סליחה אדוני! אפשר לעבור? בדיל ויעבור! מסר מסתתר(פ"ש)
עבר עריכה על ידי דניאלה .יע. בתאריך ה' באלול תשע"ג 22:29

בס"ד

לא התבלבלנו אנחנו מדברים על אלול [עם מלעיל]

אלול חזרה בתשובה איך בדיוקמבולבל

זוהי שאלה שכל יהודיבאמת כל יהודישואל את עצמו בימים אלה...

אז בואושמעו סיפור קטן...

בחסידות מספרים על יהודי אחד שפעם אחתחילל את השבת בשוגגלא דוס

היהודי הצטער מאוד על חטאוופנה לרב עירובשביל שידריך אותו איך לחזור בתשובה..

רבו של היהודי היה "רבי יחיאל מיכל מזלוטשובשהיה צדיק עליון דוס ומקפיד על מעשיו

ליהודי שבא אליו לחפש תשובהנתן רֵב מיכל סדר תשובה שכלל תעניותגלגולי שלגיםוכו'..

היהודישהיה בעל גוף חלושלא הצליח לעמוד בסיגופים שהוטלו עליובעקבות חוסר ההצלחה לכפר על מעשיו נכנס היהודי לעצבות גדולהוכך התהלך ברחובות העיר.

חברו של היהודישראה אותו מדוכדךשאל אותו מה קרה..מבולבלהיהודי העצובסיפר לו הכל...

"שמעתישיש רב גדולשמוצא תיקונים לחטאיםשיכול לראות למרחוק.." סיפר לו החבר..

היהודישכל רצונו היה לכפר על חטאונסע מיד לצדיקשכולנו מכירים אותו רישראלהבעל שם טוב הקדוש זי"ע

(איזו זכות! הלוואי על כולנו לחיות בדורו ולהפגש איתו! שנזכה בעתיד לבוא במהרה!)

כוכב

כששמע הבעש"ט את הצער הגדול של היהודיאמר לו "מאחר ואתה מתחרט באמתבלב שלםעל החטאיכופר לךמאחר ומיעטת בכבוד השבתעליך להרבות בכבוד השבת שוב"המשיך הבעש"ט "הדלק כמה נרות גדולים בשבת בבית הכנסתויכופר לך..."

היהודישחזר לעירוקיים כמובן עם כל ההתלהבות את מה שנאמר לוושמח מאוד שכופר עוונו.

מאחר וגילה דרך חדשה לתשובהפנה היהודי לרב העירשאיתו התייעץ בתחילהוסיפר לו על הבעש"ט ועל דרכו המיוחדת.

כששמע הרב על הדרך החדשהנחרד מאודאיך יכול להיות שעל עוון של חילול שבת יכפרו בנרות??

חשוב לזכורשרב העירהיה רב גדול וידועהרב יחיאל מיכל מזלוטשוב.

בקיצורהרב החליט שהוא נוסע אל הבעש"טלשאול אותו לפשר התיקון שנתן ליהודי.

הבעש"ט צפה ברוח הקודש את בוא הרב אליווהתכונן לכך..

בדרך לבעש"טנתקעה עגלתו של הרב בבוץערב שבת היהוהרב החליט לרדת מהעגלה וללכת רגלית.

בבגדי חול צעד הרב לעבר בית מדרשו של הבעש"טשכאמורכבר ידע ברוח קודשו על בוא הרב.

כשהגיע הרב לבעש"ט מצאו עם כוס הקידוש בידורֶב מיכל היה כל-כולו בצער על כבוד השבת שהוא מחלל באותו רגע..

בשניה הזאתהרים הבעש"ט את ראשו לעבר רֶב מיכלובמבט אוהב אמר לו..

"הנהעכשיו אתה מרגיש צער של יהודי שממעט בכבוד השבת.."

בימים האחרונים התחלנו את חודש אלולחודש הרחמים והסליחות.

מהי דרך התשובה?

ידועששנים רבותדרך התשובה היתה בסיגופים ובצערבגלגולי שלגים וצומות ארוכיםגם לנו קל יותר לחשוב שהכאבה עצמיתהיא זו שנותנת לנו את הכפרה הדרושה על מעשינואנחנו מרגישים לפעמים שהדרך היחידה לכפר על מעשה מסוייםהיא להרביץ לעצמינולצום ולהכנס לדיכאון.

אבלהדרך השונהשגילו לנו מורי ההוראה בדורות האחרוניםכדוגמת הבעש"ט הקדוש ,מרן הרב קוק זצ"ל ועוד רביםנגזרת מהמילה 'תשובה' - 'לשוב', לחזורלתקןאנחנו לא רוצים לשבור את עצמינולהכאיב לגוף שלנואנחנו רוצים להחזירו למוטבלהעמידו על הדרך הישרה.

* דניאלה- בשבת חשבתי לי על הנהגת הבורא בעולם, חשבתי על האנשים שחושבים שד' מתנהג איתנו רק בדין וזהו. חטאת?

מות תומת.

השבוע יצא לי לכתוב למישהו בנושא הזה ולא רק למישהו אחד.. גם יצא לי לשמוע על העניין הזה לא מעט השבוע.

ובדיוק שיחזרתי מה שכתבתי לאותו אדם לעצמי בראש 'הנהגת הבורא לא פועלת בדין, ביראה אלא בחסד, באהבה'

ובו זמנית עברו מולי 3 חרדים שאחד מהם אמר לחברו "ההנהגה התחילה משם" ולא אמרתי מילה כדי שהם ישמעו ויביעו את דעתם, הם פשוט אמרו ת'משפט הזה בהקשר אחר כנראה..

תקשיבו אנשים! הייתי ב-ה-ל-ם! המום איך ד' סיבב שאשמע את זה מהם.. שהנהגת ד' התחילה בדין, ואז הגיעה מידת הרחמים.

הגאולה שלנו התחילה בדין, קיימנו מצוות מתוך פחד שיתפסו אותנו, העיקר לקיים. ואז, הגענו לארץ חמדה שנתנה לנו רוחב דעת לקיים מצוות מאהבת ד' מחסד ומרחמים בנוסף לדין.

מסופר על בריאת העולם שהקב"ה ברא את העולם בדין, וצפה ד' שהעולם לא יכול להתקיים כך, כי על כל דבר שלא היה מדויק או לא נכון הכל היה רועד והבריות היו נענשים מיד, הוסיף ד' את מידת החסד והרחמים בעולם! ואז היה איזון!

כמו שרואים בסיפור שלנודווקא מה שגרם ליהודי להתחזק בכבוד השבתהיה החטא שלולפעמים אנו צריכים להתבונןולהשתמש בחטא כמקפצה קדימהאנחנו לא חוטאים בשביל להתקדםאבל אם חטאנו וודאי רצון השנתקדם מכך!

"ממשברים מתקדמים"

שנזכה ל"איזוהי דרך ישרה שידבק בה האדם..." (משנה מסכת אבות ב', ט'.)

נ.במומלץ מאוד ללמוד מסכת אבותמסילת ישרים וכו'...לימוד יומיגם אחר חודש אלול.. בהצלחה!

שכוייח!!חפרנית גאה=)
בוקס למעלה^ חבל לפספס את הקטע מהמם הזה!דניאלה .ד.
וואיי וואיי!! יפה ממש!!מישהי=)
ואוו יפה ממש!!!שכויח גדוול!!אביה!!!
מ ה מ ם!! שכוייח!לולית10אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך