מוטל עליו סנקציות פליליות וכלכליות

כניסה לכלא זוהי סנקציה פלילית בהחלט.דתי לאומי

למעשה, אין  סנקציה פלילית יותר מאשר כניסה לכלא.

נכון בעלילמלכישוע

בת"א יש 50 אחוז השתמטות, ולא עושים כלום!

מניין לך?צוללן

שיעור גיוס הגברים בתל אביב- יפו עומד על 72.5%

אין סיבה להוציא שם רע עליהם.

לשם השוואה, בבני ברק שיעור גיוס הגברים הוא 12.6%

בבתיר עילית הוא 12%

במודיעין עילית 14%

ובאלעד 30.3%

לעיונכם20130726134659.pdf

רוצה שוויון בנטל? שחילונים ילמדו תורה גםשוקו =)

וחרדים יעשו צבא גם. 

זה שוויון.

שני הבדלים.לך דומיה תהילהאחרונה

זה מעוגן בחוק וזה לא מעוגן בחוק.

איך תיראה ישיבה שכולם בה חילוניים? איך היא תתנהל? איזה לימוד יהיה שם?

זאת סיסמא לא מאוד מוצלחת שברמה הפרקטית היא פשוט בלתי-ישימה.

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך