מה ההבדל בין גיזענות לאנטישמיות?מוראל 16
גזענות זה בכללי גזע נגד גזע.ענבל
בס"ד
יכול להיות גם בין צרפתים לסינים.
אנטישמיות זה רק כלפי בניו של שם..
הערבים, אנחנו וכדומה.
תיקון קל-ענבל
בס"ד
תאורטית דבריי נכונים, מעשית אנטישמיות מציין רק שנאת יהודים.
מד"ר ויקי-
המונח אַנְטִישֵׁמִיּוּת מציין שנאת יהודים. הפירוש המילולי של המונח הוא "נגד השֵמִיִים", דהיינו, שנאת כל בני הגזע השֵּׁמִי, אשר עמם נמנים, בין היתר, היהודים והערבים (לפי המקרא, שמיים הם צאצאיו של שם בן נח). בפועל, המושג אנטישמיות משמש לציון שנאת יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים.
תיקון קליל...Resiste
המונח כיום מתייחס ליהודים, אך נאו-נאצים למשל אנטישמיים כלפי הערבים והיהודים.
כלומר, מבחינת הרוב זה מתייחס ליהודים. אך ורק ליהודים.
אבל, מבחינת תורת הגזע, הנאציזם וכו' - כלפי השמיים.
זה לא מדויק,גם מבחינת הנאציזם זה מתייחס רק ליהודיםשואף לאור
הדגש הוא על יהודים והמטרה הוא על יהודים,הנאצים לא היו ביחסים עיונים עם הערבים בלשון המעטה וזה הוכחה לכך,המופתי של ירושלים חאג' אמין אל חוסייני ימ"ש היה גנרל בצבא הנאצי וכיהן כלא פחות מגנרל בפלוגת האס אס,ואף ניסה לשתף פעולה עם הנאצים להרעיל את מקורות המים בארץ ישראל על מנת לחסל ח"ו את היהודים שחיו בארץ,כמו כן היה גדוד בצבא הנאצי (הוורמאכט) של ערבים,"גדודי הערבים החופשיים".
לא נכון
Resiste
הערבים הם לא חלק מ"הגזע הארי" וזהו אין כאן המון מקום לדיון...
המונח מתייחס גם אליהם.
כמו שאתה יודע, המפלגה הנאצית עלתה בגרמניה והכל התרחש באירופה. (נכון שהגיעו קצת לצפון אפריקה, בלי קטנות)
ערבים לא היו שם כמעט, אבל גם רצחו ערבים.
כמו שחורים, הומואים וצוענים.
אבל מובן שהמונח הזה מתייחס כיום ליהודים.
נראה לי שהייתי לא ברור בכלל, אני מתכוון שטכנית המונח מתכוון.
בפועל, זה מתייחס ליהודים. למרות שלפי הנאציזם - זה כולל את הערבים.
ובכלליות, זה כולל אותם כי הם "שמיים".
זה לא הענייןשואף לאור
מובן שהערבים אינם שייכם לגזע הארי אך עובדתית היו יחסי שיתוף פעולה ואף קידום אינטרסים משותפים ביניהם,עובדה שהם היו מוכנים שיהיה גדוד של ערבים במסגרת הצבא הנאצי,עובדה שמופתי מרכזי ערבי מונה לגנרל באס אס,העובדות מדברות בעד עצמם (וזה לא קשור לכך שהם לא הגיעו כ"כ לאסיה,ערבים הגיעו כדי להיות בגדוד זה,אינני זוכר ממי הוא היה מורכב,אם ערבים שישבו באירופה או כאלו שהגיעו מאסיה,אך זה לא רלוונטי).
רצח של ערבים ? אם היה,מדובר במעשה מקומי,ולא הוראה שיטתית מגבוה,שהרי היה ביניהם שיתוף פעולה,והבנות מאוד ברורות בדמות מופתי שנעשה גנרל באס אס וגדוד ערבי בצבא הנאצי.האם האנצים היו אוהבי ערבים ? את זה לא אמרתי,אבל הם היו מוכנים לשתף פעולה ביחסים חברותיים מאד כלפי חוץ(וישנם תמונות ידועות שמתעדות את הפגישות בין חאג אמין אל חוסייני ימ"ש ובין ראשי הצבא הנאצי ועוזריו של היטלר ימ"ש,וגם פגישה בינו לבין היטלר ימ"ש עצמו),מה שזה מוכיח זה שהם בהכרח לא התייחסו לערבים כמו אל יהודים,אלא במידה אחרת לגמרי גם אם לא אהבו אותם כפי שידוע שלא אהבו יותר מדי אנשים באופן כללי,וגם מתוך חברתם המיתו חולים וזקנים.אולם השמדה זה דרגה אחרת,והשמדות של צוענים התאפשרו רק בגלל קידום התכנית להשמדת העם היהודי,כאוכלוסיה משנית,אולם היהודים היו המטרה והסיבה לכך שהם פיתחו תוכניות השמדה,ולא קבוצות אחרות שרק כאשר תוכניות אלו פותחו החליטו לעשות זאת גם להם,וכאמור אלו אוכלוסיות מצומצמות מאד.כל זה מראה על שנאה בלעדית ליהודים.
אגב,בהערה כללית לגבי הנושא של השרשור,ניתן ללמוד על סיבת האנטישמיות,ואולי אף ביחס לאומה מנוולת כמו האומה הגרמנית.
הגרמנים 'השתמשו' בערבים ותכננו להשמיד אותם אח"כצוללן
אני בספקשואף לאור
האידיאולוגיה הנאצית לא הגיעה מתוך תפיסה טוטאלית שצריך להשמיד את כל מי ששונה,אלא שהיא קבעה באופן חסר משמעות ושרירותי שהיא עליונה והאחרים צריכים לשרת אותה ולעבוד בשביל שהם יהנו מחיים נהנתנים חסרי כל משמעות(לצד אומות אחרות כמו האומה הברטית אותה הגדירה כארית גם כן,והיא במעמד גבוה כשלה,או קרוב לשלה),לצד זה היו קבוצות שהיא ייעדה להשמדה,כאשר המקום להשמיד עוד קבוצות מלבד העם היהודי היה כי הם כבר התחילו בתהליך ההשמדה,כלומר זה היה על הדרך (כלפי כמה הקבוצות המצומצמות אחרות) ולא עקרון בפני עצמו.
בכל אופן,יתכן,מי יודע ,זו לא אומה בעלת עקרונות ברזל או חמלה מיותרת,זה ההגדרה הראשונית ומימלא אפשר לשנות אותה אם רוצים.
אומנם ברור מעצם ההגדרה הזאת,ומעצם המוכנות לשתף פעולה עם הערבים שהיחס כלפיהם שונה לחלוטין מהיחס כלפי העם היהודי,איתו לא היו מוכנים להגיע לשום מצב של שיתוף פעולה,ושאותו יעדו להשמדה בראש סדר העדיפויות,מדובר בדברים שונים.
אני מחדד את ההבדלים משום שיש מאחורי זה הבדל עקרוני,הם אומנם אומה ארורה אבל יש מאחורי ההתמקדות שלהם בעם היהודי (כמו שנאת שאר האומות אותנו) כגורם המרכזי ביותר (למרות קטנותו) עניין שצריך ללמוד עליו,זו האנטישמיות לגילגוליה ויש על כך שיעורים.
דווקא קנאת האומות השיטתית לאורך כל ההיסטוריה ממש, באומה כ"כ קטנה כמו עם ישראל,שלא עשתה לא רעש ולא מהומה בגולה,מוכיחה את המיוחדות של העם הזה,זוהי קנאה שמבקשת לעקור ולשמד דבר של אמת עליונה.כמובן שיש עוד הרבה מה להרחיב ובצורה מקצועית ומדוייקת יותר ממה שכתבתי.
יניב, שמעתי דווקא ש..מישהי=)
איראן הייתה פרס,
לפני שהיטלר הלך להתפוצץ לו-
הוא הלך למושל פרס והעביר לו את סמכות הגזע "הארי"
וביקש ממנו להשלים את המשימה שהוא לא הצליח.
להשמיד אותנו.
מכאן שמם- איראן.
אולי מה ששמעתי היה מוטעה?
היכן שמעת ?שואף לאור
אולי הכונה לרובד המהותי רוחני של טומאה, של העברת שנאת ישראל בין האומות ?
^^^^ איראן כבר שנים לא פרס...ענבל
בחיים לא שמעתי על זה, ואני די בטוח שזה לא קרהResisteאחרונה
הרבה לא היו מהגזע הארי...ענבל
ובכל זאת היה הבדל.
כלפי היהודים זה היה הכי אנטישמיות בגלל שהיהודים נחשבו לחסרי גזע שפשוט נטפלים לגזעים אחרים והורסים אותם.
על הערבים הנאצים לא אמרו את זה.
יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה