גם לכם זה קרה?אזמרה
אני כבר תק' לא כ"כ מצליחה להתפלל.
מנסה ולא מצליחה, משהו חוסם כזה.
אולי זו תק' שתעבור בע"ה.
מה לעשות? להמשיך להתפלל כרגיל ובלי כוונה אפילו שזה מעיק ומכביד או שלהתפלל רק את מה שחובה עד שזה יעבור?
‏‎ ‎
מקפיצהאזמרה
אשמח לעצות איך לצאת מזה.
תודה!
בטח שלהמשיך.okey

קודם כל כי ה' ציווה.ב'לאט ה יעבור עם הזמן ואם עד שזה יעבור את לא תתפללי אז אולי יהיה קשה לך לחזור...

תודה רבה לכל העוניםאזמרה
אני לא יודעת אם הובנתי נכון.
אני רוצה להתפלל אבל משהו חוסם אותי וכשאני מתפללת בכוח זה עושה לי יותר רע ואני מרגישה שזה יותר מרחיק אותי ולכן אני לא יודעת מה לעשות.
להמשיך להתפלל כרגיל למרות שזה מפריע ומרחיק יותר או שזה תק' שתעבור ולכן כדאי שבתק' הזאת אתפלל רק את מה שחשוב..
אני אישית כבר לא מתפללת...הנסיך הקטן.

אני סתם מרגישה שאני מבזבזת זמן בבוקר למשהו שבכלל לא עוזר...

אלוהים נתן לך ככ הרבה דברים טובים..אפרתתת

את לא יכולה לפנות רבע שעה-חצי שעה ביום להודות לו?!

תחשבי על הדברים שאת אוהבת..תביני שאלוהים נתן לך אותם ותתחילי להתפלל..

זה חמור מאוד לזלזל בכוחו של הקב"ה, זה שיצר אותך.המצב חסה
חבל שתחשבי ככה..ה' מלכנו

ה' בסוף יראה לך למה שווה להתפלל..

תסמכי עלי, מנסיון כשקורה משהוא חס וחלילה פתאום התפילות זורמות החוצה.

קורה כל יום ביומוLightStar

בס"ד

יוצא לי לומר הרבה פחות ממה שחובה, וזה לא מומלץ בכלל. (וכן, זה אומר בלי שחרית במניין. בדר"כ.)

אם את יכולה תמשיכי, זה תמיד מומלץ.

בעיות של בנות...swarley
תרגישו עכשיו איך זה חובה להתפלל פעמיים שלוש תפילות ביום במנין!!
ניראלי שכדאי לך להתפלל..אפרתתת

גם לי זה קרה..לאט לאט מגיעה הכוונה..ואם אחכ היא הולכת שוב פעם..היא בסוף תחזוור..

בהצלחה

הפתרוןרותם333

המון פעמים זה קורה לי,שאני מתפללת ולא מרגישה כלום.אבל יש דרכים לשנות את זה!5-10 דקות לפני התפילה,לשבת עם עצמך ולבדוק מה בעצם נתן לך הקב"ה,מה היית רוצה להשיג ולקבל היום,אפילו את הדבר הכי קטן.לנסות להכניס איזה משהו מלהיב לתפילה,כמו למשל אם יש קטע של מנגינה,אל תגידי אותו מהר,תגידי את המנגינה איתו.כשאת קוראת את המילים,תתלהבי ותכווני בכוונה מלאה כל פעם מחדש.אם זה יקח הרבה זמן למשל במקום להתעורר בשמונה ולהתפלל נגיד שעה תתעוררי בשבע ותתפללי שעתיים.זה קשה אבל צריך לכוון ולקוות,תגידי כל מילה כאילו עוד שניה הפה שלך יסגר לא מרצונך!תכווני לכל מילה,לכל מילה תחשבי על העומק שלה ואיך שהיא מתחברת למשפט.תמצאי את הכוונה בכל משפט.התפילה זו המתנה הכי גדולה שהקב"ה יכל לתת לנו אי פעם. בן אדם לא מתפלל,אפילו בקשה קטנה יהיה לו קשה לעבור את היום.ואפילו משפט אחד שאת תכווני בו בתפילה זה כבר דבר ענקי!תמיד אני התבאסתי שיש ימים שאני מצליחה לכוון וימים שלא,ואז אמרתי לעצמי שעצם זה שאני בכלל קמה להתפלל ולא מתייחסת לזה כאל סתם דבר חולף,כבר מהרצון הזה ה' אוהב אותי יותר ושמח שאני עובדת אותו!אפילו הרצון חשוב בעיני הקדוש ברוך הוא.והמשפט המפורסם שאומר 'אין דבר העומד בפני הרצון' לדעתי זה אחד המשפטים  הנכונים והמחזקים.ועוד דבר,בדיוק קראתי משפט מהחוברת על רועי אהרון רוט הי"ד,שיש רבי אחד שלפני התפילה,מתפלל שיצליח להתכוון בתפילה.בהצלחה ושה' יעזור לכולנו לכוון יותר!

סורי..פשוט אני=)

אבל אני לא מצליחה להתפלל בכלל! המקסימום שהגעתי אליו היה כל (!!!) ברכות השחר! 

אני לא מבינה למה זה חשוב, מה זה עוזר..

ולפי הניסיון שלי- תפילות זה לא עוזר בשקלל! כלום לא יצא מיזה!

היה חודש שממש התפללתי בו וזה היה קשהה ולא יצא כלום!

לא מרגישה צורך להתפלל...

וואיי הודיונת גמלי יש אותו בעייה!!!אפרת..=]

אני מנסה להתפלל- ולא מצליחחה!!!  

ורותם- תודה, עזרת לי קצת  

צדיקים!!)()()()(

בס"ד

לא עברתי על כל התגובות ממש, אז אולי אני חוזר על מה שאמרו.

א. אחרי המעשים נמשכים הלבבות תמשיכי להתפלל בהתמדה ובעז"ה הכוונה עוד תבוא. אפשר אפילו לעשות פרצוף של מישהו שמתחנן, זה יכול לעזור (!).

ב. תלמדי על התפילה, לדוגמא נפש החיים שער ג. הגיוני שלא תתחברי לתפילה אם את לא מבינה איך היא משפיעה (זה דבר מוזר, שהקב"ה משנה את הרצון שלו בגלל מה שאמרתי...) ולכן חשוב מאוד ללמוד ולהבין.

תקראי על תפילה של צדיקים (אפשר "וכך היה מתפלל" הקדמה לאורות התפילה [ספר ש הב קוק שערך הרב נריה], סיפורים מדהימים על תפילתו של הרב קוק. מומלץ!).

תקראי סיפורים על אנשים שנושעו בזכות התפילה.

ג. תוסיפי בברכות בקשות אישיות. כשאת מבקשת במילים שלך, על הצרות הפרטיות שלך, זה פותח את הלב לכוון גם בשאר התפילה.

ד. תרגילי את עצמך להסתכל על כל דבר בעיניים של אמונה - שכל דבר בהשגחה פרטית ומאיתו יתברך וכו', וכך תחיי במודעות לקב"ה בכל רגע ותרגישי צורך לפנות אליו ולהתקרב אליו.

ה. כמובן - תתפללי על זה! תבקשי, במלים שלך, מאבא שבשמים שיעזור לך לפנות אליו ולהתקרב אליו!

בהצלחה ענקית!!!

לדעתיעין הקורא

לא כדאי להפסיק.

אח"כ עוד יותר קשה לחזור, וזה לא עובר לבד.

לי אישית עזר לחשוב על המילים שאני אומר.

וככל ששמתי לב יותר, נהיתה לי יותר כוונה.

כמובן, זו לא נוסחת קסם, וגם כך צריך להתאמץ,

אבל זה עוזר.

תבחרי קטע/ ברכה אחת שרק בה את מכוונת.

אח"כ תראי איך אפשר להתקדם הלאה.

אפילו 3-4 מילים.

אבל תקפידי עליהם.

כאבו לי התגובות של "התפילה גם ככה לא עוזרת.."חפרנית גאה=)

א. כי מי אמר לכם שהתפילה לא עוזרת?

ב. מי אמר שתפילה צריכה לעזור? לדעתי היא באה קודם כל כדי להודות למי שיצר אותך ושבזכותו את חיה ונושמת כי זה בכלל לא מובן מאליו.

ו-ג. לפעמים אנחנו לא רואים תוצאות מיידיות אין מה לעשות. אנחנו חיים בעולם של כאן ועכשיו אבל הקב"ה חושב אחרת מאיתנו והוא יודע מתי לתת לנו את מה שאנחנו רוצים, מתי לנתב את התפילה שלנו ולתת לנו משהו שונה בכלל וכו'

ולגבי הכוונה- מה לעשות, קשה להתכוון. אני יכולה להעיד על עצמי שרוב התפילה שלי עוברת במלמול בלי לשים לב למה אני אומרת. אבל לאט לאט לוקחים עוד קטע ומתכוונים בו ומתרכזים בחלק מהתפילה.

קראתי איפשהו משל על זקנה שמכרה תפוחים ובאו כמה נערים שובבים, הפכו לה את הסלסלה והתחילו לחטוף תפוחים והזקנה עמדה וצעקה לעזרה ואז אמר לה אחד האנשים שזה לא יעזור שהיא תצעק לעזרה אלא שתתחיל לחטוף גם אחרת לא ישאר לה כלום. והנמשל הוא שגם היצר הרע מסיט אותנו לפעמים ו"חוטף" לנו קטעים מהתפילה כדי שלא נתרכז בהם ואנחנו צריכים גם ל"חטוף" קטעים מהתפילה ולהתרכז בהם. כששמים לב שלא שמים לב אז תשימו לב (יענו שכשאת\ה שם לב שאתה לא מתרכז אז תתרכז!!)

חוצמיזה שיש גם ערך לתפילה בלי כוונה. עצם זה שמפנים זמן עוצרים לרגע ומתפללים זה גם משהו.

במיוחד עכשיו לקראת חודש אלול כדאי לקחת על עצמנו להתפלל, ומי שכבר מתפלל אז לכוון יותר.

"הבא להיטהר מסייעין בידו".. אנחנו נעשה את ההשתדלות שלנו ומלמעלה כבר יעזרו לנו..

בעז"ה נעשה ונצליח!!

וסליחה שזה קצת ארוך אני מקווה שתקראו את זה בכל זאת

אני מרגישה שהתפילה באמת לא עוזרת!פשוט אני=)

כמה שנים לא התפללתי ואז קרה משהו והתפללתי מלאא שלא יקרה ושיעבור וזה לא עזר!

בואנה- עד שאני מתפללת ה' לא יכל לקבל את התפילה הזאת?! יכול להיות שאם התפילות האלה היו מתקבלות הייתי מתפללת היום...

את מבינה חשבונות שמים?אאלעד

כאילו, אולי התפילה שלך נצרכה בשביל ש....לא תמותי?

אם תגיעי מנקודת מבט של "אני לא מבינה חשבונות שמים. נ-ק-ו-ד-ה" אז יהיה לך הרבה יותר קל..

זה קשה!פשוט אני=)

אני לא יכולה לא להבין!

ובכלל בזמן האחרון...

מוזר לי לכתוב את זה..פשוט אני=)

אבל פליזז- תפילות להדסה בת רויטל מרסל..

יש לה בדיקה בשעה 17-00...

היי אני כבר לא מתפללתחלומות נעימים

הרבה זמן ואני כן אומרת במילים שלי תודה בנתיים זה המקסימום שאני יכולה 

אני חייבת לציין שלי זה בעקבות חסימה רגשית בכללי והתפילה זהו ממקום רגשי מאוד ולא משנה כמה מוסר יתנו לי ויגידו עד כמה זה חשוב זה לא יועיל כי אני יודעת כמה זה חשוב! המקום האמיתי זה לנסות למצוא איך אפשר להתחבר רגשית מחדש.

זה כמו שאנשים לא מתחברים לבית המקדש בגלל הרגש החסר בנושא כך גם אצלי ולכן תפילה מעיקה עלי.. אולי תזדהי עם מה שאמרתי ואולי לא אבל מאז שהפסקתי להתפלל זה גורר אותי לעוד כל מיני דברים ואז קשה לחזור לזה..

תנסי למצוא איזון לומר רק ברכת השחר או משו שלא יעיק עלייך אבל גם שלא תרפי לגמרי כי קשה לחזור לזה.

בהצלחה רבה

אם יש שאלות מוזמנת באישי

תגידי, יש לך פלאפון?אאלעד

את מוכנה להסביר לי איך חברה שלך שומעת אותך כשאת מתקשרת אליה?

אני מניח שלא תצליחי להסביר לי את זה.

אז נכון הדוגמא לא בדיוק מתאימה, אבל את משתמשת במשהו שאת לא יודעת איך הוא עובד. למה? כי זה מוכח לך. פשוט את שומעת אותה, אז כ נ ר א ה שזה עובד..

הדרך היא להתבונן בגדלות ה'.

מכירה איפון? זה מכשיר מגניב, נכון?

מי ייצר אותו?

נניח והמומחה שייצר אותו הוא הטוב בעולם. האדם הזה יבוא אלייך ויביא לך מכיר חדש. ויגיד לך שהוא משוכלל מאוד, יותר מהקודם. לפני שתבדקי אותו, תאמיני לו? כן. כי...מה ברור..הוא הכי מומחה בעולם!!!

הוא יצרף לך למכשיר, חוברת הסבר. איך משתמשים. ברור שאת תלכי הכל לפי מה שכתוב, שהרי מי שייצר את המכשיר, יודע הכי טוב לתפעל אותו!!

אז תתבונני שניה מי זה ה'. את מאמינה בתורה  אני מניח..

יופי. ה' המציא את הכל. הוא מומחה המומחים! יותר מכווווולם! בכלל לא על אותה רמה..

הוא הביא לך חוברת, הסברים איך לעבוד בעולם. חוברת קצת מסובכת..כתובה כאילו בסינית מבחינתך..

וביחד עם החוברת הוא הביא לך מלא עוזרים שלו. שיעזרו לך להבין את החוברת הזאת...

עכשיו, הם אמרו לך "תעשי X!!" את תעשי, כי זה מה שצריך לעשות.

ת"ח הם העוזרים של ה'. הם יודעים הכי טוב מה ההדרכה של מי שברא את העולם. כדאי להקשיב להם..

הם אמרו לך להתפלל. תתפללי!

אז נכון, זה הסבר "טכני" למדי, אבל התבוננות בו תגיד לך "ה' גם רוצה שאתכוון בתפילה, נכון? [ע"פ העוזרים שלו..] אז נשתדל גם בזה! וטככה נתקדם ונתקדם.

ברור שזה לא פשוט, ואפילו קשה. אחרת כל העולם היו עכשיו חיים חיי תורה מלאים. אלא שזו התבוננות קשה, אבל ברור שמי שיתבונן - יצליח להבין!

בהצלחה

(אם צריך עוד משהו..פה.)

לא יודעת...פשוט אני=)

ברור שה' הוא גדול והכל אבל אני לא מרגישה צורך יומיומי לדבר איתו..

ואם כבר בקטע של פלאפונים- הרסתי את הפלאפון שלי לפני שבוע ותקנו לי אותו אבל אין אנשי קשר. ברור שזה קשה, אין לי עכשיו את החברות הכי טובות שלי אבל זה סביר, אפשר להמשיך גם בלי זה..

ועם ה' אנ אפילו לא מרגישה את החוסר הזה...

מצטערתחלומות נעימים

בשבילי זה ממש דוג' לא טובה פלאפון?שונאת לדבר בפלאפון שונאת בכלל לדבר בטלפון..

הדבר מבחינתי שחסר מאוד במוסדות חינוך זה ללמד איך להשתמש ברגש איך להתחבר רגשית!

אז קדימה..

נערךה' מלכנו
עבר עריכה על ידי ה' מלכנו בתאריך ל' באב תשע"ג 13:21

להתפלל עד שזה יחזור ולהתפלל שזה יחזור......געגוע..
להודיונת:] כבר עניתי בעבר...אין שם לא תפוסאחרונה

אולי זה יעזור לך :

אכן לא קל....רק לפני שאגיב תהיי בטוחה שאת לא היחידה!למלא אנשים זה קורה"!וזה לא מתוך שום מקום רע חס ושלום , גם לי זה קורה לפעמים.

מה שאני הייתי ממליצה לך לעשות זה לעזוב לבנתיים את הסידור . הוא לא יועיל לך כרגע אלא תשיגי דרכו את התוצאה ההפוכה.

לכי למקום שקט שיש לך שם רוגע נפשי (שדה ,חצר,ים וכווו....]ותדברי עם הקדוש ברוך הוא.

לא. אל תגידי לי שזה מרגיש לך תקוע! הרי זה מובן מאליו וזו גם הסיבה שאת הולכת לעשות את זה. כאשר זה קורה לי חלק מהתקיעות זה ההרגשה :טוב נו מה עכשיו ?להתחיל לדבר עם השם ?.

אל תתייחסי לזה.

גם אל תתחילי בשיחה קולחת עם הקדוש ברוך הוא.

פשוט תדברי , כן כן תדברי!

בלי שום פוזות .

כאילו את מדברת בטלפון.

תגידי :השם.שלום.התדעדעתי לדבר איתך. לשוחח עמך. תתחילי מדיבורי סרק ואז זה יבוא זה יבוא והתעצם!!!

מנסיון אישי שלי תוכלי להגיע לקשר עמוק באותו רגע עם הקדוש ברוך הוא ברמו של קרבה לא מוסברת!!!

כל זה בתור המלצה.לך.

בהצלחה :]

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך