למה יש אנישים שהם טובים בהכול?
הם מוצלחים בהכול! ואני, אני לא מצליחה בכלום! לא הלך לי כלום אני כזאתי דפוקה!!!!!!!!!!
|מתסכל|![]()
![]()
למה יש אנישים שהם טובים בהכול?
הם מוצלחים בהכול! ואני, אני לא מצליחה בכלום! לא הלך לי כלום אני כזאתי דפוקה!!!!!!!!!!
|מתסכל|![]()
![]()
בכל אדם יש דברים טובים !
בהצלחה 
בס"ד
לנסות לחשוב על דבר שאת טובה בו.אפילו משהו קטן יחיד ואפילו אם הוא נראה חסר משמעות ולא מוערך(בעיני אחרים-כי אי אפשר לחיות רק לפי מה שאחרים חושבים) .נסי לראות איך את יכולה לטפח/לנצל אותו לטובתך אפילו רק בשביל ההרגשה העצמית הטובה. יום טוב![]()
(כמה אנשים לכך לי המון זמן לראות את הדפקטים בחיים שלהם ושראיתי הבנתי שאני ממש ממש לא רוצה להיות עם המעלות שלהם גם כמו שהמורה שלי אומרת ה' אפעם לא נותן למישהו הכול כמו רחל ולאה אחת קיבלה יופי ואהבה אחת קיבלה ילדים)
את טיפה צודקת, נכון כולם תמיד אומרים שלכולם יש מעלות וחסרונות וכ'ו אבל זה באמת נכון שיש כאלו שהכל הולך להם והכל טוב להם לפחות יחסית לאנשים אחרים שלא הולך ולא טוב להם... 
אולי אתם חושבים שהם טובים בהכל והכל הולך להם. אבל אם תשאלו אותם או שתדברו עם מישו שם פורקים לו את הלב שלהם, תראו שגם להם יש קשיים. ולפעמים הקשיים שלהם יהיו יותר גדולים משלכם. הם פשוט קצת מוסתרים ואוכלים אותם מבפנים, ולא כמו אצלכם שהם אולי יותר כלפי החוצה.. לכל אחד יש קשיים ודפקטיים. השאלה איך הוא מתיחס אליהם.. וכמה הוא מתייחס אליהם..
ישמצב שאולי עם ההורים/האחים הם לא מסתדרים,
או שיש להם חיסרון כזה או אחר שאת לא רואה כרגע.
בס"ד
זאת אומרת נגיד לימודים...
וזה דבר שרואים ישר כי זה ציונים, עבודות וכדומה..
אולי הקשיים שלהם זה קשיים בחברה?
קשיים בבית?
דברים שאת בתור סתם מישהי מהצד לא תראי...
בלי להכיר אותך, אני מעיד שאת לא דפוקה.
יש אנשים שעושים כך ומצליחים כך.
רוב הזמן, זה לא רלוונטי אלינו. אפשר
לאחל להם הצלחה, אבל אסור לתת
לזה להשפיע לרעה על המוטיבציה
שלך.
איך? קודם כל יוצאים מנקודת הנחה
שאת כן יכולה.
ההצלחה שלהם היא שלהם, ההצלחה שלנו היא שלנו.
אין תועלת בלשאול למה. תחשבי עם עצמך איך להצליח.
מה עומד בדרכך? מה מאט אותך?
חוץ מזה, בטוח יש לך הצלחות בתחומים מסוימים שגם
לאחרים אין בהכרח.
נקודה אחרונה:
לכולם יש תקופות בהן הכל לא הולך. תזהרי מלהשליך
מכאן על כל האישיות שלך.
אומרים שפעם לפני הרבה שנים אנשים אמרו למלך:
למה לו יותר טוב ממני?
ולמה לה הכל מוצלח?
אמר המלך- בואו שכל אחד יתלה את שק צרותיו על חבל כביסה ארוך,
ותקחו כל אחד את מה שהוא רוצה. מה דעתכם?
אמרו לו: בטח!!
רצו כל אחד לביתו ותלו את שק צרותיהם על החבל.
באו ובדקו את שקי הצרות של האחרים,
והנה פלא- כולם חזרו לקחת את שק צרותיהם שלו!!!
אלוקים לא מביא לנו סתם דברים. רק דברים שאנחנו יודעים איך להתמודד איתם.
ולמי שיש נסיונות יותר קשים זה רק אומר שהוא יותר צדיק..
בהצלחה!!
זה נשמע נדוש, אבל זה נכון כשחושבים על זה לעומק..
אני אישית מכירה כמה אנשים שיש להם חיים ממש קשים.. באמת! לא הייתם רוצות לקבל את שק הצרות שלהם..
(עכשיו עולות לי בראש 2 ממש קיצוניות) ובכל זאת הם תמיד שמחות, זורמות, מלאות חיים! הם למדו להתעסק בטוב ולא להסתכל רק על הרע.
ויש, יש בנות עם חיים באמת טובים, שכל הזמן מתלוננות שקשה להם... לא מזלזלת חס ושלום! כל קושי קשה לבעליו! אבל צריך לדעת לקחת הכל בצורה שהכי תועיל לי, בצורה שתעשה אותי הכי שמחה!
סתם נקודה למחשבה..
ישנם אנשים רבים, שחיצונית נראים לנו מושלמים.
הכל טוב להם, הם מרגישים נפלא, משפחה, חברים, הכל..
אבל ת'אמת, שאנחנו לא באמת נדע איך זה עד שלא נהייה במשבצת שלהם,
ותאמיני או לא, את לא רוצה להיות במשבצת שלהם.
למה?
כי מי שיש לו משפחה "טובה", אז הוא לא חזק בציונים,
ומי שחזק בלימודים פחות מקובל חברתית, ומי שכן מפסיד דבר אחר..
אלו לא אקסיומות, אלו דברים שקורים.
אנחנו לא יודעים מהן הבעיות הפרטיות של האדם, כמה דברים הוא מסתיר,
אילו היינו יודעים, היינו תמיד רוצים להישאר במשבצת שלנו, תמיד.
אמנם ההצלחה היא בפועל, אבל ההגדרה של הצלחה תלויה בך.
למה שלא תחליטי שאת מגדירה הצלחה בתור-"לעבוד את ה' כמו שצריך"?
דבר כזה למשל ראוי להקרא הצלחה.
לקבל מאה במבחן, זה הצלחה בדבר מאוד חלקי פרטי, ולא מהותי. לא ראוי להתיחס להצלחות הקטנות האלה.
והדברים שאני כותב פה הם לא בתור נחמה לאנשים הלא מוצלחים או משהו כזה. הדברים האלה נכונים וחשובים לא פחות גם עבור האנשים ה"מצליחים". צריך לדעת מהי הצלחה, לדעת לאן לשאוף.
היום הרבה אנשים מחפשים גדלות, להיות גדולים במשהו. להיות רופאים גדולים, זמרים גדולים, ת"ח גדולים, מנהיגים גדולים, עשירים גדולים וכדו'. צורת ההסתכלות הזאת לא נכונה. אנחנו לא צריכים גדלות, אנחנו צריכים שלמות, אמת. אנחנו צריכים להיות לפני ה' ולעשות את מה שהוא רוצה, יותר מזה לא צריך שום דבר.
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה