שאלונת..מקום בעולם

אני אשמח אם תענו בכנות חיוך
אני הולכת השבוע עם כמה חברות וחברים לטיול של יומיים..
אנחנו נקראים דוסים [רובנו] ולכן במעיינות לא ניכנס ביחד,אלא נעשה תורנות..
בנוגע לשינה,אנחנו ישנים באותו חניון לילה,אבל לא אחד ליד השני-ברור! נישן במקום כמה שיותר רחוק..
השאלה היא אם זה הגיוני,או שאתם מרימים גבה עכשיו..
אני שבוע כבר שוקלת האם זה נוגד את ההלכה או משו בסגנון הקטע עם השינה

האמת שלא שייך ולא צנוע שבנים ובנות ילכו לטיול יחדשואף לאור

מעבר לסוגיה של הצניעות,שהיא אכן סוגיה חשובה שיכולה להיות חמורה כמו בכניסה למעיין שיש איתכם בנים (גם אם הם לא נכנסים איתכם,אלא עצם האווירה,וגם חוסר הצניעות שיש בנכחותם ובהסתכלותם או בהיותם במקום ,שהרי במים לא נשמרים גדרי הצניעות),יש גם צניעות בהליכות חיים,ולא שייך שבנים ובנות ילכו לטיול כקבוצה חברתית אחת,לא מהבחינות שציינת כמו חוסר צניעות במעין בין אם הם נכנסים ובין אם לא,ושינה באותו מתחם (גם עצם השינה באותו מתחם,ואני לא נכנס לאפשרות הסבירה שכשאנשים יוצאים מהמסגרת הרגילה ונכנסים למציאות של טיול פעמים שהגבולות מתרופפים אם אין בטיול הזה מטרה של יראת שמים,ועושים שטויות,אז כשיש גם בנים השטויות חמורות הרבה יותר ובהכרח שהגבולות יתרופפו,ואלו דברים שהרבה מעבר למה שניתן לכנות כרק שטויות) ולא מעצם האווירה וההליכה הזו.אני לא חושב שניתן לכנות דבר כזה כדוסי וזה דבר ישר שאת תוהה על המציאות הזאת,עליכם לעשות את ההפרדה המתבקשת.

בע"ה,תעשו טיול בצורה נפרדת ולא קשורה אחד לשני,טיול לשם יראת שמים ואהבת הארץ

על הקטע החברתי המעורבמקום בעולם

אני לא מדברת.. כי מבחינת זה אין לי בעיה. אנחנו מעורבים ועשינוו את זה כבר.. רק לא יומיים.. וב"ה שמרנו על עצמינו וזה לא חברה של שטויות.

לא צנוע כלל...דוסית גאה!

אענה לך לגבי הכל ולא חלק..דניאלה .ד.

בעבר הייתי מתנדבת באיזשהו גרעין מעורב.. זה היה ממש כל שבוע פעם בשבוע ולעיתים פעמיים בשבוע

כי היו לנו גם טיולי גיבוש..

היו בנים בנות חדשים וצעירים ותר שלא שמרו נגיעה הכל חופשי וזה והיו את הישנים ששמרו והכל אבל פה ושם בסתר היו

חבר וחברה.. לי זה ממש הפריע. לאחד חבורת בנים עם חבורת בנות ולצפות שישמרו על ההלכה או לחשוב

"לא נורא, הם צעירים" או "העיקר ההתנדבויות"

פעם את לקחו אותנו לאיזה חור בצפון לטיול.. וכל היחס בין הבנים לבנות הציק לי נוראאאאאאא

אבל ברור.. מה אנחנו מצפים? לאחד בנים ובנות ולא יצא מיזה כלום? ולא יעברו על איסורי תורה?

ותביני- הדרכתי גם בסניף מעורב וזה היה שונה.. לא אומרת 100% ומותר והכל בסדר אבל שונה.. (אם תרצי נוכל לדבר על זה) זה לא שאני מאיזה ישוב דוסי אני מתל אביב.

הגענו לזמן הלינה שם.. ופתאום אני מגלה שאנחנו ישנים באותו מאהל גם הבנים וגם הבנות רק עם מחיצה מצ'וקמקת ואת הכל יכולים לשמוע ואפשר גם מתישהו לראות.

וואי התעוררה בי בחילה, יענו ראבק אנחנו דתיים לא?

יצאתי החוצה ושיתפתי את אד החבר'ה הישנים בתחושותי והוא פשוט בהתחלה לא הבין מה אני רוצה ועל מה אני מדברת

אח כך הוא התחל קצת להבין.

את השאר כבר המדריכים שלנו הבינו ממני אחרי שבכיתי להם, שכבר יש הגזמה שחבל"ז. ואז הם נזכרו לעשות לנו שיחת

זעזוע למשהו שבכלל הם היו אחראים עליו מלכתחילה.

אני כבר אחרי תקופה לא ארוכה החלטתי לעזוב, ועזבתי, זו היתה הסיבה העיקרית שפגעה לי בעקרונות שלי.

בהליכה שלי עד הסוף עם הקב"ה.. ואני מאמינה שזה בא מחוסר מחשבה אמיתי מהתחלה וזה היה יכול להיות אחרת אולי.

ברמת העיקרון אני אוהבת את כולם. פשוט לא היה מתאים לי להיות בח'ברה כזאת כאשר היא נוגדת עקרונות של דרך חיים.

של התורה.. 

אם בכל זאת תחליטו ללכת ביחד שזה לא הכי נכון וטוב בעולם לפחות תשמרו על מקומות לינה במתחמים אחרים לגמרי.

וכמו שאמרת במעיין להפריד שהבנים יהיו במקום אחר ממש.

אני הייתי אומרת להפרד את הטיול בכלל לא כי אנ דוסית תקועה אלא כי אני יודעת מה יכול להיות שם וגם אם לא יהיה שם דבר.. יהיה חסר משהו לכבוד ד' עד הסוף

ב"הצלחה צדיקה! שד' ישכפל אותך..

מסכימה לגמרי עם שואף לאור ודניאלה*בננית*

אל תכניסי את עצמך למקומות שקשה לצאת מהם..

גם אם את סומכת על עצמך במאתיים אחוז - "אל תאמין בעצמך על יום מותך.."

אני חושבת שעצם הטיול הוא לא מומלץ, ואני לא יודעת אם זה בכלל מותר. (ונגיד שכן מותר מצד הדין - זו לא רוח ההלכה..)

בהצלחה!!

שאלי רבב.ש.

אנשים ישמחו לחלוק איתך את מה שהם חושבים אבל בעניין זה רק הרב שלך יגיד לך מה לעשות.

בהצלחה!

אני עשיתי טיול כזה החופש..ט!הר

השינה היתה נפרדת. למה מראש להכנס לזה ולא לישון נפרד? (כינר נגיד.. )

יאללה לכי ותהניי

עייני בתחומין ג' מאמר של הרצי"הה' מלכנו
לפי ההלכה אסור לבנות לשיר לרקוד ולשחות ליד בניםzmil
לא מדוייק בכלל.ה' מלכנו

בכלליות, התורה אסרה כל קרבה שהיא.

לדעתי זה בסדרשוקו =)
מה עניין דעתך לכאן?צהלה

זה עניין לשאול רב!!!

לא קטע של "לדעתי", "לטעמי", "להרגשתי", או "למצפוני".

ושוקו, זה כמובן לא אישי נגדך או נגד אף אחד אחר כאן.

מממ במקרה שלא שמת לב,שוקו =)

כולם פה אומרים את דעתם

אבל החלטת ליפול עליי כי אמרתי משהו שמבחינתך הוא נגד רוח ההלכה, בסדר. 

לפחות אל תפני אליי ספציפית טוב? 

שמתי לב, בהחלטצהלה

סליחה אם נפגעת...

מאחר והשתמשת בביטוי לדעתי, שרשרתי את זה כלפיך.

יאלה שוקו לא לשחק אותה נפגעסתם פה

אתה היחיד שלא ערבת פה איזה מקור כלשהו או הסבר פשוט אמרת לדעתי וזהו ולכן צהלה צודקת בהערתה כלפיך

ואל תיפגע

*נפגעת.היא בתאביה!!!
א. אני בתשוקו =)

ב. אני לא היחידה

ג. אמרתי את דעתי, יש לי זכות אל תקפצו עליי כי אתם חושבים משהו אחר חלאס לשחק אותה צדיקים

אתה באמת רוצה שאני אעבור לך פה על תגובות ואראה לך כמה אנשים אמרו לפי דעתם? איזה ילד קטן

ההחלטה לפי מה שהולך במציאותמיא

אין בעיה כשישנים , הבעיה היא רק עם ערים .

אבל אני לא רואה חצי בעיה כשיש אוהלים נפרדים לגמרי ובכל אוהל  יש לפחות שתי בנות . ונניח  שהמקום לא מסוכן ואפשר שיהיה מרחק של איזה שלושה מטר .אף  בן לא ילך להיכנס לאוהל כזה , ולמה לעשות בעיה מכלום ?

עצם הטיול במעורב אסור. פעיליות מעורבות אסורות בכלליונתן רחמיםם
כל פעילות מעורבת אסורה? דבורה פעלה במעורב עם ברק !מיא
הם היו בעל ואישה!1שלג5
זה דרש, לא לפי הגמרא.מיא

ולגמרי ברור מהתנ"ך שדבורה וברק לא היו בעל ואשה.

שופטים פרק ד   על דבורה:

וְהִיא יוֹשֶׁבֶת תַּחַת תֹּמֶר דְּבוֹרָה בֵּין הָרָמָה וּבֵין בֵּית אֵל בְּהַר אֶפְרָיִם

ואחר כך :    וַתִּשְׁלַח וַתִּקְרָא לְבָרָק בֶּן אֲבִינֹעַם מִקֶּדֶשׁ נַפְתָּלִי

זה דוגמא לזוג נשוי ? שגרים  כל כך מרוחקים זה מזה ?

פחח איזה שטויות אקדמאיות..ה' מלכנו
לא מביאים ראיה לפסיקת הלכה מפסוקים באופן ישירשואף לאור

קודם כל שלום, לגבי תוכן הדברים,אי אפשר לפסוק או להראות הלכה בצורה כזאת,וזה עקרון ראשון לכל ולכן אני לא נכנס לסוגיה,מה גם שהיא שונה לחלוטין ולא מתאימה למקרה הזה,לצורך העניין דיבור ענייני ועבודה מקצועית זה לא דבר שאסור(כמובן שלהלכה אדם צריך לברר לעצמו את פרטי הדינים כמו כל דבר),אך הגדרה זו לא נופלת כלל וכלל על טיול,על חברה ועוד אלו דברים שונים במהותם.

ציינו כאן שהם היו נשואים,אינני מכיר,אבל אני מדבר מבחינה עקרונית שכך או אחרת לא פוסקים הלכה באופן ישיר לפי הבנה שהיא לא בהכרח אמת של כל אחד ואחד על הפסוקים יש כללים מסודרים של פסיקת הלכה שהועברו בעם ישראל מדור ודור ממשה רבנו,מעבר לכך הדברים לא דומים במהותם

ראיתי בעבר תשובה של רב חריפה מאוד על זה.המצב חסה
לגבי טיול מעורב~מישי~

יש דעות בענין וזה שרב כותב בחריפות זה לא אומר שאי אפשר להבין בדרך אחרת- יש רבנים גדולים שמתירים.

בכל מקרה אם את כבר הולכת יש להיות זהירה מאוד ולהשגיח על עצמך לבל תפלי. אולי עדיף שלא תלכי אם את לא מרגישה ממש פספוס. אם כן - נראה לי תתיעצי עם רב שהמשפחה הולכת לפיו. בהצלחה!

מי מתיר ? ואם אפשר מקורשואף לאור

ובאופן כללי יש להבדיל בין הוראות שניתנו בדיעבד לגבי מציאות מסויימת ובין הדרכה רגילה 

האמת אני לא זוכרת תשובה ספציפית לגבי טיול~מישי~

אבל יש שמתירים לעשות דברים במעורב.. יכול להיות שטיול זה בעייתי יותר.

הערתך האחרונה נכונה לחלוטין. אני לא בטוחה אם אין רבנים שמתירים לא בדיעבד אבל לצערי אני לא זוכרת תשובה ספציפית (פעם קראתי על זה אבל אני לא ממש זוכרת..).

אנסה לחפש לך. אם אמצא אביא גם את המקור..

חחח מזל שלצעוק בקול גדול "יש רבנים גדולים שמתירים"ה' מלכנו

את יכולה, אין רב אחד בעל שיעור קומה שמתיר כזה דבר.

וגם לא תמצאי.

חחח מזל שלצעוק בקול גדול "יש רבנים גדולים שאוסרים"מיא
אבל זה לא "יש" אלא "כל הרבנים הגדולים אוסרים"..ה' מלכנו

נכון! כל רב שמתיר את זה פתאום מפסיק להיות רב!צוללן
בלי קשר, טיול מעורב זה לא כזה לכתחילה...
בבקשה,ה' מלכנו

אתה מוזמן להתחיל למנות רבנים..

אני לא זה שרוצה להתיר את זהצוללן
אבל רציתי רק להעיר שיש להיזהר בכבוד תלמידי חכמים. לא דיברתי ספיציפית אליך.
אז מה אם לא דיברת אלי? רבנים בבקשה:ה' מלכנו
אני אבדוק את הנושא הזה אני לא מכירה אותו מספיק..~מישי~

בכל מקרה ברור שזה לא דבר טוב מלכתחילה. אין שאלה על זה. השאלה היא אם זה אפשרי אם נורא קשה לה או שזה יפגע ממש במישהו אם היא תסרב אז במקרה שיש מקום להקל אולי זה כדאי. מלכתחילה ברור שעדיף לא לעשות את זה.

לפני כמה שנים לצערי הייתי עושה דברים כאלה אבל כיום אני מבינה שזה לא טוב ולא עושה טיולים. אז בבקשה אל תגידו שאני מחפשת היתרים.. א. זה פוגע בי.
ב. זה לא תורם לדיון הענייני האם יש מקום להקל או לא.

ג. זה שמצווה להתרחק מן האישה מאוד מאוד לא בהכרח אומר האם יש מקום לדברים כאלו או לא. זו מימרא שבעצם מביעה את הבעייתיות בקרבה לנשים (לא ממש קרבה.. אי ריחוק בו נגיד)  ויש גם מימרות כאלה על שחוק עם נשים (שזה וודאי הרבה יותר בעייתי). בכל מקרה זה לא אומר בהכרח שכל דבר אסור. 
גם הרמב"ם אומר?: "גנאי הוא לאישה שתהיה יוצאת תמיד פעם בחוץ פעם ברחובות, ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחנה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש" ואין נוהגין כן כיום (גם בציבור החרדי וגם בדת"ל).

אז זה לא אומר שצריך לךשים פס ח"ו . בכל מקרה צריך לדעת שלא טוב יותר מדי להיות גברים ונשים אבל זה לא אומר לגופו שבתנאים מסוימים אולי יתכן שכן מותר ואפילו לא בטוח שיש בזה פסול.. שוב אינני יודעת וגם אני כבר זמן ב"ה לא הולכת לטיול מעורב אבל צריך לבדוק לענין ההלכה..  צריך גם לדעת שחלק מהרבנים אוסרים לא בהכרח כי ממש אסור אלא כי זה לא ראוי.. אז יתכן שמלכתחילה לא טוב אבל בדיעבד לא עשתה משהו לא בסדר וכן שניתן להקל במקרים מסוימים..

אחפש פסקים בנוגע לזה מעוד רבנים בעלי שיעור קומה (אוני מתכוונת באמת..) שלא הזכרתם לעיל..

מן הסתם בשו"ת של הרב אבינר אפשר למצוא את זה בקלותסתם פה

וגם בשו"ת יביע אומר של הרב עובדיה

לא שמעתי מעולם שרב גדול התיר טיול מעורבהמצב חסה
לא שמעתי מעולם שרב גדול התיר אכילת תפוח במיץ גזרגדיא

שמישהו יראה לי איפה כתוב שמותר לאכול תפוח במיץ גזר .

אני מתכוון שכתוב בפםרוש לא אתה עם השכל שלך תגיד שזה מותר אלא רב גדול ( לא בינוני) כתב את זה.

בשולחן ערוך כתוב להתרחק מנשים מאוד מאוד.יונתן רחמיםם
אשה זה לא תפוח במיץ גזרגדיא
אז שלא יתחתנו איתנו גם.מקום בעולם

שונאת את ה"ציווי" הזה. סליחה על התוקפנות..

זה באמת בעיה. זה נתון ליותר מדי פרשנות..אני17
וויכוח מפגר, אפשר להפסיק אותו עכשיו...swarley
מה נתון ליותר מידי פרשנות? מה?דניאלה .ד.
עבר עריכה על ידי דניאלה .יע. בתאריך י"ח באלול תשע"ג 20:51

"לא תנאף" שנכתב ב10 הדברות נתון ליותר מידי פרשנות?

אז שיקומו החבר'ה של הרב נח ועוד 'רב' שמפרש לפי איך שבאלו

או עוד אדם שממציא 'פרשנויות'.

אין כאן שום פרשנות שונה וזה לא נתון לויכוח, בהחלט אף רב לא יתיר כזה דבר.

[לא אישי אני17, הערה כללית בלבד]

הרב שמואל אליהו/הרב אליעזר מלמד מספיק לך?המצב חסה

שלום אדוני הרב הראשי

הלינה באותו מתחם הכי חמורהאורין

ובהחלט יש בה סכנה אמיתית של עריות

לא הגיוני. ומה הצורך - אי אפשר ליהנות בצורה אחרת?לדבר יפה
תשאלי רב רציני הכי פשוט למה לך להסתבךסתם פה

כולנו פה נחמדים וטובים אוהבים להחמיר לאחרים ולעצמינו מקילים, ויש כאלה שמקילים לכולם (כדי להקל גם לעצמם) ויש את אלה שמחמירים לכולם וגם לעצמם סתם כי הם לא יודעים אז תשאלי רב שהוא בעל המקצוע בנושא כמו ששואלים רופא כשחולים או ששואלים קבלן ומהנדס כשבונים

בהצלחה

לא רואה בזה בעיה אם את שומרת על עצמך.תותים בקצפת

אני גם נוסעת היום לטיול עם החבר'ה .. תהני, אוליי ניפגש ;)

טוב,אז אחרי שחזרתי מהטיול מותשתמקום בעולם

נוצרו לי כמה נקודות למחשבה..
בסוף ב"ה השינה הייתה מעולה! התעקשתי על שינה במקומות רחוקים,כדי שלא יהיה סיכוי גם בבוקר לראות משו מהמרחק שישנו בו..
ב"ה ביום הראשון התכנון של להכנס למעיינות שונים לגמרי והכל-הצליח! לא היינו קרובים אחד לשני בכלל.
ביום השני היתה קצת יותר בעיה,כי הגיעו כמה אנשים ששינו שם את מה שתכננו,ובסוף נדהמתי לגלות שכמה מהם נכנסו עם הבנות למעיינות בזויתן..המום אבל אני ועוד בן נשארנו בחוץ..
תודה רבה לכל מי שכתב כאן! צדיקים חושף שיניים

^^^^ותן טל

עכשיו אחרי שראית מה שכתבת, מה שקרה בסוף שהיו כאלו שכן נכנסו ושינו את התיכנון וכו' וכו' - גם אם את באופן אישי לא נכנסת וכו' - את עדיין לא מבינה מה הבעייה והחשש הגדול בטיול שכזה?

אסור, וזהו... לא נשקר לעצמנו ונבין שגם מבחינת ההלכה היבשה זה אסור, וגם מבחינת המציאות רואים שההלכה היבשה לא סתם "הלכה יבשה", ועובדה שהיו בנים ש"התרטבו" עם בנות... כלומר, ההלכה היבשה הרבה פעמים נובעת מניסיון חיים מעט יותר עשיר משלנו, של דורות על גבי דורות שהיצר קיים גם אם אין פייסבוק ואינטרנט ווואצאפ - היצר תמיד היה קיים, ובכל דור התמודדו בדרך שלהם עם היצר, ולכן נקבעה ההלכה "היבשה" למנוע את המקרים "הרטובים".

והלוואי שהיינו זוכים לקיים באמת ובתמים את דברי מרן השולחן ערוך בלי להתפלסף, בלי לנמק למה לנו מותר, בלי להיות אדישים ובלי להתעלם סתם כי זה לא נוח לנו. 

בעולם הבא, מי שישמור על עצמו יקבל הרבה יותר שכר מהאחר... חבל להפסיד ככה במחי יד קרבת אלוקים כל כך גדולה...

עכשיו אני מבינה,מקום בעולם

אבל לא חושבת שזה כ"כ חמור כמו שהרוב חשבו, אז גם לא הבנתי..

אז זה כן כל כך חמור.ותן טל

זה עבירה מפורשת על סעיף מפורש שלפחות חלק ניכר ממנו לא משתמע לשתי פנים, בשולחן ערוך.

זה חמור, לפחות כמו לאכול בשר בחלב, אם לא הרבה יותר... (כי חלק מאיסורי בשר בחלב, זה איסורי דרבנן, ואילו חלק ניכר מאיסורי עריות זה דאורייתא...).

אז עכשיו תביני ויהי רצון שבטיול הבא תלחמי על כך שלא יהיה טיול בנים עם בנות ב-ש-ו-ם סיטואציה ואפשרות, בשום דרך, אלא נפרד לגמרי, וככה תמנעו את עצמכם מלהגיע למצבי ניסיון ועבירה, וגם אם לא תצליחי ברמת הכלל, את - לא תסייעי לדבר עבירה ולא תלכי לטיול הזה. הלוואי. אמן.

לא עברו שם על שום איסורי עריות!!מקום בעולם

עצבני
פשוט מטריף אותי שכולם פה מחליטים ובטוחים שזה קרה ויקרה. והנה,זה לא קרה. אז זה עדיין נחשב ככ"כ נורא גם אחרי שזה לא קרה??

עצם הטיול המעורב הוא איסור הלכתיהאלמונימית

אין רבנים גדולים שמתירים דברים כאלה

לא הרב מרדכי אליהו זצוק"ל

לא הרב אברהם שפירא זצוק"ל

לא המשנה ברורה, לא השולחן ערוך, לא הטור ולא החיי אדם

מי שמתיר זה רבנים מסוג מאד מסויים בציבור הדתי לייט כמו שר החינוך וכד'

על מה את מדברת אולי כדאי שתשמעי את ההבדל בין "הדוסנוות בית

"הדוסים" לבני עקיבא ויש רב שאומר בהרצאותיו מזל שהם בני עקיבא ולא בני רבי עקיבא 

הייתי מעדיפה שתשאלי שאלת רב עם כל השאלות שלך, או שאת סתם צוחקת על כולם  בשאלות האלה?

אוי לנו חמודונת שלי לאן הגענו האם הורייך יודעים מכך שאת הולכת לוולות עם בנים ובנות ביחד ליומיים

ושתשנו בלילה באותו חניון אין אפוטרופוס לעריות הרי יצר הרע שלנו עשוי מאש וממה את עשויה והחברים

שלך בסך הכל מבשר ודם. אז תביני מה שתביני את והקוראים.

לבלותאורין
הייתי שמחהמקום בעולם

אם היית מנקד.. לא הבנתי חלק ממה שכתבת..
אבל ממה שכן הבנתי אני חייבת להגיד שכן-ההורים שלי ידעו שאני הולכת לבלות עם בנים ובנות ביחד ליומיים. וכן,לא הייתה להם בעיה. ולא ברחתי מהבית בשביל לעשות את זה. אתה יכול להיות רגוע.

וכן,זה היה חניון משפחות מסודר ככה שישנו במקומות נפרדים!
ולא,לא צחקתי ע אף אפחד עם השאלות שלי,ולא ציפיתי לכזה דיון שיהיה מזה. בשביל זה כל בנאדם הוא שונה,וכל אחד ברמה דתית אחרת. אז תנסה לקבל כל אדם כמו שהוא ולא לתקוף,זה היה נחמד..

יישר כח לכל המגיבים עם הראש על הכתפיים אשריכם ישראנוות בית
נראלי שזה לא צנוע!אחי
מה שמעצבן בשרשור הזה זה שהיאozd

ביקשה עצות לשינה וכולם תקפו אותה שהטיול לא בסדר.. שאלו אותכם משהו תענו לה סציפית אתם לא ההורים שלה או משהו..

ולגבי השאלה לדעתי אם ישנים רחוק אחד מהשני גם אם זה באותו חניון אין אם זה בעיה

^^מקום בעולם

זה גם מה שהציק לי בקריאת התגובות..

אף אחד לא התייחס בכלל למה ששאלתי,אלא לקחו חלק ממה שכתבתי והתייחסו אליו.

מה אתם אומרים?ה' מלכנו

טוסט של חזיר זה טעים עם עגבנייה או בלי?

<צ>

בטח שיתייחסו לחלק הזה!

עם.צוללן
רציתי שתדע, שיש דעות ליגיטמיות ביהדות האורטודוקסית שאינם לפי השיטה שלך.
בנוגע לטיול או לטוסט? אצלכם אי אפשר לדעת..ה' מלכנו
שמע אני עכשיו חזרתי ממנגלצוללן
אחלה צ'יזבורגרים! יש איזה היתר של הרב שלי.

<צ>

חזיר עד כמה שידוע לי זה לא כשר. אבל ההראה לגבי הפרדה בין בנים לבנות אינה ברורה. אני אישית לא אחד כזה שמדבר עם בנות. הייתי באריאל. אני משתדל שלא ללכת לפעילות מעורבת. אבל יש רבנים שחושבים אחרת. לא צריך לתקוף את כולם.
באמת זה יועיל יותר טוב לעולם אם במקום להתווכח נלך ללמוד תורה. בלאו הכי אף אחד לא ישנה את הדעה שלו בגלל הויכוח המביש הזה.
יש בזה משהו..^^^*בננית*

אני עדיין חושבת שזה לא כ"כ שייך, אבל הסכמתי עם מה שכתבת.

צריך להבהיר את הדבריםשואף לאור

עד כמה שידוע לי מי שמדבר על חברה צנועה ומעורבת הם מיעוט קטן,ועד כמה שאני מבין אין מדובר בהתר לרמת הצניעות והערבוב שקיימת בפעילות מן הסוג המתואר כמו יציאה לטיול בקבוצה מעורבת או פעילות מעורבת שיוצרת קלות דעת וכו',אלא משהו אחר לחלוטין,ולכן מן הצד הזה הדעה הזאת אינה באה להתיר מציאות שלילית של יחס של קרבה חברית בין בנים לבנות.

צריך להבהיר את הדבריםשואף לאור

עד כמה שידוע לי מי שמדבר על חברה צנועה ומעורבת הם מיעוט קטן,ועד כמה שאני מבין אין מדובר בהתר לרמת הצניעות והערבוב שקיימת בפעילות מן הסוג המתואר כמו יציאה לטיול בקבוצה מעורבת או פעילות מעורבת שיוצרת קלות דעת וכו',אלא משהו אחר לחלוטין,ולכן מן הצד הזה הדעה הזאת אינה באה להתיר מציאות שלילית של יחס של קרבה חברית בין בנים לבנות.

אז תבין,ה' מלכנו

אין היתר גם לחברה מעורבת לכתחילה,

המתירים (כמדומני 3-4 רבנים) דבר זה לא מסתמכים על שום מקור והם דעת מיעוט שבמיעוט

נגד כל גדולי הדור ומה לעשות

אותם מתירים הם לא גדולים ברמה שיכולים להתיר לדור דברים כאלה.

הסימוך היחיד לדעתם זה השרידי אש שהתיר זאת במציאות שונה לגמרי בשביל למנוע התבוללות בגולה,

היום אנחנו בא"י ואין פה רמת התבוללות כמו בגולה ולכן אין מה לסמוך עליו פה.

מובן?

(הוויכוח פה חשוב מאוד מכיוון שיש אנשים פה בפורום שלוקחים דיונים להלכה למעשה כמו שראינו שמבקשים דעות של אנשים במקום לשאול מה מותר לפי התורה, אז חשוב להעמידם במקום)

רציתי לשמוע את דעתכם..מקום בעולם

לא מה מותר לפי התורה. כי מה מותר לפי התורה אני אבדוק בעצמי,אני לא צריכה שאנשים יגידו לי את זה פה.
זה לא שביקשתי את דעתכם כדי לקבל אישור רבני לצאת לטיול,אלא כמו שהבנתם- *לשמוע את דעתכם. *

צוללן - שום, רב, אורתודוכסי, א יתיר שחייה עם בנות.ותן טל

כשזה לא לצורך רפואי מאוד גדול ואין דרך אחרת - שום רב לא יתיר את זה. רב שיתיר לך את השחייה המשותפת הזאת עם בת גילך, הוא או רמאי, או נוכל, או רב מסכן שלא באמת פוסק על פי ההלכה ועל פי פסיקות כל גדולי הדור מכל השנים שעברו.

חוץ מזה שהמכשול הוא כל כך גדול שצריך רק שכל פשוט כדי להבין שטיול מעורב (ואני מכליל בזה גם את מחנות הקיץ של ***** שלמרות שמתחמי השינה הנפרדים, זה לא מונע מכשלות נוראות). יכול בקלות מאוד להוביל למצבים מאוד מאוד לא צנועים ולא מתאימים הלכתית. הרי אם קראת מה שהיא כתבה אחרי הטיול, ראית שהיו שם כאלה שחתרו ורצו בכוונה לשנות את המסלול, כדי להיות עם הבנות ואף להיכנס איתם למים. מאין זה נובע לדעתך - מרצון טהור וקדוש בסך הכל לקרב אותן לאביהן שבשמיים וללמוד איתן יחד הרב קוק לאור השקיעה, או מתאוות היצר נטו? נראה לך שאותם בנים גם יכלו כל הטיול להיות כל כך צדיקים ולא להסתכל לרגע על הבנות ולהרהר, ועוד יותר כשהם במים יחד? תעשה לי טובה. מי שבכוונה ר-ו-צ-ה להיכנס לזה, זה אומר משהו... (ואני לא מדבר על הכותבת, אבל אסור גם להיות שותף לדבר עבירה...).

לתורה לא אכפת הצורך הרפואי שלך לענין עריות.המצב חסה

אגב, עריות נאמר ב10 הדברות ולא בשר וחלב.

בשר וחלב מוזכר בתורה 3 פעמים, בשונה מעריות שמוזר בלמעה מ20 [שלא נדבר על 2 עשרת הדברות(יתרו+ואתחנן) שבהן זה מוזכר 3 פעמים!!]

קרא שוב את הכותרת.ותן טל

כשאמרתי צורך רפואי, זה כוון כלפיי שחייה במקום (ברכה לרוב) שבו שוחים גם בנות, ויש צורך רפואי גדול שלך לשחייה (דהיינו הרופא גוזר עלייך לשחות לצורך הבריאות) והאפשרות היחידה שלך היא לעשות את זה בבריכה מעורבת - אפשרי בהחלט לקבל היתר של רב לזה, כי על חשש נפשות עוברים על כל התורה כולה חוץ משלוש עברות שאומנם עריות נמצא שם, אבל הכוונה היא עריות ממש ממש, כלומר איסור ביאה או מגע פיזי כלשהו עם אחת מהעריות... לא על איסור שחייה... כלומר, אם עומד לך מישהו וברצינות מאיים עלייך שאם לא תשחה בברכה שבה שוחות גם בנות, תוכל לשחות בברכה ולהקפיד לא לגעת בהן וכמה שיותר לא להסתכל... וכמובן שגם כאשר יש צורך רפואי גדול בזה, רב בהחלט יוכל להתיר לך את זה במגבלות מסויימות - ואני יודע את זה מישיעה מקרוב ממש, של היתר כזה שנעשה לצורך רפואי, לא מסתם רב אלא מרב רציני ומכובד...).

לגבי כל שאר מה שכתבת על עריות - אכן אכן. אין חולק.

למה זה נקרא שהייתי שותפה לדבר עבירה?מקום בעולםאחרונה

שותפה,לא הייתי.

אבל לא ביקשתי על זה את התגובה..מקום בעולם
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך