הנה הקישור,סליחה על הבלאגן.אחת ללא שם
וואי מדהים!!!חיים אליסף
ברור כי היא הבת דודה שלי!!!!!!!!!!!!!אחת ללא שם
זה באמת סיפור מרתק!!!!!!!!היסטוריונית
מ-ה-מ-םמה זה משנה...
רק חבל שרק ע"י טרגדיות אנשים מתפיסים...
יש לי רימון..בעייה..מה מסופר???אליעד.
אם זה רק כתוב..אז אולי אפשר לעתיק לפה????אליעד.
לכל מי שחסום לו האינטרנט...מה זה משנה...
זה מה שכתוב שם...

"די! נמאס לי! אני הולך לקרוא לאבא שלי."צעק אחיה.

הוא היה מעוצבן,כבר 4 שנים שהוא גר בשדרות בשכונת מוצקין וכל פעם מחדש שהוא יורד למגרש הוא ואור מתחילים להתווכח מי תפס ראשון.

הכל התחיל בסתם צהריים בהירים

כשאור ירד למגרש והחל לשחק כדורגל עם חבריו מבית הספר.

לאחר חצי שעה ירד אחיה עם אופניו ורצה ליסוע במגרש.

כבר כשהגיע קרא אליו אור מרחוק: "היי דוס,אנחנו תפסנו ת'מגרש אז אין לך מה לחפש פה".

אחיה נעלב וענה: "אבא שלך לא בנה את המגרש וגם לי יש זכות להיות פה".

"באמת"??? שאל אור בציניות .

באמת!!! השיב לו אחיה בתמימות.

וכך הלך הויכוח והתלהט יותר ויותר עד שלבסוף הלך אחיה לקרוא לאביו,שלמה, ראה זאת ניר והלך גם הוא לקרוא לאביו,ניר.

בנתיים עד שאור ואחיה ילכו לקרוא לאבותיהם הנה תקציר על יחסי השכנות בין המשפחה של אור ביטון לבין משפחתו של אחיה,אידלס.

משפחת ביטון הייתה משפחה קטנה וספרדייה

ואילו משפחת אידלס הייתה משפחה גדולה ואשכנזיה.

מעולם לא היו בין שתי המשפחות יחסי שכנות קרובים וחוץ מה"שלום" שהיו אומרים אחד לשני לא היה ביניהם שום קשר.

והנה כבר ניר ושלמה יורדים מהבניין ושוב כועסים שאין להם שקט ושכל יום הם צריכים לעשות סדר במגרש.

פתאום הם מוצאים את עצמם עומדים אחד מול השני במבוכה ולא יודעים מה לומר,לבסוף הפר שלמה את השתיקה ואמר: "לאחר כל המריבות אני מציע שפשוט נחלק את המגרש לחצי וכך לכל אחד יהיה חלק לשחק בו.

אור כבר רצה להגיד שזה לא שווה אבל אביו סימן לו לשתוק ואמר לשלמה "רעיון מצויין"!!!

וכך הם חילקו את המגרש,למרות הפשרה אור ואחיה לא התפייסו ונשארו עוינים אחד כלפי השני.

כעבור שבוע כאשר אור ואחיה משחקים במגרש כל אחד בחלק

שלו נשמעה אזעקת "צבע אדום" לאור ואחיה עברו אותם מחשבות בראש:

הבית רחוק, לא נספיק להגיע , הבטונדה יותר קרובה,אבל היא בצד השני

שמעבר לכביש. הם החליטו לרוץ לכיוון הבטונדה כשהם לא מחליפים מילה

בהתחלה חצה אור את הכביש ואז כשאחיה בא לחצות בדיוק מכונית

רצתה לעצור ועברה נתיב במהירות,פגעה באחיה והעיפה אותו ישר לצד השני,

אור עוד הספיק לראות אחיה צונח על המדרכה כשהוא שותת דם.

אור שהיה סטרילי נורא ולא היה יכול לראות דם,

נבהל מאוד ולא ידע מה לעשות האם לרוץ ולהציל את עצמו או לדאוג לאחיה,ואז הוא התעשת,חצה את הכביש במהירות ורץ לכיוון המקום שבו היה מוטל אחיה,כשהוא התקרב הוא ראה שכל רגלו של אחיה מלאה דם,הוא קרע את החולצה שלו וקשר אותה מסביב לרגל של אחיה,אח''כ ניסה לסחוב אותו לכיוון העץ הקרוב אך אחיה היה כבד מידי.

תוך כדי ניסיונות הגרירה ראה אור את הנהג שפגע באחיה יושב באוטו ומביט בשוק באחיה המוטל על הקרקע ,אור ראה בעיניו את הזעזוע העמוק והחליט שהנהג בשוט בהלם.

הוא רץ אל הנהג פתח את הדלת ואמר מהר: "אדוני,הילד הזה הולך ומאבד דם,הוא כבר איבד את ההכרה אני חייב שתעזור לי לסחוב אותו לצל ולהתקשר לאמבולנס".

תוך כדי דיבור אור שומע בום חזק ויודע שהקסאם כבר נפל, באותו רגע הוא אפילו לא חושב איפה הקסאם נפל אלא פשוט מנסה להסביר לנהג מה מצבו של אחיה.

לפתע הנהג מתעשת ומתחיל לעזור,הוא סוחב את אחיה למכוניתו,מתקשר לאמבולנס ומלווה את אחיה לבית החולים שם הוא נשאר איתו .

בנתיים אור רץ לבית משפחת אידלס,מספר להם את כל הסיפור ומוסר להם את שם בית החולים שאליו פונה אחיה.

הם רק מספיקים לומר תודה, משאירים הוראות אחרונת לילדים,קופצים לרכב,ונוסעים.

רק כעבור 3 שעות מתברר מצב בריאותו של אחיה ,הוא יצטרך לעשות תרגילים רבים וצפוי לו שיקום ארוך אך חייו ניצלו אודות לאור שהיה בעל תושייה ועשה לו חסימת עורקים.

כאשר הורי משפחת אידלס חזרו מבית החולים הם ישר פנו למשפחת ביטון שם הודו לאור ולהוריו מקרב לב על שהצילו את חיי בנם.

כעבור כמה ימים כבר היה אפשר לבקר את אחיה ואור הלך לבקר אותו לבדו,כשהיה בחדר אחיה ביקש ממנו סליחה על כל המריבות ואמר לו תודה ענקית על שהציל את חייו,תוך כדי התחיל אחיה לבכות מהתרגשות ואור הצטרף אליו.

היום,אם תעברו בשכונת מוצקין

תוכלו לפגוש 2 ילדים

שונים,אך חברים טובים.

לי יש רימון וזה לא חוסם מוזר...חיים אליסף
לרימון יש אפשרויות חסימה שונות.פרת משה רבינו
כנראה אצלך יש חסימה פחות מגבילה...

או שסתם היתה לו בעיה זמנית עם האתר הזה.
וואו סיפור חמוד...אליעד.
מה רק שהיא אמרה לי שאת כלאחת ללא שם
המילים שינו לה למילים גבוהות כאלה כמו "מעד"
וזה....
לונורא אבל באמת יצא לה פצצה!!
ווואו!! באמת שזה מדהיםםם!!!!נעמונת!!!אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך