רק בעיה אחת..
אני לא יכולה להתגיייססס!!
אני מאוודד רוצה והכל. אבל אני לא יכולה להתגייס אבל מבחינה הלכתית אסור !
אז כמה שרציתי להתגייס והכל אני לא זאת שקובעת את ההלכה ובטח לא זאת שהולכת לשנות אותה אזז...
שירות לאומי
HER I COME!!
רק בעיה אחת..
אני לא יכולה להתגיייססס!!
אני מאוודד רוצה והכל. אבל אני לא יכולה להתגייס אבל מבחינה הלכתית אסור !
אז כמה שרציתי להתגייס והכל אני לא זאת שקובעת את ההלכה ובטח לא זאת שהולכת לשנות אותה אזז...
שירות לאומי
HER I COME!!
ענבלבס"ד
צריך ללכת להצהיר ואין לי מושג מה עושים עם זה..
רק שהולכים לבית הדין ומצהירים.
פשוט הולכים לאנשהו...
ומצהירים בפני שלושה רבנים שאת דתייה וזהו..
איפה את לומדת, הם חותמים לך על ההצהרה ומשלחים אותך לחופשי. את ההצהרה צריך לשלוח ללשכת גיוס.
היום קיבלתי צו
מביאים ללשכת הגיוס (באמצע יש כמה שאלות וגם ככמדומני ההצהרה בבית הדין הרבני עולה בין 40 ל50 שקלים. נראה לי 43 אבל אל תסמכו עלי עברה כמעט שנה ממתי שהצהרתי). אה כמובן גם לבית דין רבני וגם ללשכת גיוס צריך לבוא עם תעודת זהות! גם ישאלו אתכם כמה שאלוןת כמו איפה את לומדות וכד'..
כעבור בערך שבועיים תקבלו טופס שאתם פטורים משירות צבאי. בהצלחה!
מצהירים איפושהו וזהו
נץ1תצהירי בבית הדין ובהצלחה בשירות.
לפעמים הם עוזרים בזה..
בהצלחה
קיבלת צו ראשון? מזל"ט!
אם את גרה באיזור ירושלים אז קחי איתך חברה (שיהיה יותר נחמד) ולכי לבית דין בירושלים (ממש קרוב לגן הסוס).
שם את מביאה להם את התעודת זהות והצו והם מדפיסים לך דף. את הדף הזה את לוקחת לקומה שהם אומרים לך ושם את מחכה בתור עד שקוראים לך..(בד"כ מכניסים 2 בכל פעם).בפנים יש כמה רבנים ששואלים אותך איפה את לומדת ואם את שומרת שבת,כשרות וצניעות (אם ענית בחיובי על כל השאלות) אז הם מביאים לך דף שכתוב שאת דתייה.
משם את הולכת ישר ללשכת גיוס (לא רחוק מהמרכזית ברחוב רש"י) ושם מפנים אותך לקומה הנכונה. מחכה שיקראו לך ומביאה להם את הדף וזהו..מחכה שישלחו לך את הפטור הביתה.
פשוט וקל![]()
(כנ"ל לגביי בנות שלא גרות באיזור ירושלים פשוט אני לא יודעת איפה הלשכת גיוס והבית דין ממוקמים אצלכן..)
ממש מצחיקמיקמאוסבדיוק במחנה חבר שלי שאל אותי אם קיבלתי, ואמרתי שלא, ואז גיליתי שזה היה על המיטה 
בהתחלה הלכתי לצבא בלי ההצהרה עצמה
אמרתי לחייל באתי להצהיר , אז הוא שואל - איפה ההצהרה שלך ?!
מזה פאדיחות ויותר מזה הייתי צריכה לבוא פעם נוספת שוב =\
תקדישו דקה, זה שוה את זה ;) שבת שלום!
היכון, הכן, צא~! לתקוף! <צ>
swarley
... אחרי שמצהירים ברבנות צריך לשלוחיעלי=)
את הטפסים בדואר או שצריך להגיע ללשכת הגיוס ביום והשעה שקבעו?
המ"ה
ותקבלי אחרי כמה זמן תעודת פטור שאותה את צריכה לשמור טוב 
אביא מספר שותי"ם שמצאתי ומתייחסים לשאלה בכלל ולסוגיות בנושא הזה:
http://www.kipa.co.il/ask/show/268105
http://www.kipa.co.il/ask/show/285531
http://www.kipa.co.il/ask/show/200634
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=3910
שמעז לחלוק על כל גדולי הדור בענינים חמורים כאלה?!
בס"ד
תחת הסיסמה שצריך להקל על מנת לחבר את החילונים אלינו, ובד"כ זה כרוך בעיוות של ההלכה והשו"ע.
אם זה ב"היתר" לנשים להגיד קדיש, בניגוד למה שפוסקים ב"פסקי תשובה" ב"חוות יאיר" ובמקומות נוספים והם מסתכים על מקרים חד פעמיים ויוצאי דופן, וזה אצלם קביעת הלכה. אם זה ב"איסור" לקיים מניין במטוס בזמן טיסה כי זה חילול ה' ועוד כל מיני פסקים לא מובנים תחת הכותרת של חיבור בין החילונים לדתיים.
מי שרוצה ללכת אחרי אוהד טהרלב (לא זכור לי שיש לו הסמכה לרבנות, ואני מכיר אותו כבר כ-15 שנים בתור שכנים) אז הוא מוזמן גם לעלות את הבת שלו לתורה בבת מצווה, הוא מוזמן שאיתו תגיד קדיש בבית הכנס (במידה וח"ו היא יתומה בשנת האבלות), לא להעיר את הבן שלך (אם הוא אחרי בר מצווה) לתפילה ועוד כל מיני מהסגנון הזה.
יש לנו את כל גדולי הדור שאומרים חד משמעית שלבת אסור להתגייס לצבא, גם מבחינה הלכתית וגם מבחינה בריאותית(!!!) ואני לא מבין מהיכן הגיע להם האומץ לצאת נגדם.
אני לא הולכת לצבא בשביל אולי ואני אומרת אוללי חצי שנה טירונות או שלוש חודשיים ואח"כ אני אשב ואכין קפה למפקדים.. וגם אני לא רוצה להיות מהחיילות האלו עם החצאיות.. אני רוצה ללכת לצבא בשביל לעשות משו מועיל ..-לא ח"ו שאני אומרת שבנות לא עושות דברים מועילים בצבא..אבל.. -(ת'כלס אין לי בידיוק מושג מה בנות עושות בצבא..)
אני מקווה שהבהרתי את עצמי לטובה ולא ההפך..
אמנם אסור לנשים להתגייס, אבל מכאן ועד למסור את הנפש הדרך עוד רחוקה.
ראה בויקיפדיה בערך 'שירות לאומי'
(בשנת 1953 נחקק חוק שירות לאומי, הקובע כי כל בת דתייה שקיבלה פטור משירות בצה"ל חייבת לשרת בשירות לאומי. חוק זה עורר את התנגדותם הפעילה של גדולי הרבנים בציבור החרדי ביניהם החזון איש, ר' איסר זלמן מלצר ואף הרב יעקב משה חרל"פ, מגדולי תלמידי הרב קוק שאף הכריזו כי השירות אסור באיסור "יהרג ובל יעבור" (אליהם הצטרף גם הרב הראשי דאז יצחק אייזיק הלוי הרצוג).
אני חושב שהיתה כאן לשון גוזמא.
ברור לכל שאין דין של מסירות נפש בדברים שהם לא גילוי עריות, ע"ז ושפ"ד, חוץ מבשעת השמד שאז יש דין יהרג ואל יעבור על כל דבר.
בס"ד
הגרי"ד ליאור שליט"א:
שאלה:
האם עדיף שנשים לא ילכו לצבא למרות שהן יכולות להועיל בתחומים שונים?
האם לא מגיעה להן הזכות לתרום למדינה בתחום הצבאי?
ומה בכלל דעת ההלכה נשים המשרתות בצה"ל?
תשובה:
מוסכם על כל רבני ישראל שאסור לנשים להתגייס לצבא והסיבה העיקרית היא משום צניעות. יש סיכון גבוה להתקלקלות בעיקר בתחום של הקשר בין הבנים לבנות.
אמנם ישנם הרבה תחומים בצבא שבנות יכולות לתרום ולהועיל, אך הנזק המוסרי עולה על התועלת. על כן התרומה של הבנות למדינה צריכה להיות בדרכים אחרות ולא במסגרת הצבא. (מקור)
הרב אליעזר מלמד שליט"א
יא - נשים בצבא
אף שגם נשים מצוּות בהצלת ישראל ובמצוות ישוב הארץ, לא צוותה אותן התורה להתגייס לצבא, שאין דרכן בכך. כפי שאמרו חז"ל, שאין דרך אשה לכבוש (יבמות סה, ב), ואין דרכה של אשה לעשות מלחמה (קידושין ב, ב). ולכן לא מצינו שנשים יצאו למלחמה, לא בתקופת בית ראשון ולא בתקופת בית שני. ואף שאמרו חכמים במשנה (סוטה מד, ב): "במלחמות מצווה הכל יוצאין, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה". וכן פסק הרמב"ם (מלכים ז, ד). כמה מפרשים בארו, שכיוון שהחתן יצא מחדרו למלחמה, ממילא יצאה הכלה מחופתה וחזרה לביתה. ורבים בארו, שהואיל ועוסקים במלחמת מצווה, אף הנשים מצוּות לסייע למלחמה, אלא שהן מסייעות בתפקידים עורפיים, ומספקות מים ומזון (רדב"ז, תפארת ישראל, רש"ש).
וכבר למדנו (הלכה ו), שבמחנה ישראל צריכים להישמר מכל דבר שאינו צנוע, שנאמר (דברים כג, י): "כִּי תֵצֵא מַחֲנֶה עַל אֹיְבֶיךָ וְנִשְׁמַרְתָּ מִכֹּל דָּבָר רָע". והכוונה שצריך להיזהר אפילו מהרהורי עבירה, כפי שפרשו חז"ל (ע"ז כ, ב): "ונשמרת מכל דבר רע - שלא יהרהר אדם ביום ויבוא לידי טומאה בלילה". וכן משמע מסוף הפרשייה, שעיקר הכוונה להזהיר מהרהורים של ערווה, שנאמר (שם טו): "וְלֹא יִרְאֶה בְךָ עֶרְוַת דָּבָר וְשָׁב מֵאַחֲרֶיךָ". ומזה שנקטה התורה 'עֶרְוַת דָּבָר', למדו שצריך להיזהר מניבול פה וליצנות, שאיסורים אלה קשורים הן לדיבור והן לענייני ערווה. ומדברי חז"ל למדנו, שדיבורים גסים וליצנות עלולים לגרום לנפילת נפשות מישראל (ע' תנחומא כי תצא ג). נמצא אם כן, שמציאותן של בנות עם בנים בתנאי צבא מנוגדת בתכלית להדרכתה של התורה. וכן פסקה הרבנות הראשית לישראל, שאסור לבנות להתגייס לצבא.
אבל הנשים משתתפות בקיום המצווה בזה שהן מעודדות את הגברים להתגייס לצבא, ובשעת הצורך מסייעות לצבא בתפקידים עורפיים. (פניני הלכה, חלק העם והארץ, הלכות צבא ומלחמה)
בשירות לאומי
סליחהמרדכיבס"ד
את רוצה ללדת?
מיום ליום אני לצערי שומע יותר ויותר סיפורים על נשים שרצו להיות שוות כמו הגברים גם בצבא, והם היו בדיוק כמוהם, עד שהתחילו הצרות שכיום פגעו בהם לנזק לכל החיים בדבר שהכי חשוב לאישה - פרי בטן. ועכשיו הן לא יכולות ללדת. אני לא אומר שח"ו זה יקרה גם לך, אבל יש סיכון גדול שיצא לך נזק בריאותי. כי מה לעשות? הגוף של נשים שונה משל הגברים.
ואוסיף עוד משהו, גם הגוף שלי חלש בגלל אירועים בריאותיים שעברתי בעבר, אז אני לא אלך לקרבי כי זה יפגע בי עוד יותר, כי הגוף שלי הוא לא כמו של חבר שלי, אין מה לעשות, חיים עם זה (וזה לא אומר שהוא יותר טוב ממני, או שבנים יותר טובים מבנות [הם יותר טובים, אבל לא בגלל זה
])
ושוב, זה רק מבחינה בריאותית, מבחינה הלכתית זה הרבה יותר מסובך.

יש הרבה דתיות בצבא, והלכתית זה לא אסור!
עכשיו אתם מבינים למה הציבור שלכם מתפורר? בגלל הדעות המעוותות האלה,
אפילו לרבנים שלכם אתם לא מקשיבים.
מעתה אמור מסרוחניקים משום שסורחים את התורה.
אני פשוט מניח שעשית מחקר בעל קנה מידה עולמי, לא?
זה שאתה חרדי (ככל הנראה-אתה קורא לנו עמלק) זה לא אומר כלום.
אם היא תתגייס לתפקיד מודיעין בה היא לא יוצאת לשטח ולא נושאת נשק, מה הבעיה?? (לא שבשאר יש)
אין אפשרות לבטל את החוק הזה או אפילו לשנות אותו, שבנות יכולות להתגייס מבחירה אישית..?!
השאלה הזאת מבטאת כיאלו יש טעות בדבר,להפך צריך ללמוד מדוע זה כך ולהפנים.
בטח שאפשר!
לכי למשרד של הרב המונפץ הזה ששמו פה בסרטון או של אירגון בית הלל,
תבכי קצת על זה ש"האיסור להתגייס מאוד פוגע לי באהבת ישראל! ",
ומיד הם יצאו בקמפיין מעודד על גיוס בנות וקמפיין נגד ההשתלטות החרדלי"ת ההרסנית.
מי יודע? אולי אפילו יעשו עליך כתבה בערוץ 2 בתור ה"דתיה פורצת הדרך לשוייון בעם ישראל"!!!
בהצלחה!
<צ>
יש רבנים עם כיפות סגורות שלא חושבים כמוני!!! שימותו!!! בוא נעשה להם את מה שאליהו עשה לנביאי הבעל!!!
וואי וואי אני מחכה לזה בשביל לראות מה סרוחים כמוך יעשו.
התכוונתי שיורידו את החוק של גיוס נשים חובה ויתנו להם מבחירה לא אמרתי שאני אשנה את ההלכה אלה את החוקק..
מצטער.. בכל מקרה אז זה מופנה כלפי חיימקה גרוס.
לא רב חרדל כהה אלא רב דתי לאומי שהוא פחות חשוך?
אתה מוחה נגד המושג ".. עמלק", איך בזה אין בעיה ?
הטענה הזאת שהבאת אינה קשורה לדברים.
אסור לבזות שום ת"ח,והכל צריכים לשמור על זה
אני לא מבזה ת"ח, אני אומר שיש פסיקות שונות!
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה