שאלה לדעתכן (עם דגש על ה-ן , לבנות שבינינו )במבה 805

מה אתן חושבות על תלבושת אחידה שכוללת חצאית? ורגע לפני שאתן עונות תחשבו רגע באמת.. לא מדובר פה בחצאית אחת אלא בכמה חצאיות במבחר + אופציה ללבוש חצאית אחרת אם היא ארוכה ממש עד הקרסול ככה... (החצאיות שבמבחר את אמצע השוק בערך...) ובחולצות זה או חולצה עם סמל (אמריקאי\טריקו פשוטה) או חולצת בסיס של האולפנה ומעל מה שבאלך... וזה מיועד בגלל בעיות בצניעות שבנות באות לא הכי צנוע בעולם.. אם היו עושים את זה באולפנה שלך -איך היית מגיבה? ואת אישית בעד\נגד?

...דרךחדשה_

אם היו עושים את זה באולפנא שלי אז אין לי עם זה בעיה כמו שהבנתי..

בכללי מי שהולך בצניעות זה לא אמור להפריע לו..אלה רק מי שהולכת לא בצניעות..

זה לא קשור לצניעות..מרב.
נכון, התלבושת היא כדי למנוע בעיות צניעות. אוטומטית המחשבה זה שמי שצנועה לא יהיה אכפת לה ללכת עם תלבושת.
אבל, מזה אומר חולצת בסיס של האולפנה?
לא נוח לי כל הסוגים של חולצת בסיס.
אני הולכת עם סוג אחד מאווווד מסויים שנוח לי.
ו.. טוב, חולצת טריקו עם סמל זה בכללי לא נוח לי

אני חושבת שפשוט באולפנה צריך לשים לב יותר לבעיןת צניעות, ואם מישי באה בצורה לא מתאימה- לשלוח אותה אוטומטית הביתה להחליף. ואם היא לא גרה באיזור של האולפנה- שיהיה מחסן עם כמה חולצות וכמה חצאיות- לא בהכרח יפים ונוחים, והיא תחליף את הבגדים שלה ותחזיר בסוף היום.
מהר מאוד יבואו עם בגדים מסםיק צנועים, כי למי בא כל יום להחליף לבגדים של האולפנה?? :O

שורה תחתונה, אני לא אוהבת תלבושת.. גם בתור אחת צנועה..
יפה! צודקת!דרךחדשה_
^^ כן אבל גם ששמים לב בנות באות בבגדיםבמבה 805

מאוד גבוליים... למרות שהמצב אצלנו באולפנה יחסית הוא טוב.. ראיתי אולפנות במצבים הרבה יותר גרועים... אבל בנות באות עם חצאיות שמתחרות עם הברך מי עובר את מי ועם חולצות קצת פתוחות.. וזה דווקא כן מפריע למי שהולכת צנוע כי הביאו רק כמה דגמים ויש הרבה בנות שיש להן חצאיות שהן צנועות אבל לא עד הרצפה והן לא יכולות ללבוש אותן והן חייבות לקנות את התלבושת...

מתוך נסיון..אצלנו באולפנא יש כזה מחסן של בגדיםשושנת העמקים

שמי שלא באה צנועה מחליפה לבגדים צנועים וזה תמיד אותן בנות כל יום!!!

הן לא קולטות את העניין!!רעיון לא טוב!!גם בתור אחת בלובשת צנוע..

מוקדדש לרוג'ר!

אז בעיה שלהן.מרב.
שימשיכו ללבוש את הבגדים של האולפנא.

ובמבה, לשים לב גם על זה, להעיר על בגדים גבוליים, ולהגיד בדיוק מה הגבולות של האולפנה.

אבל ביננו?
מי שרוצה ללכת עם שרוול קצר- גם שרוול 3/4 יכול להפוך אצלה לקצר בשניות. ומי שמתעקשה ללכת עם חצאית קצרה- תמצא איך להתחמק מזה..

לענ"ד צריך לטפל בשורש. תלבושת זה פלסטר..
^^^^ מסכימה עם רוג'ר...סמיילי שמח

מי שרוצה ללכת לא צנוע תמצא דרכים לעשות את זה גם עם תלבושת!!!!!

גמלנו היה את זה...במבה 805

אבל עדיין זה לא כזה פתר...

לדעתי ממש לא כדאי...חוץ מזה-שיראל!!!ש

חוץ מזה-כמו שבנות מתעלמות מחוקי הצניעות ככה גם הם יתעלמו מתלבושת אחידה...

זה היה קצת מפריע לי...הנסיך הקטן.

אבל אין מה לעשות!

נראלישִׁירָה

שאם יש כמה חצאיות והן יפות אז לא מפריע לי

וחולצת בסיס שתהיה של האולפנה,אם מותר תעליה מה שבא לי אז אין לי בעיה..

נגד מאוד!פשוט אני=)
דעתירותם333

אני בעד תלבושת אחידה (יש לנו) אחרת כבר היו נגמרות לי החולצות אם הייתי כל יום באה עם משהו אחר,ואני זוכרת שאמרו שתהיה גם חצאית אחידה וכולנו נבהלנו והתעצבנו (לא קרה בסוף) ועכשיו כשאני חושבת על זה זה גאוני לעשות חצאית אחידה!כי בתכלס זה הכי נוח שיש לך משהו מסודר ללבוש ואתה לא צריך כל שניה לחפש,לאו דווקא בגלל האורך.ועוד משהו,זה ממש נוח שיש משהו שאת יכולה לבוא איתו תמיד,כי את בעצם מסודרת ולא צריך לשבור את הראש בבוקר מה ללבוש.) אבל לדעתי צריך למכור את זה בזול (חצאיות) כי לא לכולן יש כסף בשביל דברים כאלה.

חח מצבך טוב..מוראל 16

אצלנו שמים את החולצות המכופתרות המגעילות האלו.. אבל אצלנו זה יותר בקטע של אחידות ולא צניעות..למנהלת שלנו ממש אכפת שנראה אותו דבר ושנהיה שווה בת שוות אבל גם הצניעות חשוב מאוד..אבל את יכולה בקלות להפוך את זה למשו שיקי.. -להוסיף כפתורים-

-לשים סיכות פפיון כאלו קטנות בצדדים-

יש עוד מלא פשוא להפוך את חולצת התלבושת הסטנדרטית למשו אחר בסגנון ששלך..

חולצה מכופרת???להבה=)

המום

:'((( אהא..ראית לאן הגענוו?!!מוראל 16

בוכהבוכהעצובעצובמבולבלמבולבלאפאטיהמוםןומתוסכלל!!!I

זה לא לסמינרים?...להבה=)
לא.. מסתבר שגם תיכונים סובלים כך..מוראל 16
אני ממש ממש נגד!!ישראליתת

לא אוהבת שכולן נראות אותו דבר!!

אני בכללי ישלי ת'חולצות שאני אוהבת בסגנון וסוג מאד מסויים!!!

אינלי כוח לפרט למה אני נגד אם את רוצה אז באישי..

ולכן.....ספר הספרים

יש כאלה בתי ספר שאומרים לך שאת יכולה לקנות איזה חולצות \ חצאיות שאת רוצה ואת רק מטביעה על החולצה את הסימן!

^^ נו ובנות יקנו חצאיות לא צנועות ויטביעו עליהם אתבמבה 805

הסמל.. מה עשינו פה..? המטרה של האולפנה זה לא שבנות ילכו עם סמל אלא שבנות ילכו צנוע...

קצת מעצבן..batsheva100

אבל עדיף מויכוחים על צניעות ובלה בלה.

לפי דעתי (ועוד כמה) היתרון של התלבושת זה לא רקateretfa

הצניעות אלה גם שיוויון..

נניח שיש ילדה עם הורים לא מליונרים וכו'..שכל החברות שלה באות עם בגדים נוצצים וחדשים ולה יש רק כמה בגדים בארון לא חדשים..תחשבו איך התלבושת משפיעה עליה! זה נותן לה הזדמנות ליהיות שווה בין שווים!

שלא יסתכלו עליה מוזר כי היא כמו כולם!

יש עוד צד, שזה חוסך עיקובים בבוקר במקום לעמוד מול הארון ולא לדעת מה ללבוש התלבושת חוסכת זמן..

ובהתחלה ברור שזה מעצבן אבל בסופו של דבר מתרגלים ולומדים להסתכל על הצד החיובי שבדבר ואת התלבושת אפשר לחליף כשמגיעים הביתה, ברור שבעיות צניעות זה יפתור רק באזור הבצפר\אולפנא ולא בחוץ,אבל זה יכול להשפיע במידה מידה מסויימת..
אבל בכללי תמד כדאי להסתכל על הצד החיובי של הדבר..

מקווה שעזרתי, יומטוב וחודש טוב!

אני חושבת שהקטע של שיוויון כבר עבר.מישהי=)

לפחות אצלנו לא בודקים מאיפה קנית והאם זה מותג.

לכן בפשטות אני אומרת נגד!!!!

ביסודי - בעד. חטיבה ותיכון - ממש נגד.יושב תהילות
אמנם אני בן, אבל יש לי מה לומר.....ישי .א.

הרב שלנו העביר על זה שיעור בכיתה, והוא אמר דברים שמנסיונו מאוד נכונים....

אז ככה תלבושת אחידה זה הדבר הכי נורא שאפשר לעשות לבת, למה?

לבנות יש רצון פנימי להיות מיוחדות, זה משהו שטבוע בהם, הם תמיד ירצו להיות שונות מכולם להיות יותר מיוחדות, לא לחינם כל יומיים נגמר לכם הבגדים בארון, נו באמת יש לכם 700 שמלות ואין לכם מה ללבוש??? זה פשוט בגלל שאתם כל הזמן חייבות להתחדש, ושוב אני חוזר על זה, אתם חיייבות להיות מיוחדות!

מה יקרה אם בת תראה את חברה שלה הולכת עם אותו בגד? היא בחיים יותר לא תלך איתו כי יש את הבגד הזה לעוד בת ואז היא כבר לא מיוחדת.....

תלבושת אחידה זה הדבר הכי נוראי שאפשר לעשות, לקחת בנות ולהפוך אותם לשוות וללא מיוחדות אחת מהשניה.....

אני מניח שרב הבנות כשהן מגיעות הביתה הן מחליפות לחולצה נורמאלית.....

אבל יש בזה גם צד טוב, כי כשבן אדם לא מושך תשומת לב מבחוץ או מושך יותר תשומת ללב מבפנים, לכן אנשים שמשריעים פחות ביופי החיצוני שלהם סביר להניח שהם משקיעים יותר ביופי הפנימי, לכן תלבושת אחידה תגרום גם באיזשהוא מקום, ליותר השקעה ביופי הפנימי.....

מקווה שלא חפרתי והבנתם למה אני מתכוון, הסברתי ממש על קצה המזלג, אני לא יכול לכתוב הכל בצורה פתוחה בפורום הזה.......

מענין...יצור הודי

לא יודעת עד כמה אני מסכימה איתך כי בחיים לא הרגשתי איזה דחף פנימי

לא ללבוש משהו שיש לחברה שלי ( אלה אם כן אני שונאת אותה)

איך אתה צודק!מישהי=)
וואלה,צודק!! זה באמת נכוןון!!!!אביה!!!
מענין לשמוע את השיחהפייגליניזית

אול יאוכל לאמר מנסיוני, (למדתי בתיכון חרדי 4 שנים, ולבשנו כחול תכלת)- שהיה הרבה איפה להיות מיוחדת, הרבה מאוד,

וההוכחה לכך היא שבת שרצה להביא סגנון קצת שונה, או סוודר מיוחד כלשהו, נגיד סיכה לא שגרתית, או תסרוקת נדירה- מיד עטו עליה, בדרישה "ליישר קו".

אני לא זוכרת שזה פגע בי אז, אבל כיום אני חושבת על כך, ויודעת שזה היה סבל מתמשך, שנתפס כמובן מאיליו, כשבפועל- זו הייתה הקצנה של יחידה מהצוות.

(יש לציין שזה לא אומר דבר על כלל הסמינרים החרדיים, זה רק בא להוכיח שיש בהחלט איפה להיות מיוחדות גם כשישנה תלבושת אחידה)

ממש חשוב לי שתקראו ותגיבויצור הודי

לדעתי תלבושת אחידה זה גאוות יחידה ומסמל השתיכות  כזה...

וזה יכול לצרור דווקא מין הרגשה של שביון  שלדעתי זה ממש חשוב כי ככה כל אחד יכל להגיד מה שהוא חושב

באמת!

אבל הבעיה מתחילה מתי שהתלבושת  לא צנועה...

ואז בטוח יש תחרותיות

אפשרות 1- מי באה בלי תלבושת בהכי הפגנתיות שאפשר ולדווח איך היה בחדר של המנהלת ואיך היה מסריח בחדר מורים...

אפשרות 2- מי כן באה עם תלבושת  ומסבירה למה אין לה בעיה בללכת עם צמוד והבנות שרות/ צריכות ללכת עם משהו מעל מתפדחות אש!!!! (מנסיון

תלבושת אחידהאיריס אשד

בוקר טוב ישראל והרבה אור

תלבושת אחידה זה א-ב במשמעת עצמית וכבוד והערכה למקום ולאנשים מה שחסר בשנים האחרונות , שאין כבוד כבר לאף אחד לא לרבנים ולא למורים ולא לראשי העם וגם התורה איבדה מכבודה כי התחילו לסחור בה וחבל על כן יש להתחיל לפחות מתלבושת אחידה ולאחריה יבואו השאר, בהצלחה

תלויספר הספרים

אם הבית ספר היה מסתכל עלי בעין לא טובה והיה מראה אי שביעות רצון מזה שלא באתי פעם אחת עם התלבושת- אז אני נגד.

אבל אם הבית ספר מבליג על כך ששכחתי ואומר לא נורא- אז אין לי בעיה.

ולפעמים בבוקר התלבושת פותרת לך את כל הבעיה!

זה לא ירגיש לכן כמו כלא? תלבושת אחידה והכל....פשוט אני=)

ההפךצעיף ורוד

בתור בוגרת של מקום לימוד עם תלבושת, אני מרגישה הקלה בזה שהיה לנו תלבושת.

אין התלבטויות בבוקר(היה, של דברים אחרים)

אין תחרות בין הבנות(אלא אם כן חלק מגהצות, מכבסות לעיתים רחוקות

בקיצור- זה עדיף ושוב ושוב!!!

זה פשוט כיף!!!

בהצלחה!

אני ממש נגד..אל תיראי
...rjk3

אני בעד זה יותר נוח בבוקר  וגם אין את הבנות שבאות במני ורוד וכימעט גופיה כדי שיסתקלו עליהם

אבל אםצ זה ממש אחיד (אוטו צבע חולצה + חצאית זהה ) אז אני נגד כי זה ממש מוגזם

כותבים יסתכלו ולא יסתקלו וכותבים אותו ולא אוטוDiesel-man
לא קראתי את כל התגובותחפרנית גאה=)

אבל ממה שקראתי תלבושת זה באמת פלסטר- מה שזה יוצר זה מערכת בגדים לבית ומערכת בגדים לאולפנה.

צריך לחנך לצניעות מהשורש. אז נכון, לא תהיה הצלחה של 100% אבל לפחות זה יגרום לכמה בנות ללכת צנוע באמת גם אחרי האולפנה..

נגד......מכוער......תמר:)
זה לא בגלל שזה מכוער!!מישהי=)

אני לא סתם מסתובבת שעות בעיר כדי למצוא בגד שיהיה לסגנון שלי

ושאני אוהבת,

אני גם לא ארצה לקנות משהו שיש למישהי..

כי זה יענו "הבגד שלה".

למה?

כי אני לא רוצה להיראות אותו דבר כמו חברות שלי.

אני הייתי מתעצבנת.................................יחד שבטי ישראל

למרות שאני הולכת צנוע ומאוד לפי ההלכה אני חושבת שזה שהאולפנא מגבילה את הבנות באיך ללכת זה עושה אנטי, ודווקא הן באות לא צנוע.. צריך לחשוב על דרכים אחרות (אין לי רעיון!!!!! ליצן) אני פשוט רואה את החברות שלי 

נגדלולית10אחרונה

זה לא פותר את שורש הבעיה ויוצר בד"כ אנטי אצל הבנות ולא מחנך לצניעות,

וככה יש בגדים לאולפנה ובגדים לבית וזה לא טוב בכלל!!

זה לא כיף שכולם נראות אותו דבר, כל אחת יש לה את הסגנון שלה...

כל אחת מיוחדת!

לדעתי צריך לחייב פשוט להגיע צנוע לפי כללים שהאולפנה קובעת ומי שלא מגיעה על פי הכללים צריכה להחליף בגדים...

זה לדעתי פותר את בעיית הצניעות גם אם לא 100% זה פותר הרבה...

ולא נראה לי שיש את הקטע של השוויות, די, עברנו את זה...

בד"כ בתיכונים בנות כבר קצת יותר בוגרות... (לא תמיד אבל בכללי...)

ברור שיש לתלבושת יתרונות, אבל אני נגד...!

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך