איך אפשר להאמין אבל לא לקיים?!?!?דלוקה...

שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן...

הרבה חילונים, אם תשאל אותם אם הם מאמינים בה' אז הם יענו לך ברור וזה ואיך אפשר לא להאמין וכ'ו. אז אתה שואל אותם למה הם

לא מקיימים מצוות אז הם עונים "אני מאמין בלב". ולפי דעתי להאמין בלב זה פי אלף יותר חשוב מאשר לשים כיפה או להתלבש צנוע או

לברך או כל מצווה אחרת בקיצור... ואז אני חושבת כאילו, לא עדיף שאני יהיה חילוניה שמאמינה בה' או מסורתית שעושה הכל רק לא

מבעירה איזה אש בשבת או משו כזה? ככה עדיין יהיה לי את הקטע הרוחני וגם אני יהנה מהחיים?!

כי בטור דתייה אני כל הזמן מוצאת את עצמי עצבנית עליו שאסור לי לעשות את זה ואת זה ואת זה...

ואל תגידו שהם לא באמת נהנים מהחיים כי ריק להם מבפנים, כי לא ריק להם הם מאמינים ובעולם יש עוד הרבה דברים חוץ מאלוקים!!!

אווווווף... זה מתסכל, כי למה הם יכולים להגיד בדיוק כמוני שהם מאמינים אבל הם נהנים מהחיים בינתיים כשאני תקועה?!?!

שלוםnoskm

בס"ד

שאלת יפה שאלת ואין לי תשובה חד משמעית אבל

אדם חיי את חייו עם אמונה בלב אחד נושם ומנשים אותה בכל צעד והשני אומר היא בלבי

אצל מי יהיה אמונה חזקה יותר?

אצל מי ידעו הנה יש לו חיים רק מהראיה מבחוץ?

נכון הערך של החוץ הוא דבר מוזר ולכאורה לא מתאים אחרי אירוע כלשהו קיבלתי על עצמי ללכת עם ציצת צמר בחוץ להגיד אני יהודי ויש לי את האמונה שאני יהודי וזה טוב

ואת יודועות עברתי הרבה מזה ובזכות זה זכיתי לשמוע כל מיני דברים הנה הדתיים לא רעים כמו שאומרים

החיים קשים ומציקים אבל החיזוק שאת צריכה לאמונה הוא הכי טבעי כי אמרו חז"ל אין מחזקים אלא למחוזקים"

אדם יהודי דתי הוא מחוזק כל כך הוא נתן מהלב שלו להאיר בכל נקודה שהלך ועשה כהלכה אז נכון לפעמים הלב חלש מזה

ולכן באמת צריך חיזוק ולנוח ולהתרפאות

אבל האמונה היא יותר חזקה והאמונה מאירה את שאר האנשים מסביב רק ככה וזוהי מעלה שלעניות דעתי חשובה מספיק כדי לא להשיג הכל

אני צכה לישון על זה...דלוקה...

מחר בעז"ה אני יגיב...

זה קצת מתוסבך פשוט... או שאני פשוט קשת קליטה...

מה הבעיה, הם לא באמת מאמינים.ה' מלכנו

אם הם היו מאמינים במציאות הבורא הם לא היו עוברים עבירות.

מי אתה שתקבע מה הרמת אמונה שלהם?*פוגי בפיתה*

ענווה מינימאלית.

למה אני? הרב שמואל טל.ה' מלכנו
אם כל הכבוד לרב טל ,ויש כבוד.*פוגי בפיתה*

אתה לא יכול לצאת בהכרזות שהאמונה שלהם לא אמיתית.

איזה הכרזה?ה' מלכנו

תגידי לי אם את יודעת שעומד מעליך מלך אדיר שלא ניתן לתיאור במושגים גשמיים ואנושיים ושאם תסטי מן הדרך אפילו במעט תענשי, היית מפירה את דבריו?

הרי זה עונש וודאי!

וגם לא עוברת על דבריו הרי הוא ברא את העולם את רוצה! לקיים את דבריו מתוך הבנה שהוא השליט.

ולכן אם את לא מקיימת את דבריו סימן שאת לא מאמינה ביכולתו לעשות דברים כאלה \ בקיומו.

אני מסכימה איתך לגמרי.*פוגי בפיתה*

אבל בכולפן,אני לא חושבת שזה צריך לבוא ממנו. בשר ודם בדיוק כמוהם.

גם משה רבינו, בשר ודם בדיוק כמוהם.אריאל דל"ת
אני לא מבין מה הבעיה במה שהוא אמר בשם הרב טל שליט"א. אפילו את הסכמת שהוא צודק.

הרי אם הם באמת היו מאמינים, לא היה להם אפילו שמץ של מחשבה לא לקיים מצוות...
או שהם כן מאמינים שיש בורא ולא מאמינים בתורה~מישי~

ואפילו אם חושבים שהיא אלוקית לא חושבית שהכוונה כפשוטו שהיא מחייבת אלא שהיא מעבירה ערכים כללים..

וכל אחת מהאפשרויות היא גם בעיה...

אפשרי גםה' מלכנו

הנקודה היא שהם מאמינים זה שהיא לא מחייבת, בעצם הם כופרים בתורת משה.

ה' מלכנו ניסח יפה..~מישי~
זה ביחד א"א להאמין בד' ובתורה לא!!!לולית10
תשובה ל-ה' מלכנוshira935

זה לא נכון!! יש אנשים שפשוט יותר כשה להם לבצע אבל הם מאמינים הם יודעים שהקדוש ברוך הוא,הוא הבורא וצריך להאמין בו אבל קשה להם לבצע כמו שלכל בן אדם (וכולנו נכללים בתוך כל בני האדם גם את\ה) קשה בכל מיני דברים.......הם נולדו בתוך זה אין מצב שאת\ה יכול\ה לשפוט אותם!!!

כנראה שלא קראת את התגובה השניה שלי..ה' מלכנו

ואני יכול בערך להבין אותם כי נולדתי במצב דומה מבחינה מסויימת..

האמת היא שכן ריק להם מבפניםשואף לאור

באמת,מי שאינו שומר מצוות ועדיין לא הכיר בזאת הוא אדם שעדיין נמצא במעגל מתמשך של הסחת דעת במגוון צורות מעשיות:סרטים,טלויזיה,מוזיקה,קריאה,טיולים,כסף,תאווה,טכנולוגיה ועוד.. דברים אלו (מלבד תחום הסרטים והטלויזיה שהחומר שקיים בהם כיום הוא מסוג שלילי בצורה שמתאפיינת בכל התכנים המשודרים בו,ולכן מבחינה פנימית לגבי מה שקיים היום יש הרבה פסול בהם) אינם דברים שליליים לכשעצמם או ביסודם,אך משתמשים בתחומים הללו כדי להעביר זמן ולהנות בצורה שטחית,שאיננה ממשת את כל ההנאה האפשרית מדברים אלו,לשם משמעות.דבר שרק את כבת שומרת מצוות יכולה לעשות !.יש להם צורך להשיג משהו בדברים האלו שלא מתמלא אף פעם למי שאינו משתמש בהם לשם מטרה ומשמעות.

ב.אמונה בה' היא מצווה אחת,אי הבערת אש בשבת בלבד היא שמירה חלקית של מצוות השבת,אך יש לנו את כל התורה ! ,מה פירוש אני רק אהיה מאמינה ? ה' מצווה את עם ישראל בכל התורה,ולמען האמת אנשים שהתייצבו (וזה דבר נבנה,במיוחד בגיל ההתבגרות יש פעמים שיש אי יציבות,אל תחשבי שזה חלילה עניין פרטי שלך) לא ראוים את עצמם ח"ו כמסכנים או מפסידים דבר מה,אנשים אלו למדו על המציאות יותר ויש להם יותר נסיון חיים,הם יודעים שהם לא מפסידים דבר,הם לוקחים את כל הכוחות שלהם ומשקיעים את זה בטוב.

יצר הוא מלשון יצירה,אך יש יצר הרע שיוצר רע,התורה לא מדכאת יצר אלא היא מצווה ומחייבת לקחת את כוחות היצירה אל המקום הטוב, "בראתי יצר הרע,בראתי לו תורה תבלין" לתבל ולתת את ההטייה הנכונה.

הרע לא מתוק יותר אלא מבסס את כוחו על דברים שטחיים ומימלא נראה כך רק מבחוץ מהצד שרחוק מהצד השכלי,לכח של מצווה וקדושה יש הרגשה וטעם שאין לה מתחרה ואולי גם את יכולה להזכר במפגש כזה עם קדושה שלא היית מוותרת בעד שום תאווה חומרית.

בסיעתא דשמיא שמעתי היום חלק מוידאו שמדבר על היסוד הזה,הרב אלי עמר מהדברות מדבר על הדבר הזה בדקה 48 בערך בלינק הבא:

http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=18013

ולכן זה בהחלט לא עדיף משום בחינה,לא מצד כך שבצורה כזאת שאת לא מקיימת את התורה ובצורה ישירה את גם לא מקיימת את כל משמעות חייך שבגינם הגעת בכלל לעולם הזה !,והמחויבות שלך כיהודיה.ולא משום שאת לא מפסידה דבר טוב (ומי רוצה רע ?!) אלא מנצלת את הכוחות שלך לטוב ובמקרה הפוך חלילה אדם נהנה פחות מן העולם ברבדים הגבוהים והטהורים יותר ועושה רע.

אגב,בודאי שכאלו שאינם שומרי תורה ומצוות לא עשו בחירה "מושכלת" בדרך חיים שכזו,אלא לזה הם נולדו ונחשפו.. ותראי בסעיף הבא אנשים שבוחרים כן לברר את היסודות הללו ולשנות מחייהם לקיום תורה ומצוות

ג.בשביל ידע כללי יש צמא אדיר לתורה וליהדות בציבורים שאינם שומרים תורה ומצוות,ויש רבים רבים שמתחזקים בצורה משמעותית ורק עולים ועולים ומקיימים עוד מצוות וכו',חוזרים בתשובה. למה ? כי אכן דרך החיים הזאת היא האמיתית,והיא הנכונה,הממלאת והמענגת ביותר ברבדים הטהורים והגבוהים שיש.. אדרבא הוא לוקח תאווה של הנאה מן העולם בצורה גשמית גמורה ללא משמעות וללא מטרה,המקום הירוד ביותר,ומחליף את זה בעונג של משמעות טוב ומטרה,זה כנגד זה,בצורה שהוא רק מתעלה ומתענג יותר וכוסף לטוב ולאמת.וכן הוא לוקח הנאה מן העולם הזה ושם אותה במסגרת הנכונה,של מה שצריך לו,ומה שצריך לו כדי לקיים בה מצווה,ולמרות שהיא אינה מוגזמת ומופרזת אצלו בצורה של שקיעה בחומר ללא משמעות,הוא דווקא נהנה יותר ושמח יותר,כי הוא סוף סוף לוקח את הדברים בפורפורציה הנכונה שלהם,ומקיים בהם טוב ומצווה משהו שיש בו רוח וקדושה שהם גם מעל לחומר,המטרה לשמם הם נבראו בעולם,והדבר הנכון ביותר שצריך לעשות בהם.כמו שימוש נכון במכשיר לפי ספר הוראות היצרן הרשמי. אנשים יקרים אלו אינם מצטערים על דבר.. את צריכה לראות את החיוך על הפנים שלהם,ב"ה.

(הכותב הוא בעל תשובה..)

אבל דיברתי עם כמה אנשיםדלוקה...

שחזרו בתשובה והם אמרו שלא היה ריק להם, היו להם חיים מאוד מאושרים פשוט היה להם מוזר להאמין במשהו ולא לקיים אותו... 

יש חזרה בתשובה מכל מיני מקומותשואף לאור

יכול להיות שיש אנשים שחזרו בתשובה כאשר הם עוד לא חשפו את המסכות מאחורי שגרת החיים הקודמים שלהם,או לפני שהרגישו אך הן נופלות לבד(הם חזרו בתשובה מתוך ברור,התעמקות ודרישת האמת ללא הצד של מפגש חזיתי עם שגרת חייהם הקודמים).אך אם תשאלי בדיעבד בודאי שהם יגידו לך שחייהם היו ריקים,כי עכשיו הם מסתכלים על הדברים מנק' מבט חיצונית,ביקורתית כוללת,ובלתי תלויה וכן רוחב דעתם גדל,הם יכולים להשוואות בין החיים הקודמים שלהם לחיי תורה.

אגב,לגבי מה שדיברת עם אנשים שעשו תשובה,אני מאמין שיש עומק גדול הרבה יותר בתהליך שלהם ובסיבותיו ממה שציינת,ואולי לא העמקת בשיחה הזו או שבעצמם לא ידעו להסביר את התהליך המורכב הזה בכמה מילים או בשיחה,מה גם שזה עניין פנימי עמוק שיש אנשים שיהיה להם קשה לחשוף אותו לאנשים אחרים.

אולי מעצלנות?אדם נוף מורשתו
בצורה פשוטהא"י זה קשה

אחרי מאה ועשרים שנה הם יגיעו לבית דין של מעלה ומשם או שיקבלו כרת או שהנשמה שלהם תטוס חזרה לעולם הזה לעוד סיבוב, אז שיהנו עם השטויות שלהם בעולם הזה וישלמו על זה.

בצורה יותר עמוקה הם מאמינים שהקב"ה כל כך גדול שלא יכול להיות שמזיז לו הפרטים הקטנים ובאמת אכפת לו שנהיה אנשים טובים ומאמינים. אז אם את חושבת שאת יכולה לעשות לקב"ה ניתוח אנליטי להחליט לו מה הוא רוצה מה מעניין אותו ולקבוע שכל המצוות זה קטע חמוד אבל זה לא באמת מה שה' רוצה למרות שהוא אומר הפוך, ואח"כ לספר לו שאת האמנת בו באמת, אז בסדר כי זאת השיטה של הדתיים "בלב" וזאת כפירה גמורה ואני לא מבין איך בן אדם רוצה לגמד את ה' לשכל שלו ואז להחליט לו מה הוא רוצה.

איך אתה כ"כ בטוח?דלוקה...
מה הטעם בלהיות "מאמין בלב"?אלמונית 0

להאמין בלב-

זה כמו להיות חבר בלב, שלא מקדיש השקעה בחברו, לא נותן כלום ולא עוזר בעת צרה. זה נקרא חבר?

וכמו חלילה, בעל ש"נשוי בלב", ולא מקדיש זמן לאשתו ומעדיף נשים אחרות. במה מתבטא שהוא נשוי לאשתו?

אבות אבותינו (שאנחנו ממשיכים את מסורתם) כרתו ברית עם הקב"ה.

בברית הזו הם הבטיחו (וגם כל אחר מאיתנו שנשמתו היתה בהר סיני) להאמין בקב"ה וכהוכחה לאמונה הזו לקיים את מצוותיו. האמונה שלנו מתבטאת בקיום המצוות, רק כך אנחנו מראים שאנחנו מאמינים באמת (והמצוות אגב, נתנו לטובתנו, הם מערכת הוראות ההפעלה של העולם וכך נחיה בעולם הזה בצורה הטובה ביותר)

כך שזו לא ממש אופציה להאמין בלב...

באמת החיים ללא המצוות נראים בחוץ ממש קורצים (מסיבות, סרטים וספרים וללא הגבלות), אבל אם תתבונני על אנשים שבאמת הצליחו לקבל הכל (כלומר, ילדים להורים עשירים שנתנו להם הכל כולל חופש פעולה) תראי שבדרך כלל לא טוב להם בחיים והם כל הזמן מחפשים ריגושים חדשים. כי זה טבעם של ריגושים- מהר מאד הם מפסיקים לרגש, אבל אז כבר צריך רמה גבוהה יותר.

אדם צריך מסגרת (ואפשר לראות איך חופש לא עושה הכי טוב לילדים, למרות שהם שונאים את הלימודים ומחכים תמיד לחופש).

לכן ה' נתן לנו מסגרת, וזו שהכי טובה בשבילך!

אבל, כדי לראות שהמסגרת באמת טובה צריך ללמוד עליה. לא ללמוד על האיסורים, אלא ללמוד כמה זה טוב לנו להיות מזוככים. אני חושבת שברגע שתראי שהמצוות טובות בשבילך, תפסיקי להסתכל על העולם (המאד מפתה) שבחוץ, ותתחילי לראות את ההנאה האמיתית שבחיים.

זה לוקח זמן ועבודה, אבל זה הדבר הכי משתלם בסופו של דבר!

בהצלחה!

הם לא מאמינים בלב..צעייר

הם מאמינים בשכל.. האמונה בלב גורמת לרצון לקיים את המצוות, כשאתה מרגיש את אבא שלך, אתה רק רוצה לחבק אותו, ולעשות מה שטוב בעיניו...

גם הפילוסופים היווניים האמינו בקיומו של בורא, אך טענו שאינו מתעניין בנעשה בעולם.

וואי נשמה! יש לי הרבה מה להגיד לך... רק שאין לילולית10

כ"כ זמן עכשיו...

אם את רוצה אני באישי בשמחה;-.)

או שמתישהו אני יכתוב פה... לא בטוח שיהיה לי מתי...

לא קראתי תגובות ולא אגיב על הכל אבל...ענבל

בס"ד

רק השורה האחרונה..

את באמת סובלת בחיים?

אבל באמת באמת?

ואת באמת חושבת שחילונים נהנים? 

אוף צר לי עלייך שכך את רואה את קיום המצוות ואת התורה הקדושה

התורה לא נועדה להכביד ולגרום לסבל, היא נועדה לגרום לנו לחיים יותר טובים ומלאי משמעות..

איזו משמעות יש למי שהולך ומשתולל במועדונים כל הזמן? (כן, הכללתי, תבינו שאני יודעת שיש יוצאים מן הכלל ובלה בלה בלה).

יש תמיד משל שמספרים על אנשים שרוקדים על גג..

אם על הדד אין מעקה איפה הם ירקדו?

באמצע נכון? כדי שלא יפלו..

אם יש מעקה אז הם יתפרסו על כל הגג ולא יפחדו..

וככה גם אנחנו עם התורה-

התורה היא המעקה, היא הגבול ששומר עלינו מליפול למקומות מזעזעים,

ורק בגלל זה אנחנו יכולים לעשות המון דברים בלי לפחד כלל.

החילונים לעומת זאת צריכים יותר לשמור על עצמם..

סתם דוגמה-

תחשבי על שמירת נגיעה.. (מצטערת, הראשונה שקפצה לי לראש..)

מישהו שלא נוגע בכלל יותר קל לו לא להגיע למצב של נגיעה מאוד מתקדמת

מישהו ש"אני רק מחבק אבל שומר על עצמי" הרבה יותר יהיה לו קשה לא להגיע לשם..

הגבול שומר עלי, בלי גבול הכל היה יכול לקרות.

מלבד זאת שאנחנו מקיימים את מצוות המלך, אנחנו אשכרה מקיימים שיח וקשר קרוב עם מלך מלכי המלכים,

זה לא דבר מדהים?

אנחנו קרובים אליו!!! אנחנו יכולים לבקש ממנו הכל, לספר לו הכל, לבכות לו, להודות ופשוט לעשות הכל!

לחילונים אין את זה, אין להם את המישהו הזה שאפשר 7\24 לפנות אליו, ולמי הם יפנו כשאף אחד אחר לא נמצא שם בשבילם?

את יודעת משהו?

את בטח מכירה את חטא אדם הראשון שהנחש אומר לאישה שהקב"ה אמר שאסור להם לא לאכול משום פרי והיא אומרת לו שהקב"ה אמר שמהפירות כן אבל מעץ הדעת לא...

מה הנחש עשה בעצם?

הוא הדגיש את האיסור, הדגיש מה לא עושים, ובזה הוא גרם לאישה לפקפוק, לחוסר אמונה..

נכון, יש איסורים בתורה, אבל יש גם דברים כל כך טובים בה..

אל תסתכלי רק על מה אסור כל הזמן, תסתכלי על מה מותר ומה התורה נותנת לנו.

נ.ב. הם לא מרגישים ריקנות כי הם כל הזמן עסוקים בדברים שלא בטוח שהם טובים..

אגב, אם תסתכלי על אחוזי ההתמכרות לסמים ולאלכוהול ותשווי בין חילונים לדתיים תראי שאצל החילוניים האחוזים הרבה יותר גבוהים, את חושבת שהם עושים את זה כי הם מרגישים מאוד משמעותיים?

יש לי עוד קצת מה לומר אבל קצת עייפה כרגע..ענבל

בס"ד

בכל אופן ב"הצלחה מתוקה!

אם את רוצה בשמחה באישי

אני חושבת שאתם כצת מחלילים....shira935
אני חושבת שאתם כצת מחלילים,לא דיברו כאן על דבריםshira935

כל כך משמעותיים כמו סמים וכאלו דיברו על אנשים שמאמינים בלב ולא מקיימים עד הסוף...

*קצת מכליליםה' מלכנו

ואז מה?

תגובה ל ה, מלכנו:shira935

מזתומרת ואז מה? אז זה לא בסדר,מה השאלה?

הסמים היו כדי להבהיר חיים ריקניים.ענבל

בס"ד

וכתבתי שאני מכלילה וכמובן שלא התכונתי לכולם.

תשובה ל: gbck630shira935

סליחה נשיקה  לא שמתי לב...

ענבל ענבל
על חלק מהשאלה שלך יש לי תשובה.דינוחה

הרבה ממש ממי שאומר שהוא מאמין בלב- לא מבין שיש לו חוסר רוחני. 

חלק מהאנשים פשוט לא מודעים לחוסר הזה..

אני מכירה מישהי שבשירות הלאומי פתאום גילתה שכמעט כל האנשים שהיא הייתה בקשר איתם בטוחים שהם בסדר עם הקב"ה. אבל היה להם גם חוסר ידע עצום שאת קיבלת בבית ובבי"ס. 

החברה הזאת אמרה לי שהם חושבים שאנחנו סתם מקשים לעצמנו את החיים, וגם חלקם בכלל לא כ"כ מבינים מה ההבדל בינם לביננו. אז מה שהיא הולכת עם חצאית- כנראה איפה שהיא גרה ככה מתלבשים. אז מה שהוא הולך עם כיפה. כנראה סתם מתחשק לו..

אז תגידי- יופי, אני יכולה להיות כמוהם.

אבל זה לא אמיתי.

כמו המשל היפה של ענבל התורה באה רק כדי שלנו יהיה יותר טוב,והעבודה שלנו היא לגלות את הטוב הזה.

גם לי יש משל (לא מאוד מקורי..חיוך).

אדם שהוא החבר הכי טוב של המלך יבוא אליו יום אחד ויגיד לו. "אדוני המלך, אני ממש אוהב אותך, ואני ממשיך לאהוב אותך, אבל תדע לך שעכשיו אני מפסיק לשלם מיסים, וגם אני רוצה להפסיק את כל הפגישות הקבועות שלנו. וגם את העבודה שנתת לי אני מתפטר ממנה. אבל אני ממשיך לאהוב אותך בלב."

אדם לא יכול לעבוד על עצמו. האמונה והמצוות באים ביחד, כי אם  לא מקיימים מצוות במה האמונה שלך מתבטאת?

אדם שיודע ומכיר את החוקים של התורה מחויב אליהם.

זאת העבודה של החיים- למצוא את החיות והשמחה בעבודת ה'. וזה קשה רצח.

אם את רוצה את מוזמנת באישי, ואני ממליצה לך לקרוא (ללמוד..) את הספר בגן האמונה של הרב ארוש. 

מקווה שעזרתי..

בהצלחה!

אני חושבת הפוך.batsheva100

כשקראתי את השאלה שלך הייתי בטוחה שאת חותרת לשאלה,

אם הם מאמינים בה', למה הם לא מקיימים מצוות ?!

אם הם מאמינים, למה הם לא שומרים על הציווי של מי שברא אותם ? ומבין אותם ?!

אני לא ממש מבינה את השאלה שלך.

אם את מאמינה בקב"ה ובתורה ובנכונות של כל זה,

למה שלא תקיימי את מה שמי שברא אותך ואוהב אותך אומר לך לקיים למען טובתך האישית..?

זה לא הגיוני...

אני באמת לא מבינה את המסורתיים האלה.

הם כנראה לא חושבים על זה הרבה כי ניראלי שאני הייתי משתגעת במצב שלהם.

אבל באמת באמת הם צדיקים.

לא מורידה מערכם, רק לא מבינה.

אולי אפשר לפנות לבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך ל' באב תשע"ג 09:24

ניראה לי ששאלה כזו  מתאימה ל'חברים מקשיבים'...

ילדונת! נשמה שלי! את יודעת איזה מפחיד זה..דניאלה .ד.אחרונה
עבר עריכה על ידי דניאלה .יע. בתאריך י' באלול תשע"ג 08:30

לעשות שינוי?

אני מגיל קטן לא שומרת תורה ומצוות כמו הדוסים ואז יום אחד איזה דוס בא אלי ומספר לי

שצריך לשמור תורה ומצוות ואני לא רגילה, וכל מה שעשיתי עד עכשיו טעות[?]

טוב לי ככה, למה לעשות שינוי? אני באמת שואלת!!!

^^ זה לא באמת אני זה תהיה של חבר'ה שלי! ואני מרגישה כאילו זו אני אם הייתי חיה במקומם.

יש לי דודים כאלה, משפחה כזאת.. אני חיה איתם, אני שומעת אותם..

יש לי שאלה אלייך- שאלת פעם אנשים ברחוב מהי פסגת חייהם? לאן הם שואפים להגיע?

סביר להניח שרוב התשובות שתקבלי זה שהם צריכים לחשוב על זה קודם..

הרוב לא חושבים! על הפסגה, רובנו מסתפקם ב'טוב לי' ולא מחפשים את 'הכי טוב'

ויש שחושבים שהכי טוב זה הטוב שהם מכתיבים לעצמם ורובנו לא מבינים שאנחנו די סובייקטיביים לגבי עצמינו.

אנחנו לא באמת מכירים טוב מאוד, לא מכירים מצויין.

אז למה לשנות את מי שאני?

בעיקר ששינוי זה דורש מאמץ ומסירות.. ואולי אני לא באמת בנוי לשינוי הזה?

יש לי כאן קישור מתוק מדבש בשבילך נשמה

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t569675#6311262

אני אשמח שנדבר באופן אישי..

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך