הסכסוך הישראלי - ערבייוסף-חיים

בס"ד

"לשחרר מחבלים?? השתגעת??"

"אסור בשום פנים ואופן למסור שטחים לערבים!"

אסור ואסור ואסור.

אבל מה אתה תעשה אם תהיה ראש הממשלה?

שאלה חשובה, מוזמנים לענות.

אני יכולה לנסות לענות אבל אף פעם לא אדע בודאות...ענבל

בס"ד

אני רוצה להאמין שגם אם הייתי במקומו לא הייתי עושה את זה.

אני רוצה להאמין שהייתי יודעת ומבינה שעם הערבים לא יהיה שלום ומסירת שטחים או שחרור מחבלים ממש לא יועילו.

ואני רוצה להאמין שהייתי יותר חכמה..

אבל כנראה שלעולם לא אדע..

לא הייתי במקום שלו.

מתוקף אמונתי אני יכולה לומר שבחיים לא הייתי מחזירה שטחים ועל אחת כמה וכמה לא משחררת מחבלים עם כל כך הרבה דם על הידיים.

ועוד תמורת לא כלום..

זה מה שאני מאמינה בו וזה מה שאני מאמינה שהייתי עושה.

מה הייתי עושה באמת?

לאלוקים פתרונים.

לא משנה מה- בחיים לא לשחרר מחבלים!!!!סאלח שבתי
אקפיא בנייה, אבל בגללכם לא אצליח ואז אשחרר.Resiste
היו בפני נתניהו שלוש אופציות -
הצהרה על משא ומתן מבוסס על גבולות 67
הקפאת בנייה
שחרור אסירים

בגלל הימין (בנט וחבריו) שמסרבים להקפאה,
נתניהו נאלץ לשחרר רוצחים.

הקפאה היא צעד שניתן לבטל, שחרור לא.

ואל תתבלבלו! זה לא ״שחרור תמורת שלום״ אלא ״שחרור תמורת בנייה״
"שיחרור רוצחים כ-מחווה-..מוראל 16

זה נראלי אפילו לא לבנייהה אלה רק להעלות חיוך על הפנים של אבו-מאזן י"שו

טעות!Resiste
הפלסטינים לא עושים צעדים חד צדדים,
וישראל צריכה לתת משהו גם.
ב א ש מ ת כ ם שוחררו אסירים, השמאל תמך בהקפאה.
זו נבלה וזו טרפה.*בננית*

גם הקפאה וגם שחרור רוצחים.

בין כה וכה בסופו של דבר ישוחררו רוצחים, כי אין גבול לדרישות.

זה שקוף.

אם אין לנו עמוד שדרה אין שום סיבה שיתחילו לדרוש מאיתנו שחרור מרצחים.

אל תשלה את עצמך, זה היה קורה בכל מקרה.

אם היינו משדרים חסינות ועמידה על עקרונות לא היינו נכנעים לשום לחץ, ודווקא זה היה מוביל לשלום (או למלחמה שבסופה יבוא שלום של כניעה אלינו).

לא נכון... חייבים צעד אחד לפחות.Resiste

מה זו הקפאה? דבר שניתן לבטל, אז לא יבנו כמה חודשים מה יקרה?

זה לא היה קורה בכל מקרה, ואל תחיה בסרט שלסרב יעזור.

סירבנו והם סרבו, והיה קיפאון מדיני.

שלום על בסיס מה? שלום על "אנחנו לא ניתן כלום, אתם לא כלום"? מה פתרת כאן גאון?

מה זו הבורות הזו? ממתי לסרב לכל הצעה גרם לאיזה פריצה חסרת תקדים?

תגובהשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך ו' באלול תשע"ג 20:45

נא לא לדבר אל אנשים בסגנון כזה (הכונה לשורה אחת לפני אחרונה).

א.אני לא מבין עובדתית על מה אתה מדבר,הערבים אינם מגיעים למתן ומתן הזה עם משהו לתת,את זה רק ישראל עושה.אם כן למה אתה מתייחס ?

ב.גם את זה אני לא מבין,עד עכשיו הסכימו בשם ישראל להרבה הצעות,והתברר שהסכימו גם להרבה מאד דברים שהם  הרבה מעבר לקונצנזוס הישראלי כמדומני,ממש דרישותיהם כהוויתם ובכל זאת אותו אבו מאזן ימ"ש שנותן אותות גבורה למחבלים סירב.

כך שלא רק שכאשר נתנו להם ועשו הסכמים שמשרתים את מטרותיהם בלבד שמענו מהם רק דברים בסגנון של הדי קול של פיצוצי נפץ בדמות טילים ומטעני חבלה,או פיגועיםכזו או אחרת אלא שגם שהציעו להם הם ידעו שלא את זה הם רוצים,הם מעוניינים שכל ארצנו תהיה שייכת להם.

ולכן מבחינה יסודית,אין כאן איזה שהיא אופציה,ואת זה ניתן היה לדעת בצורה פשוטה מלכתחילה,האיסלאם והאומה הערבית אינם מכירים במושג "שלום" עם אנשים שאינם מוסלמים כמותם,אלא רק במושג שנקרא "הפסקת אש" (זמנית) האמריקאים מתעלמים מזה או שבטיפשותם חושבים שאצלהם שלום נקרא "הפסקת אש" בפשטות,תוך הקטנת ראש על חשבוננו,אלא ששלום הוא כלל לא מושג שהם מכירים בו.

מעבר לסוגיה המוסרית לגבי שאלת הצדק,ששטח זה לא שייך להם ואינו מגיע להם אלא ניתן בהבטחה מבורא עולם לעם ישראל.

ג.ישנה דרך שלישית שקוראים לה הרבה בשם "עמוד שידרה" ועמידה על זכיותנו הלגיטמיות דרך העוז ועמידה על האמת,הגעה למצב בצורה הדרגתית כך שיהיה ברור לאומות ולארה"ב שלישראל יש זכות בלעדית להחליט לעצמה ולהטיל וטו על דברים שבשליטתה לא פחות מכל אומה אחרת,גם לנו יש זכות שווה כזאת.ההגעה למצב כזה צריכה הרבה חכמה,שיקול דעת,פעמים שעדינות ומצד שני עמידה על העקרונות ועוז ומעל הכל סיעתא דשמיא גדולה,ולכן מן הסתם לא באתי לפרט את השלבים אלא את הרעיון הזה שלא ציינת בדבריך.אגב,זה לא שהאופציות האחרות שכולם גרועות יש בהן איזה שהוא "חוסר סיכון" או "קלות" כולן מסוכנות עד אימים עד כדי פגיעה קשה ביכולת הביטחונית של ישראל.

ממה נובעת המחשבה שבאמת יהיה פה 'שלום'?בחורצ'יק

וגם,לגבי ההקפאה,אם יקפיאו עכשיו לשנה...ואז ניראה לך שקרי יירגע? לא! יהיו שוב דרישות..ושוב יצטרכו לתת 'מחוות'

ויקפיאו ויקפיאו ויקפיאו...

ומחבלים,יש הרבה,לא חסרים לצערנו..יש מסביבנו מחבלים רבים שמוכנים לרצוח יהודים או שכבר עשו זאת..אז שחררו 26 כאלה בינתיים,מקווה שתוך שבועות המדינה תחסל את כולם..

ואני לא מצדיק שחרור מחבלים! אני מתנגד לעצם האי מוסריות הזו להחזיק מחבלים כאלה בכלא! זה לא מוסרי ולא הוגן וולא צודק!! איך אפשר להחזיק אותם בכלא?!?!   זה עוול!!!!!         את המחבלים,צריך פשוט,כשנתפסים לגזור עליהם מוות.

"המרחם על אכזרים,סופו להתאכזר על רחמנים".

מקווה שאנשי הממשלה ההוגנים יפעלו לטובה..וישפיעו על רה"מ ואנשיה הבכירים לפעול לטובת עם,ארץ,ותורת,-ישראל.

אז.. תגובה.*בננית*

למה אתה יוצא מתוך חשיבה שיש לנו צורך בעשיית צעד לקראתם?!

לעניות דעתי אין שום צורך במחוות מכל סוג שהוא, אלא להיפך!!

מחוות כלפי הפלשתינים הן הצעד הכי מזיק שיש.

ולמה?

העולם, אצל אנשים לא מוסריים בעליל, לא עובד כמו שאתה חושב.

הם לא עובדים בשיטת לתת-לקבל. הם עובדים בשיטת לקבל-לקבל ואז שוב לקבל.

צריך להפנים את האמת המרה שלערבים אין שום כוונה לעצור את הסכסוך אפילו תמורת חזרה לגבולות 67. שכח מזה.

המטרה שלהם היא לשחרר את פלשתין. שזה שווה ערך ללהעיף אותנו לים ולשלוט כאן.

כשמדברים על אנשים כאלה אין מקום לשיטות משא ומתן. עם אנשים כאלה צריך לעמוד בצורה הכי זקופה שיש ולהגיד - "זה ש-ל-נ-ו!!" בלי אולי, בלי אבל ובלי בערך. שלנו נ ק ו ד ה.

התיאוריה הזו הוכיחה את עצמה אינספור פעמים. במציאות הכואבת.

לכן אין שום סיבה שבעולם לא להקפיא, לא לשחרר ולא לגרש. nothing.

כשאתה מראה התקפלות, דורשים ממך להישבר לגמרי ולוותר על הכל.

לכן אנחנו צריכים להגיד "לא" ברור, בלי מקום לספק.

עד כאן, לטקטיקה. אפילו בלי לדבר על אמונה בקב"ה. טקטית זו פשוט שגיאה חמורה לחשוב בכלל על משא ומתן.

ועכשיו, בתור אנשים מאמינים, מצטרפות עוד בעיות. מוסריות ואמוניות.

אין שום היתר שבעולם לחתום על הסכמי שלום עם עמים אחרים. לכן הטענה שיהיה קיפאון מדיני לא מזיז לי.

אדרבא, מעולה. אני לא מעוניינת בתהליך מדיני. זה הדבר הכי גרוע שיש.

למה אתה יוצא מנק' הנחה שאני מעוניינת בשלום?

אז אני אחדש ואומר לך, ששלום עפ"י התורה זה לא השלום שאתה מדבר עליו.

שלום עפ"י התורה הוא שלום שבו אנחנו יושבים לבטח בארצנו (השלמה!) ואם יש צורך במלחמה כדי להשיג את זה אז תהיה מלחמה (ולא הסכמי שלום מטופשים שמגבים ונותנים לגיטימציה לפיגועי התאבדות).

אנחנו אמורים להיות מובילי הדרך בעולם. כי אנחנו העם הנבחר. המצב האידאלי הוא בו כל העמים כפופים תחתינו וחיים באושר ובשלווה, ומתקדש שם ה' בעולם.

המטרה של שלום עפ"י התורה הוא ממש לא הסכמים.

ובקשר ל-"מה זו הבורות הזו? ממתי לסרב לכל הצעה גרם לאיזה פריצה חסרת תקדים?"

אני לא מעוניינת ב'פריצת דרך חסרת תקדים'. היא לא חסרת תקדים.

היו לה יותר מידי תקדימים (ע"ע הסכם אוסלו, ההתנתקות, קמפ דיוויד ועוד).

והם הסתיימו בצורה מזעזעת שרק החמירה את המצב.

*ד"א אין שום סיבה שבעולם שתהיה בכלל כזו אופציה לשחרר מחבלים. צריך לתפוס אותם ולהרוג אותם בו במקום. "למען יראו וייראו". וגם בשביל המוסר בעולם. בשביל האמת והצדק.

אנחנו צריכים להיות אנשים שלא מפחדים לומר את האמת שלהם!!

בצורה הכי דוגרי שיש צריך לומר - אין וויתורים.

קח לך זמן פייגלין. הוא מסביר את העקרונות שעליהם אני מדברת בצורה הכי מדהימה שיש.

אין לנו שום זכות לוותר על חלקים מהארץ הזו.

לא חציה שלי, אלא כולה שלי.

כשאתה מתחיל עם חלקים וקצוות, זה מערער את זכותך גם על כל השאר.

ה-כ-ל. ולא גרגר אחד פחות.

אני בת ד"א

בימים האחרונים אבו מאזן איים לפוצץ את השיחותצוללן
יודע למה?

כי ישראל 'מגרשת אסירים'.

אבו מאזן בחיים לא ידבר עם ישראל ויגיע להסכם. הוא פשוט רוצה להרוויח. תחשוב איזה ניצחון זה מבחינת הערבים כשאוטובוס מלא רוצחים שעושים V מהחלונות נכנס לרמאללה.

כל פעם שיש שיחות עם פתח, או שזה נגמר בחתימה על הסכם שהצד השני לא כיבד או שאבו מאזן/עראפת פוצצו את השיחות עם תירוצים של ילד בכיתה ב'. עראפת עזב את השיחות עם אהוד ברק כי "הוא נעלב".

נקודה למחשבה.

בנוסף, שחרור מחבלים הוא הפסד רוחני ומוראלי יותר מהקפאת בניה שזה משהו פיזי.
הרב ניר בן ארצי אומר שיש גזרה על עמ"י בגלל ההחלטהדניאלה .ד.

לשחרר את המחבלים.

הקב"ה מאוד לא אוהב את ההחלטה הזאת.. וההחלטה הזאת מביאה איתה השלכות כבדות לצערינו.

צריך הרבה תפילות!

די עם השטויות.. אנחנו לא עשינו שום צעד???אורין

ומה היה הגירוש מגוש קטיף?  אכן עזר מאוד הצעד הזה..

באשמתינו?צוללן
טוב, אם אתה אומר...
אויש שטויות!ozd
חמוד אל תשכח שזה לא שהיו לנתניהו את הברירות האלהשוקו =)

זה בכלל מחווה

זה לא או או 

הוא היה יכול לוותר על זה ושום דבר לא היה קורה. 

ובנוסף המו"מ הזה בכלל לא לעניין הוא לא יעזור הוא רק יזיק ואתה עוד תראה את זה. 

ובכלל, מי שייצא לו הכי הרבה מהמו"מ הזה יהיו הערבים - לא אנחנו

אז הם אלה שצריכים להתחנף וללקק לנו את הרגליים ולא ההפך.

האפשרות הרביעית. להרוג מחבלים ולא לעצור.יאניסן

ואם קרה שמחבל נתפס לדון אותו למות .

ממש אופציות...המצב חסה
איזה כיף שיש את מי להאשים...במבה!!!אחרונה

מתוך כל "הבחירה" של ביבי אני הייתי מקפיאה...

אבל אי אפשר להאשים את הבית היהודי בשיחרור....

אם ביבי היה רוצה הוא היה מקפיא למרות הבית..כמו שהוא יודע לעשות תחת לחצים!!

אבל עם המשפט האחרון ממש הסכמתי...

וחוץ מזה שסתם תדעו אף אחד לא יצא מרוצה מזה..אבו מאזן רצה מחבלים אחרים ולא אותם.אנחנו לא רצינו לשחרר..והשמאל לא יקבלו את השלום המיוחל כי אבו מאזן לא רוצה להסתכל עליהם בכלל!!

יש אנשים שכשה' חילק את השכל.יצאו לחופשה!!באסה..

אני בטוחה שמי שהולך עם האמת ה' איתו.*בננית*

אני מאמינה במליון אחוז שאם ראש הממשלה לא היה מוכן לסגת מהקווים האדומים שלנו ונלחם על העקרונות, גם האויבים היו מוותרים.

כי דוגרי המצב שלנו בעמים האחרים זה השתקפות של ההתנהגות שלנו.

אם אנחנו לא דורשים ועומדים על שלנו אז גם לארה"ב אין שום סיבה לא לדרוש מאיתנו לסגת.

אבל אם אנחנו ברורים בעמדות שלנו, ולא זזים מילימטר מהן, הם יבינו בסופו של דבר.

בגלל שאנחנו משדרים חולשה, הם קולטים ומנצלים את זה.

אילו הייתי ראש ממשלה הייתי עושה עד הסוף את מה שאני מאמינה בו.

ואם לא הייתי מסוגלת לעשות מה שאני מאמינה בו - לא הייתי הולכת להיות ראש ממשלה. חד וחלק.

זו באמת אחריות כבדה. מהסיבה הזו לא כל אחד יכול להיות ראש ממשלה.

כמובן שאין מושלם, ואי אפשר שלא יהיו טעויות, אבל יש הבדל בין קצת טעויות למהלכים שגויים שלמים.

לטעמי שחרור הרוצחים מגיע מכך שרה"מ הוא לא אדם מאמין. הוא לא מגיע מתוך התורה.

עכשיו תגיד - מה קשור שחרור מחבלים לתורה?! אז כן, זה קשור בקשר יותר מישיר.

כשאדם לא מאמין בקב"ה ובזכותנו על א"י מתוקף הציווי האלוקי, אלא מתוך ההסתכלות המעוותת, הכביכול 'מוסרית', של משא ומתן הוא יכול מהר מאוד 'לאבד את הצפון'.

לנו, כבני אנוש כ"כ קטנים בעולם, כמעט בלתי אפשרי למצוא לבד את המוסר והצדק. בלי הכוונה אלוקית אנחנו לא יכולים למצוא את האמת. אדם שלא מקבל את המוסר האלוקי, אלא מחפש לעצמו את המוסר, ברוב הפעמים יתבלבל וימצא מוסר מעוות ושגוי.

לכן רואים ראשי ממשלות שהיו בהתחלה ימניים, ופשוט לאט לאט מקבלים את עמדות השמאל.

כשאין לך 'גב חזק' להישען עליו באידאולוגיה שלך, אתה מתרסק.

אין לך באמת אידאולוגיה אמיתית.

אני מאמינה שזו הסיבה שרה"מ לא ממשיך להחזיק בעמדות ימניות.

כי בלי האמונה שהארץ הזו שלנו מ-ה' - תחשבו רגע בכנות:

למה לא למסור שטחים?! נותנים טיפה שטחים, ובא לציון גואל..! (למרות שגם טקטית, מתוך המציאות אנחנו רואים שזה מהלך שגוי שמביא לטילים וכו')

אבל כשאתה יודע שזה בכלל לא שלך, ואין לך שום זכות שבעולם לתת גרגר מהארץ הזו, אתה לא נסוג מעמדתך.

כשאני רואה את משה פייגלין מהליכוד נלחם על האמת שלו ומדגיש שהוא מגיע מתוך אמונה, אני מלאת הערצה.

כזה אדם אני רוצה בתור ראש ממשלה!!

(נק' חשובה אחרונה - כיום העם לא במצב טוב ולא מאמין בזכותנו על הארץ, לכן הבעייה היא לא רק בראש ממשלה אלא בעיקר בעם. ברגע שהעם יהיה מוכן, מצבנו לא יהיה יותר כזה. אנחנו לא נהיה מוכנים לוותר. לכן החלפת ראש ממשלה זה לא בדווקא מה שיעזור כי הבעייה היא של קו המחשבה הציבורי, לא רק של הפוליטיקאים).

מקווה שהובנתי

אני לא אהיה ראש ממשלה, אבל!מישהי=)

לא יודעת..

וואי, כל מילה!לולית10

יש על זה משפט- 'פני הדור כפני המנהיג'...

וואו את מטורפת דניאלה .ד.

ועוד יחסית לגילך ... בכלל!

סחטיין ילדהה! נהנתי לקרוא..ילדה אחת!!
תודה לכן^*בננית*

שמחתי לשמוע שיש עדיין שרוטים שקוראים מגילות

חח הרבה פעמים אני פשוט כותבת את זה גם מתוך ידיעה שאולי אף אחד לא ייקרא.

רק כדי להצליח לנסח את השקפת העולם שלי

אני ממש אוהבת לדון על נושאים פוליטיים/אמוניים. אני פשוט נהנת מזה

שוב ממש תודה!!

אני חושבת על זה כל הזמן...הנסיך הקטן.

אנשים כל הזמן מתלוננים על ביבי.

אני לא אומרת שאני בעד לשחרר מחבלים אבל רבאק-תחשבו עליו!!!

להיות ראש ממשלה זה ממש ממש ממש ממש מממש לא פשוט!!!! במיוחד כשגם הימנים חושבים שהוא לא מספיק ימיני וגם השמאלנים חושבים שהוא לא מספיק שמאלני...

אני לא יודעת מה אני הייתי עושה אם אני הייתי ראש ממשלה אבל תנסו ללמד זכות על ביבי-הוא רק רוצה לנסות לאחד את העם!!!

בטח לאחד את העם..לאחד אותם להלוויות של אותם אלו..מוראל 16

שיפגעו מהקסאמים והדקירות והפיגועים ומי יודע מה עוד לעזאזל מתכננים האסירים ההללו שהוא שיחרר רק בשביל "מחווה" לאבו מאזן הזה.. הוא שולח אנשים לחופשי עם דם על הידיים וייתכן שהם ימשיכו להתלכלך בעוד דמים של אחרים.. איך בידיוק אפשר ללמד זכות עעל אדם ששולח אנשים להרוג אותך?!

אני לא אומרת שאני מסכימה עם מה שהוא עושההנסיך הקטן.

אני רק אומרת שלהיות ראש ממשלה זה לא פשוט ושצריך לדעת להעריך אותו קצת!

אני ממש לא מסכים איתו אבלozd

מעצבן אותי אנשים ששונאים ומתעבים אותו כאילו..  לך תהיה ראש ממשלה אחרי זה תדבר, בדרך כלל  אני גם מבין את ההגיון למה שהוא עושה בניגודלכל מיני שמלאנים הזויים... אז אני גם חושב שגם אם אתה ממש לא מסכים איתו אתה לא יכול לשנוא אותו כאילו הוא האויב הכי גדול של עמ"י.. (ולצערי יש כאלה...)

לדעתי עצם זה שהגיעו למצב הזה זאת הבעיהozd

במצב הזה אני באמת מבין את מי שהצביע בעד (לא מסכים אבל מבין..), רגע, לפני שאתם קופצים עלי אני יסביר:

מבחינת "העולם" הגענו למצב שאפשר להתחיל לעשות "משא ומתן" שיכול להוביל ל"שלום" (עלאק...) ובשניה שאנחנו מודיעים שאנחנו לא משחררים מחבלים אנחנו בעצם הורסים את הסיכוים ל"שלום" מה שאומר שמתחילים לקפוץ עלינו בעולם ונהיה במצב לא משהו.

הבעיה עצמה היא שהגענו למצב הזה, שאנחנו מסכימים בכלל לשטיות האלו ולא עומדים על שלנו, אם היתה לנו דעה ברורה שאומרת שפשוט לא עושים את זה -אם הם רוצים שלום שהם יביאו לנו כך וכך אז לאאט לאט היו משלימים אם זה וקולטים אבל אנחנו לא עומדים על שלנו וחוזרים שוב ושוב על טעויות...

בקיצור כמו שבננית כתבה יפה...

הייתי מנסה להסבירbatsheva100

לכל מי שרק רוצה לשמוע- שמשמעות המילה "סלאם" בערבית היא לא שלום,

אלא כניעה זמנית עד שהעם הערבי ינצח. = הערבים *לאא* רוצים שלום.

וראו הסכמי אוסלו.

וכנראה שאף אחד לא יקשיב, כולם מבינים את זה

אבל שונאים אותנו ומקשקשים על שלום שאפילו הם לא מאמינים בו.

כדי להחליש אותנו.

מתישהוא הייתי מתעלמת. שימשיכו לקשקש.

הופכת גם את יו"ש לחלק מהמדינה ללא עוררין.

ומי שיעז, רק יעז לצאת נגד המדינה והעם היהודי,

אהמ אהמ ערבים,

האזרחות שלו תישלל והוא יועבר לכל חור אחר של ערבים בעולם.

ישנה קודם כל את התפיסה...ישי .א.

להזכירכם לא לפני הרבה שנים בכלל (1976) התקיים מבצע אנטבה

היו שם 248 נוסעים ו12 אנשי צוות שנתפסו כבני ערובה, סה"כ 260 אנשים במעצר!
תמורת דרשה אוגנדה לחרר 53 לוחמי חירות אוגנדה, שמעון פרס שר הביטחון דאז לא היה מוכן לעסקה שבויים ודרש תכנית למבצע צבאי, כולם יודעים את ההמשך, המבצע יצא לפועל האסירים שוחררו, ואף מחבל לא שוחרר מדי ישראל, התוצאות ידעות יוני נתניהו (אחיו של ביבי) נהרג .....

איפה המבצע הזה היה?????? בקצה העולם היה צריך לחצות חצי אפריקה כדי להגיע, אבל מדינת ישראל לא היתה מוכנה לשחרר אף שבוי והעדיפה לצאת למבצע צבאי....

לאט לאט במהלך השנים ישראל הלכה אחורה, וכיום תמורת חייל ישראלי אחד דורשים אלפי שבויים וישראל משחררת אותם, אז איפה כח ההרתעה שלנו? מה אנחנו שווים? תמורת חייל אחד, אלפי מחבלים???? לאן הגענו???? (תקראו שוב את השורות הראשונות ותחשבו פעמיים...)

אם אתם שואלים אותי, הייתי מאשר פעולה צבאי כמעט בכל מצב, למרות שיש בזה סיכון עצום, לא כדי לשחרר את החייל רק כדי להראות את כוח ההרתעה שלנו, שהערבים יבינו שלא משתלם להם לחטוף חייל!!!

יותר מזה, אני יכול לבוא ולהגיד שאפילו אם הייתי יודע שהמצב בסוף המבצע יהיה בדומה למצב של נחשון וקסמן, הייתי מוציא מבצע רק כדי להראות את כוח ההרתעה של הצבא שלנו. כי גם אז למרות שנהרג חייל, הערבים הבינו שאנחנו לא פריירים.

בקיצר חייבים לשנות את התפיסה ומהר....

בנוסף הייתי מחוקק חוק, שלכל האנשים שמחליטים על תכנית צבאית אסור להם לפגוש את משפחות בני הערובה. (כמו שכשחייל יוצא למלחמה אסור לו לחשוב על משפחתו וילדיו)

|סוף פריקה|

צריך לשלוח את זה לראש הממשלה של היום (שאחיו נהרג במבצע)

שכחת להזכיר את יצחק רבין הי"דחלב ודבש

שהיה ראש ממשלת ישראל בזמן מבצע אנטבה

"יקום דמו של רבין" ממי שמאחורי הרצח ומתנשא עלינו !יאניסן
"מתנשא עלינו" כוונתך ל'נשיא' שמעון פרס?יואש

אז רבין, זכר צדיק לברכה ושם רשעים ירקב, היה לפני מפלה מוחצת בבחירות . מה שאומר שהמפלגה של רבין עם פרס היו עפים לכל הרוחות ולפרס לא היה שום תפקיד עם כבוד וכסף . אבל ברגע רבין סולק מי הרויח " שמעון פרס! שכמעט ונהיה ראש ממשלה !

שטויות אבל זה לא הנושאחלב ודבש

מה שחשוב לצורך הדיון הנוכחי הוא שיצחק רבין עליו השלום היה ראש ממשלת ישראל בזמן מבצע אנטבה.

שאלה רצינית-קוקניקית לעד!!

למה אתם חושבים שהרב שי פירון הצביע בעד? מה היו המניעים שלו?

ברור שלא לשחרר מה השתגענו???|תוהה|בת מלך=)

בוא נראה את הערבים ימח-שמם וזכרם-משללררים את פולארד???-רק טנחנו הפראיירים בעולם הזה???!

מה נסגר עם ביבי הזה זה ר"מ???????????????????????.

שיתבייש לו גועל נפש של התנהגות!!! אבל מממש!!!

בת מלך, פולארד כלואי אצל ארה"ב לא אצל הערבים.שוקו =)
הדיון הזה מכוון מראשender13

כיוון שאנחנו מקבלים את ההגדרות של השמאל לגבי לדרך בה פועל העולם.

למה? הרי הם הוכיחו שהם טועים שוב ושוב.

הדיון צריך להיות במקום אחר לגמרי.

שחרור מחבליםאיריס אשד

שלום לישראל

קודם לא לשחרר אין חנינה פה ושנית להרוג כל מחבל שנתפס אפילו בדם קר אחרים יעשו חשבון אם זה יהי שווה להם להילחם מול ישראל שהם לא יקבלו בית סוהר עם אוכל ולימודים חינם ואחכ משתחררים מוות ללא משפט זוהי התכלית שלהם העולם יכול לרקוד סביב הגופות בסוריה מצרים וירדן  ואחכ יבואו לשפוט אותנו אובמה מאז בחירתו הוא רק עושה מהפכות בעולם ומחכה שהמהפכה כזו תפרוץ כאן הוא כל הזמן מפחיד אותנו , אני ממש תקווה שכל הפחדים שביבי נמצא בהם עכשו יעברו אצלו ותהיה שם מהפכה כזו שתבריח את כל היהודים משם ואז לא תהיה לנו בעיה עם הערבים הם יתפנו ללא מלחמה

אינני כועסת על ביבי, אני כועסת על ההחלטה.מישהי=)

דברים שונים.

האם לדעתך צריך להוציא להורגחלב ודבש

גם מחבלים מתאבדים?

אני לא הייתי משחררת שטחים של א"י!במבה 805

שאומות העולם יגידו מה שיגידו.. א"י שייכת לעם ישראל! בפעם הקודמת שמסרנו שטחים לערבים "בשביל השלום" זה נגמר בקסאמים עד היום על כל יישובי עוטף עזה! דבר שגבה הרוגים ופצועים! אז לחזור על השגיאה הזאת?!

ואם לגבי מסירת שטחים לערבים אני מתנגדת אז ק"ו לגבי שחרור מחבלים שרצחו אנשים חפים מפשע רק משום שהם יהודים! ההיפך - חסר תקציב במדינה?! הייתי מורידה מהתקציב שהולך לכלא של המחבלים - שהתנאים בו יותר טובים מאשר בבית שלהם! אז גם אם הייתי ראש הממשלה לא הייתי עושה שומדבר מהדברים האלה!

שמעו קל להגיד!asaf300

לא קראתי את מי שכתב מעליי אבל אני אענה על השאלה.

אם אני אהיה ראש ממשלה, אז אני חושב ומקווה שאני לא אפנה שטחים! ,לא אשחרר מחבלים,. העולם יכול להגיד מה הוא רוצה. מפני שאני מאמין בקב"ה אני מאמין שה' יעזור לנו, גם בלי אר"הב ואנחנו יכולים להסתדר בעזרתו יתברך, ואני בטוח שהקב"ה לא רוצה את הדברים האלה.  הוא מביא אותם אלינו בגלל צרות של ישראל. וביבי הוא השליח שלו.. אני אישית לא היתי נותן שטחים, וברור שלא משחרר מחבלים!

לא אהיה ראש ממשלה בע"ההמצב חסה
יש רק פתרון אחד- אמונהממייששההוו

אני בתור ראש ממשלה לא הייתי בוחר באף אחת מהאפשרויות כי "זו נבלה וזו טרפה"

הייתי מתנגד בתוקף למשא ומתן עם איובים עד שה לא יקירו בכל מדינת ישראל כמדינת היהודים.

כל אחד אחד יבוא ויגיד לי: "צריך את התמיכה של ארצות הברית' לא נוכל להסתדר אם יהיה עלינו חרם עולמי.

לכן אנחנו חייבים לעשות את מה שאומרים לנו ארה"ב, המדינות האירופאיות והאו"ם כדי לקבל את תמיכתם"

כל זה נכון מבחינה הגיונית, אבל אנחנו לא עם הגיוני!!

האם זה הגיוני שעם שמפוזר בכל העולם ישאר קיים במשך 2000 שנה?!

האם זה הגיוני שתקום מדינה יהודית מיד אחרי ששליש מהעם היהודי הושמד?!

האם זה הגיוני שמדינה שהרגע קמה תצליח להתמודד מול שש מדינות ולנצח?!

האם זה הגיוני שמדינה בת 19 שנה תנצח ניצחון מוחץ 11 מדינות אויב ב6 ימים?!?!?!

האם זה הגיוני ש24.3% מזוכי פרס נובל הם יהודים כשאחוז היהודים בעולם הוא 0.227% בסה"כ?!?!

ויש עוד הרבה מאוד דברים לא הגיוניים שקרו לעם שלנו!!

לכן אנחנו צריכים להבין: אנחנו לא פועלים לפי ההגיון!! אנחנו פועלים לפי ה'!!

וה' אומר לנו: "הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב" אנחנו לא צריכים את תמיכת העולם אנחנו צריכים לשים פס על העולם וללכת עם האמת שלנו ועם מה שה' אומר לנו!!

*הנתונים לגבי פרס נובל הם אם מנטרלים את פרס נובל לשלום שהוא פרס בעל היבטים פוליטיים רבים. כולל פרס נובל לשלום אחוז היהודים זוכי פרס נובל הוא 22.4%.

^^^כל מילה!!!כפיר גולן
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך