ב"ה
הנני בטוח שהרבה ישמחו, אז אם אפשר לשמח יהודים, למה לא?
בעצם את ההחלטה קיבלתי לפני פנייתו, כפי שכתבתי ליואש, אם הוא רוצה לפרק את העצבים על חב"ד שיעשה את זה לבד !
ובכן אם מישהוא מתענין בתורת חסידות חב"ד, צריך לענות לו בצורה המדוייק ביותר, אבל אם מישהוא רוצה לשנות את הגישה של חסידות חב"ד לגישתו הוא, באמת שאין טעם !
ריבוי פעמיים נשאלים שאלות כגון למה חסידי חב"ד נשמעים רק לרבי, אז אם אם אחרי תשובה אחת או שתיים, כגון מאז הבעל שם טוב זו היא דרכה של החסידות או דרך הרבי הקרנו את הקב"ה ואם לא היה לא היינו יודעים כלל על קיומו, ניחה, אבל כמתחילים ל"חפור" ולזרוק לאוויר אמרות כגון "תחפשו את אבינו שבשמים ולא את הרבי" באמת, אבל באמת שאין טעם לענות ואני תמיד נופל בפח, ועונה.
אני בסה"כ בן אדם וכשתוקפים אותי שוב ושוב על אמונתי, אין דבר טבעי ביותר לנגח את השני, וזו הטעות העיקרית שלי !
עקרונות של חסידי חב"ד בשלושה מישורין לפחות איתנים מאוד ולעולם:
- ישארו נאמנים לרבי בצורה עיוורת.
- לעולם הם לא יהפכו ל"ציונים" במובן הפשוט של המילה, למרות שהם, לפי משנתו של הרבי, לא יותרו על אף שעל וילחמו נגד כל החלשים באידאולוגיה זו (ולא משנה אם החלש התורן הוא ש"ס, אגודת ישראל או הבית היהודי).
- ימשיכו להאמין שהרבי הוא מלך המשיח עד התגלותו הסופית לעיני כל בב"א.
כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה !
