לפעמים קורה שאנחנו שואלים את עצמנו היכן טעינו? מה לא בסדר אצלנו? ולמה זה כל כך קשה לנו? כבר בשנה השנייה של השירות לאומי התחלתי להתחזק כי הבנתי שכשרוצים משהו מסויים ורמה מסויימת צריכים לשאוף להיות כמוהו... או לפחות לנסות להגיע לרמה דתית ורוחנית כפי שאני רוצה שיראה הבית שלי עם בן זוגי. ועכשיו שאני די חזקה מבחינה דתית(ואין ספק שיש עוד מה לעשות בעניין) אני שואלת את עצמי.. "אבא, הרי זה לא חילול ה' כאשר רואים את בתך שהיא משתדלת כל כך בקיום המצוות ובאמת משתדלת לעשות את רצון ה' על אף המכשולים הקשים שבדרך...למה לא עדיין לא הגיע זמני? למה זה מתעכב כל כך?" ואיני שואלת זאת מתוך טרוניה או מחשבת כפירה לרצון הבורא, אני באמת שואלת את זה מתוך רצון תמים להבין על מה העיכוב?
תגובה: דעי לך אחותי היקרה, עיכוב זיווגו של אדם עשוי להיות מכמה וכמה סיבות. א. יתכן מאוד שאת אמורה להתחזק יותר כדי לקבל בחור איכותי יותר ולכן זה מתעכב. ב. יתכן מאוד שעיכוב נגרם בגין תיקונים מגלגול קודם. ג. אחת הסיבות המשמעותיות יותר לעיכוב זיווג עשויה להיות הקפדה של בן המין השני, אם גבר מקפיד עליך הוא יכול לעכב לך את הזיווג אם הקשר ביניכם נגמר בצורה לא ראויה או אם פגעת בו חלילה. לכן חשוב מאוד להתפלל הרבה על זיווג ולבכות, להתחזק מאוד ביראת שמים כדי להצדיק את העיכוב, לסגור קשרים שלא סגרת בצורה יפה ומכובדת והכי חשוב לומר כל יום שירת הים בכוונה זה אחד מהדברים שמועילים מאוד לזיווג, בלי קשר להשתדלות האישית שחייבים לעשות. אם את עושה את ההשתדלות האישית ויוצאת לשידוכים אני מניח שלא יקפידו עליך בשמים, אבל אם את יושבת בבית ולא עושה השתדלות זה לא ממש עוזר. לכן, אם את מרגישה יציבה מבחינה רוחנית וגיבשת לעצמך דעה והשקפת חיים, את מוזמנת להתייעץ עם הרבנית שלך ולצאת לשידוכים. אגב, המון הצלחה, את מוזמנת להתפלל עלי ואני אתפלל עליך, חחח יום נפלא... והמון הצלחה