ובפירוט:
א. אז מה אם המשפחה שלה ככה????? מה זה אומר עליה? כלום!! גם חמותי בלי כיסוי ראש, או שלפעמים כן, וגיסים שלי לא ממש דוסים, בלשון המעטה. אז מה? אז אנחנו הדוסים של המשפחה והכל טוב. זה הדבר האחרון שעליו פוסלים. בעצם, בכלל לא פוסלים על זה.
ב. אתה לא נמשך אליה? מחילה על הבוטות במה שאני עומדת לכתוב. הבעיה שלך היא, כך נשמע לי, בעיה של המון בחורים טובים, דתיים, נהדרים. קוראים לזה בעית הדמיונות. העולם שמסביבינו משדר לנו אידיאל יופי וכמה שלא נרצה זה נכנס אלינו. אמנם רוב הבחורים לא מודים בזה, אבל בעומק, זה משהו שמונע הרבה מאוד חתונות, לפחות לפי המידע שיש בידי. מידע שמגיע היישר משדכנית מהוללת ובעלת נסיון.
ועכשיו בנימה אישית- הסיבה שבעלי ואני לא התארסנו אחרי שבועיים היא בדיוק זו. היה לו בראש איזה דמיון כלשהו, וזה לא הסתדר לו איתי. לא שאני מכוערת במיוחד... אבל גם לא מיס ישראל. בחורה רגילה. ב"ה.
לקח לו הרבה זמן, הרבה יסורים, ופרידה או שתיים להודות בזה, להודות בזה שזה דמיון ולהחליט להתחתן למרות זה. כלומר, ברור שהייתה משיכה באיזשהוא שלב, אבל תמיד הנקודה הציקה. וכמובן, היא הפסיקה להציק די מהר, כשחיי הנישואין מפסיקים להיות דמיון ויורדים לפסי מעשה.
זה דבר אחד. דבר שני, משיכה זה לא רגש. רגש זה אם כיף לכם, מעניין לכם, אתה מחכה לפגישה איתה, מחכה לדבר בטלפון, שמח בקשר שנוצר. הרי משיכה יכולה להיות גם בלי כל אלה.
נכון שמשיכה זה דבר חשוב, אבל זה גם דבר שבא עם הזמן וההכרות. אז לדעתי, אם היא לא ממש מגעילה אותך, ובסך הכל נחמד וטוב, אז תמשיך ואל תתבחבש יותר מדי עם הנקודה הזו. פשוט תניח לה, ותראה- או שזה יעלם, ובוקר בהיר אחד תרגיש שאתה כן נמשך, או שזה יהפוך לרתיעה מוחלטת, ואז ברור שזה לא שייך.
ואני לא מסכימה שזה שיקול מאוד משמעותי. לא כמו שתיארת אותו. אתה בעצמך כתבת שאתם לא נפגשים הרבה. אז תפגשו הרבה ותראה איך אתה מרגיש. לפעמים בנושא הזה נותנים ליצר הרע קצת יותר מדי מקום ועוטפים אותו בעטיפות יפות של שיקולים משמעותיים.
מרוב שעושים מזה שיקול משמעותי, בחורים מוצאים את עצמם לבד בגיל 30 ותוהים למה. ואני כותבת את זה מתוך כאב גדול.
מקווה שאיכשהוא, קצת עזרתי. שיהיה רק טוב ובהצלחה.