תראו איזה השפעה עצומה יש לרב עובדי'ה יוסף שליט"א:ה.ת.

הוא אמר לתמוך ברב יצחק יוסף [בנו] וברב לאו,

וראו איזה פלא-

הם נבחרו!!!

ב"ה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שיאאאווו אני שמחה

העיקר שיקדשו שם שמיים ברבים....!

ב"ה!!!מרים~
חבל שהרב שמואל אליהו לא נבחרozd

זה היה יכול להיות ממש טוב...

זה באמת קצת מעציב שרבינו לא שם.. אבל ד' לא טועהדניאלה .ד.

וכנראה שזה מה שהיה נכון משמיים!

"הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים"~מישי~

הבחירות בהחלט בידי בשר ודם. אנחנו נפלנו. זה אשמתנו ואנחנו עלולים להפגע מזה. אבל זו אשמתנו.

טוב למי?? -אם הרב עובדיה אומר משו..מוראל 16

צדיק גוזר והקב"ה מקיים ..

אז למי שלא הבין מה מסתתר בתוך כל הפוליטיקות....ישי .א.

כל מטרת החרדים היא להוריד את מעמדה של הרבנות הראשית כיוון שהרבנות הראשית היא גוף ששייך למדינה, והם לא מעונינים שהרבנות תהיה כפופה גם למדינה. לכן החרדים מנסים לשים רב שהוא לא גדול הדור (מבלי לפגוע ח"ו בכבודו של הרב יצחק יוסף שליט"א, הוא לא גדול הדור, ועד לפני הבחירות לרבנות אף אחד לא שמע עליו) כחלק מתפיסתם להוריד את מעמד הרבנות הראשית. לדעתי בתור ציבור דת"ל היינו צריכים להתפלל שהרב שמואל אליהו יבחר כיוון שהוא באמת גדול הדור והתפיסה שלו תואמת את תפיסתינו והוא נכנס להיות רב ראשי כדי להגדיל את סמכותה של הרב הראשית ולא להפך, כחלק מתפיסתו שהמדינה היא חלק ממהלך אלוקי של החזרה לארץ בניגוד לדעת החרדים.

ובקיצור הרב אליהו היה צריך להיבחר, ואין לנו על מה לשמוח שהרב יצחק יוסף הוא הרב הראשי.

שניה,משהו>>שִׁירָה

"...(מבלי לפגוע ח"ו בכבודו של הרב יצחק יוסף שליט"א, הוא לא גדול הדור, ועד לפני הבחירות לרבנות אף אחד לא שמע עליו) ...לדעתי בתור ציבור דת"ל היינו צריכים להתפלל שהרב שמואל אליהו יבחר כיוון שהוא באמת גדול הדור והתפיסה שלו תואמת את תפיסתינו והוא נכנס להיות רב ראשי כדי להגדיל את סמכותה של הרב הראשית ולא להפך,..."

אז ברור שאתם שומעים על הרב אליהו שליט"א כי הוא מהציבור שלכם,ולא על הרב יוסף שליט"א כי הוא מהציבור שלכם

זה לא אומר שהוא לא מוכר..

הוא רב גדול, אבל יש הבדל בין רב גדולישי .א.

לגדול הדור שמתאים להיות הרב הראשי...

"גדול הדור" זו הגדרה נזילה...לך דומיה תהילה
^^^אריאל דל"ת

אם כבר יש מישהו גדול הדור, זה או הרב שטיינמן או הרב קנייבסקי..

עם כל הגדולה של הרב אליהו הוא לא מגיע לרמה של הגאונות שלהם...

מי אתם הקטנים תגידו מי זה גדול הדור???? ה.ת.אחרונה
שקר,ה' מלכנו

הרב יצחק יוסף הוא ענק הלכתי עצום (ילקוט יוסף) ואף יותר גדול מהרב שמואל אליהו בפסיקת הלכות (מבלי לזלז בגדולתו של הרב שמואל חלילה), זה שהוא לא עונה על הגדרותיך האידיאולוגיות לא מוריד מערך תורתו לעומת העונה על דרישותיך הציוניות.

אומנם הוא לא גדול דור אבל גם הרב שמואל אליהו הוא לא גדול דור,

מה לעשות, גדול דור זו סקלה אחרת.

דווקא לרב יצחק יוסף "יש קבלות" על גדלותודתי לאומי

ילקוט יוסף זה לא בא ברגל..

אבל אין ספק שבגזרה האשכנזית יש כ"כ הרבה רבנים גדולים וחשובים. חבל

בדיוק הדעות של הורינעמי7
אוחחחח....אריאל דל"ת

הרשה לי לגחך?

זה כמו שאני אגיד שבכוונה שמים את אריה דרעי ואת אלי ישי בפוליטיקה כדי "להוזיל" את המשמעות של הכנסת ושל המדינה.. כי הרי יש להם אנשים הרבה יותר טובים.. לא?

אז זהו שלא.

שוב, כמו ששירה אמרה- אתה לא שמעת על הרב יעקב יוסף, הם לא שמעו על הרב אליהו.. 

[עם כל הערכה שיש לי לרב אליהו {ובהחלט יש לי...} הוא עדיין לא כל כך ידוע בציבור החרדי.. (בניגוד לאביו ז"ל)]

בכל אופן- החרדים אולי מנסים להשתלט על הרבנות הראשית, בטוח שהם לא מנסים לשים בכוונה אנשים פשוטים...

הרב אליהו בהחלט רב חשוב וצדיק, אבל הוא לא כל כך מפורסם..

הרב שמואל מול הרב זצ"ל זה כמו הרב יצחק מול אביו.המצב חסה

הרב שמואל אליהו הוא פוסק גדול היום, והרב יצחק יוסף סידר את ילקוט יוסף.

הרב עובדיה יוסף יבדל"א הוא כמו הרב מרדכי אליהו [ההבדל הוא שהרב אליהו זצ"ל היה

מהפוסקים הגדולים בתורת הנסתר והנגלה, והרב עובדיה פוסק בנגלה בלבד.]

הרב שמואל והרב יצחק שניהם פוסקים, אבל לא ברמה של הוריהם כי הם לקחו את תורת

הוריהים והפיצו אותה, לכן הם שונים.

ישי, כמה תיקונים קטנים...לולית10

אולי הרב יצחק יוסף לא גדול הדור אבל הרבה שמעו עליו לפני כן!

אולי אתה לא, אבל הוא כתב ספרים חשובים שכולם לומדים מהם (אולי ילקוט יוסף, משהו כזה, לא יודעת...)

ברור שהיינו שמחים יותר ומרוצים אם הרב שמואל אליהו היה נבחר אבל אסור לזלזל.

ובקשר לרב דוד לאו הוא ת"ח גדול אבל הוא לא גדול הדור והוא גם היחיד מכל הרשימה שהוא לא דיין.

צריך להתפלל שהרבנים יעשו את עבודתם נאמנה.

הנק' הכי דחופה לטיפול זה הגיור...

וצריך לטפל גם בכשרות- שכולם יוכלו לסמוך על ההכשר של הרבנות הראשית...

נו באמת...מלכישוע

1. כל מטרת החרדים היא להוריד את מעמדה של הרבנות הראשית. טענה כ"כ חלשה שאין מה לכתוב.

2. גדולי דור. "הרב יצחק יוסף שליט"א, הוא לא גדול הדור". והרב סתיו גדול הדור? והרב איגרא? והרב שמואל אליהו? והרב בוארון? לא שאני מזלזל, עפר אני תחת כפות רגליהם. אבל גדולי דור? גדול דור זה מישהו שיודע את  כל התורה, הרב עובדיה, הרב קנייבסקי, הרב אריאל, ואנשים בסדר גודל שלהם, איש מהמועמדים אינו גדול הדור (בשונה מפעם שכן היו גדולי דור, ולא אפרט). מישהו מהמועמדים היה מעז להתיר עגונה בלי שאחד מגדולי הדור היה מאשר לו את זה? אני בטוח שלא. וודאי שהם ענקים בתורה, אך מכאן ועד לגדולי דור?. ורב ראשי לא צריך להיות גדול דור, רב ראשי זה בעיקר תפקיד ממלכתי, ואם יש שאלה תמיד אפשר לשאול. הרב לאו אמר בראיון לעולם קטן שהוא שולח שאלות לאחד מגדולי הדור (לא זוכר למי).

3. הרבנים שנבחרו לא חרדים. משפחת לאו חרדית? הם אמצע, חרד"ל-תורני, (עיין ברב מלמד מה ההבדל בינהם), אולי קצת יותר חרדי, אבל חרדים? הרב לאו (האב וכנראה גם הבן) נוטף ציונות, ולא כמו החרדים. [אני בונה על זה שאתה מכיר אותו ולכן לא מפרט]

וגם הרב יצחק יוסף ציוני. הרב עובדיה ציוני. לא "מזרוחניק", אבל ציוני, תקרא קצת פסקים שלו - הלל ביום העצמאות, צבא, גרות. וזה כל המהות של ש"ס, דאגה למדינה יהודית. את החרדים (ג) לא מעניין המדינה, חיה ותן לחיות. ש"ס [=הרב עובדיה= הרב יצחק] מפלגה ציונית, לא "מזרוחניקית" לא "דתית לאומית", אבל ציונית. צביון יהודי במדינה. כל העניין של הגרים זה כדי לשמור על המדינה יהודית. את החרדים כל זה לא מעניין. ש"ס מנסה להישפיע על המדינה היהודית והחברה הישראלית, וכדי לעשות את זה צריך להיות ציוני.

לגבי מה שכתבת ב1....הסטלן הקטן
ראה מקרה הרב מצגר...
לא הייתה שום סיבה שהוא יהיה הרב הראשי...
ברגע האחרון נעשה מחטף של החרדים...
זה לא סוד שאין לחרדים שום עניין ברבנות שהם אפ׳ לא סומכים על הכשרות והפסקים שלה...בוודאי שאין להם עניין להוסיף לה כבוד....
הרב מצגר לא חרדי.מלכישוע

יש לו חתנים (בעל של ביתו) ממרכז הרב.

והרבה רבנים דתל"ים לא אוכלים רבנות. הרבנות בעצמה מודה שההכשר בנוי בהרבה על אמון שהם נותנים למוכרים. ואני לא סומך על המוכר.

הוא בובה של הגדוילים החרדיםדתי לאומי

רב ראשי צריך פסוק בעצמו, הוא הרב הראשי, (בטח שיש מקום להתייעצות) אבל שרב ראשי מכריז שהוא יישמע למה שיורו לו גדולי ישראל.. הרי גדולי ישראל צריכים להיות בתפקיד הזה..! שנזכה!

נכון כל כך...חג'דומט

ועדי ותר מאכזב שדווקא המפלגה שמלאה בשנאת חינם ניצחה את הבחירות האלה.

זה מראה איך ש"ס שולטת במדינהראש יהודי
עבר עריכה על ידי לך דומיה תהילה בתאריך י"ח באב תשע"ג 18:53

[עריכה: ראה אזהרה בהמשך השרשור ותקנון]

יחד עם פרס וביבי- ממלכה לתפארת.

רבנים ראשיים- של ש"ס.

רבני ערים- של ש"ס.

ראשי אגפים ברבנות- של משפחת יוסף.

ראשי אגפים במעשיהו- של ש"ס...

בינתיים הבית היהודי בשיתוף לפיד הוא ששולטלדבר יפה

אלא שהכפייה שלהם להפליל לומדי ישיבות ולהכניסם לכלא

זה מאפייה לא יותר קטנה בעיני מהמאפייה של ש''ס בקשר לרבנות... ואולי גם יותר ממנה.

מאפייה היא זו המאיימתבחורצ'יק

המכריחה המגדפת המטילה קללות,הדוחפת עניינים,הפותחת תיקים,המורשעת בבתי משפט,היושבת בכלא.

ולא חברי כנסת עם הצעות חוק מגוונות -גם אם לא נוחות לך.

אבל למה לא הרב שמואל אליהו נבחר????מיריצ'י =)

כי ככה, אנשים בגוף הבוחר לא באמת יודעים במי לבחור ומתי.

ההשפעה של הרב עובדיה היא פשוט עצומה ולפעמים מוטעת ולא נכונה.

וואו.צבי-ליזציה

מזכיר לך שבגוף הבוחר ישבו יותר מ80 רבנים(80 רבנים ועוד כמה רבנים בין 70 נבחרי הציבור), וגם השאר היו - נבחרי ציבור, כשהרבה מהם שומרי מסורת ומבינים עניין ברבנות. להגיד שהם לא ידעו למה הם מצביעים זה מוגזם. הם פשוט לא רצו להצביע למה שרצית.

הם פשוט מונו ע"י שס למועצות הדתיות ולרבני הערים...דתי לאומי

והם יעשו כל מה שדרעי יגיד לרב עובדיה להגיד.. זה כל הסיפור..

אז למה דרעי לא קידם את אח שלו?צבי-ליזציה

מסתבר שהרב עובדיה יודע לדבר גם בעצמו…

אני מזכיר לכל המתדיינים:לך דומיה תהילה

לשמור על כבודם של תלמידי חכמים.

כל תגובה שישתמע ממנה זלזול - תמחק.

ראו הוזהרתם.

אין טעם להתברבר בזה!מעפר אני באה

הרבנים נבחרו לא משנה איך כי כנראה זה מה שטוב לעמ"י!

לא הגופים הבוחרים הם לו שקבעו מי יהיה אלא זה מה שהקב"ה רצה!!!

הכעל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים~מישי~

זה נקבע כי זה מה שבחרו ולפעמים בני אדם טועים.ץ זה לא אומר שזה טוב כי זה משהו שה' נתן בידינו לעשות ובידו של אדם לעשות טוב או להרע.. ולפעמים גם הוא לא יודע אם מעשהו יהיה טוב או רע אבל בכל מקרה זה בבחירת האדם מה יקרה ולכן אין לומר שזה מה שה' רצה ולכן זה טוב כי זה דבר שנתון בבחירתנו ורשותכ ל אדם בידו נתונה..

אגב בנוגע לכל מיני דברים שקורים ואנשים אומרים עליהם אם זה קרה אז זה לטובה כדאי לקרוא את החזן איש בספר: "אמונה ובטחון"- מי שרוצה חלק קצר (כמה דפים) שקשור לזה מופיע בספר הבגרות של מחשבת: "אמונה וגאולה" בפרק ב'. שווה לקרוא. הוא מתאר שם את זה שביטחון בה' זה לא הלגיד שהכל לטובה אלא לדעת שזה מה' ושאפשר לתקן בעזרת חזרה בתשובה.. זה כמובן לגבי דברים שהם מה' יש דברים שהם מבשר ודם כמו שאמרתי ואז זה בהחלט בעיה לייחס אותם לה' ולהתלונן על ה' (ולחלופין גם להגיד שזה טוב כי זה מה' זה בעיה כי זה משהו שה' נתן לנו לבחור) כדברי ספר משלי: "אולןת אדם תסלף דרכו ועל ה' יזעף לבו"?! גם הרמב"ם מדבר על זה (גם בספר אמונה וגאולה, נראה לי פרק ד') וכמובן הוא מדבר הרבה על הבחירה החופשית שיש לאדם בחירה חופשית ולא הכל מה'...

"אפילו ריש גרגותא משמיא מוקמי ליה"לך דומיה תהילה

אפילו מי שהציבור בחרו בו להיות אחראי על הבורות המינוי שלו הוא גם על-פי דעת ה'.

קל וחומר כשמדובר ברב הראשי.

ל-לך דומיה תהילה~מישי~

גם כשהקב"ה מסובבב פני הדבר זה לא מוריד אחריות מאיתנו כמו שאחי יוסף היו אחראיים ואשמים במכירת יוסף על אף שהדבר סובב מאת ה' "כי למחיה שלחני אלקים לפניכם" וכמובן גם כדי שירדו למצרים ישתקעו שם וירשו את א"י רק אחרי שהאמורי יקדישו את סאת עוונם.

בכל מקרה אנו אחראיים למעשים שלנו ולתוצאותיהם, גם כשיש תוכנית אלוקית- עדיין הפרט אחראי למעשיו ולתוצאות שלהם (שוב התוצאות שלהם, לא של דברים אחרים.. וכאן במצרים כמובן חלק מהדברים הם פעולוטת אלוקיות-ניסים ולזה אין אחריות לאדם אך לכל השאר כן).

בכל מקרה אחרי שהרבנים נבחרו אנו חייבים בכבודם (האמת שגם לפני מתוקף היותם תלמידי חכמים אבל כאן בכבוד גדול יותר הראוי לרב ראשי) ואני מקווה שיצליחו במשימה ויאהיבו את התורה על עמ"י.

שבת שלום!

לא אמרתי אחרת.לך דומיה תהילה

ב"ה אני חושב שיותר טוב שהרב יעקב שפירא והרב שמואלגעגוע..

יבחרו ... אבל ב"ה

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך