גאולה?יער"ב שיחי

יש לי שאלה שמקוננת בראשי הרבה זמן...

אנו אומרים שאנו בדור של גאולה, אז השאלה שלי היא פשוטה: במה זה מתבטא?

חוץ מלהגיד הלל ביום העצמאות ולא להגיד תחנון.

אני מתכוון ביום יום ולא במעשה חד פעמי של לקנות בית בארץ ישראל ולהתיישב בה..

מה דעתכם?

או להיפךחיט הבד

לא להגיד הלל ביום העצמאות ולהגיד תחנון <צ>

כשרואים הכל מול העינייםב.ש.

קשה לי להבין את שאלתך.

מצטער. אין לי תשובה.

פשוט להרים את העיניים ולהסתכל.. לא צריך יותר מזה.

גאולהאין שם לא תפוס

"אני מתכוון ביום יום ולא במעשה חד פעמי של לקנות בית בארץ ישראל ולהתיישב בה.."

זה שאנחנו בארץ ישראל זה לא מאפיין הגאולה????

זה קרה, לא באופן חד פעמי - אלא בעליות השונות מארצות השונות .

והנה אתה עכשיו בארץ ישראל! בטח ובטח שזהו חלק מתהליך הגאולה.אני בטוחה שיש לך ידע בעניין ההיסטוריה של עמ"י .

2000 שנות גלות שבסופם הגענו אל הארץ המובטחת!

אתה שואל איך זה משפיע לך על חיי היום יום ... אני לא אלעה אותך בדוגמאות אלא אתן לך דוגמא אישית מחיי.

אמא שלי עלתה לארץ מאיראן . ניסו פעמיים לחטוף אותה או אפילו יותר.יהודים היו נחשבים שם לטמאים . שרפו את החנות של אבא שלה. וזה רק ההתחלה.

אז שאתה יוצא החוצה ושאתה בבית תסתכל ותגיד תודה שאתה חי בתקופה של גאולה, שאנחנו בארץ ישראל הארץ שלנו , העם היהודי! יכול ללכת בראש מורם וזקוף קומה בארץ שלך.יכול להיות חופשי מבלי לפחד שגויים יבואו לחטוף אותך,להרוג אותך וכוו...יש לך חופש ביטוי . יש לך חופש עשייה! וזה שאתה יכול ללכת להינות עם חברים, למכולת, לסופר ?הכל נכתב כאן בקטן כמובן....יש מלא להרחיב על זה .ברור.  

אז נכון שלפעמים יש כל מיני בעיות - כל זה על מנת לעורר אותנו אל ריבונו של עולם , לעורר אותנו לאהבת חינם .

וברגע שנשמח בהחלת הגאולה- ונתקדם בהתנהגות לגאולה השלימה.

וכמובן-זה שאתה יכול ללכת לכותל ולהתפלל לריבונו של עולם ,לדרוך באדמת ארץ ישראל.

גאולה בעז"הרותם333

כן!שלפחות כמעט בכל הימים בשבוע כשאני יוצאת מהבית,כמעט תמיד מישהו מוכן לעזור ולהושיט את היד!אהבת החינם גודלת מרגע לרגע במימדים עצומים שלא הכרתי מעודי!!כשאני רצה עם חברה שלי לאוטובוס במטרה להספיק אותו ובן אדם שאנחנו לא מכירות מציע לנו מים כשאנחנו מגיעות-זאת התחלה לגאולה!,כשאני מנסה לקיים את המצווה להיות בשמחה ומצליחה מאז שהייתי כמעט כל הזמן שאני חיה בדיכאון חולף-זאת התחלה לגאולה!כשאנשים מחייכים אלייך סתם ככה,זאת התחלה לגאולה!כשמישהו בכלל מבקש ממך לזרוק את הזבל ואתה הולך לזרוק את הזבל-זאת התחלה לגאולה!כשההורים שמחים כשאתה עוזר להם-זאת התחלה לגאולה!כל המעשים הקטנים האלה רק מראים שאנחנו קרובים כל כך!!כשארץ ישראל עדיין תומכים אחד בשני אפילו כשיש פיגועים שהם פחות מכל הפיגועים שהיו לנו לפני 20-15 שנה,ועדיין משתתפים בצער אחד על השני למרות שעבר המון זמן והמשיח לא הגיע,זאת התחלה לגאולה!

שלמרות שמי שצופה בערוץ הכנסת וזה נראה כאילו עם ישראל שונאים אחד את השני ואין מצב לאהבה ,עדיין מתחיל להרגיש בעוצמות גדולות של אהבה אחד לשני! "תקע בשופר גדול לחרותינו..המקבץ נדחי עמו ישראל"
שאנחנו ממשיכים לחכות ויש המון ארגונים שמנסים להפיץ את הציפיה למשיח ולגאולה,ולא מתייאשים!ממשיכים ולא מרשים לעצמם להפסיק כי הם יודעים שמשהו בעז"ה,עוד יבוא ויחכה בפתח!וכמובן בגלל שכבר הייתה אהבת חינם עוד בימי החכמים הגדולים שבא"י,אנחנו צריכים גם למנוע חטאים.ויש כל כך הרבה אנשים היום שחוזרים בתשובה ומצילים את עצמם מיצר הרע כל שניה ושניה כי הם רק מחכים לישועה גדולה!בכל רגע ורגע לפחות יש אדם אחד שמנסה למנוע את עצמו מחטא ומצליח!!וזה דבר ענקי לעומת מה שהיינו פעם!

הגיע זמן לגאולה!

לא אמרתי שאנחנו לא בגאולה, אדרבה..יער"ב שיחי

רק שאלתי האם ואיך זה אמור להתבטא בחיים ביום יום?

האם עשיית טוב ואהבת חינם זה מספיק? האם לדבר על בית המקדש זה מספיק? הרי גם הרמב"ם בגלות דיבר על בית המקדש.. ולעשות טוב [מה שאת מתארת, עם הכוס מים וזריקת הזבל] זה דברים שעם ישראל היה אמור לעשות גם בגלות.

ואם להיות יותר ספציפיים:

איך הגאולה אמורה להשפיע על עשיית המצוות? [בכללן, ולא מצוות ספציפיות כמו שמיטה פעם ב7 שנים, ותרומות ומעשרות שאותם היהודים שהמשיכו לגור בארץ ישראל בזמן הגלות המשיכו לעשות]

איך הגאולה אמורה להשפיע על הלימוד תורה שלנו?

איך הגאולה אמורה להשפיע על היחס לזולת [ולתת צדקה יכולנו לעשות גם בגלות]

שוב, אני לא אומר שאנחנו לא בגאולה, אבל איך זה אמור להתבטא...

אני לא חושבת שמישהו אמר אי פעם שאנחנו בדורפייגליניזית

של גאולה במונח הסופי שלה.

אתחלתא דגאולה זה מה שנאמר, צריך להיזהר שלא לסלף.

השאלה בעינה עומדת..יער"ב שיחי

האם החיים ביום יום צריכים להיות שונים מאשר בגלות בזמן של התחלתא דגאולה? [להתנהג במוסריות וטוב לב היינו צריכים לעשות גם בגלות]

עיין במה שהגבתי לעיל.אריאל דל"ת
אוהו, זה וויכוח שלי משכבר הימים...אריאל דל"ת

עיקר הגאולה היא במחשבה, ולאו דווקא במעשה.

אני אסביר-

להיות ב[דור של]גאולה זה לא אומר דווקא לבוא ולעשות מצוות מסוימות של בנין הארץ, או שמיטה, או הפרשת חלה וכו'..

זה גם, אני לא אומר שאין ערך למצוות האלו ח"ו, אבל עיקר הגאולה זה אולי משהו שלא הבינו ב1945 שנים האחרונות, והתחילו להבין את זה רק לפני שנים ספורות..

עיקר הגאולה תלויה בנו, לאו דווקא בצורה הפרקטית, המעשית.

לפעמים זה צריך להיות יותר בצד הרוחני, המחשבתי.

לדוגמה- עד לפני 70 שנה רוב היהודים האמינו שלא מוטלת עליהם ההשתדלות לעלות לארץ, הרי ה' הבטיח במפורש שהיא תגיע "על כנפי נשרים", לא?

לפני 70,80 שנה חל שינוי תודעתי עצום, שאומר בעצם- "אם אני לא יפעל בשביל הגאולה, היא לא תבוא מאליה..." אין הכוונה ח"ו שה' לא יכול או לא רוצה לגאול אותנו אם לא נעשה כלום, השאלה היא כמה נוכל להביא את הגאולה בכוחנו, ולאו דווקא ע"י תפילות, יותר ע"י מעשים.

התחילו לעלות יהודים לארץ, התחילו ליישב את הארץ, הכל היה שונה לגמרי מהתפיסת עולם שחיו בה עד אז..

אבל עדיין יש המון לאן להתקדם..

בדיוק כמו שלפני 70 שנה יהודים האמינו שהם לא יצטרכו לעלות לארץ עם אניית מעפילים אלא "על כנפי נשרים", גם היום לצערנו יש כאלה שמאמינים שבית המקדש יירד מהשמיים.. [אני לא אומר שזה לא יקרה, יש רש"י מפורש במס' סוכה שאומר את זה, אבל כמו שאמרתי קודם- יש בכוחנו להחיש את בוא הגאולה.]

אם יהודים יאמינו שצריך לבנות בעצמנו את בית המקדש, עם פטישים ומברגות, ולהמליך עלינו מלך, ולפעול בשביל בוא המשיח. [כי גם הוא לא בטוח שיגיע על חמור לבן...] אז הגאולה בהחלט תתקרב הרבה יותר...

אם אתה צריך סימן לזה שהגאולה כאן- יש המון סימנים בגמרא- כגון: "אמר רבי אבא אין לך קץ מגולה מזה שנאמר (יחזקאל לו, ח) ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל וגו'"

וכיום אנחנו בהחלט רואים שארץ ישראל נותנת פירותיה בעין יפה...

בכל אופן- הגאולה כבר כאן, או כמו שאמרה מישהי- לפחות אתחלתא דגאולה.

השאלה היא אם אנחנו עולים עוד מדרגה או נשארים במקום?

זה כבר תלוי בנו.

רוצה לפעול למען הגאולה?חסוי123

יש מספיק דרכים לפעול:

ליישב את ארץ ישראל

ליצור מודעות (אנשים היום רדומים חבל על הזמן)

לפעול למען המקדש (יש לך שרשור למטה)

ועוד'

בגלות העם והמלכות היו מפורקים,אני77

וכל אחד היה צריך לנהוג כאדם פרטי.

באתחלתא דגאולה, כבר מתחיל להווצר מצב מתוקן, ובהתאם לזה אנחנו צריכים לשאוף להביא את העם למצב מאוחד ושלם, ולא רק שכל אחד לבדו יקיים מצוות.

זה כמו ההבדל בין עצבות לשמחה. רק שזה בעם וזה בנפש.

נראלי לראות את כל העיוותים והרע שקייםלויה
בעולם בתור חבלי משיח.. ולעומת זאת לראות את כל הטוב שיש וההזדמנויות בהן רואים את עמ"י מאוחד ורוצה וצמא כ"כ לעבוד את ה' ולהתקרב אליו.
דעתי היאלולית10אחרונה

שהגאולה מתבטאת בכל דבר ודבר ממש!!!

אם זה בארץ שפורחת, בכלכלה המשגשגת (וכן, בישראל הכלכלה הכי משגשגת!!)

בהתנהגות שלנו... ובכל נבואות הנביאים שמתגשמות אחת לאחת בדור שלנו!!!

באמת זכות אדירה יש לנו...!

ועוד נקודה- שמעתי פעם שאף אחד מדור הגאולה לא מבין את העוצמה של הדור הזה...

שנזכה לגאולה שלימה בקרוב ממש ולבנייו בית המקדש במהרה ולכל הישועות!!!

שבוע טוב!

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך