גם אנחנו פנינו לייעוץ שנה וקצת אחרי החתונה, ואני זוכרת שהיה לי מאוד מאוד קשה עם זה.
קודם כל, רק שתדעו שגם אם לא נכנסים להריון שנה אחרי החתונה, זה לא מבטיח בכלל שיש בעיה. אנחנו נכנסנו להריון שנה ושבעה חודשים אחרי החתונה, בלי שום התערבות רפואית, ב"ה (לאחר ייעוץ מאחד הרבנים במכון פוע"ה, ועוד איזה תרופה טבעית שהיתה אמורה לעזור בעניין, וגם הרבה תפילות, כמובן. אני משערת ששילוב הדברים הביא לכך..).
מה שכן, נראה לי ששנה אחרי זה כן הזמן להתחיל לברר ולבדוק, כי אם ח"ו יש בעיה אמיתית, אז באמת חבל על הזמן שיתבזבז אם תחכו יותר. ובאמת שהרפואה היום כ"כ מפותחת שיש פתרונות כמעט להכל.
אם אתם בעניין, יש הרבה שיטות ודברים טבעיים שגם יכולים לעזור (זה יכול להיות די יקר, לא יודעת אם אתם בעניין). בכל מקרה, לא נראה לי שכדאי שזה יהיה במקום בירור רפואי עם רופא/ת נשים.
אם את רוצה, אשמח לתת לך מספר של מישהי שמטפלת בתחום באופן טבעי (דווקא איתה לא התנסינו, אבל שמעתי שיש לה הרבה הצלחה בתחום. מה שאני לקחתי היה של מישהי אחרת שפניתי אליה בעניין אחר בכלל, אני יכולה לתת גם את המספר שלה את תהיי מעוניינת). את יכולה גם לפנות במסר אישי.
ועוד משהו חשוב-
אני זוכרת שגם אני לפעמים הייתי בוכה הרבה, והיה לי מאוד קשה עם כל העניין.
בעלי אז אמר לי משהו מאוד נכון שהשתדלתי לאמץ- כל פעם שהקושי הזה משתלט עלינו ומתחילים לבכות עליו- לא להשאיר את זה רק בכי, אלא להפוך את זה לתפילה לקב"ה שיזכה אותנו (ואת כל המשפחות שמצפות) בפרי בטן במהרה.
אומרים ששערי דמעות לא ננעלו, אז תנצלי דווקא את הזמנים של הבכי, ויצאו מזה התפילות הכי חזקות על העניין הזה.
שיהיה הרבה הצלחה, ורק בשורות טובות!